Şimdi Ara

linux font sorunu(çözdüm)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar deepin linux yukledim fakat stamdan hl2 oyununa girince türkçe karakterler gözükmüyor

debianda manjaroda mintde hepsinde gözüküyordu ama deepinde gözükmüyor

bu dağıtımı sevdim çok hızlı ama tr karakter sorununu çözmem lazım daha önce başına gelen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bender B. Rodriquez -- 6 Haziran 2016; 14:42:08 >

• Karakter kodlama ile alakalı sanırım. Bu ne tabanlı bir dağıtım? Normade türkçe karakterler nasıl görünüyor? Taban aldığı dağıtımın depolarını mı kullanıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abdyek kullanıcısına yanıt
    Hocam debian kokenli. Ama arayuzu deepin desktop enviroment diye bisey. Gnome falan degol yani. Kendi deepin repolari var. Aslinda baya genis. Normalde turkce karakterlerde bir sorun yok. Fontu degistirip deneyince bile oyunun icindeki font degismiyor ve karaktet sorunu oluyor. Aslinda oyunun kaynak aldigi fontu degistirsem belki turkce karakterli bi font yapabilirim ama degistiremiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bender B. Rodriquez

Hocam debian kokenli. Ama arayuzu deepin desktop enviroment diye bisey. Gnome falan degol yani. Kendi deepin repolari var. Aslinda baya genis. Normalde turkce karakterlerde bir sorun yok. Fontu degistirip deneyince bile oyunun icindeki font degismiyor ve karaktet sorunu oluyor. Aslinda oyunun kaynak aldigi fontu degistirsem belki turkce karakterli bi font yapabilirim ama degistiremiyorum

Çin menşei bir dağıtımmış. Kendi depolarını da ona göre ayarlamış olabilirler. Kelebekx3 hocama bir danışın.

• abdyek kullanıcısına yanıt
    yardımın için teşekkürler ama şans eseri olsada çözdüm sorunu

sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer

bu kod ile windows fontlarını yükledim. kontrol panelinden bikaç font değiştirdim ama eski haline geri çevirmiştim. sonrasında oyuna girdiğimde türkçe karakteler düzelmişti.
  • Bender B. Rodriquez kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, hadi geçmiş olsun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.