Şimdi Ara

LGA771 Xeon İşlemci Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 0cx0000001 c/system32/config/system hatası veriyor ve bir türlü başlamıyor. Yok siyah ekran, yok tire işareti yanıp sönmesi, bios'da ekranın bir kısmı yeşillenme. Tabii her restart ile bu sorunlar gidiyor ama hiçbir seferinde açılmıyor. Modlu bios güncellemesi yapıldı. Tüm kablolar takılı, E5300 ile sorunsuz çalışıyor ancak E5450'de problemler var sebebini bilen yardımcı olursa sevinirim.

• Sorunun kaynağını aşamalı olarak ara

Çift slotlu rem varsa teker teker dene (istersen uçlarını silgiyle sil biriken kir varsa söküp atar)

Anakart biosunu son sürümüyle güncelle

Ekran kartını çıkar onboard ekran kartınla test et (silgiyle bunuda silebilirsin)

Kabloları kontrol et

Aslında 150-200 tl masrafla 775p anakart işlemci yapa bilirsin veya 20 - 30 tl ye yeni işlemci alabilirsin

Eski anakart olduğu için cpu soğutucusu takılırken anakart gereğinden fazla kasılmış olabilir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kratos49 K kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer parçalarda problem yok çünkü aynı parçaları E5300 işlemciyle kullanıyorum problem yok. Sadece E5450'yi takınca başlıyor problem. Şuan 775p anakart ve işlemci kullanıyorum zaten :) BIOS en güncel sürümünde hatta Xeon işlemciler için özel BIOS gerekiyor onu da güncelledim.
  • İşlemci üstünde ki stickeri kontrol et ve biosunu modla

Burda var;

https://forum.donanimhaber.com/775-anakartta-771-xeon-kullananlar-icin-mod-lu-bios-list--108937667

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kratos49 K kullanıcısına yanıt
    Hazır modlanmış işlemci stickerlı değil. BIOS modlu :(((
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 870 1156 pin işlemci
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.