Şimdi Ara

Limit süreklilik sorumu hatalı benmi yanlış düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Limit süreklilik sorumu hatalı benmi yanlış düşünüyorumLimit süreklilik sorumu hatalı benmi yanlış düşünüyorumLimit süreklilik sorumu hatalı benmi yanlış düşünüyorum

ilk resimdeki soruda 4 de tanımlı olmadığı için sürekliliğe bakılmaz yani süreksizdir demek değilmi?
    ikinci soruda -2 ve 3 noktalarında tanımsız olması o noktaları süreksiz yapmazmı ?
    üçüncü sorudada -1 ve 2 değeri tanımsız olduğu için süreksiz değiilmidir ?

• İlk soruda x=1 için sağdan ve soldan limitler eşit değil. Bunun için süreksizdir. 2 ve -1 ise zaten tanım kümesinde yok yani sürekli veya süreksiz diyemeyiz. Cevap 1
  • Fonksiyonun tanımlı olmadığı yerde süreklilik aranmaz buna göre tekrar düşünün hocam

10 kere yazıp sildim kb :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cigerimsoldu -- 5 Şubat 2020; 23:0:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • üçüncü soruda 4 te tanımsız başka tanımsız olan bir yer göremedim hocam
  • tanımsız yerde süreklilik aranmaz diyorsunuz fonksiyon grafiklerinde içi boş olan yerin limiti olsada o noktada tanımsız olduğu için süreksiz kabul ediyoruz
  • f1z1kç F kullanıcısına yanıt
    Hayır dediğinle alakası yok. Bir noktanın limiti 4 tür ama o nokta 7 ye tanımlıysa bu notka süreksizdir. Ama limit 4 iken o nokta tanımlı değilse süreklilik aranmaz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cigerimsoldu kullanıcısına yanıt
    Limit süreklilik sorumu hatalı benmi yanlış düşünüyorum
    hocam bak o noktada tanımsız ama bu süreksiz kabul edilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam yeni meb kitabına bakarsanız fonksiyonun tanımsız olduğu yerde sürekliliğe bakılmaz yazıyor. Onun için bu noktada süreklidir veya değildir diyemeyiz sürekliliğe bakılmaz.

Ama mesela o noktada parçalı olsaydı yani başka bir noktada tanımı olsaydı o noktanın sağdan soldan limitine bakıp eşit değildir deyip süreksiz diyebilirdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3R4S -- 6 Şubat 2020; 1:35:20 >
    bu süreksiz falan kabul edilmez bu fonksiyon x=2 noktasında ne süreklidir ne de süreksiz bunun hakkında yorum yapamazsınız mustafa yağcı hocanın youtube videolarında uzun uzun anlatıyor bu konuyu izleyebilirsiniz
  • hocam ilk soru a degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceledim . demek istediği o noktada süreksiz zaten boşuna bakma diyor. bu grafiğin aynısı meb kitabında var ve süreksiz kabul ettmiş
    benim dinlediğim hoca bu senenin meb kitabı böyle diyor demişti. sizin elinizdeki kitabın basım yılını bilmiyorum ama öyle diyorsanız tabi vardır grafik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.