Şimdi Ara

Linux da skyrim oynayabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bende windows un hantallığından sıkıldım. Linux tam bana göre. Ama bir sorunum var benim tek oyndağım oyun skyrim, acaba bu oyunu herhangi bi linux işletim sisteminde oynayabilirmiyim ve ne kadar performanslı olur. Biraz araşıtrma yapmıştım linux steam oyunlarında sorun çıkartmıyo filan diyolar acaba ne kadar doğru.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bashibozuk

Merhaba arkadaşlar. Bende windows un hantallığından sıkıldım. Linux tam bana göre. Ama bir sorunum var benim tek oyndağım oyun skyrim, acaba bu oyunu herhangi bi linux işletim sisteminde oynayabilirmiyim ve ne kadar performanslı olur. Biraz araşıtrma yapmıştım linux steam oyunlarında sorun çıkartmıyo filan diyolar acaba ne kadar doğru.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Skyrim'in henüz linux sürümü yok.

Wine ya da play on linux gibi emülatörler ile çalıştırabilirsiniz. Ama ne kadar verimli çalışır, orası tartışılır.

Emülatör bu en nihayetinde.
  • umut_baris kullanıcısına yanıt
    Bir yerde okumuştum microsoft aslında donanımdan tam faydalanmamıza olanak sağlamıyormuş nedeni ise yeni çıkan donanımların tercih edilmesini sağlamak içinmiş. Oyunların linux da ince ayarları yapıldığında windows dan daha performanslı çalışacağını iddia ediliyor.
  • quote:

Bir yerde okumuştum microsoft aslında donanımdan tam faydalanmamıza olanak sağlamıyormuş nedeni ise yeni çıkan donanımların tercih edilmesini sağlamak içinmiş. Oyunların linux da ince ayarları yapıldığında windows dan daha performanslı çalışacağını iddia ediliyor.

Doğru. Linux windows'a göre daha verimli ve tam şekilde kullanır donanımı.

Maksat donanım üreticilerine peşkeş çekmek işte. Vahşi kapitalizm.

Call Of Duty 4 ü ben oynamıştım zamanında.

Oyundan oyuna değişiyor verimlilik durumu. Bir listesi olması lazım.

En iyiden en kötüye doğru gidiyordu liste.
    http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=13667

Burda sanırım bu oyunun mükkemmel çalışacağı belirtiliyor. Acaba ne kadar doğru herhangi bir fikrin var mı birde bilirsin skyrim e filan türkçe yama çıkardılar sonra updateler filan bunlar sorun çıkartırmı.
  • quote:

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=13667

Burda sanırım bu oyunun mükkemmel çalışacağı belirtiliyor. Acaba ne kadar doğru herhangi bir fikrin var mı birde bilirsin skyrim e filan türkçe yama çıkardılar sonra updateler filan bunlar sorun çıkartırmı.

Bilemem. Deneme şansım yok. Donanımdan donanıma da değişiyor bu durum.

Korsan oyunları play on linux açmıyordu. Wine açar mı bilemem.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FİFA 15 oynayabilir miyim?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Oyun orjinal de herneyse denicez artık teşekkükker.
  • Steam de linux versiyonu görünüyorrsa oynanır. lakin emulator vs ile baya verim kaybı yaşanır. bi de su din gibi linuxcu olmak garip. Linuxu da babamızın oğlu yazmadı sonuçta.
  • Windows için yazılmış uygulamaları/oyunları çalıştırmaya yarayan Linux uygulamasının adı WINE. WINE= "Wine Is Not an Emulator/Wine bir emulatör değildir" açıklamasının kısaltması. Bu durumda "wine ne demek" demeyin, bilmiyorum

PlayOnLinux ise WINE'ı içeren, WINE içinde yüklenen bir oyunun/uygulamanın ihtiyaç duyabileceği diğer bağımlılıkları, eklentileri vs. de otomatik olarak temin eden; kısaca herşeyi bir arada toplayıp işi kolaylaştıran dış yazılım.

Kısaca ikisi de aynıdır, sadece WINE indirirseniz bir çok şey kendiniz halletmeniz gerekirken PlayOnLinux sizin yerinize bazı şeyleri otomatik halleder.

Performans konusuna gelince; WINE canlı olarak Windows altında çalışmak için özel yapılmış kütüphaneleri bilinen Linux formatlı versiyonlarına dönüştürür. Oyunun tamamını ya da oyun içindeki hesaplamaları dönüştürmez, hesaplatmaz. Bir emülator olsaydı sanal bir işlemci sanal olarak gerçek işlemcinin gücünden çalarak var olur ve bütün işlemleri yapar, sonra onların çevrilmiş hallerini Linux platformunda bizim ekranımızda görünecek şekilde yeniden çevirir ve sonucu bize böyle ulaştırırdı. WINE'da böyle bir çevrim yok. Dolayısıyla "emule" etmekten doğan bir performans kaybı yok.

Kayıp ancak kötü bir çevrim söz konusu olduğunda görülebiliyor. Zira WINE, oyunu Windows'ta çalıştığına ikna etmiyor. Windows için çalışması planlanan bütün kütüphanelerin eş değerlerini bulup çevrimini yapmaya çalışıyor. Ancak Windows altında ve o oyuna özel olarak yazılmış bir komut çok verimli çalışırken, onun Linux eşdeğeri -aynı işlevi gösterse de- aynı verimle yazılmamış olabilir. Böyle durumlarda oyunun içinde hatalar (genellikle grafiksel) meydana gelebilir ya da hafif bir performans düşüklüğü olabilir. Windows'a özel kalmak için adeta çaba harcayan ve bu konuda çeşitli güvenlik önlemlerini kodlarının derinliklerine gömerek alan uygulamalarda bu gibi sorunlar çok daha fazla görülüyor. Ağır bir şekilde Windows işlevlerinin çoğuna ihtiyaç duyan bir sistemlere ancak sanal makine çözüm olabiliyor. Bunun en bilinen örneklerinden birisi AutoCAD'in 2012 ve sonrası sürümleri. Bütün platform %100 uyumlu gibi görünse de WINE altında uygulama sorunlu çalışıyor..

Kısaca bir oyunun %100 uyum göstermesi için gereken şey onun gönüllü -ve iki dünyaya da hakim- bir profesyönel tarafından alınıp kütüphanelerinin teker teker incelenerek, canlı olarak değil, peşin olarak çevrilmesi ve oyunun bu şekilde Linux ortamında sunulması. Böyle bir çevrim kusursuz olacağı, DirectX zırvasından kurtulup OpenGL nimetleri ile çalışacağı için Windows kullanıcılarını kıskandırıcı bir sonuç verecektir. En bilinen örneklerinden birisi Quake 3. Yıllar önce okumama rağmen hiç unutamadığım 2 sayı var; 64 ve 119. 64, aynı bilgisayarda Windows altında DirectX ile test edilirken alınan ortalama FPS değeri. 119 ise oyunun bütün kütüphaneleri Linux ve açık kaynak ortamına uyarlandıktan sonra Linux altında çalışan ortalama FPS değeri.

• steam üzerinden satılan bir oyun en kötü ihtimalle Steam OS işletim sistemi üzerinden oynarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.WayNe

steam üzerinden satılan bir oyun en kötü ihtimalle Steam OS işletim sistemi üzerinden oynarsın

Steam OS/Linux oyunlarını istediğin linux dağıtımında oynayabilirsin.
  • linuxte oyun oynamak bence hiç sıkıntı değil. 2 tane sürüm önerebilirim. Hatta bu iki sürüm bence hem mint hemde ubuntude kat kat hızlı çalışıyor. Ben ilk olarak makulu linuxten başlamak istiyorum. Hayran kaldım. Her türlü paketi en ince ayrıntısına kadar ayarlayıp sunmuşlar. Hatta sitesinde wine'dan nasıl en iyi şekilde yararlanabiliriz yazmışlar bile.Ayrıca xfce arayüzünü inanılmaz görselleştirip hızlandırmışlar.Ayrıca windows 7 aero arayüzlerinin birebirleri ubuntu arayüzünün birerbiri bile var. Ayrıca diğer bir oyun linux sürümü ise ZorinOs gaming. daha denemedim ama yabancı forumlardan takip ettiğime göre çok iyi oyun performansı veriyormuş. Denemekten zarar çıkmaz. Ama benim bundan sonra sadece oyun değil günlük kullanımdaki dağıtımım makulu olucak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.