LINKSYS WAG320N modem kullanıyorum cihazın wireless ayarını 2.4 GHZ'den 5GHZ'e ayarlayınca kilitlendi resetledim ama bu defada internete bağlanmıyor modeme ulaşıyorum kullanıcı adı şifre giriyorum ama nedense ip almıyor sorunun çözümü varmıdır yoksa servislikmi oldu bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Anladığım kadarıyla modem arayüzüne girebiliyorsunuz, modem internete bağlanmıyor IP almıyor. Modeme tekrar reset atıp, internet ayarlarını bir kez daha girip, internete bağlanmayı denediniz mi? İnternetinizde sorun olmadığından ve ayarları doğru girdiğinizden emin misiniz? Denediniz ve işe yaramadıysa hard reset atmayı deneyin. Hard resette işe yaramaz ise malesef servis yolu gözükecek.
Hard reset(30/30/30): Modemin reset butonuna 90sn süresince kesintisiz basılı tutularak yapılır. Reset butonuna 30sn güç kablosu takılı, 30sn güç kablosu çekili, 30sn güç kablosu takılı olacak şekilde basılarak, 90sn'de hard reset işlemi yapılır.
ayarları yapmayı biliyorum şu an başka bir modem takılı hard reseti deneyeceğim
hard resette işe yaramayınca fw update yaptım ve modem çalıştı asıl merak ettiğim konu kablosuzu 5GHZ yapınca neden kilitleniyor
quote:
Orijinalden alıntı: newfel
hard resette işe yaramayınca fw update yaptım ve modem çalıştı asıl merak ettiğim konu kablosuzu 5GHZ yapınca neden kilitleniyor
Aynı modemi kullanıyorum. Aldığımda denemek için 5 ghz yapıp bağlantıyı kontrol etmiştim. İnternete girerken herhangi bir problem yaşamamıştım. Evdeki 2. notebook ve cep telefonu 5 ghz desteklemediği için 2.4 ghz ye dönmek zorunda kalmıştım. Yoksa 5 ghz kullanmaya devam edecektim. Firmware update sonrası isterseniz bir daha deneyin. Kilitlenme gibi bir problemin normal koşullarda olmaması gerekiyor.
2 evımde de bu modem var 1 tanesınden wifi baglanamaya basladım.kablolu baglanıyorum wi-fiden modemı gormuyor hard reset guncelleme nasıl yapılıyor tesekkurler
ne yaptıysam wi-fı den baglanmıyorum hıc gormuyor agı kabloyla baglanıyorum wi-fı ısıgı falan yanıyor ne tavsıye edersınız