Şimdi Ara

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (529. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.334
Cevap
91
Favori
846.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 527528529530531
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam eğer eski güvenlik yamasında kalmak sizin için sorun değilse hazır el atmışken Oreo'ya da dönüş yapabilirsiniz, böylece performans sorunlarınız -muhtemelen- büyük ölçüde çözülür. İhtiyacınız olan her şey burada:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142731846

20b, cihazla beraber gelen Oreo Türkiye sürümü.

20d, Oreo'nun Türkiye için son sürümü.

22j, Oreo'nun Avrupa için son sürümü (VoLTE desteği YOK!)

Oreo'dan bu kadar memnun kaldıysanız buradaki KDZ dosyalarından birini indirerek dönüş yapabilirsiniz. Ben, VoLTE gereksiniminize bağlı olarak 20d veya 22j tavsiye ederim.

Öfkenizi anlayabiliyorum çünkü ben de Nokia 8 kullanırken deli oluyordum farklı sebeplerden dolayı, sıkıntı değil hocam

Bu arada MS Office de artık Google Play'de tek uygulama olarak bulunuyor, onu da denemenizi tavsiye ederim

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killing Spree -- 20 Nisan 2020; 0:48:43 >

• Merhaba arkadaşlar. Bu telefonun ses çıkışı nasıl? Gelmiş geçmiş en kaliteli sesi veren telefon diyebilir miyiz? Bahsettiğim müzik çıkışı hoparlör değil kulaklığı besleme anlamında verdiği sestir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bu cihaz için firmware nereden indiriyoruz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Killing Spree

Hocam eğer eski güvenlik yamasında kalmak sizin için sorun değilse hazır el atmışken Oreo'ya da dönüş yapabilirsiniz, böylece performans sorunlarınız -muhtemelen- büyük ölçüde çözülür. İhtiyacınız olan her şey burada:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/142731846

20b, cihazla beraber gelen Oreo Türkiye sürümü.

20d, Oreo'nun Türkiye için son sürümü.

22j, Oreo'nun Avrupa için son sürümü (VoLTE desteği YOK!)

Oreo'dan bu kadar memnun kaldıysanız buradaki KDZ dosyalarından birini indirerek dönüş yapabilirsiniz. Ben, VoLTE gereksiniminize bağlı olarak 20d veya 22j tavsiye ederim.

Öfkenizi anlayabiliyorum çünkü ben de Nokia 8 kullanırken deli oluyordum farklı sebeplerden dolayı, sıkıntı değil hocam

Bu arada MS Office de artık Google Play'de tek uygulama olarak bulunuyor, onu da denemenizi tavsiye ederim

Kolay gelsin
    Office daha türkiye store'da yokken haberini alıp apk atmıştım şimdi baktım tr store'a da gelmiş.

8'e düştüğümde kurtarma yükleyemiyorum. Yüksek versiyondan düşük versiyona kurtarmayı aşırı verimsiz yapıyor sadece arama kayıtları vs. Atıyor. Birkaç saatimi bunu ayarlamaya ayıracak kadar önemli değil şimdilik. Zaten şurda corona işi çözülürse birkaç ay daha kullanacağım, sonra yeni model birşey alacağım.

Demek ki ben telsfonu yoğun kullandığım için bir modeli çıltığı gibi alırsam kullanım ömrü benim için 3 yıl oluyor.
    Çıktıktan 1 yıl sonra ucuzladı diye alırsam 2 yıl oluyor. Ucuzlamasının bir anlamı kalmıyor. Demek insanlar bu yüzden telefona bu kadar paralar harcıyolarmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 20 Nisan 2020; 11:6:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: BUGATTI

arkadaşlar bu cihaz için firmware nereden indiriyoruz ?
    https://lg-firmwares.com/

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Merhaba arkadaşlar. Bu telefonun ses çıkışı nasıl? Gelmiş geçmiş en kaliteli sesi veren telefon diyebilir miyiz? Bahsettiğim müzik çıkışı hoparlör değil kulaklığı besleme anlamında verdiği sestir.
    Ses konusuna takık bir insanım. Bu yüzden elime geçen her telefonu bu anlamda da değerlendiririm.

Lg'ler quad dac ile gayet güzel ve temiz ses çıkışı sağlıyorlar. Ancak şöyle bir şey var ki, quad dac bir equaliser değil. Yani bir müziği bambaşka bir şey yapmıyor. Sadece ekipmanınızın üst limitini arttırıyor. Yani eğer darboğaz telefonsa, sesi daha net duyuyorum artık diyorsunuz bunu açınca.

Ama bunu bu şekilde net hissedebilmek için kaliteli, yüksek bitrate'li müzik ve iyi bir kulaklık-hoparlör kullanmanız gerekli.
    Birçok telefonda quad dac yerina de dolby atmos ayarlamaları var zaten.

Bence çok takılacak birşey değil. Quad dac olması sebebiyle büyük ihtimalle en temiz ses çıkışını verendir. Ama güzel ayarlanmış bir dolby atmos'lu telefonda bunun sesi daha iyi diyebilirsiniz.

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Kullandığım telefon iPhone 6s. Bahsettiğiniz Dolby özelliği iPhone 6s’te mevcut mu? Kullandığım kulaklık Monster Inspiration. Büyüleyici denilebilecek kadar mükemmel bir ses kalitesine sahip. Onunla nasıl olur diye düşündüm. Bu kulaklıkta fark yaratır mı onu merak ettim doğrusu.

• Makify kullanıcısına yanıt
    Rica ederim:) Cep telefonu fotoğrafları konusuna ara sıra fotoğraf ekliyorum, buraya da eklerim.

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★
    İnebolu Sahil by Oktay A, on Flickr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 20 Nisan 2020; 13:59:27 >

• Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Kaliteli ses dosyası [en az 320 kbps mp3 yada iyi hazırlanmış flac (torrentlarda mp3 den upscale edilmiş çok sayıda uyduruk flac var, dikkat etmek gerekiyor) gibi] ile Power Amp gibi detaylı ses ayarlarına sahip bir müzük çalar yada Tidal üyeliği ile ve en önemlisi geniş frekans aralığına sahip kaliteli hifi bir kulaklık ile kullanırsanız daha önce müzik dinlememişim diyebilirsiniz. Uyduruk bir kulaklık ve kendi müzik çaları ile farkı anlamanız çok zor.
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Spotify kullanıyorum. 320 kbps ile dinliyorum. Kullandığım kulakiçi kulaklıklar olarak Monster WH-920, Sennheiser CX 300S, Beats urBeats3 mevcut. Kafaüstü olarak da Monster Inspiration var. iPhone 6s genel olarak ses performansında iyi. Fakat V30 ile kıyaslarsak bilmiyorum. Özellikle de Monster Inspiration’da bariz bir fark olabilir gibi geliyor. Tabi iPhone 6s’te Dolby Atmos özelliği var mı bilmiyorum. Yukarıdaki ğye Dolby Atmos özelliğiyle bu farkın kapandığını yazmış.

Düzenleme: Dolby Atmos maalesef yokmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Nisan 2020; 15:58:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Kullandığım telefon iPhone 6s. Bahsettiğiniz Dolby özelliği iPhone 6s’te mevcut mu? Kullandığım kulaklık Monster Inspiration. Büyüleyici denilebilecek kadar mükemmel bir ses kalitesine sahip. Onunla nasıl olur diye düşündüm. Bu kulaklıkta fark yaratır mı onu merak ettim doğrusu.
    https://www.soundguys.com/best-smartphones-for-audio-16373/

Kablosuz kullanıyorsanız kulaklığınızın codec'inin uyumu önemli. Quad dac yanlızca kablolu.

Sizin kulaklığı çok sevmemişler testlerde, özellikle daha temiz olabilirdi sesler diyorlar

Bana göre sennheiser hd kulaklıklara kadar çıkmadıkça kayda değer bir fark hissetmesiniz.

Merhaba.

LG V30’un esas fark yarattığı alan yüksek empedanslı kulaklıkları besleyebilmesi. Saf ses kalitesi anlamında iPhone’lar oldukça yeterli. Ses kalitesinde darboğaz yaratan bileşen çoğunlukla kulaklıktır. Yatırımı bu bileşene yapmak daha akıllıca olur.

Hatta 6s Plus’ın (6s ile aynı DAC’a sahip) ses kalitesinin oldukça detaylı ve bilimsel olarak değerlendirildiği bir inceleme var. İncelemenin sonunda 100Ω ve üzeri empedansa sahip kulaklıklar kullanılmadığı sürece 6s Plus’ın odyofil seviyesinde ses kalitesine sahip olduğu sonucuna varılmış.

Kaynak:
    www.kenrockwell.com
    iPhone 6S Plus Audio Quality & Measurements
    https://www.kenrockwell.com/apple/iphone-6s-plus-audio-quality.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 20 Nisan 2020; 17:6:15 >

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    O incelemeyi görmüştüm aslında ama çok detaylı gelmedi nedense bana.

Meselahttps://www.digitaltrends.com/headphone-reviews/monster-inspiration-active-noise-canceling-review/ linkinde de çok beğenilmiş. Gerçi modelin iki versiyonu var. Biri standart diğeri de ANC versiyonu. Belki de kullandıkları ekipmanların da etkisi olabilir. Verdiğim linkte 5 üzerinden 4.5 gibi bir puan almış. Bilemiyorum artık.

Sennheiser hakkında okuduğum en büyük dezavantaj nedense bas konusunda yetersiz bulunması. Nedense bas konusunda şikayet eden çok kişi gördüm. Belki HD modellerde farklıdır.

Forumda da konusunu okumuştum. Olumsuz yorum görmedim doğrusu.

https://forum.donanimhaber.com/monster-inspiration-buyuleyici--68739487

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Nisan 2020; 17:36:54 >

• Altın değerinde bir cevap verdiniz. Çok sağolun. Az kalsın odyofil araştırırken biriyle anlaşmak üzereydim. FiiO X1 almak üzereydim 450 civarı bir fiyata. X3 de için de 750 dediler. Bu yazıyı görünce almak istemedim. Bende normal iPhone 6s var ama plus versiyonu ile aynı DAC’ı kullanıyorsa kulaklık besleme noktasında ve ses kalitesinde sanırım aralarında bir fark yoktur. Bahsettiğim kulaklığı da rahatlıkla besleyeceğini düşünüyorum. Açıkçası az para da değil. O yüzden odyofil almaktan vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Nisan 2020; 17:42:1 >
    Rica ederim. Evet, 6s ve Plus modeli arasında bir fark yok. Monster Inspiration’ın 18Ω empedansı olduğu için iPhone 6s ile darboğaz yaşamaz.

Akıllı telefonların ulaştığı nokta taşınabilir medya oynatıcıları gereksiz kılıyor. Mesela LG V20 ile Astell & Kern AK240 Hi-Fi müzik çaların (~$3.000) bir karşılaştırması var. Her iki cihaza da Sennheiser HD800 (~$1.400) bağlanarak test ediliyor. Sonuç; iki cihaz arasında ses kalitesi açısından algılanabilir bir fark olmadığı.
    Kaynak:https://www.ubergizmo.com/articles/lg-v20-quad-dac-how-it-works/

LG V30 ile bazı iPhone modelleri ses kalitesi açısından Head-Fi forumlarında ikisini de deneyen kullanıcılar tarafından yorumlanmış. Bazı kullanıcılar iPhone’dan daha temiz ses aldıklarını bile söylüyor.
    Kaynak:https://www.head-fi.org/threads/lg-v30-vs-iphone-xr.894983/

Apple cihazların pahalı olduğundan yakınılır. Bunun sebeplerinden biri de çok az kullanıcıyı ilgilendiren ses kalitesi gibi konularda dahi hep çok yüksek standartlara sahip olmasıdır.

Ses kalitesi kabaca üç etkene bağlıdır: Kaynak, kulaklık, kayıt. Ben buna 3K kuralı diyorum. Kaynağınız Spotify (320 kbps), cihazınız iPhone. İkisi de yeterli. Burada fark yaratacak bileşen kulaklıktır. Örneğin, Philips Fidelio X2HR gibi bir kulaklık hem akıllı telefonlar tarafından rahatlıkla sürülebilir, hem de Hi-Fi camiasının referans kulaklık modellerinden olan Sennheiser HD600 ile aşık atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 26 Eylül 2020; 0:57:52 >

• V30 sanırım en iyi müzik telefonu denilebilir. N91’i de unutmamak lazım. Bugün bile çoğu telefonu seste çok rahat tokatlayabilecek bir telefon. Belki fantezi olsun diye alırım.

Xiaomi’nin Hybrid Pro HD model kulaklığının forumda incelemesi var ve editörün belirttiğine göre V30’un ses kalitesi hiçbir telefonda yok. Hatta buraya aktarayım daha sağlıklı olur.

quote:

32Ohm’luk, 20Hz - 40KHz frekans aralığına, sahip sürücüler 98dB hassasiyete sahip, 5mW güce ihtiyaç duyuyorlar ki kağıt üstünde çoğu oynatıcı bu gücü sağlayabilir gibi görünüyor, lakin pratikte pek öyle değil.

3-4 ay kulaklığı Samsung S7 Edge ile kullandım, 2-3 senedir inceleme videolarımda da sık sık gördüğünüz günlük telefonumdu kendisi lakin Quad DAC’lı LG V30+ ile test edince, kulaklık işte o zaman sınıf atladı desem yeridir.

V30+’daki ESS Sabre ES9218P Hi-Fi Quad DAC 32-bit 384kHz oynatma kabiliyetine ve 130dB sinyal gürültü oranına sahip.

Bu arada, LG V30+ MQA destekli ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor. En önemlisi de Xiaomi Mi Pro HD’yi tam anlamıyla doyurabilmesi. Kendi telefonum Samsung Galaxy S7 Edge, sonra S8 Plus, Note 8, iPhone X, hepsiyle denedim ama şu ana kadarki özellikle en yüksek sesi ve detay gücünü LG V30+’da aldım.

Tabi bu değerlendirmeyi FLAC formatı üzerinden yaptığının da altını çizmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 20 Nisan 2020; 19:21:46 >

Denilebilir. Ama farklı bir gerekçe ile: Yüksek dirençli kulaklıkları da sürebilme kabiliyeti sebebiyle.

Editörün incelemesinde 32Ω dirence sahip Xiaomi Hybrid Pro HD kullanılmış. Burada bir sorun var. Çünkü LG V30+’ın alametifarikası Quad DAC’ın etkinleşmesi için en az 50Ω dirence sahip bir kulaklık bağlanması gerekiyor. Bu durum editörün yaşadığı ses deneyiminin plasebo olabileceği şüphesini akla getiriyor. Bu şüpheyi ortadan kaldırmak için cihazlar gözü kapalı olarak karşılaştırılmalı.

FLAC formatının farkını anlayabilmek için çok daha üst seviye kulaklıklar gerekli. Bu koşul sağlansa dahi FLAC (1440 kbps) ile AAC/MP3 (320 kbps) arasındaki fark ~%10 seviyelerinde.

Örneğin kendi deneyimimden bahsedeyim. KZ ZS6 ve iPhone 6s kullanarak, Tidal 1440 kbps ve Spotify 320 kbps karşılaştırması yaptım. Kayıpsız parçalarda sesin daha geniş bir alandan geldiği hissi dışında bir fark algılayamadım. Müzikteki bitrate farklarını videolardaki gibi düşünmemek gerek: 320 kbps ile 1440 kbps ses dosyası arasındaki fark, 480p ile 1080p video dosyası arasındaki farktan çok çok daha az.

• Oldukça detaylı doyurucu bir teknik bilgi olmuş. Kendi adıma aydınlanma yaşadığımı söyleyebilirim.

Anladığım kadarıyla ses kalitesini ancak görece iyi bir odyofil ve yüksek empedans değerine sahip kulaklık ile anlayabiliyoruz. Ciddi bir fark oluyor mu peki? 320 kbps değerinde odyofil + yüksek dirençli kulaklık ikilisine karşı telefon (iPhone, Android vs) + standart dirence sahip bir kulaklıklığı karşılaştırırsak ses kalitesi farkı hissedilir mi? Bazı yorumlarda odyofil ile müzik dinledikten sonra bugüne kadar müzik dinlememişim diye çok yorum okudum. Orta seviye bir odyofil ve yüksek dirençli bir kulaklık almanın bile oldukça masraflı bir iş olduğu düşünülürse açıkçası bu kadar masraf etmeye değmez diye düşündüm. Tüm bunlardan sonra anladığım kadarıyla V30’daki bu DAC’ın aslında yüksek dirençli bir kulaklık ile kullanılmadığı sürece standart bir telefondan farklı bir ses kalitesi sunmadığı sonucuna varıyoruz.

Hiç odyofil kullanmasam da yorumlarda belli bir seviyeye kadar iPhone 6s’in odyofil seviyesinde olması açıkçası beni şaşırtmadı. Çünkü ses kalitesinden oldum olası hep memnundum. Benim açımdan harika diyebilirim. Bu konuda beni hiç pişman etmedi.

Hayır yüksek empedanslı kulaklık sadece yüksek volüm elde etmek için gerekli, bende KZ ZSX, Xiaomi HD Pro ve Yamaha Pro 400 olarak 3 ayrı kulaklık var, hepsi 50 ohm altında ve ses kaliteleri LG V30 ile mükemmel. Yüksek volüm isterseniz uzatma gibi basit bir aparat kulanarak 50 ohm modu aktif edilebiiyor. İllaki 50 ohm üzeri kulaklığa sahip olamaya gerek yok.
    Soruların çok boyutu var. Doğrudan olmasa da dolaylı bir biçimde cevaplamaya çalışayım.

quote:

Anladığım kadarıyla ses kalitesini ancak görece iyi bir odyofil ve yüksek empedans değerine sahip kulaklık ile anlayabiliyoruz. Ciddi bir fark oluyor mu peki?

Hissedilir bir fark olur. Ama bu ağzı açık bırakacak bir şaşkınlığa sebep olmaz.

En iyi ses kalitesini elde etmenin yolu üç bileşenin (kaynak, kulaklık, kayıt) hepsinin iyi olmasına bağlı. Bu üçlüden biri sebebiyle yaşanacak bir darboğaz ideal sesi elde etmeyi engelleyecektir. Örneğin, Sennheiser HD 600 gibi bir kulaklıkta 320 kbps kayıt bir darboğaz yaratır. Bu, 320 kbps yetersizdir demek değildir.

Şunu belirtmek gerekir: Yüksek dirençli kulaklık, iyi kulaklık demek değildir. Ama çoğu üst seviye kulaklığın yüksek direnç değerine sahip olduğu bir gerçektir. Yüksek dirençli kulaklıkları sürebilecek bir cihaza sahip olmanın avantajı; ileriki zamanlarda kulaklığı değiştirmek istediğinizde sizi cihazı da değiştirmek zorunda bırakmamasıdır.

quote:

320 kbps değerinde odyofil + yüksek dirençli kulaklık ikilisine karşı telefon (iPhone, Android vs) + standart dirence sahip bir kulaklıklığı karşılaştırırsak ses kalitesi farkı hissedilir mi?

Düşük direnç değerine sahip, sürülebilen bir kulaklık ve 320 kbps kayıt için iPhone’lar, V serisi ve Hi-Res bir müzik çalar kabaca aynı performansta olacaktır.

Hi-Res müzik çalar (veya V30), üst düzey (ve yüksek dirençli) kulaklık ile iPhone, düşük dirençli bir kulaklık karşılaştırması yapmak doğru olmaz. Çünkü bu deneyin bir “bağımsız değişkeni” yoktur. Bu karşılaştırmanın yapılabilmesi için kullanılan kulaklığın iPhone tarafından da sürülebilir olması gerekir.

quote:

Tüm bunlardan sonra anladığım kadarıyla V30’daki bu DAC’ın aslında yüksek dirençli bir kulaklık ile kullanılmadığı sürece standart bir telefondan farklı bir ses kalitesi sunmadığı sonucuna varıyoruz.

Doğru. Quad DAC’ı gerektirmeyen senaryolarda (aparatla açılsa dahi) V30, iPhone’dan daha iyi değil. Quad DAC bileşeninin içindeki amfi sesin yüksekliğini artırıyor, kalitesini değil. Yüksekliğin artması, daha iyi kulaklıkların sürülebilmesini sağladığı için ses kalitesinde dolaylı bir artış anlamına geliyor.

quote:

Bazı yorumlarda odyofil ile müzik dinledikten sonra bugüne kadar müzik dinlememişim diye çok yorum okudum.

Bu yorumu yapanlar kesinlikle abartıyor. Binlerce liralık ekipmanların dahi bunu dedirteceği konusunda şüpheliyim.

quote:

Orta seviye bir odyofil ve yüksek dirençli bir kulaklık almanın bile oldukça masraflı bir iş olduğu düşünülürse açıkçası bu kadar masraf etmeye değmez diye düşündüm.

LG V30 varken Hi-Res bir müzik çalara para vermek gereksizdir. Almayı düşündüğünüz kulaklık iPhone ile sürülebiliyorsa V30 almak da gereksizdir. Özetle: Kulaklık tercihiniz, cihaz tercihinizi de şekillendirecek.

quote:

Hiç odyofil kullanmasam da yorumlarda belli bir seviyeye kadar iPhone 6s’in odyofil seviyesinde olması açıkçası beni şaşırtmadı. Çünkü ses kalitesinden oldum olası hep memnundum. Benim açımdan harika diyebilirim. Bu konuda beni hiç pişman etmedi.

6s ve diğer iPhone’lar ses açısından son derece yeterli cihazlar. Ses kalitesinde belirgin bir artış deneyimlemek için en kısa yol daha iyi bir kulaklık almaktan geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elite_n1nja -- 21 Nisan 2020; 4:29:18 >

• 
Sayfa: önceki 527528529530531
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.