Şimdi Ara

LINKSYS WAG200G-EU KABLOSUZ ADSL MODEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben daha bu ay adsl bağlattım evimize ancak modem işini arkadaşın kenarda duran kablolu modem ile hallettik.
    Bi kaç aya kadar, para biriktirip Kablosuz Adsl Modem almayı düşünüyorum...
    İlk olarak Netgear en küçük elektrik dalgalanmalarından etkileniyormuş, ondan vazgeçtim.
    Airties arada 1 duvardan fazla varsa sinyal kalitesinde problem çıkarıyormuş, Bende 2 tane baya kalın duvar var.
    Zyxel'de de bi sorun varmış ama hatırlayamadım şimdi..

En sonunda bu ürünü buldum!
    LINKSYS WAG200G-EU ADSL2+ 4 PORT KABLOSUZ MODEM

Ürünün Teknik Özellikleri:
    4 port 10/100 AutoMDI-MDIXSwitch,
    54Mbps Acess Point(802.11b/g)
    ADSL2+ ile 25Mbps download hızı
    Hem 11Mbps(802.11b) hemde 54 Mbps(802.11g) cihazlar ile uyumlu
    Güçlü SPI Güvenlik duvarı, Kablosuz bağlantıda MAC adres filtreleme
    WEP/WPA şifreleme ile güvenli kablosuz bağlantı
    Webadresi, içerik ve servis bloklayabilme
    VPN geçirme özelliği
    Port Triggering,Port Forwarding,DMZ ve QoS desteği ile paketleri onceliklendirme ve Kazaa ve emule gibi programlar ile internetten daha hızlı veri indirebilme özelliği
    7dBi lik HGA7S ile opsiyonel olarak kapsama alanini genişletme olanağı
    Linksys WRE54G ile kapsama alanini genişletme olanağı
    SNMPV1 ve V2 ile uzaktan yönetilebilme
    UPnP ve IGMP Proxy
    Log tutabilme raporlayabilme,Ping test, Modem konfigurasyonun yedegini modemde tutabilmek. Ucretiz yazılım güncelleme.
    Şık tasarım
    3 yıl garanti
    Türkçe Linksys destek hattı 0 212 444CSCO(2726)
    Cisco Systems markası ile güvenilirlik

Harici Konnektör
    4 x RJ-45
    1 x RJ-11(Modem)

Ama ürün hakkında ayrıntılı bir bilgim yok. Teknik özelliklerine bakınca güzel bir ürün gibi görünüyor.
    Peki gerçek performansı nasıldır? Bu ürünü kullananlar, Olumlu ve Olumsuz yorumlarınız nelerdir?
    LINKSYS WAG200G-EU KABLOSUZ ADSL MODEM Kullanıcılarını buraya çağırıyoruz!!!

• Yahu bu üründen kullanan bir Allah'ın kulu yok mu?

Gerçekten yaw, bu ürünü kullanan biri varsa yorumlarını esirgemesin lütfen?
  • bende dün satın aldım bu ürünü
    eski modemimde uzun zamandır mevcut olan bağlantı kopmaları beni bu ürüne yönlendirdi araştırdım ve özellikle voltaj dalgalanmalarına karşı başarısından dolayı bu modemi satın aldım

2 gündür açık modem 1 kez bile kopmadı hala beklemedeyim
    çok fazla inceleyemedim ve notebook olmadığından wireless performansı hakkında bilgi veremeyeceğim ama kablolu performansından son derece memnunum misal port açmaya gerek duymadan torrent ile 105 kb\s civarında dosya indiriyorum ilk açılışta dsl in sabitlenmesi, ip alma oldukça hızlı
    ürün şık bir dizayna sahib ve oldukça hafif ayaklığı sayesinde dik şekilde durabilmesi de artısı
    şimdilik eksisi ise açma kapama tuşunun olmayışı ve anteninin sökülebilir olmayışı(bir yolu vardır belki)
    ayrıca makul fiyatından dolayı yanına şu ürünü de düşünebilirsiniz
    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.7517

• Cevap için teşekkürler! Güzel bi inceleme
    Ama sanırım özellikleri içindeki:
    quote:

7dBi lik HGA7S ile opsiyonel olarak kapsama alanini genişletme olanağı

özelliği bana değişebilir anten gibi geldi ama pek te bilmiyorum. Bi kurcalamak lazım..
    Ayrıca standart ayarlarda torrent ile 105kb/s gayet iyi bence...
    Kapama tuşu olmaması biraz kötü ama artık ürünlerin çoğu böyle sanırım.

Bu ürünün kablosuz özelliğini (çekim kuvveti, şifreleme) deneyen var mı acaba?
    Kablosuz bağlantı incelemesi yapabilecek arkadaşları da bekliyoruz !!...

• bende arkadaşlar bu modemi kullanıyorum 14 pc ye paylaştırıyorum Qos özelliğini açmak istiyorum fakat spesific ports diye 3 tanede bölüm var buralara bi numara yazmak gereklimi o bölümlerden önce sırası ile

ftp

http

telnet

smtp

geliyor bu smtp ile telnet ne oluyo acaba bilgisolan varsa yardımcı olursa çok güzel olacak teşekkürler....

Saygılar.....

pop3
  • Cevabımın düzeltilmişi aşağıdadır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedef07 -- 6 Mayıs 2008; 14:48:40 >
  • Yıkıldım gülmekten.ya sadece ağı düzenli bi şekilde paylaştırmak istemiştim ben int cafe için :D bu kadar şey beklemiyodum ne serverı ne mail protokolü :D:D:D

sadece web sitelerine öncelik verme lüksümüz yokmu acaba ve msn e :D

Neyse iyi forumlar herkese

Saygılar.....

quote:

Orjinalden alıntı: sedef07

quote:

Orjinalden alıntı: ShaDoW_17

bende arkadaşlar bu modemi kullanıyorum 14 pc ye paylaştırıyorum Qos özelliğini açmak istiyorum fakat spesific ports diye 3 tanede bölüm var buralara bi numara yazmak gereklimi o bölümlerden önce sırası ile

ftp

http

telnet

smtp

geliyor bu smtp ile telnet ne oluyo acaba bilgisolan varsa yardımcı olursa çok güzel olacak teşekkürler....

Saygılar.....

pop3

Öncelikle Port Açma dendiği zaman Dışarıdan size gelen istekler göz önüne alınarak konuyu ele almalıyız. Bu bağlamda.
    ftp: File Transfer Protocol. Şayet bir ftp server işletiyor iseniz gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    http: HyperText Transfer Protocol. Şayet bir Web sunucusu işletiyor iseniz gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    telnet: Şayet dış dünyadan bilgisayarınıza telnet ile erişilecek ise gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    smtp: Simple Mail Transfer Protocol. Şayet bir Mail sunucusu işletiyor iseniz gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    Dikkat normal şartlarda Outlook / eudora / web den email alma atma vb işler için bunu açmanıza gerek yok.

pop3: Maillerin transferi sırasında kullanılan bir protokol. Şayet Başkaları sizin bilgisayarınızdaki email sunucusundan email çekecekler ise açmalısınız. Ne? email sunucum mu? o da ne? diyorsanız açmayın gerekli değil.

Umarım faydalı olabilmiştir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yıkıldım gülmekten.ya sadece ağı düzenli bi şekilde paylaştırmak istemiştim ben int cafe için :D bu kadar şey beklemiyodum ne serverı ne mail protokolü :D:D:D

sadece web sitelerine öncelik verme lüksümüz yokmu acaba ve msn e :D

Neyse iyi forumlar herkese

Saygılar.....

quote:

Orjinalden alıntı: sedef07

quote:

bende arkadaşlar bu modemi kullanıyorum 14 pc ye paylaştırıyorum Qos özelliğini açmak istiyorum fakat spesific ports diye 3 tanede bölüm var buralara bi numara yazmak gereklimi o bölümlerden önce sırası ile

ftp

http

telnet

smtp

Saygılar.....

pop3

Öncelikle Port Açma dendiği zaman Dışarıdan size gelen istekler göz önüne alınarak konuyu ele almalıyız. Bu bağlamda.
    ftp: File Transfer Protocol. Şayet bir ftp server işletiyor iseniz gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    http: HyperText Transfer Protocol. Şayet bir Web sunucusu işletiyor iseniz gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    telnet: Şayet dış dünyadan bilgisayarınıza telnet ile erişilecek ise gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    smtp: Simple Mail Transfer Protocol. Şayet bir Mail sunucusu işletiyor iseniz gereklidir. açmalısınız. Bu da nedir diyorsanız. gerekli değil. açmayın :)
    Dikkat normal şartlarda Outlook / eudora / web den email alma atma vb işler için bunu açmanıza gerek yok.

pop3: Maillerin transferi sırasında kullanılan bir protokol. Şayet Başkaları sizin bilgisayarınızdaki email sunucusundan email çekecekler ise açmalısınız. Ne? email sunucum mu? o da ne? diyorsanız açmayın gerekli değil.

Umarım faydalı olabilmiştir.

Özür diliyorum, ben sorunuzu yanlış anlamışım. Cevabımı düzeltiyorum.

Modeminiz QoS yani Quality Of Service ayarlarına sahip ise istediğiniz protokollere bandwith genişliği / önceliği vermeniz mümkün.

Sizin durumunuzda;

http (TCP 80) öncelik verebilirsiniz. İlave olarak https (TCP 443) de ekleyin.
    MSN messenger mesajlajma için TCP 1863 portunu kullanır bunu da eklemelisiniz.
    MSN ile sesli görüşme için TCP 6901 ve UDP 6901

Modeminizin marka modelini yazarsanız daha fazla yardımcı olabilirim.

• @sedef07 ilgin için teşekkür ederim modemim markası wag200g :D Qos arayüzüne sahip bu özellik hakkında pek biilgim yok yanlış bişeyler yapıp neti can çekiştirmek istemiyorumm....

Saygılar...
  • quote:

@sedef07 ilgin için teşekkür ederim modemim markası wag200g :D Qos arayüzüne sahip bu özellik hakkında pek biilgim yok yanlış bişeyler yapıp neti can çekiştirmek istemiyorumm....

Saygılar...

Modemin kitapçıklarını indirdim sitesinden. Sadece standard configurasyondan bahsetmişler. QoS ayarlari ile ilgili bi bölüm bulamadım. Bende de aynı modem olmadığı için sadece havadan konuşabiliyorum. Biraz deneme yanılma yapıcaksınız sanırım. Size kolay gelsin.
  • @ sedef07

Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler artık dediğin gibi olacak sanırım...

Kolaygelsin...

Saygılar....
  • Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, açma/kapama düğmesinin olmaması ve dinamik ip sahibiyseniz port açmak için takla attırması dışında iyi bir modem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChRoNoSR

Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum, açma/kapama düğmesinin olmaması ve dinamik ip sahibiyseniz port açmak için takla attırması dışında iyi bir modem.

açma kapama düğmesine gerek yok web sayfası üzerinden hadware boot özelliği var ayrıca port açmada en kolay modem dışarıdan kamera izlemek için en kolay port açılan modem
  • Arkdaşlar benim elimde bu modemin aynısında war fakat driverını nette hiç bir yerde bulamadımm

Yardımcı olabilicek kimse warmı ? şimdiden tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: woLkanistanbuL

Arkdaşlar benim elimde bu modemin aynısında war fakat driverını nette hiç bir yerde bulamadımm

İlk olarak üreticinin sitesine bakmalısın.

http://www.linksysbycisco.com/UK/en/support/WAG200G/download

Burada da yardımcı olacak bilgiler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 10 Mayıs 2010; 12:43:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kinesis

quote:

Arkdaşlar benim elimde bu modemin aynısında war fakat driverını nette hiç bir yerde bulamadımm

Tşk ederim hocam ilk oraya baktm ztn ama hiç biriyle modemi kuramadım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kinesis

quote:

Tşk ederim hocam ilk oraya baktm ztn ama hiç biriyle modemi kuramadım

Rica ederim. Modemin ayarlarını yapmak için, modeme kablo ile bağlanıp, internet tarayıcı ile 192.168.1.1 adresine gidip şifre değiştirilmedi ise ikisine de admin yazarak giriş yapabilir ve ayarlarını yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kinesis -- 10 Mayıs 2010; 14:41:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.