Bildirim
LİNUX İÇİN DRİVER SİTELERİ

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Ben birkaç tanesini ekleyebilirim,
http://www.linuxbasis.com/drivers.html
http://www.linuxant.com/drivers/
http://www.linux-drivers.org/
-
quote:
Orjinalden alıntı: penguin
Ben birkaç tanesini ekleyebilirim,
http://www.linuxbasis.com/drivers.html
http://www.linuxant.com/drivers/
http://www.linux-drivers.org/
hocam çok teşekkürler. sadece bir arkadaş mı linux driver sitesi biliyor? linuxçulardan destek bekliyorum. creative modem blaster v.90 modem sürücüsünü bulamadım. penguin arkadaşımızın yazdığı sitelerde de bulamadım. nerden bulabileceğimi söyleyen kraldır!
-
www.creative.com adresinden.
Bir donanımın sürücüsünü arıyorsanız önce üreticisine sorun. Eğer yapmadıysa küfrü basıp Google' da aramaya başlayın. -
yok ben küfürü ilk başta ubuntuya ettim, sülalesi kaynadı arada. creative için de ediyim, canın sağolsun. googledan aramak samanlıkta iğne aramak değil, okyanusun dibinde kesme şeker aramak gibi. her nedense linux siteleri dizayn olarak çok dağınık. neyin nerde olduğu belli değil. hiç bir sonuca ulaşamadım. dertsiz başıma dert açtım linux kurmakla. windowsu sevmiyorum ama hakkikaten iyiymiş. yine de linuxa geçmeye çalışıcam.
ya sevgili kardeşlerim. adamlar o kadar salak işletmeme sistemi yapmışlar ki "ubuntu baltasını diyorum" yapanlar dayağın kralını hakediyor. hiç mi düşünmediler çevirmeli ağ bağlantısını menüye koymayı. nerde donanımları tanıtmak? hadi modemi tanıyamadın standart 56 k olarak tanı. zaten 100 tane çipsetli modem yok ki! ayrıca niçin koda gerek var, yıl 2006! etmesinler eylemesinler ya. bazı arkadaşlar en rahat linux distrosu diye lanse etmişler, hadi ordan! en rahatı buysa aman uzak dursun. kde de böyle çetrefilli ise linuxun işi hakkikaten zor. benim gibi az veya orta düzeyde bilgisi olan adamları kazanmak için daha stabil esnek bir şey yapmadılarsa bu yenir yutulur bir şey değil.
ubuntu internetin ne olduğunu tam olarak kavrayamamış adamlar tarafından yapılmış, orası kesin çünkü kurulur kurulmaz, sizi internete alalım efendim, arkanıza yaslanın biz hallederiz gibi diyalog kutuları çıkmalıydı. başlat menüsünde ne var? oyunlar var, cart var curt var efenim, olmaz ki ama! internetsiz bilgisayar olmaz. ah ulan ingilizcem iyi olsa ubuntuya 3-4 sayfa hakaret e-maili gönderirdim.
-
quote:
Orjinalden alıntı: hieroglyphics
ya sevgili kardeşlerim. adamlar o kadar salak işletmeme sistemi yapmışlar ki "ubuntu baltasını diyorum" yapanlar dayağın kralını hakediyor. hiç mi düşünmediler çevirmeli ağ bağlantısını menüye koymayı. nerde donanımları tanıtmak? hadi modemi tanıyamadın standart 56 k olarak tanı. zaten 100 tane çipsetli modem yok ki!
Bir dakika bir dakika!
Windows onu standart modem olarak mı tanıyor? Windows, Microsoft' un yazdığı sürücüyle mi tanıyor? Hayır! Creative Windows için sürücü yazıyor ve öyle tanıyor. Yoksa o da tanıyamayacaktır.
Lafı Ubuntu' ya değil Creative' e etmelisiniz. Sürücü yazsa tabi tanıyacaktır.
quote:
ayrıca niçin koda gerek var, yıl 2006! etmesinler eylemesinler ya.
bazı arkadaşlar en rahat linux distrosu diye lanse etmişler, hadi ordan!
Evet hala en rahatlarından biridir. Üstelik ne kodundan bahsediyoruz? Nerde kod merak ettim? Kastınız komut yazmaksa, komut yazmanın bir ilkelliği yok. Komut yazarak bilgisayarı fare ile tıklamaktan daha iyi yönetirsiniz. Ubuntu' da komut yazma ihtiyacı duyduran şey nedir merak ettim.
quote:
en rahatı buysa aman uzak dursun. kde de böyle çetrefilli ise linuxun işi hakkikaten zor.
KDE' de ne sorun yaşadınız?
quote:
benim gibi az veya orta düzeyde bilgisi olan adamları kazanmak için daha stabil esnek bir şey yapmadılarsa bu yenir yutulur bir şey değil.
Stabil ve esnek biraz ters kaçmış. Sanırım kolay ve basit diyecektiniz. Çünkü GNU/Linux, dünyanın en stabil ve en esnek işletim sistemidir.
quote:
ubuntu internetin ne olduğunu tam olarak kavrayamamış adamlar tarafından yapılmış, orası kesin çünkü kurulur kurulmaz, sizi internete alalım efendim, arkanıza yaslanın biz hallederiz gibi diyalog kutuları çıkmalıydı. başlat menüsünde ne var? oyunlar var, cart var curt var efenim, olmaz ki ama! internetsiz bilgisayar olmaz. ah ulan ingilizcem iyi olsa ubuntuya 3-4 sayfa hakaret e-maili gönderirdim.
Nasıl ya? Basbayağı internet ile alakalı yığınla program var. Mozilla var, evolution var, kmail, kontact, gftp vs. Daha ne istiyorsunuz merak ettim. Hem ne biz hallederizi onu anlamış değilim? Eğer modemini tanıyorsa paketleri çatır çatır internetten kuruyor/güncelliyor.
Modem sürücüsünü yazmayan üreticinin suçunu lütfen Ubuntu' ya atmayın. Önce Creative otursun adam gibi sürücü yazsın.
-
http://us.creative.com/support/downloads/download.asp?sOSName=Linux®ion=1&Product_Name=Modem+Blaster+V.92+PCI&Product_ID=52&modelnumber=&driverlang=1033&OS=12&drivertype=1&Image4.x=28&Image4.y=18
Şimdi suç kimde?
Ubuntu' yu yazıp masa üstü için rahat bir sistem oluşturmaya çalışanlarda mı?
Yoksa aşağıdaki mesajı yazıp şebeklik yapan şirkette mi?
quote:
You have selected Modem Blaster V.92 PCI and Linux.
Sorry, no Creative updates are available for the selected query.
-
yeni bir modem daha taktım. onu tanıdı mı bilmiyorum. numarayı çevirmek için nerden giriliyor ki? hemen hemen menüdeki bütün seçeneklere girdim, numarayı çevirecek bir program çıkmadı. işte bundan bahsediyorum. beos örneğini tekrarlıyım. ilk kurduğumda 2-3 dakikada bütün ayarları yaptım. internete girdim. beos için winamp, irc, icq gibi bütün programları da çok kolay buldum, devamı gelseydi hala onu kullanıyor olurdum. kolaylık budur. ubuntu böyle mi? kesinlikle değil. çevirmeli ağı arıyorum kardeşim, çok mu gizli? hayret bir şey ya.
bir dostumuz şunları söyledi:
"Ubuntu'da çevirmeli PPP istemci kurmak için, bir terminal penceresi aç,
sudo apt-get install gnome-ppp"
şimdi bu kolaylıksa ms-dos harika bir şeydi. -
artı ppp0 interface aktive edilemedi diyor. sanırım ppp0 çevirmeli ağ bağlantı programı. program yüklü değil gibi. aferin ubuntu.
challenger hocam, driver için siteye girip bakmışsın, zahmet verdim çok teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robin Hood Theory -- 21 Ocak 2006 15:45:29 > -
quote:
yeni bir modem daha taktım. onu tanıdı mı bilmiyorum. numarayı çevirmek için nerden giriliyor ki? hemen hemen menüdeki bütün seçeneklere girdim, numarayı çevirecek bir program çıkmadı. işte bundan bahsediyorum. beos örneğini tekrarlıyım. ilk kurduğumda 2-3 dakikada bütün ayarları yaptım. internete girdim. beos için winamp, irc, icq gibi bütün programları da çok kolay buldum, devamı gelseydi hala onu kullanıyor olurdum. kolaylık budur. ubuntu böyle mi? kesinlikle değil. çevirmeli ağı arıyorum kardeşim, çok mu gizli? hayret bir şey ya.
bir dostumuz şunları söyledi:
"Ubuntu'da çevirmeli PPP istemci kurmak için, bir terminal penceresi aç,
sudo apt-get install gnome-ppp"
şimdi bu kolaylıksa ms-dos harika bir şeydi.
Yerinizde olsam. DOS ile UNIX konsolunu karşılaştırmazdım. Çünkü DOS aşırı derecede ilkel.
gnome-ppp kurmak için Synaptic' i kullanabilirdiniz. Konsolda değil grafik arayüzünde çalışan bir paket yöneticisi. Konsola ihtiyacınız yok. Menülerde var bu program.
quote:
artı ppp0 interface aktive edilemedi diyor. sanırım ppp0 çevirmeli ağ bağlantı programı. program yüklü değil gibi. aferin ubuntu.
Burada bağlantı kuramadığını söylüyor. Bir şeyler yanlış olabilir. Ayarları kontrol edin. Modemi sınama seçeneği var mı bir kontrol edin. Bu arada hangi modemi taktınız?
Son olarak size şunu söylemek istiyorum:
GNU/Linux, Windows' un yerine geçmeye çalışan bir işletim sistemi değil. Bambaşka bir sistem. Ve her farklı sistemin kendine göre yöntemleri vardır. İhtiyacınız olan şey sabır ve biraz araştırma. Sonrası kendiliğinden gelecektir. Herhalde benim GNU/Linux kullanmaya başladığım dönemde başlasaydınız hiç yüzüne bile bakmazdınız.
Tavsiyem şu: Windows gibi düşünmeyin. Sakince araştırın ve biraz sabır göstererek öğrenmeye çalışın. Bir süre sonra farklı olduğunu ve işlerin ne kadar rahat olduğunu anlayacaksınız. Herkes alışma döneminde güçlük çeker. Ama sonrası gelir. Sadece alışmaya çalışın ve kesinlikle Windows gibi düşünmeyin. Çünkü bu Windows' un benzeri değil, farklı bir sistem.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X