Şimdi Ara

LGS ve YKS günleri, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yürütülen ve 20 Haziran’da düzenlenecek LGS ile 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS sınavlarına yönelik alınacak tedbirler kapsamında icra edilen toplantı sona erdi.



    Toplantı sonrası Twitter üzerinden bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LGS ve YKS günlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.





    Koca, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar kapsamında yaptığı açıklamada “LGS ve YKS günlerinde sağlanması gereken şartlar konusunda Bilim Kurulumuz tavsiye kararı aldı. Sınava gidiş ve dönüş saatlerinde dışarıda yoğunluk olmaması, günün gençlere ayrılması için Sn. Cumhurbaşkanımız sınırlı bir sokağa çıkma yasağı yönünde talimat verdiler.” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, kısıtlamanın detayları ile ilgili bir açıklamada bulunmadı



    Ayrıca Bkz.Havakalkanı isimli teknoloji, uçakları Kovid-19’a karşı daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor



    LGS’ye girecek öğrencilerle ilgili bir açıklama da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan geldi. Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada sınavla ilgili gerekli tedbirleri aldıklarını söyleyen Bakan Selçuk, ''Bina sayısını arttırdık. 18 bin arkadaşımızı okullarda görevlendirdik'' sözlerini sarf etti. LGS kapsamındaki sınava girecek Kovid-19 tanılı öğrencilerle ilgili sorulan bir soruya ise Bakan, ''Bunun tedbirlerini aldık, ayrı binaları oluşturduk, hiç merak etmesinler" yanıtını verdi.



    Biz de LGS ve YKS sınavlarında ter dökecek tüm adaylara, Donanimhaber.com olarak başarılar diliyoruz.



    Kaynak:https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberler-bakan-koca-acikladi-lgs-ve-yks-gunu-sokak-kisitlamasi-41544869







  • Zaten yapılması gereken birşeydi . Mantıklı olan bir karar.

  • Bangır bangır müzik çalan magandalar için de etkili olur umarım.

  • Tüm sınava girecek kardeşlerimize Allah zihin açıklığı versin. Hepinize başarılar.

  • Değerli gençler, hepinize başarılar dilerim.

  • Gençlerimize başarılar dilerim.
  • yanlız tam ugulama şekli açıklanmadı. sınava gideiş ve geliş saatlerindeki yoğunluğu rahatlatmak adına sadece belirli saatlerde yapılacak gibi açıklama yapıldı

  • LGS ve YKS günleri, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak
  • ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Düşünmüyoruz ile yapmayacağız arasındaki fark

  • Sınavda görevli bir öğretmen olarak kısıtlamayı doğru buluyorum umarım öğrencilerimizin performansını yansıtabileceği sağlıklı bir ortam oluşturulur bu konuda tereddütlerim var.

  • sorceress kullanıcısına yanıt
    neden bahsediyorsun. kendinde misin?

  • O zaman Ben yanlış anladım.Özür dilerim Ahmet bey
  • sorceress kullanıcısına yanıt
    estagfurullah. r.ederim. iyi forumlar kendinize dikkat edin

  • Arkadaslar bilgisi olan varsa yazsin lutfen toplu tasima olacak mi yks gunlerinde?

  • keşke benim öğrenci olduğum zamanda böyle uygulamalar olsaydı. Açıköğretim sınavında üst katta keman,orkestra çalışması vardı. Lanet olsun o gün çalışma yapan tüm ibn... lere.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41A94D448

    Bu mesaj silindi.
    O yazdığın hakaret ifadeleri kime? Şimdi biri şu yorumu şikayet etse ne yapacaksın?

    Yeri gelince "özgürlük yok, yazmaya korkuyoruz " diye zir zir ağlamayı iyi biliyorsunuz. Hakaret etmek ne oluyor? Siz sadece kendini ifade edemeyen zavallı karakterinizin ürünlerini sergiliyorsunuz.

    Burdan sonrası sana değil. Okuyuculara.

    Son 1 aydır yks - lgs üzerinden sosyal medyada gençlerin uzerine son derece örgütlü şekilde algı operasyonları yapıyorlar. Pandemi sürecinde mecburen alınmak zorunda kalınan kararlar üzerinden öyle vicdansızca bir karalama kampanyası yapıyorlar ki gerçekten insan dehşete düşüyor. Ve sosyal medyada kanal, hesap v.s ellerinde ne varsa hepsi şu an yks üzerine çalışıyor. Youtube ta bakıyorsunuz trendlerin tepesinde yks konusunu işleyen ve her saniyesi yalanlar, çarpıtmalar ve saçmalıklar ile dolu bir yayın.
    Twitter da her gün artık 1 2 topic yks üzerine ve bakıyorsunuz 100 binlerce twit atılıyor ve inanın rasgele inceledim kaç tane hesabı ve incelediğim hesapalrin hiç biri öğrenci değil. Hatta çoğu mayıs, haziran ayında açılmış net şekilde troll olduğu aşikar hesaplar.

    Mesele şu ki bu pandemi ortamında yapılabilecek bir şey yok. Şimdi tutturmuşlar erteleyin. Ne zamana? 1 ay sonra bu hastalık bitecek mi? 2 ay sonra? 3 ay sonra? Bitmeyecek. Bitmesi de imkansız. Çünkü ne ilacı var ne aşısı. Şimdi devlet ne yapsın? 2.5 milyon öğrenci üniversitelere sınav olmadan yerlestirilemez. Mecburen yapılıyor mecburen. Çare yok.

    Ama dediğim gibi bu pandemi yüzünden oluşan olumsuz durumlardan faydalanmak için her şeyi yapıyorlar. Ve bunu yaparken de yalan, çarpıtma, sallama, hakaret v.s ne kadar rezilce algı yöntemi varsa kullanıyorlar.

    Sınava girecek öğrenci arkadaşların da Rabbim yardımcısı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF8F4F94 -- 19 Haziran 2020; 9:21:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neden bu gençlerin sınavı ertelensin diye aileleri virüs kapacak gibi gibi bir telaş bir karar aldırma kaygısı var anlamıyorum. Bu sınava giren gençlerin çoğu daha dün parlklarda bahçelerde koşturan, basket oynayan veya halay çeken gençler zaten. Sanıyorlar ki bu güne kadar sığınakta yaşadı hepsi. Aileleri toplu taşıma ile geliyormuş, e her sabah insanlar toplu taşıma ile işe gidip geliyor bu ailelerin onlardan farkı ne? Zaten aileler gelmek zorunda da değil ki bu çocuklar bebek mi? Ayrıca sınav günü sokağa çıkma yasağı var yani sadece sınava girecekler araca binecekler ise rahat rahat gider gelirler. Amma abarttınız.

  • Bak sen, Turist yerine avuçlarını yalayacaklarmış? Kim onlar? Türkler. Bu kadar Türk düşmanlığını bu kadar aleni yaparken hiç mi korkun yok seni kim takip edip nerede hesabını soracak hiç mi düşünemiyorsun bu korkusuzluk nereden geliyor acaba? Trollük bir koruma kalkanı sağlıyor sanırım. Ama o kadar güvenme bu ülkenin insanı aptal değil kimin ne olduğunu biliyor devam et öyle.

  • LGS için uygulandı mantıklıydı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.