Arkadaşlar test ettim dediğim gibi anakarta cpu yu takmıyorum anakart çalışıyor fakat anakarta cpu yu takıyorum anakart açılırken kapatıyor. dedim herhalde cpu bozuk çalışan başka bir cpu denedim aynı hatayı ondada yaptı. anakarta cpu yu takmadığım zaman çalışıyor. aynı şekilde bilgisayara küçük dörtlü giriş var power suply den gelen onu çıkarınca çalışıyor zaten orası cpu kısmına güç veriyor. yani testlerime göre cpu anakart yuvasında kısa devre var bu kısım tamir olurmu ?
quote:
Orijinalden alıntı: aydd
Arkadaşlar test ettim dediğim gibi anakarta cpu yu takmıyorum anakart çalışıyor fakat anakarta cpu yu takıyorum anakart açılırken kapatıyor. dedim herhalde cpu bozuk çalışan başka bir cpu denedim aynı hatayı ondada yaptı. anakarta cpu yu takmadığım zaman çalışıyor. aynı şekilde bilgisayara küçük dörtlü giriş var power suply den gelen onu çıkarınca çalışıyor zaten orası cpu kısmına güç veriyor. yani testlerime göre cpu anakart yuvasında kısa devre var bu kısım tamir olurmu ?
Gözle baktığınızda yamulma görüyorsanız küçük bir müdahale ile düzelir oraya birşey sürülmemesi gerek dikkat edin
2 secenek var burada. birincisi sizin anakartinizin pinleri gercekten yamuk yada ikinci secenek anakartta ariza var ki islemciyi acamiyor ve 4 pinlik guc girisini bagladiginizda sorun veriyor. 4 pinlik guc girisi islemciye guc verir. belkide anakart arizali pinler duzgun olsa da.
Buna benzer bir sorun benim de başıma gelmişti, sistem açılırken belli bir süre sonra direk kapanıyordu (10-15 sn en fazla). Sonradan baktım ki işlemci soğutucusu tam oturmamış yani işlemciyi soğutmuyor. Ve intel işlemcilerde varolan bir özellik; threshold (max ısınma derecesi)a ulaştığı zaman sisteme kapanma uyarısı veriyor ve sistem kapanıyordu. Soğutucuyu düzgün oturttuktan sonra sorun halloldu. Eğer sendeki kapanma hadisesi de bu şekilde ise, soğutucuyu sağlam bir şekilde düzgün oturttuğundan emin ol derim kardeş.
ARKADAŞLAR PİNLER NORMAL GÖRÜNÜYOR EĞİKLİK FALAN YOK İŞLEMCİYİ TAKMADIĞIMDA ÇALIŞIYOR İŞLEMCİYİ TAKINCA CALIŞMIYOR YANİ İŞLEMCİYE VERİLEN GÜÇ TE SORUN YOK GÜCÜ VERİYOR AMA İŞLEMCİ YUVASINA İŞLEMCİ OTURUNCA PC AÇILMIYOR İŞLEMCİ YUVASINDA Bİ TERSLİK VAR AMA PİNLER NORMAL SORUN YOK İŞLEMCİ YUVASI İLE ANAKART ARASINDA BİR KISA DEVRE OLABİLİR KANISINDAYIM AMA BUNUN ÇÖZÜMÜ NASIL YADA TEKNİK SÖLERMİSİNİZ
Anakartiniz arizali.. bunun teknik sonucu bu. islemci arizalida olsa anakartin acmasi lazim p4 gucunu yani 4 pin girisi bagladiginiz zaman sistem acilmamaya calisiyor. 4 pin giris takili degilken aciliyorsa anakart %90 arizalidir. işlemciler o kadar kolay bozulmuyor