Şimdi Ara

lightroom

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    adobe lightroom kullanmaya çalışıytorum. bir klasör var d: sürücümde onun içindekileri değiştirmek istiyorum yani contrast vss....
    o klasörü nasıl seçerim lightroom da. çok değişik bir yazılım... Allem edip kallem ediyorum buluyorum birşeyler bu sefer pasif oluyor. değişiklik yapmak için seçemiyorum..

• kerem_max K kullanıcısına yanıt
    ligthroom'un arabirimi biraz farklıdır, aslında photoshop kullanımı veya bu yapıdaki bir çok program için değişik arayüzü var.
    biraz kurcalarsanız öğrenirsiniz ama ilk adımda Library sekmesi ile işe başlayacaksınız. Aşağıdaki resimde gösterdim.
    Bu adımları takip ettiğinizde klasörü ekleyeceksiniz. Bunu yaptığınızda klasör içindeki bütün resimler ekrana gelir.
    Ancak burada önemli bir ayrıntı var, klasörde binlerce fotoğraf varsa ise hepsi seçili gelir, buradan ilk adımda
    bütün resimleri Uncheck All ile tamamen seçimi kaldırın, sonrada sadece istediğinizi seçerek sağ altta yer alacak olan
    IMPORT tuşuna basarsanız resimler ekrana gelmiş olur, sonrada Presets seçimi vs ile fotoğrafı düzenlersiniz.

lightroom

lightroom

• arkadaşım naptın yau :)) çok sağol ;)
  • peki arkadaşım ben bu lightroom da vesikalık yapmak istiyorum. foto dükkanı açmak için değil. hobi olarak yani. yoksa adamların binlerce euroluk cihazları var . onların işini zaten asla beceremem. benimkisi hobi işte ..

Geçen bir actions indirdim photoshop ta . play diyorum . saçmalıyor ... Aslında eminim yapıyor da ben biryerlerde hata yapıyorum..

Birde crop deyince çekip photoshopa aktardığım resmi 4.5cm 6 cm ye getirmek istediğim fotoyu büzüyor :)) Umarım anlatabildim...
  • bu arada işlemlerimi yaptıktan sonra preset clarity vsss. yaptıktan sonra nasıl kayıt edicem. FARKLI bir klasöre yani...
    lightroom araçları biraz photoshop'tan farklıdır, bu yüzden orada yaptıklarını lightroom'da yapamazsın.
    Eğer amaç vesikalık foto elde etmek ise; photoshop'ta 4.5 x 6 cm ebadında bir dosya aç, içine fotoğrafını al.
    Hatta aynı ebatta bir shape çiz, fotoğrafı da bu shape içerisine clipping mask ile bağla.
    bu durumda vesikalık her şekilde hareket eder ve istediğin düzeltmeyi yaparsın.

Action'lar sorun çıkartabiliyor, zira bunun adımları Türkçe sürüm PS ile uyuşmayabiliyor
    veya action adımlarındaki bir kısımda takılıyordur.

lightroom

lightroom

clipping mask aşaması (böyle yapma zorunluğun yok ama ben bunu severim, crop işiyle uğraşmazsın)
     lightroom

lightroom

lightroom save ile çalışmaz, resim, foto vs ile işin bittikten sonra EXPORT etmek gerekiyor.

lightroom

lightroom
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pinhole Fotoğrafçılığı...
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadasim sen bayagi iyisin yau. Maşallah. senin bedava ciragin oluyum mu ::)))

masallah diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yesil diktortgen cizdin. sonra fotoyu attin. clip maski nerden yaptin çözemedim :(

• Arkadaşım çok sağol. yaptım herşeyi . fakat 10x15 kağıda 4,5 x 6 cm ebadında vesikalık 3 tane sığıyor. 8 tane çekiyorlar fotoğrafçılar . o sistem nasıl oluyor...
    böyle bir ebat kağıda bu fotoğrafı sığramazsın, zaten ufak bir matematik ile 4x4,5=18cm gerektirir ki;
    bu ebatlarla baskı alınamaz, zaten kağıda da sığmaz. Photoshop'a 10x15 bir dosya açarak, içine
    yukarıda anlattığım yöntemleri tekrarlayacaksın. Ama bu sefer 1 yerine 8 tane fotoğraf yapman gerekiyor.
    1 tane yapıp 8 tane layer yarattığında aşağıdaki görüntü oluşur.

Ama bunda da bir sıkıntı var, print edeceğin cihaz kenar boşluğu bırakıyorsa, bu durumda ebatlar daha da ufalır.

10x15 photoshop dosyası aç, 300dpi olsun ve sonrada eşit bir şekilde guidelines (ince mavi rehber çizgiler) eklersin.
    Sana aşağıda gösterdiğim çalışma 3dk sürdü.

lightroom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 27 Şubat 2015; 13:47:39 >

• kuculttun sanırım her vesikaligin boyutlarini. o sorun olmaz degil mi ?

• Arkadaş lightroom'da fotoğrafı bir kez import edip ondan sonra başka klasörlerle çalıştığımda bir önceki klasörü tekrar daha import edemiyorum. Ekrana fotoğraflar pasif olarak geliyor. Şunu adam gibi yapsalar yahu. Nasıl çıkacam bu işin içinden bilen varsa lütfen yardım etsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.