Şimdi Ara

LGA 1156 I3 540 @3.06 GHZ SOĞUTUCU ÖNERİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar uzun zamandır bu işlemciye inanılmaz sıkıntılar çekiyorum boşta 50-60 oyunlarda 90°+ alıyorum artık ciddi ciddi bir Soğutucu ya ihtiyacım var fakat ilk defa soğutucu alıcam ve gerçekten neye göre alacağımı bilmediğim için yardıma ihtiyacım var. Nerden duyduysam aklımda hyper t4 var.

Not: elimdeki işlemciye basit bir o.c ile 4 Ghz Ä çıktığını okudum. Ona göre o.c suz kullanırsam nasıl bir Soğutucu lazım o.c yaparsam nasıl bir şey?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ezoy E kullanıcısına yanıt
    Aynen, red scorpion biraz daha iyidir
  • Hocam 2. Fan olayı nedir bu konuda aklıma takılan 2 soru var

1. Mesela soğutucu nun fanı 120 mm herhangi bir 120 mm alıp tadabilirsiniz
    2. Benim kasada takılı olan stok fanına 1 adet 4 pinli kablosu var güç almak için, iki fan takınca 2 tane kablo olmayackmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 27 Ağustos 2014; 3:12:03 >
  • kardeş anakartın ne ? nasıl 1 adet var en az üst kısımda anakartın üstünde de yazar fan 1 cha 1 di yanlış hatırlamıyorsom fan2 diye temsili bi resim atıyorum aynı kırmızı işaretlediğim gibi 4 pinli fanda var 3 pinli fanda var 3 pinliyi 4 pinliyede takabilirsin belli bi rpm üstüne çıkmaz o fan her neyse benim anakartta misal 4 tane fan takma yeri var sende de olması lazım çift fan olayına gelince birini cpu fan yazar ona bağlarsın o yüksek rpm çalıştırır birinide egsoz f1 fan2 dediğim yere bağlarsan çalışır ama çift fan yapma kasaya fan tak haricen en az 4 tane olsun bide soğutucuyla 25-30 derece gezersin

LGA 1156 I3 540 @3.06 GHZ SOĞUTUCU ÖNERİSİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezoy -- 27 Ağustos 2014; 9:48:21 >

• bazı anakartlarda yokmuş sanırım 1-2 tane varmış sende güç kaynağına bağlayabilirsin bazı fanlar direk güç kaynağına takılabiliyor istersen o fanlardan al bulamaz isen yada küçük bi pc dükkanından 1-2 lira bişedir aparatı alabilirsin
  • Anakrt ım H55M-S2 sanırım 2 giriş var
    ilki işlemci fanı ikincisi kasanın arkasında (vga usb girişi vesaire) 80 mm bir fan var o takılı.

peki 1. Soruma ne diyorsunuz ekstra fanı nereden satın alabilirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anakrt ım a baktım 1 adet 4 pinli giriş birde 3 pinli giriş var şimdi 4 pinli ye işlemci soğutucusu takacam fakat birde kasanın arkasına takmak için 120 mm lik fan arıyorum amaç içerideki sıcak havayı dışarı atsın ama 3 pinli 120 mm fan bulamadım

• kasa fanları 3 pinli olur zaten nasıl bulamadın bide fark etmez diye biliyorum sizin kasa baya enteresan sanırım kasanın arkasında egsoz fansızmı kullanıyorsunuz ? işlemci soğutucuda taksanız sıkıntı yaratır hava sürkülasyonu iyi olması lazım ben kasada şu an 5 fan var siz 4 pinli fan alın güç kaynağı kablosuna aparat kablo ile takın değişen bişe yok önden içeriye üfleyen 1 adet olsun arkadan egzos fan 1 adet olması lazım bu normal bi kasa haricen kasa üstüne takabilirsin dışarı atacak şekilde alttan takabilirsin içeri üflicek şekilde yan kapaktan içeri üflicek şekilde en az 2 adet olmalı ama biri önden biri arkadan ben 4 tane taktım 10-15 derece fark ettii daha sonra 1 tane daha taktım bi fark olmadı 4 yeterli 5 fantaziye giriyor :D

bahsettiğin anakarta 3 tane takabiliyorsun eğer doğruysa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezoy -- 27 Ağustos 2014; 19:58:43 >
  • THERMALTAKE NIC C4 hocam bu veya HyperT4 düşünüyorum

Ama burda ikinci bi fan pek bi işe yaramıyor gibi gözüküyorhttp://www.overclock.net/t/1199135/hyper-212-testing-push-vs-pull-vs-push-pull-also-horizontal-vs-vertical-positioning

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 28 Ağustos 2014; 0:00:28 >
  • siz bilirsiniz hepside iyi soğutucular ama dediğim gibi kasa içi hava önemli fan takman lazım kasaya işlemci soğutucusuna çift fan takman bi işe yaramıcak bende t4 falan yok ama çift fan taktım havayı dışarı atacağına kasa içerisinde döndürüp duruyor eğer işlemci soğutucusuna çift fan takacaksan en az 5-6 fan olmalı sanırım yan kapaktan içeri üflicek üstten 2 fan dışarı atacak 1 arkadan dışarı 2 önden içeri belki bişeler olur veya 1 önden 1 alttan sizin yapacağınız arka egzos fan önden 1 adet takılıyorsa üstte 1 veya 2 adet taksanız gayet yeterli oolacaktır

ben bu fanlardan kullanıyorum boşta 700-800 rpm yükte 1000-1200 falan geçmiyor sıfır ses high dan normale çektim ayarları high aldığım zaman daha çok ısnıyor :D normale alıyorum hem ses yok hem ısı yok

http://www.vatanbilgisayar.com/xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan.html?srt=UP

• quote:

Orijinalden alıntı: ezoy

siz bilirsiniz hepside iyi soğutucular ama dediğim gibi kasa içi hava önemli fan takman lazım kasaya işlemci soğutucusuna çift fan takman bi işe yaramıcak bende t4 falan yok ama çift fan taktım havayı dışarı atacağına kasa içerisinde döndürüp duruyor eğer işlemci soğutucusuna çift fan takacaksan en az 5-6 fan olmalı sanırım yan kapaktan içeri üflicek üstten 2 fan dışarı atacak 1 arkadan dışarı 2 önden içeri belki bişeler olur veya 1 önden 1 alttan sizin yapacağınız arka egzos fan önden 1 adet takılıyorsa üstte 1 veya 2 adet taksanız gayet yeterli oolacaktır

ben bu fanlardan kullanıyorum boşta 700-800 rpm yükte 1000-1200 falan geçmiyor sıfır ses high dan normale çektim ayarları high aldığım zaman daha çok ısnıyor :D normale alıyorum hem ses yok hem ısı yok

http://www.vatanbilgisayar.com/xlf-serisi-120mm-beyaz-led-fan.html?srt=UP

En iyisi elimdeki kasanın fotoğraflarını atayım

• aynen nereye takılır bakarız
  • Hocam elimde ki kasaya sadece arkaya 120 mm veya 80 mm lik takılıyor ama elimde çöp diye tuttuğum bir kasa vardı şirket
    bilgisayarı . Ama meğerse kasası güzelmiş yan kapağında 200 mm lik bir fan yeri var ayrıca arka vd önünde 120 mm lik fan takma yeri var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 28 Ağustos 2014; 1:31:01 >
  • iş görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezoy

iş görür

Bende öyle düşünüyorum biraz sonra varsa
    Hyper T4
    2x Cooler Master BC 120mm Fan veya Corsair Air SP120 (Dual)
    Ve 200mm fan alıcam yoksa
    hyper t4 yerine thermaltake nic C4 alicam

• hocam belliki bahsettiğin kasalar eski kasalar alacağın soğutma epeyli kalıplı bilgin olsun kasayı götür istersen yanında yeni kasalara bile zor sığıyor o bahsettiğin soğutucular sen 200 mml yan kapağa fan takarsan muhtemel bahsettiğin kasaya sığmayabilir

bide soğutucu almandan ziyade şu kasaları önerrim en azından hem ileri dönük olur hemde sıcaklıkları kasayla bile çözebilirsin eski bi kasaya bahsettiğin soğutucuyu takmak boşa para vermekten başka bişe değil

http://www.vatanbilgisayar.com/z3-plus-midt-atx--pencereli-siyah-kasa.html bu kasayı alıp yanınada bu soğutucuyu alabilirsin

http://www.vatanbilgisayar.com/blizzard-t2-mini-intel-lga-775_1155_1156--amd-am2_am3_am3-_fm1.html toplamda c4 ile aynı para ya iyibi kasa + soğutucu

http://www.vatanbilgisayar.com/z11-plus-midt-atx-siyah-kasa.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezoy -- 28 Ağustos 2014; 11:07:01 >

• Thermaltake Nic C4 aldım boşta 26 derece, stok fandan sonra öpüp başıma koydum
    eğer @ezoy unda dediği gibi güzel bir kasa alsaydım derece çok daha iyi olabilirdi :)
    Param olunca ilk o kasaya yumuculam tam f/p ürünü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.