Bildirim
Limit süreklilik sorumu hatalı benmi yanlış düşünüyorum
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
İlk soruda x=1 için sağdan ve soldan limitler eşit değil. Bunun için süreksizdir. 2 ve -1 ise zaten tanım kümesinde yok yani sürekli veya süreksiz diyemeyiz. Cevap 1 -
Fonksiyonun tanımlı olmadığı yerde süreklilik aranmaz buna göre tekrar düşünün hocam
10 kere yazıp sildim kb :/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigerimsoldu -- 5 Şubat 2020; 23:0:34 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
üçüncü soruda 4 te tanımsız başka tanımsız olan bir yer göremedim hocam -
tanımsız yerde süreklilik aranmaz diyorsunuz fonksiyon grafiklerinde içi boş olan yerin limiti olsada o noktada tanımsız olduğu için süreksiz kabul ediyoruz -
Hayır dediğinle alakası yok. Bir noktanın limiti 4 tür ama o nokta 7 ye tanımlıysa bu notka süreksizdir. Ama limit 4 iken o nokta tanımlı değilse süreklilik aranmaz
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
Hocam yeni meb kitabına bakarsanız fonksiyonun tanımsız olduğu yerde sürekliliğe bakılmaz yazıyor. Onun için bu noktada süreklidir veya değildir diyemeyiz sürekliliğe bakılmaz.
Ama mesela o noktada parçalı olsaydı yani başka bir noktada tanımı olsaydı o noktanın sağdan soldan limitine bakıp eşit değildir deyip süreksiz diyebilirdik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3R4S -- 6 Şubat 2020; 1:35:20 > -
bu süreksiz falan kabul edilmez bu fonksiyon x=2 noktasında ne süreklidir ne de süreksiz bunun hakkında yorum yapamazsınız mustafa yağcı hocanın youtube videolarında uzun uzun anlatıyor bu konuyu izleyebilirsiniz -
hocam ilk soru a degil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
inceledim . demek istediği o noktada süreksiz zaten boşuna bakma diyor. bu grafiğin aynısı meb kitabında var ve süreksiz kabul ettmiş -
benim dinlediğim hoca bu senenin meb kitabı böyle diyor demişti. sizin elinizdeki kitabın basım yılını bilmiyorum ama öyle diyorsanız tabi vardır grafik.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X