Şimdi Ara

linksys wag320n+tplink wa901nd birlikte 3 katta ceker mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baslikta da sordugum gibi elimdeki linksys wag320n antensiz adsl modemle 3 katta interneti dagitmak istiyorum ama alt kattan cekim maalesef yok. Bunun icin tplink wa901nd alsam, 2. kata koysam, onu kablosuz 3. kattaki modemle gorup repeater yapabilir miyim? Ayrica guvenlik acisindan wpa2 kullanmaya devam edebilir miyim?
    http://www.tp-link.com/tr/products/productDetails.asp?class=wlan&pmodel=TL-WA901ND
    http://www.sanalmarketim.com/urun/1ad0835317f483fef8bb9dc1eb8e4c92/TP-LINK-TL-WA901ND-300Mbps-Kablosuz-N-Erisim-Noktasi
    Bilgisi olup da paylasabilenlere simdiden tesekkurler...

• Ya da baska bir urun onerebilir misiniz? Tplink urunu henuz almadim...
  • önerebileceğim repeater olarak tecrübe ettiğim bir ürün yok . ama tplink wa901nd bu ürünün repeater özelliği var . bu özelliğini kullanarak bunu 2 kata koyup kaynaktaki sinyalleri dağıtabilirsiniz. wpa2 kullanmaya devam edebilirsiniz. airties ın repeater özelliği olan modelleri var . sonuç olarak ihtiyacınız olan repeater özelliği olan bir adls modem , access point ve ya direkt bir repeater cihazı .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_ural -- 6 Haziran 2011; 17:51:25 >
  • 3.katta bir tane kablosuz modem mi var diyorsun yanlış mı anladım acaba? bunun hakında bilgi var mı, yoksa elindeki kablolu modemin yanına ne alırsan al repeater modu bir işe yaramaz. o zaman demek ki ortada bir wds, ap, repeater özelliğine sahip bir şey daha aramak lazım. üst katta ne var, sendeki de 2. katda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

3.katta bir tane kablosuz modem mi var diyorsun yanlış mı anladım acaba? bunun hakında bilgi var mı, yoksa elindeki kablolu modemin yanına ne alırsan al repeater modu bir işe yaramaz. o zaman demek ki ortada bir wds, ap, repeater özelliğine sahip bir şey daha aramak lazım. üst katta ne var, sendeki de 2. katda mı?

3. katta linksys wag320n adsl modem var. Cok guzel design var arayuz kolay 300mbps wifi gigabit eth diyerek almistim ancak antensiz design sebebiyle cekim gucu dusuk. 3. kattayken 1. kata iletemiyor. Yeni alacagim router-repeater-ap adi ne olursa olsun 2. kata koymam gerekiyor ki 1. katta da cekebilsin.
    Umarim anlatabilmisimdir...

3. kat modem
    =============
    2. kat repeater
    =============
    1. kat sorunsuz wifi
    =============

Hedefim budur kabaca...

•  linksys wag320n+tplink wa901nd birlikte 3 katta ceker mi?

modem bu mu? ben epey bakındım ama anten girişi yapılabilecek o küçük delikleri bulamadım. gözler de pek iyi değil.. acaba diyorum bu modemin kartında anten soket yerleri olabilir mi? sen de bir baksana bakalım var mı. varsa buna göre hareket ederiz. ap-rp konusuna gelince.. hmm bu modeminde wds özelliği var ise orta kata wds özellikli bir wireless router (&modem de olabili) alıp deneyebilirsin. wds özelliğini aynı marka üzerinden tavsiye ederim. model için bence mail at sor, fakat madem o markaya bulaşmışsın, aynı marka üzerinden devam et.

not: resimdeki sarı dairenin konuyla alakası yoktur. ben koymadım..
    not: resim çözünürlüğü: 1968 * 1689 olup, hala o meşhur delikleri bulabilmiş değilim. sanırım yok bunda..
    ya bu boarddan şüphe etmeye başladım, senin modemin olmama ihtimali de olabilr mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 6 Haziran 2011; 18:31:38 >

• ya sanki bu boardın üzerindeki wireless kart sökülmüş gibi geldi bana.. peki neresinden yayın yapıyor acaba bu konu beni aşar. kumandan' a konuyu devrediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yardimlariniz icin tesekkurler ancak garantisi devam eden bir cihaz oldugu icin board'u sokup bakmayi pek dusunmuyorum.
    Tek ogrenmek istedigim aslinda tplink ile kablosuz olarak linksys adsl modemi gorup gelen neti dagitabilecek miyim? Bunu yaparken de guvenlikten odun vermek istemiyorum.
  • TL-WA901ND' nin yayın gücü iyi midir bende bu modelden almayı ve aynı sistemi yapmayı düşüyorum (1. kat modem - 2 kat tplink - 3 kat wifi yayınını alacak)
    2 nci kata çıkartmasam 1 nci katın en uzak köşesinden yayını yapsam 3 e çıkartabilir miyim acaba?
  • Bende de WAG320N 2.katta duruyor ve 1.kata WA901ND'yi koydum yalnız antenleri sol ve sağa 5 dbi ortayada 8 dbi olarak tp-link antenleri aldım ve taktım..

Sonuç ise mükemmel. 2.katta WAG320'nin durduğu odanın kapısı kapalı ve 1.kattaki dipteki odanın odasıda kapalı olmasına rağmen 300 mbps alabiliyorum..

kendi antenleride size yetebilir (3 adet 4 dbi var bu bile gayet iyi) bende 5 dbi ve 8 dbi ayrıca bulunduğundan taktım.. Zyxel'in Netgear'ın repeater'larını denedim ancak bu cihazlarla her yerde çekmedi ve ancak 38 mbps hız alabildim.

Yalnız mod seçerken dikkatli olun WAG320N'nin WDS desteği olmadığından "Universal Repeater"ı seçeceksiniz.

Kurulum yaparkende mutlaka WAG320N'nin MAC adresini girin ve daha sonra şifreyi gösterin yoksa repeater çalışmıyor.
    Eğer 3 adet 4 dbi ile bile mbps olarak düşük bir rakam alıyorsanız ortaya bir adet 8 dbi tp-link alırsanız çok etki edecektir.
    Bende 3 adet 5 dbi ile tam 300 mbps alamamıştı.

Tabiki eğer mbps değeri sizin için önemli değilse antenleri değişmenize gerek yok. Bende NAS sürücü olduğundan 300 mbps çok önem taşıyor..

Cihazı kesinlikle tavsiye ederim.
    Öncelikle kendi antenleriyle denersiniz baktınız ki az çekiyor ya da hiç çekmiyor benim yaptığım gibi tp-link ya da başka bir antenden alıp takarsanız sonuç alırsınız.

Son bir ek: WAG320 2-3 katlı mekanlar için uygun değil. İlla ki repeater gerekiyor. Ancak, Modemde gigabit ethernet bulunduğu için büyük bir avantajı var.
    USB disk bağlama özelliği olsada 1.5/2.5 mb/sn hızda anca veri transferi yapıyor buda bir dezavantajı :)

Edit: Cihaz her modda (repeater ve universal repeater dahil) WPA2 ile çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 12 Haziran 2011; 21:49:06 >

• Merhaba,

Öncelikle birkaç noktayı aydınlatmak isterim:

Elinizdeki linksys cihaz, piyasadaki a/b/g ve n-draft modemler gibi 2.4 degil 5ghz frekansını kullanır. Elektronikte şöyle bir durum var ki, frekans ne derece yükselirse, anten çıkış gücü sabit olmak koşuluyla, kapsama alanı düşecektir. Örneğin 100mv çıkış gücüne sahip 150mbps n-draft bir cihaz 100metrekare bir alana yayın yapabiliyorken, 100mv çıkış gücüne sahip 300mbps 5ghz bandında çalışan bir cihaz 50metrekare alana yayın yapabilecektir.

Cihazın çekim alanının düşük olmasının başlıca sebebi anten değil, bant seçimidir. Şayet illa 300mbps olmasına gerek yoksa cihaz menüsünden 2.4ghz'e ayarlarsanız, alanın artacağı inancındayım...

İkincisi, modemin kartının fotoğrafını gönderen arkadaşın işaretlediği alan anten girişi değil, orası "jtag" bağlantı noktası. Örneğin cihazın firmware'si güncellenirken elektrik kesilirse, cihazın "bios"u silinecektir ve bu biosu yüklemenin tek yolu, bu bağlantı noktalarını ve buna uygun programı kullanarak cihazın yazılımını "itme" yoluyla geri yüklemesi ile mümkündür... Kaldı ki aşağı yukarı 200tl'lik cihaz için güzel bir ayrıntı :)

Gelelim kapsama problemine... Bahsettiğiniz cihazla istediğiniz sonucu almanız gayet mümkün (ki bir önceki arkadaş uyguladığını yazmış)

Ancakk,

Şayet cihazın yeri, durumu mümkün ise, şiddetle tavsiyem kablo ile bağlantı kurmanızdır ki en sağlıklısı bu olacaktır. Şayet üst katta illa ki kablosuz bağlantıya ihtiyaç duyuyorsanız, üst kata çektiğiniz kablonun ucuna kablosuz router eklemeniz daha kolay olacaktır.

Uzun oldu ama artık idare edin yaw

• Cevaplar icin cok tesekkurler. Siparisimi henuz vermedim. Once dediginiz gibi default antenlerle test ederim. Hatta ondan once linksys'i 2.4'deki degeri gordukten sonra belki satin alma isleminden vazgecebilirim. Zemin katta net olsun, surf yapilabilsin yeter. Ag hizi onemli degil.
    Tekrar tesekkurler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: canolum

Cevaplar icin cok tesekkurler. Siparisimi henuz vermedim. Once dediginiz gibi default antenlerle test ederim. Hatta ondan once linksys'i 2.4'deki degeri gordukten sonra belki satin alma isleminden vazgecebilirim. Zemin katta net olsun, surf yapilabilsin yeter. Ag hizi onemli degil.
    Tekrar tesekkurler...

bir diğer noktada kanal seçimi. Ben telefonumdaki bir yazılımla tüm etrafımdaki tüm wireless'ların kanallarının 11 olduğunu görünce hiç kimsede olmayan 8 kanalı seçtim. Bunun faydası olduğu doğru ancak ben alt kat için pek bir faydasını göremedim. Ama yinede dikkat edin.

Ayrıca, kablo ilede tabiki bağlayabilirsiniz. Ancak ben bunu gerekli görmedim çünkü repeater'ın antenlerini değiştirdiğimde alt kattan bile full çekimle üst kattaki modemime rahatça bağlanıp 300 mbps hız alabildi.
    Kablo ile bağlamayı uzunca düşündüm ancak aşağıya kadar kablo çekmem gerektiğinden ve üst katta durduğu sürece aşağıdan az çekim değerleri alınca vazgeçtim.

Repeater cihazınıda aynı şekilde alt katta belirli yerlere koyduktan sonra dip odada sinyal ve mbps değerlerini ölçtüm. En iyi hangi yerdeyken daha iyi çekiyorsa orada bıraktım.

Ağ hızı önemli değilse üst katınızda bile durabilir. (en azından benim evimde bu şekilde sorun yaratmadı)
    Hatta antenleri değiştirmenize gerek bile kalmayabilir. Zaten ileride ihtiyaçlarınız artarsa anten değiştirebildiğinizden bir sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentin86 -- 15 Haziran 2011; 1:57:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.