Şimdi Ara

Limit Soruları Türevle Çözülür Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
3.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 0/0 ve sonsuz bölü sonsuzlar lö höspital gereği türev yardımı ile de çözülebilir.
  • Çözülür kardeşim hepsi çözülebilir neredeyse fakat 0 bölü 0 veya sonsuz bölü sonsuz haline getirmen lazım önce,sonra payın türevi bölü payda(dikkat et,bölümün türevi değil ayrı ayrı türev altın ve üstün)nın türevi yapıyorsun.Eğer belirsizlik kaybolduysa cevabı buldun kaybolmadıysa tekrar türev alıyorsun(özellikle trigonometrik limitlerde 2,3 defa alman gerektiği bile olabilir dikkatli ol) ama benden tavsiye trigonometrin iyiyse trigonometrikler için özdeşlikleri kullan(yarımaçı vs. ne gerektiriyorsa) ha benim gibi trig. limitlerin çözümünde sıkıntı yaşıyorum,benim türevim iyi türev alıcam dersen uğraşırsın ama belirsizliği yok edince cevabı bulmuş olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana..

Çözülür kardeşim hepsi çözülebilir neredeyse fakat 0 bölü 0 veya sonsuz bölü sonsuz haline getirmen lazım önce,sonra payın türevi bölü payda(dikkat et,bölümün türevi değil ayrı ayrı türev altın ve üstün)nın türevi yapıyorsun.Eğer belirsizlik kaybolduysa cevabı buldun kaybolmadıysa tekrar türev alıyorsun(özellikle trigonometrik limitlerde 2,3 defa alman gerektiği bile olabilir dikkatli ol) ama benden tavsiye trigonometrin iyiyse trigonometrikler için özdeşlikleri kullan(yarımaçı vs. ne gerektiriyorsa) ha benim gibi trig. limitlerin çözümünde sıkıntı yaşıyorum,benim türevim iyi türev alıcam dersen uğraşırsın ama belirsizliği yok edince cevabı bulmuş olursun.

Trigonometrikleri çözemiyorum, Trigonometri mi çalışıyım yoksa limit mi? Ve bu iki konu için önereceğin kitap var mı? Esen yayınları 10. sınıf konu özetli ve 12. sınıf konu özetli soru bankaları var elimde matematik.

• Zaten trigonometrim iyi sayılırdı benim trig. limit çözemezdim farklı bir konu o.Ama trig. çalışman daha mantıklı trig. diye ayrı bir ders var sonuçta.Kitap olarak sana pek bir şey öneremem ben Celal Aydın'dan bakmıştım eksik almıştı konuyu,anlatım olarak Esen'i anlıyor ve kaliteli buluyorsan devam,yoksa sorabilirsin sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3D ne BANDIM

?

dedem parabolü bile türevle çözüyordu.türevle herşey çözülür benden demesi
  • l'hoptial dışında bir alakası yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hagi2495

quote:

Orijinalden alıntı: 3D ne BANDIM

?

dedem parabolü bile türevle çözüyordu.türevle herşey çözülür benden demesi

O zaman limitte ayrıntıya inmeden oturup türev çalışsak yeter.
  • hagi2495 kullanıcısına yanıt
    parabolde maks. min'lar dışında türev ile nasıl çözülüyor bir anlatır mısın dostum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana.. -- 2 Temmuz 2013; 23:53:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nirvana..

parabolde maks. min'lar dışında türev ile nasıl çözülüyor bir anlatır mısın dostum?

parabole teğet soruları falan oluyor. bu tip soruları formul final,karekök gibi yayınlarda görürsün .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.