Şimdi Ara

Linux a geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle herkese hayırlı sahurlar.windowsum çöktüğü için linux a geçmeyi düşünüyorum ama sizlere bir kaç konuda sorum olacak

1)P4 3.0 512 mb ram ve 256 mb ekran kartım var.Bu donanıma uygun en iyi linux sürümü hangisidir?bu donanım xpde bile gereksiz bir kasma yapıyordu ama bir türlü sorunu düzeltemedim.benim için önemli olan kasmaması.internet film vb için kullanacagim

2)D'de önemli bilgilerim var.Linux yüklerken nereye yüklemem gerekiyor.bildiğim kadarıyla linux da C-D olayı yok

3)kullanımı nasıldır?xp den kolay mı zor mu?

4)performans açısından hangisi daha performanslıdır?
    (xp-linux)

Şimdilik bu kadar.Yardım eden herkese teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwedxz -- 12 Ağustos 2012; 3:08:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: qwedxz

öncelikle herkese hayırlı sahurlar.windowsum çöktüğü için linux a geçmeyi düşünüyorum ama sizlere bir kaç konuda sorum olacak

1)P4 3.0 512 mb ram ve 256 mb ekran kartım var.Bu donanıma uygun en iyi linux sürümü hangisidir?bu donanım xpde bile gereksiz bir kasma yapıyordu ama bir türlü sorunu düzeltemedim.benim için önemli olan kasmaması.internet film vb için kullanacagim

2)D'de önemli bilgilerim var.Linux yüklerken nereye yüklemem gerekiyor.bildiğim kadarıyla linux da C-D olayı yok

3)kullanımı nasıldır?xp den kolay mı zor mu?

4)performans açısından hangisi daha performanslıdır?
    (xp-linux)

Şimdilik bu kadar.Yardım eden herkese teşekkür ederim.

1- Xubuntu iyi bir başlangıç olabilir. imkanınız olursa sisteminize 512 mb ram eklerseniz hatırı sayılır bir performans artışı olacaktır.
    2- Önemli bilgilerinizi yedeklemeden bu işlere girişmemenizi öneririm. MUTLAKA önce xp de yedek alınız.
    3- Kullanımı zor değildir.
    4- Denemek lazım ama benim emektar laptopda xubuntu xp den bir adım önde.

• linuxu tavsiye etmiyorum.

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

linuxu tavsiye etmiyorum.

Neden?

Keşke sebepleri de yazsaydınız.

Orijinalden alıntı: merhaba80

quote:

Neden?

son 20 günde en iyi dağıtımlarını yükledim ve kullandım evet güvenliliğine laf olamaz 10 numara fakat gel gelelim biraz zaman geçince internetten başka birşeye yaramadığını
    anlıyorsunuz. Photoshop 3dsmax ve bunun gibi adobe programlarını kullanan biriyim elim kolum bağlandı sonra wine yükledim photoshopu çalıştırdım sistem çöktü.

Yok kardeşim yok bundan sonra kafama silah dayasalar linux kullanmam.

• quote:

quote:

quote:

Neden?

son 20 günde en iyi dağıtımlarını yükledim ve kullandım evet güvenliliğine laf olamaz 10 numara fakat gel gelelim biraz zaman geçince internetten başka birşeye yaramadığını
    anlıyorsunuz. Photoshop 3dsmax ve bunun gibi adobe programlarını kullanan biriyim elim kolum bağlandı sonra wine yükledim photoshopu çalıştırdım sistem çöktü.

Zaten ben bilgisayarı film izlemek ve internette zaman geçirmek için kullanıyorum.Oyun ve o tarz programlarla işim olmaz.Birde adobe programlarında sorun yaratıyor yazmıssın acaba flash playerdada sorun çıkarır mı?Çıkarırsa alternatif olarak ne kullanabilirim?

Tavsiyeleriniz üzerine ilk olarak Ubuntu 10.4 kuracağım.Sorun çıkarırsa Xubuntu ya geçerim.Son olarak usb den kurulum mümkünmü acaba?birisi anlatılabilir mi veya link verebilir mi?
    Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwedxz -- 12 Ağustos 2012; 16:45:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: qwedxz

quote:

quote:

quote:

Neden?

Zaten ben bilgisayarı film izlemek ve internette zaman geçirmek için kullanıyorum.Oyun ve o tarz programlarla işim olmaz.Birde adobe programlarında sorun yaratıyor yazmıssın acaba flash playerdada sorun çıkarır mı?Çıkarırsa alternatif olarak ne kullanabilirim?

Tavsiyeleriniz üzerine ilk olarak Ubuntu 10.4 kuracağım.Sorun çıkarırsa Xubuntu ya geçerim.Son olarak usb den kurulum mümkünmü acaba?birisi anlatılabilir mi veya link verebilir mi?
    Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum

dostum USB'den yükleme çok kolay sadece programını indiriyorsun ve bilgisayarına kuruyorsun sonra indirdiğin ubuntu iso'sunu seçiyorsun flasha açık bir
    şekilde yüklüyor sonra boot yaparken flash'ı seçiyorsun bu kadar.

http://www.gelecekonline.com/metin/usb_flash_disk_uzerinden_linux_kurulumu-2752

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux'a geçmeyi düşünenler
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Neden?

Sizin işiniz için bilgisayar oldukça önemli. Sizin için bir şey diyemem. Oysa bir ev kullanıcısı için Linux Windows'tan daha iyi olacaktır.

• quote:

Photoshop 3dsmax ve bunun gibi adobe programlarını kullanan biriyim elim kolum bağlandı sonra wine yükledim photoshopu çalıştırdım sistem çöktü.

@RafiQ_Shia, Linux altında Windows uygulamaları çalıştırabilmenin bir garantisi olmadığını Linux kurmadan öncede biliyor olduğunuzu düşünüyorum. Bununla birlikte kendim kullanmasam da Phtoshop'un bazı sürümleri Linux altında oldukça sorunsuz çalışabiliyor. Mesela CS5'i Ubuntu/Linux Mint altında Wine ile kumak için rehberler mevcut.

http://diogoosorio.com/blog/entry/how-to-install-photoshop-cs5-ubuntu-mint

http://www.unixmen.com/how-to-install-photoshop-in-ubuntu-and-linuxmint/

Linux atında bu uygulamaların açık kaynak alternatifleri mevcut. Örneğin Photosop yerine Gimp, 3DS Max yerine Blender kullanabilirsiniz.

3DS MAX'ı da Wine ile çalıştırabilenler olmuş.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=8544

Açık kaynak bir işletim sistemi kullanma isteği olan bir kişinin alternatif yazılımları öğrenme de zorluk yaşayacağını hiç sanmıyorum.

Gimp ve Blender için Türkçe forumları da mevcut ayrıca.

http://www.gimptr.com/

http://www.blendertr.com/

Wine altında çalıştıracağınız bir uygulama hiç bir zaman sistemini çökertmez. Çünkü Wine ile kuracağınız uygulamalar Kullanıcı Ev Dizini (home) altında gizli bir klasör olan .wine dizini altına kurulurlar, bu tip uygulamalar hiç bir zaman Linux sistemini çalıştığı kök dizin altına kurulmazlar. En kötü ihtimalle .wine dizinini silerek oluşan sorundan kurtulursunuz.

Vesselam

------------------------------------------------------------------

@qwedxz, size Linux Mint 13 XFCE masaüstünü önerebilirim.

http://forum.donanimhaber.com/m_63550621/tm.htm

Linux altında yeni disk bölümü oluşturmak için burayı inceleyebilirsiniz.

• pc yi internet odaklı kullanılacaksa zaten tartışmasız en iyisi linux.

Albert Einstein
  • dün ubuntu 10.4ü kurdum.Yemin ediyorum bunca sene windowsa mahkum oldum diye kafamı duvarları vurdum :).Windows boş haldeyken 300-400 mb arası(abartısız) ram kullanırdı ama linux en yüklü halinde 300 ü zor görüyor.Hız konusunda ise tartışılmaz bence.En ufak bir kasma daha yok.Bilgisayar 10 saniyede kapanıp açılıyor windowstayken 1 dakika beklerdim.Eğer bilgisayarı benim gibi internet film vb gibi şeylerle kullanıyor iseniz hiç düşünmeyin linuxa geçin derim.

İnternet , film , müzik ufak bir iki masa oyunu için linuxtan fazlası gereksiz zaten...

Bende şu an Mint 13 KDE 64 bit kurulu... 4-5 gündür test ediyorum... Vallaha windows 7 64bit'i aratmıyor...

Flash konusuna gelince... İlk işin bence chromium'u kurmak olsun... Chrome türevi tarayıcıdır. Depolarda muhakkak vardır...
    İçerisinde gömülü flash player olduğu için flas sitelerde hiçbir sıkıntı çıkarmaz...

Linux'un hayırlı olsun...

Bu arada film demişsin , VLC ve SMplayer'ları da kur... Mesela benim Mint'ten bir SS...

Linux a geçmek
    Amd Phenom II X4 960T , Sapphire HD7770 Ghz Ed. , 4gb Hi-Level ddr3 1333 mhz ram , Msi 870-C45 anakart , 80 + 500 gb 7200 rpm dahili hdd , 320 gb harici hdd , TP-Link 150 mbps wireless dongle , 460+ Watt High Power PSU

• Ubuntu 10.04 öneriyorum.
  • ubuntuya, linuxa geçtiğinizde, hele de bilgisayarı sadece internet ve film müzik vs için kullanıyorsanız ben bunca zaman windowsla neden uğraşmışım diyeceksiniz fakat bu tepki yaklaşık 1aydan sonra gelecektir, çünkü alışması biraz zor olabilir. Lakin ubuntu candır. Bir daha windows asla :))

Orijinalden alıntı: Carolyna

ubuntuya, linuxa geçtiğinizde, hele de bilgisayarı sadece internet ve film müzik vs için kullanıyorsanız ben bunca zaman windowsla neden uğraşmışım diyeceksiniz fakat bu tepki yaklaşık 1aydan sonra gelecektir, çünkü alışması biraz zor olabilir. Lakin ubuntu candır. Bir daha windows asla :))

nedenini einstein imzamda söylüyor. :)

Albert Einstein
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality1907

quote:

Orijinalden alıntı: Carolyna

ubuntuya, linuxa geçtiğinizde, hele de bilgisayarı sadece internet ve film müzik vs için kullanıyorsanız ben bunca zaman windowsla neden uğraşmışım diyeceksiniz fakat bu tepki yaklaşık 1aydan sonra gelecektir, çünkü alışması biraz zor olabilir. Lakin ubuntu candır. Bir daha windows asla :))

nedenini einstein imzamda söylüyor. :)

aynen, daha bi çoğu linuxu bile bilmiyor ki benimde linuxla tanışmam 1sene kadar öncesinde oldu, bende o çoğunluktaydım. ubuntu ne ya isme bak diyip geçenler bile oluyor

• eğer boş zamanınız varsa ve bir o kadar değersizse linux bedavadır
    ama zamanınız değerliyse yani 30un ortalarıuna geldiyseniz windows linuxtan en az 10 kat daha ucuzdur
    şahsi fikrim tabi eleştiriye açık

Orijinalden alıntı: arabcian

eğer boş zamanınız varsa ve bir o kadar değersizse linux bedavadır
    ama zamanınız değerliyse yani 30un ortalarıuna geldiyseniz windows linuxtan en az 10 kat daha ucuzdur

Windows'ta bir problem çıkınca kimse pes edip Linux'a geçmiyor. Ama Linux'ta bir problem çıkarsa hemen pes edip Windows'a dönen çok kişi gördüm.

quote:

Windows'ta bir problem çıkınca kimse pes edip Linux'a geçmiyor. Ama Linux'ta bir problem çıkarsa hemen pes edip Windows'a dönen çok kişi gördüm.

Windowstaki problemleri çözmek linux problemlerni çözmekten daha kolay geliyodur insanlara aslında tam tersi ama bilene tabi

• quote:

quote:

quote:

Windowstaki problemleri çözmek linux problemlerni çözmekten daha kolay geliyodur insanlara aslında tam tersi ama bilene tabi

Sorunlara göre değişir windowsunda linuxunda zor yanları var. :)

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.