Şimdi Ara

Liberal Demokrat Parti'nin Ülkemizi En İyi Yönetecek Parti Olması. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hala bu liberal saçmalıklara inananlar var. Haa tayibin bu cahil seçmeni ha liberaller aynı malın yongası

• TIGERSHARK kullanıcısına yanıt

siz ne istersiniz beyefendi?

tam otokrat bir devlet otoritesi altında her anınızın kameralarla takip edilmesini falan mı?

• Sağlık ve eğitime sadece parası olanlar erişsin diyor yıllardır.

İnsanların bunu mantıklı bulmasını anlayamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asderty

Sağlık ve eğitime sadece parası olanlar erişsin diyor yıllardır.

İnsanların bunu mantıklı bulmasını anlayamıyorum.

Savunanların çoğunun bundan haberi dahi yoktur. Ben İktisat bildiklerinden dahi şüpheliyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 16 Mayıs 2021; 11:10:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

siz ne istersiniz beyefendi?

tam otokrat bir devlet otoritesi altında her anınızın kameralarla takip edilmesini falan mı?

Bunu yazdığına göre sen ne iktisattan anlıyorsun nede liberalizmin tam olarak ne olduğundan haberin var.

Karma sistem vardır her şeyden fifthy fifthy onu tavsiye ederim git bir araştır

• asderty A kullanıcısına yanıt

sağlık zaten şuan da paralı ücretsiz sağlık hizmeti mi var ? en kötü gss ödüyorsun zaten onun haricinde devlet bu parayı senden zorla almasa belki gidip bir sigorta firmasından daha ucuza belki aynı paraya daha kapsamlı bir özel sağlık sigortası yaptırabilirsin ki zaten günümüzde birçok insan ya da firma çalışanlarına özel sağlık sigortası da yapıyor , eğitim için de benim aklımda kalan ldp belirli bir yere kadar devlet bunu sağlasın ama üniversiteler paralı olsun diyor ki bence sağlık ve eğitim alanında şuanki sistem leş en azından buna bir ayar çekilmeli onun haricinde bazı konularda liberalleri desteklemiyorum çünkü burası ortadoğu, bizim toplum bilinçsiz çok yakın dönemde gördük vatan millet naraları atanları, batıdaki gibi sistem getirsen bu ülke çok fazla kalmaz ayakta

• Boomcu kullanıcısına yanıt
    Akp de aslında ldpnin tarzını uyguluyor.

Akp sayesinde sağlık sistemi her geçen gün daha paralı hale geliyor. Parası olup özel hastane açanlar zengin oldu. Parası olan herkes özel hastaneye gidiyor, olmayan da imkanını zorluyor. Sgknın sağlık ve emeklilikdeki kalitesi sürekli düşüyor. Al sana ldp.

Eskiden sgk emekliliği daha iyiydi. Eskiden emekli olan ikramiyeyle ev alırdı. Şu anda devletteki mühendis emekli olunca clionun yarısını alıyor.

Gerçi akp ne kadar batırsa da, hala emekliliği özelden bir bakıma iyi. Özelde süresiz emeklilik diye bişey yok. 10-15 yıl maaş verir sonrası yok. Al sana ldp.

Akpye komunist tarzda falan diyenler var, alakası yok. Patates dağıtmayla komunist olunsaydı en büyük komunist hitler olurdu.

Ayrıcalıklı sınıfın ferrariye binebilmesi için "ayak takımına" patates kömür dağıtman şart.

Akp ile devlet okullarının kalitesi yerlerde. Parası olan özele gönderip daha iyi eğitim alıyor. Tam ldp tarzı. Ldpyi görmeye gerek yok, yaşıyoruz işte, güzel mi şimdi bu.

Başka örneği pandemi dönemi: şu dönemde müteahhitler, zenginler, patronlar mı kayırıldı, fakir fukara küçük esnaf mı?

Veya milletin parası olan 128 milyar doları düşük fiyattan kimler aldı? Parası olanlar mı, olmayanlar mı?

Akp aynı ldp gibi parası olanın kral olduğu düzeni savunuyor. Akpyi beğenmeyen birisi ldpyi savunuyorsa dünyadan bihaberdir.

Ama yok, parası olanın sağlığı olsun gariban gebersin diyen varsa, parası olanın çocuğu okusun, fakirin bebesi daha zeki daha çalışkan olduğu halde maraba olsun diyen varsa, birileri ferrariye bindiği sürece diğerleri ekonomik sıkıntıdan intihar etse de olur diyen varsa ldpyi desteklesin, bişey diyemem.

• İşte ülke insanının en büyük sorunu.

Ekrana çıkan birisinin ağzı iyi laf yapmasın. Hemen hayranı oluveriyor.

Akparti zaten ne kadar dyp, anap artığı varsa aldı. Özellikle Anap'ın ekonomi politikası ile devam etti zaten ki anapta liberal ekonomi izliyordu.

Akparti de keza farklı değil.

Siz ya ne istediğinizi bilmiyorsunuz yada laf olsun diye mesaj atıyorsunuz. Konuya bakıyorum akpartinin özelleştirmelerini eleştiren adam burada Liberal partinin sözcülüğünü yapıyor enteresan adamlarsınız

• asderty A kullanıcısına yanıt

hocam akpye komünist diyen mi varmış ilk defa duydum hahahahhahaha

bazı konularda senden ayrı düşünüyorum ama geri kalanlar için haklısın bana göre

bence bu durumun temel nedeni yönetimin tamamen kendilerinden olana kazanç kapısı açması yani yol yapılır geçiş garantisi , hastane yapılır bilmem ne garantisi , uçuş garantisi vb. hiç yoktan bekçilik diye bir şey çıkardılar bana göre tamamen kendi gençlik kollarına kadro yaratmak için çıkartıldı yani demem o ki bu durumun liberal ekonomi ile değil de yönetimin peşkeşçiliği ile alakası var, mesela pandemi dönemi ile ilgili yazdıklarında haklısın ama orada sistemden ziyade yönetimin yaptığı tercih olarak düşünüyorum , bugün en 'liberal' gösterilen ülkeler bile para yağdırdı insanlarına devletin imkanlarını kullandı ama bizimkiler tercihlerini halktan yana değil kendinden yana olanlara kullandılar , üniversitelerin rezilliğinde de haklısın ben bir öğrenci olarak görüyorum ama orada da yine badem bıyıklı abilerin işleri güçleri olsun diye bir ton üniversite yapıldı eminim ki bir çoğunun ünvanı adam gibi araştırmaya girseler alınır , biraz uzun oldu ama seninle ayrıldığımız nokta şu ben bu saçma düzenin nedeninin çok büyük bir kısmının yönetimin tercihlerinden kaynaklandığını düşünüyorum şu yönetime hangi sistemi verirsen ver sonuç yine aynı olur tek hedefleri yarın daha fazla nasıl zengin olabilirim ben ve etrafımdakiler , malesef toplum yapısı da buna uygun, bugün en karşı çıkana bile biraz ucundan göster hemen yumuşar belki bu düzenin destekçisi olur

• Bu arada LDP'nin yıllardır liberalizm diye pompaladığı şey "Amerikancılık"tır.

• Boomcu kullanıcısına yanıt
    Aslında aynı düşünüyoruz. Tamamen lineral ya da tamamen komunist ülke yok zaten.

Her ülkede az çok sosyal yapı olmak zorunda. Monarşi bile olsa fakiri çok ezersen ayaklanır ülkeyi yıkar.

Amerika daha liberal, ab daha sosyal devlet mesela. Ama söylediğin gibi amerika da mecburen alt ve orta gelir grubuna destek yapıyor. Bunun yanında avrupa da zengin elit kesimin önünü açmak zorunda, çünkü güçlü özel sektör dünyayla daha iyi rekabet eder, bu da tabana yansır.

Bunun en sert hali, bildiğim kadarıyla ilk kez antik yunan döneminde söylenen, kimin kimle kaç çocuk yapacağını devletin belirlediği, ve çocuk doğar doğmaz devlet tarafından "anonim" kalmak üzere el koyulduğu sistem. İşte o zaman herkes tam adil olur. Ama tabii o sistemin (en azından şu anki dünya düzeninde) yeri yok.

Yani şu anda her sistemde biraz ondan biraz bundan var. Bence de aslolan yöneticilerin adalete, liyakata dikkat etmesi ve paraya mümkün olduğunca az tamah etmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-8E8240D3D

İşte ülke insanının en büyük sorunu.

Ekrana çıkan birisinin ağzı iyi laf yapmasın. Hemen hayranı oluveriyor.

Akparti zaten ne kadar dyp, anap artığı varsa aldı. Özellikle Anap'ın ekonomi politikası ile devam etti zaten ki anapta liberal ekonomi izliyordu.

Akparti de keza farklı değil.

Siz ya ne istediğinizi bilmiyorsunuz yada laf olsun diye mesaj atıyorsunuz. Konuya bakıyorum akpartinin özelleştirmelerini eleştiren adam burada Liberal partinin sözcülüğünü yapıyor enteresan adamlarsınız

ezbere yasiyorsun, az genis dusun

ucretsiz egitim ucretsiz saglik ucretsiz kitap ucretsiz devlet universitesi vs bunlari akp getirdi bunlar liberalizm ile ters.

ssk emekli sandigi bunlar ayri idi ortak saglik sigortasi getirdi. bunlar hep sosyalist idealardir

keza otv oiv gibi yuksek vergiler hele hele mtv de liberalizm ile tamamen ters.

akpnin liberalizm ile pek bi alakasi yok ilk baslarda biraz destek aldi sonra yollari ayirdi

liberalizimde en basitinden satafatli hukumet konaklari/ luks adalet saraylari/ makam araclari/ kulliyeler olmaz dolayli vergi neredeyse yuzde 8e yakin veya az olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF0CD106 -- 16 Mayıs 2021; 14:26:16 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.