Şimdi Ara

linux mandrake 10.0 kde 3.2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    beyler lınux kurdum ama hıc bır program yukluyemedım
    lutfen bılen bır ı yardımcı olsun
    bu wın gıbı mantıgı degılmıs galıba
    ornegın oyun ları calıstırabılmek ıcı bır program buldum yanı wındowsun oyunları oynamak ıcı ama nasıl kullanılcak yukleme yapıyor ama bısey oldugu yok
    WineX-2.2-1.i386.rpm 1 ı bu
    amsn-0.94-linux-installer.bin
    dıgerı bu bunlar nasıl olcak sıfırdan anlatacaak bırı anlatsın

• quote:

Orjinalden alıntı: paruk

s.a.
    beyler lınux kurdum ama hıc bır program yukluyemedım
    lutfen bılen bır ı yardımcı olsun
    bu wın gıbı mantıgı degılmıs galıba
    ornegın oyun ları calıstırabılmek ıcı bır program buldum yanı wındowsun oyunları oynamak ıcı ama nasıl kullanılcak yukleme yapıyor ama bısey oldugu yok
    WineX-2.2-1.i386.rpm 1 ı bu
    amsn-0.94-linux-installer.bin
    dıgerı bu bunlar nasıl olcak sıfırdan anlatacaak bırı anlatsın

A.S.
    öncelikle linux apayrı bir dunyadır.Bu işletim sisteminde çalışmak istiyorsan konsol komutlarına hakim olman lazım.Bu komutlar içerisinde senin istediğin bir dosyayı bilgisayarına yuklemene yardımcı olacak komutlarda mevcut dogal olarak.Örneğin internetten indirdiğin,linux programları genelde .tar.gz,.tar,.rpm vb. sıkıştırılmış dosya formatlarıyla gelecektir.Öncelikle bu tür dosyaları sistemine nasıl kurulduğunu ve bunun hangi komutlarla yapıldığını öğrenmelisin.örneğin .rpm uzantılı dosyalar için konsola girip rpm -i dosyaadı yazman yeterli olur.Bu konuyu forumlarda araştırırsan daha iyi olur cunku biraz detaylı ama yinede olmazsa ben yardımcı olurum.
    Daha sonra internette windowsta olan bu programların linuxteki karsılıklarını arastırmalısın.
    msn,icq vb protokollerin hepsinin bir arada bulunduğu gaim adlı bir program var ve bu program gercekten de harika :)

Bu arada hangi linux dağıtımını kullanıyorsun? Bu da yazarsan işimiz cok daha kolaylaşır.

kolay gelsin...

• s..a
    kardes komutların hangısının ne ıse yardagıgını bıldıgın bır sayfa varmı varsa onu soyle yada bırebır destek verırsen hos olur
    sagaol kolaygelsın surumu yadım o degılmı mandrake 10.0 kde 3.2
    farukdeniz40@hotmail.com
    paruk34@yahoo.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.