Şimdi Ara

Linux kurarken hata veriyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Verilen hata şu : LILO-Timestamp mismatch

mythief'in yazısındaki linkden Mandrake 10.1'i indirdim kurdum ancak açılışta DMA pool'dan sonra böyle hata veriyor. Windows zaten vardı. Windowsdan olmaz di mi? Birde windowsu mu Linux'u mu önce kurmalıyım?
    Teşekkürler.

• Enteresan, böyle bir sorunum olmamıştı. Önce bir kaç kere reboot edin bakalım belki arada düzelir. olmazsa bios ayalarını default'a getirin sonra tekrar deneyiniz. yine olmaz ise o zaman lilo/grub'u kurmayı deneyiniz.

İlk (birinci -1-) kurulum CD'sini takıp bilgisayarı CD'den boot ediyoruz yani bilgisayarı Mandrake linux setinin 1. CD'den başlatıyoruz. aşağıdaki yere kadar hızla devam ediyoruz. Aşağıdaki ekran Lisans anlaşmasını kabul ettikten sonra geliyor Resim 1

Resim 1

Yukarda ki resimde de görüldüğü gibi bunun yeni bir yükleme olmadığını güncelleme olduğunu belirtmek için Mandrake release 10.1 (Community) güncelle'yi işaretliyoruz. Daha sonra Linux paket taraması yapacak ve sizden duruma göre 1. , 2. yada 3. CD'leri isteyebilir. en sonunda aşağıdaki ekrana geleceğiz Resim 2.

Resim 2

Yukarıdaki ekrana (Özet'e) gelmeden önce Önyükleyici Kurulumu var. Mandrake güncelleme sırasında orada durup size seçenekler sunuyormudu yoksa otomatik olarak orayı kontrol edip geçiyormuydu hatırlamıyorum ama eğer seçenekler gelirse LILO'yu tekrardan mbr'ye yükleyin. Yada Resim 2 de ki ekranda daha aşağılara inin Ağ&İnternet'ten de aşağıya orada "Önyükleyiciyi Yapılandırma" olmalı. Yapılandır tıklayıp oradan tekrardan LILO'yu mbr'ye yazın sonra bilgisayarı HDD'ten boot edin. LILO gene hata verirse bu sefer aynı yoldan grubu kurmayı deneyin.

kolay gelsin umarım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 27 Ocak 2005, 2:13:29 >

• Birde açılışta bana windowsla mı Linuxla mı başlayacağımı sorması gerekir değil mi?
  • Evet gerekir tabi,yoksa windowsu nasil calistiracan?
  • LILO o işe yarayacak zaten, mythief in dediği yöntemi denemelisin.
  • Dediklerinizi yaparak LİLO'yu kurdum. Açılışta Linux'işaretliyorum sonra mavi ekran çıkıyor. Ancak altta Mandrake yazan o mavi ekranda windowsunki gibi bir çubuk var ama o çubuktaki ışık ilerlemeye başlayamıyor. Ne oluyor bir göreyim diye grafik arayüzlü olmayan seçeneği seçip boot ettim birde ne göreyim bütün yüklemelerde hata vererk diğerine geçiyor. Zaten Eternet kartını kurarken tanımış ancak bozuk dosya hatası vermişti. CD'leri yaa-zarken hep sağlam olsun diye 8x hızında yazdım. Kullandığım CD Senfony diye bir marka. 2 - 3 kere yazdım ama aynı şeyler oluyor. Bu Officialdamı problem var yoksa benim CD'lerde mi?
  • alla alla LILO sorunu ortadan kalkmış anlaşılan ama sistemi yüklerken demek hep hata veriyor. linuxu nereye nasıl kurdunuz anlatabilir misiniz ve kurarken hiç hata verdi mi ? buarada linux'u kaldırıp tekrardan kurmayı denediniz mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hardisk beş'e bölünmüş durumda

c: windows
    d:yedekler ve veriler FAT32
    sda 6 : extended fs bağlama /
    sda 7 : swap
    sda 8 : extended fs /home

daha önce aynı CD'lerden kurarken hata vermişti ama son kurulumda vermedi. Ama son kurulumda da ağı yapılandıramadım dosya hatası nedeniyle. Tekrar tekrar 4-5 kere denedim.

Son çare Linuxnet alacağım artık.
  • riski azaltmak için yanlızca ilk cd yi kullanarak kurulumu yeniden yapıp(cd kaynakları tanıtılırken ilk cd den sonra "esc"ile sisteme başka cdim yok dersin.),paket seçimi/kurulumunu sonra yaparsan belki kurtarırsın.
  • Cdler kurulum sırasında hata vermiş demek ama siz biri iki deneme sonunda kurmayı başarmışınız. sonrada sanıırm cdlerden kuşkulanıp 2 3 kere aynı cdleri yazdınız sanırım.

sizin hdd normalde windows altında c:, d:, e: şeklindeydi sanırım. siz e: tümüyle linuxa ayırdınız öyle değil mi?

valla buraya kadar herşey normal görünüyor. aklıma ilk gelen şey netten aldığınız iso dosyalarında bir sorun olmasın sakın. dosyaları nette nerden aldınız ?

çünkü siz linux kurarken hep hata vermiş. siz deneye deneye es kaza en sonunda linux kuruldu herhalde ama bu sefer de bazı paketler doğru yüklenmedi sanırım ki açılışta sürekli hatalar verdi. donanımsal olarak bir hata olacağını sanmıyorum. çünkü lilo'yu sonradan yüklemi başardınız. iyi kötü linuxuda kurmuşunuz.
    bence linuxu kaldırın güzelce. o alanı fat32 yapıp windows altında scan disk yapın. sonra netten başka bir kaynaktan mandrakeyi indirip tekrar kurmayı deneyiniz.

mandrakenin kendi sitesini tavsiye ederim ->http://www.mandrakelinux.com/en/ftp.php3

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.