Şimdi Ara

LİG TV MODÜL ve HD !!!GÜNCEL-ACİL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar lcd panelimi şimdilik kablo tv ile kullanıyorum ve uyduya geçeceğim... sorularım var ve yardım bekliyorum

1. digiturk modüllü lig tv veriyor mu (receiversız)(eutelsat olması lazım hd izlemem için)
    2. crea hd receiver alıcam ve iki çanak bağlayacağım biri türksata bakıcak diğeri hem hotbird hem de eutelsat w3 e bakıcak ama crea da 2 tane lnb girişi var ne yapmam lazım 3 uyduyu aynı anda alamaz mıyım?

teşekkürler

sonradan gelen fikirler:

1.next hd+eutelsat hd lig tv mi alınmalı
    2.yoksa ligtv nin canı cehenneme denip 9000 xcam ultra mı alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gri -- 20 Eylül 2007; 23:27:09 >

• evet veriyor ama modül bulmak piyasada biraz zor heryerde yok.
    3 uyduyu bağlarsın tabii en öyle izliyorum zaten , bi alet var birkaç giriş ve 1 çıkışlı, onu uyducular hallediyor zaten..
  • teşekkürler thai-fun.

karaköye gittim bugün next kaynıyor her yer ayrıca modül+üyelik de veriyorlar ligtv için eutelsat w3 ten izlemek üzere. taahhüt falan da gerekmiyor modül ücreti de 100 ytl. tabi lig tv tuzlu aylık 54 ytl modül+kart şeklinde. şaşırtıcı olan modülün receiver a gömülü oldığu ve eko paketin de dahil olduğu paket daha ucuz yalnız onda 16 ay taahhüt istiyorlar ve hd yok türksat üzerinde olduğu için. sevindirici yanı eutelsatta olduğu için hd receivera takıldığı zaman 377 kanal üzerinden hd izlenebiliyor.

muhtemelen alacaklarım:

next hd receiver
    2 adet next çanak+lnb (biri türksat biri eutelsat-hotbird)
    modül+kart
  • kafamı karıştıran şey next hd cihazının next 9000xcam ultranın yanına bile yaklaşamaması.. acaba hd yi boşverip sd nin en donanımlısını mı alsak?

hd alsam ethernet girişi yok, otomatik şifre indirme yok, zart yok zurt yok
    sd alsam ligtv yi unutmam gerekecek, hd receiverın sd yayınlarına yaklaşamayacak bile görüntü kalitesi, hdmi kullanamayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gri -- 20 Eylül 2007; 16:15:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gri

2. crea hd receiver alıcam ve iki çanak bağlayacağım biri türksata bakıcak diğeri hem hotbird hem de eutelsat w3 e bakıcak ama crea da 2 tane lnb girişi var ne yapmam lazım 3 uyduyu aynı anda alamaz mıyım?

istediğiniz kadar uydu bağlayabilirsiniz. bunu disecq switch, yani dayzek anahtarı diye geçen bir alet vasıtası ile yapıyorsunuz. birkaç uydudan çıkan kabloları bu anahtara girip sonra tek bir kablo halinde uydu alıcınıza gönderiyorsunuz.
  • bildiğim kadarıyla modüllü ligtv sadece turksat üzerinden veriliyor ve bu modül ile eutelsat'tan maç izlenemiyor. HD yayın da sadece Eutelsatta olduğuna göre, modülle abone olup crea hd ile eutelsattan seyrederim işi olmaz...
  • heavy1 cevaplar için teşekkürler yalnız kesin bildiğim tek bir konu var

o da modüllü üyeliğin asla ve asla türksat üzerinden verilmediği(d-smart yüzünden)
    ama eutelsatta d-smart olmadığı için modül verilebiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lig tv hd yayın bireysel aboneliklere başladığında sadece digiturkun sattığı hd receiverla izlenebilecek. Benden söylemesi..
  • sevgili hd_ready bu bilginin kaynağı nedir? doğruluk payı nedir?
  • kaynağı resmi değil tabi ki,çünkü ben de sizler gibiyim,ama bi çok müşteri hizmetleri görüşmelerimde ve forumlarda takip ettiğim kadarıyla öyle olacak.

Aslında cümleyi kesin olarak kurmamak gerekirdi çünkü hala belli değil ve bu digiturk hala bekletiyor açıklamayı. Büyük ihtimal sadece kendi receiverlarıyla olacak, lig tv hd yi izlemek için hemen hd receiver almayın derim ben,çünkü işinize yaramayabilir. Ben de alacam sürekli bekliyorum ama sabır kalmadı,eğer digiturkte 2 hafta içinde bi gelişme olmazsa, alacam piyasadan bi receiver

quote:

Orjinalden alıntı: Gri

sevgili hd_ready bu bilginin kaynağı nedir? doğruluk payı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hd_ready -- 20 Eylül 2007; 20:19:17 >
  • quote:

o da modüllü üyeliğin asla ve asla türksat üzerinden verilmediği(d-smart yüzünden)
    ama eutelsatta d-smart olmadığı için modül verilebiliyor

bu söylediğiniz yeni üyelikler için geçerli zannedersem
  • evet salih70 sadece yeni üyelikler eutelsattan
    eskiden türksat üzerinden modül+kart almış olan ligtv izleyicileri türksattan devam ediyorlar
  • Arkadaşlar Full HD lcd tv aldım ve şu anda kablo tv kullanıyorum. Eski televizyonum için son derece yeterli idi kablo. Ancak şu anda 1080p panelde durumlar hiç de iç açıcı değil. Derhal uydu sistemine geçiş yapmak istiyorum... İşte düşündüklerim:

1. Next YE-9000 X-CAM Ultra Uydu Alıcı: Bu ürün Standard Definition yayınlar için bulabildiğim en donanımlı ve en özellikli uydu alıcı.

2. Next YE-7500CIS HD Uydu Alıcı: Bu ürün de Next'in High Definition yayınlar için tasarladığı ürünü. Özellik ve donanım olarak 9000 X-CAM ULTRA'nın yanından bile geçemiyor. Ama HDMI ve Component çıkışı olduğu için Standard Definition yayınlarda bile normal uydu alıcıya göre güzel görüntü veriyormuş.

Bu iki alıcıdan biri seçilecek ve iki tane çanak takılacak. Çanakların biri Turksat'a, diğeri de Eutelsat W3 ve Hotbird'e bakacak.

Sizce hangisini tercih etmeliyim? 9000 X-CAM ULTRA çıkışı sadece scart ile mi veriyor? HDMI olmadığını biliyorum ama ya peki component? 9000 X-CAM ULTRA'yı alsam lcd tv'me en verimli nasl bağlarım?

İleride LigTV modül+kart alma durumum var ve eutelsat w3 üzerinden hd izlemeyi düşünüyorum. Yalnız bazı arkadaşlar: "Digiturk bireysel abonelere hd lig tv vermeye başlayınca sen izleyemeyeceksin" dediler. Bunun doğruluk payı nedir?

Ve son soru: Bu iki alıcıdan hangisinde SD yayını daha net alırım? Gerçekten dedikleri gibi HD alıcı görüntü kalitesinde çok farkeder mi? Daha da önemlisi, 9000 X-CAM ULTRA'nın özellikerinden vazgeçmeye değer mi?

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler...

not: son fikirlerim bu yönde acil yardımlarınızı bekliyorum yarın alacağım

• sayın gri şimdi full hd bir tv aldıysan dıgıtal receiver ki alacağın HDMI çıkışlı olmak zorunda hdmı açılımı kısaca yüksek çözünürlüklü ara yüz yani son teknoloji bence diğerlerini unut geleceğe yatırım yapıyorsan yanlışım varsa biri düzeltsin.
    Benim merak ettiğim konu ise dıgıtürk abonesiyim modüllü bende bir humax 2000hd alıp
    w3 çevirip maç izlemekistyorum ama tam olarak kesin bir kanıya varamadım saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.