Şimdi Ara

Linux Grub Ekranından Sonra Açılmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,
    Linuxta oldukça yeniyim. Manjaro dualboot uefi olarak kurdum dizüstü bilgisayarıma. Her şey güzel çalışıyor bir sıkıntı yok ancak bazen grub ekranında manjaroyu sectikten sonra siyah ekranda kalıyor. Her zaman olmuyor bazen oluyor, nedenini de bilmiyorum mecbur güç tuşuyla zorla kapatıp tekrar açıyorum düzeliyor. Sinir bozucu bir durum. Temiz kurulum yaptım düzelmedi. Kernelin lts sürümünü geçtim o da düzeltmedi. İngilizce forumlarda çözüm aradım ama bir süre sonra kafam almadı yazılanları, anlamadığım çok şey var. Ctrl+alt+f2 yapip tty uçbirime de ulaşamıyorum. Çözümü var mı? Asus laptop kullanıyorum, optimus 1050Ti ve intel var. Nonfree sürücüler yüklü. İlgilenenlere teşekkür ederim.



  • Systemdboot'a geçiş yap derim. Veya rEFInd kullan.
  • Hocam sorunun grub ile alakası olduğunu sanmıyorum, laptop optimus olduğundan dolayı sıkıntı olabilir diye okumuştum. Ama hiçbir çözüm bulamazsam denerim tabii teşekkür ederim hocam
  • Flood gibi olacak ama bunun neyden kaynaklandığını gördüm fakat internette hiç çözüm bulamadım.

    Grub ekranında E'ye basıp "quiet" parametresini sildim. Siyah ekrana denk gelene kadar reboot ettim sistemi ve şurada takıldığını gördüm:

    Linux Grub Ekranından Sonra Açılmıyor

    Burada takılıyor, kırmızı işaret de hareket etmiyor. 3-4 dk bekledim en az, sistem tepki vermeyince güç tuşuyla kapattim. Bunun çözümünü bilen var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xdso -- 2 Temmuz 2020; 1:22:14 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.