Şimdi Ara

Linux Açılış Siyah Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cairo Dock seçiliydi arayüz olarak sildim daha sonra bilgisayarı açtığımda siyah ekrandan başka birşey gelmedi.Linux mint 17 cinnamona tekrar nasıl çeviririm.

• Muhtemelen masaüstü arayüzü yüklenmiyor. Kubuntu'da lightdm servisini çalıştırıyorum böyle bir durumda, sizin masaüstü servisiniz ne ise bunu öğrenip açılışta Ctrl + Alt + F1 ile uçbirime geçerek başlatmayı deneyin bir derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cinnamon normalde ama ben cairo dock seçmiştim
  • Otomatik oturum açma mı etkin? MDM görüntü (giriş) yöneticisinden Cinnamon'u seçemiyor musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Otomatik oturum açma mı etkin? MDM görüntü (giriş) yöneticisinden Cinnamon'u seçemiyor musunuz?

Aynen hocam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemin kaldığı yerde CTRL+ALT+F1 tuşları ile TTY1 uçbirimine ulaşmeyı deneyiniz.
    TTY1 uçbirimine ulaştığınızda kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açınız.
    Şimdi aşağıdaki komut ile MDM'yi kapatınız.

sudo service mdm stop

Aşağıdaki komut ile MDM'ye ulaşabilmeniz gerekir.

sudo service mdm start

MDM çalıştırınca CTRL+ALt+F7 ve ya CTRL+ALT+F8 ile grafik arayüze geçemeyi deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 5 Eylül 2014; 21:53:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Sistemin kaldığı yerde CTRL+ALT+F1 tuşları ile TTY1 uçbirimine ulaşmeyı deneyiniz.
    TTY1 uçbirimine ulaştığınızda kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açınız.
    Şimdi aşağıdaki komut ile MDM'yi kapatınız.

sudo service mdm stop

Aşağıdaki komut ile MDM'ye ulaşabilmeniz gerekir.

sudo service mdm start

MDM çalıştırınca CTRL+ALt+F7 ve ya CTRL+ALT+F8 ile grafik arayüze geçemeyi deneyebilirsiniz.

hocam yine siyah ekran oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CRTL+ALT+F1 tuşları ile TTY1 uçbirimine ulaşıp kullanıcı adı ve şifrenizi girerek oturum açınız.
    Oturum açtıktan sonra aşağıdaki komut ile kullanıcı ev dizinindeki gizli .dmrc dosyasını açınız.
    (.dmrc dosyasının başındaki nokta işaretini yazmayı unutmayınız.)

nano .dmrc

Açılan dosyada Session= ile başlayan satırı aşağıdaki şekilde değiştiriniz.

Session=cinnamon

Şimdi dosyayı kaydetmek için CTRL+O tuşlarına basanız ve ardından Enter tuşuna basarak kaydediniz.
    (O harfi sıfır rakamı değil)

Şimdi sistemi yeniden başlatmayı deneyebilir ya da yukarıdaki mesajda anlatıldığı biçimde MDM kapatıp açabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 6 Eylül 2014; 0:04:33 >
  • Hocams teşekkürler sorun halloldu.Ama sildim linux mint 17 yi. Performansı hiç iyi değildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de linux mint cinnamon yüklüyorum kaç kere format attım bi süre kullandıktan sonra hep bu hale geliyor. En son linux kendi sitesinden indirdim güzelce kurdum, sonra opencv yükledim yeniden başlatınca yine bu hale geldi. Linux e alışalım derken en baştan soğumaya başladım..
  • En sonuncu da herşeyi doğru yaptığımdan eminim ve bişey kurcalamadım. Yardımcı olabilicek varsa benimle iletişime geçerse çok sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.