Şimdi Ara

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.250
Cevap
97
Favori
838.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Hocam bir telefon ikinci arka kamera var diye portre çekmek zorunda değil. Her telefonda ikinci arka kamera koyulma amacı farklıdır. Çoğu üretici portre modu için ikinci kamera koyar, kimisi optik zoom için ikinci kamera koyar. Lg ise ekstra geniş açı için ikinci kamera koymuş. Bence ekstra geniş açı olması daha iyi. Google camera ile yazılımsal portre çekebildiğimiz için geniş açı kamera + portre kullanabiliyoruz. Milletin dar çektiği portreyi biz ekstra geniş açı ile çekebiliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deoksiribonükleotit -- 9 Aralık 2018; 8:56:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deoksiribonükleotit D kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle telefonu tercih sebeplerimden birisi geniş açı kamera olmasıdır dolayısıyla ikinci kameranın telefoto yerine geniş açı olması bence de çok iyi. Ancak siz veya bu konuda teknik olarak açıklama yapabilecek seviyede bilgisi olan bir arkadaş şu konuya açıklık getirebilirse cihazda portre modu olmamasını kabullenebilirim. Bildiğim kadarıyla donanımsal portre modu fotoğrafı çekilen objeye odaklanan bir ana kamera ile ona derinlik algısı yaratma konusunda destek olan ikinci bir kameranın yardımı ile sağlanıyor. Dolayısıyla ikinci kameranın kendi başına geniş açı çekmesinin yanında portre modu çekimde ana kamera ile eş zamanlı çalışarak sadece alan derinliği yaratmak için kullanılmasına bir engel var mıdır? örneğin iphone 7 plus'ta geniş açı olan ikinci kamera pekala portre modu için kullanılıyor gayet de başarılı. V30'daki ikinci kameranın odak uzaklığı ve diyafram değeri olarak bu iş için yeterli kapasitede olduğunu düşünüyorum. Gerisi iyi bir yazılım desteğine kalıyor. Dediğim gibi bunun V30'da olamayacağını teknik olarak ifade edebilen olursa bizde aydınlanmış oluruz.
    Gcam' ile çektiğimiz yazılmsal portre modu genelde iyi çalışıyor ama çekilen fotoğrafları biraz büyütünce saç, kulak vb. detaylarda hatalı işlenen alanlar olduğu görülebiliyor. Mesela dün çektiğim bir portre fotoğrafta benden üç metre geride duran bir kişi var. Bu kişinin vücudunun yarısı bulanıklaşmış fakat bacağının dizden aşağısı net çıkmış yani o bölgeyi blur yapması gereken yazılım bunu başaramamış. Benzer şekilde kontrast değerinin düşük olduğu durumlarda yazılım arka planı nesneden ayırmakta zorlanıyor. Sonuç olarak donanımsal portre her zaman avantajdır ve eğer ki V30'daki donanımın bunu gerçekleştirme kabiliyeti varsa LG yazılım olarak bu özelliği koymalıydı.




  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Lenslerin odak uzaklıkları, 35mm'lik tam kare makineler referans alınarak belirlenir. 30mm ve aşağısı geniş açıdır, 20mm ve aşağısı ise ultra geniş açılıdır.

    Bizim geniş açılı kamera 14mm odak uzaklığına sahip. Yapılabilecek en geniş açılardan biri. En fazla 12mm civarına inilebiliyor, sonrası balıkgözüne giriyor artık.

    Portre lensler ise 50mm ve üstünde, hatta ideal olarak 85-135mm arasındadır. Odak uzaklığı ne kadar fazlaysa arkaplandaki bulanıklık o kadar fazla olur. Dolayısıyla ne kadar azsa da o kadar az olur.

    20mm'nin altındaki, hele ki 14mm gibi bir odak uzaklığıyla bulanıklık vermek imkansızdır. Anca makro çekilirse arka plan bulanık olabilir. Portre çekilirse olmaz çünkü bulanıklığı ojenin uzaklığı da etkiler.

    Geniş açılı kamerada otofokus olmaması da bu yüzden. Optimum noktaya odaklanmış ve orada sabitlenmiş. Böylece 30cm-sonsuz arası odaklı durumda. Her yer odaktayken derinlik hissi de olmaz.

    Teorik olarak geniş açılı kamera ile portre çekip ana kameranın derinlik vermesi sağlanabilir ama geniş açılı kameralar bazı sebepler nedeniyle portre çekimlerde kullanılmaz.

    Portre modu her Gcam sürümünde daha da gelişiyor. 2 kamerayla portre yapanlar da çoğu zaman hata yapıyor. Hiç biri tek lensi dslr kameraların yerini tutamaz. 2 kamera bile olsa %80 yazılımsal bir olay bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 9 Aralık 2018; 11:48:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar şarj adaptörleriniz kaç amper çıkışlı, bendekinin modeli MCS-H06ED 1.8A çıkışlı ve 1 saat 50 dakika civarı tam şarj ediyor. Üzerinde fast charge yazıyor ama aslında hızlı şarj adaptörü olabilmesi için 3.0A çıkışlı olması gerekiyor. Bu nedenle şarj süresi uzun. Xiaomi nin Qualcomm Quick Charge 3.0 uyumlu 3.0A çıkışlı hızlı şarj adaptörü ile 1 saatte %10'dan %100'e tam şarj oldu. Genelde Nokia 1020 nin 1.3A lik şarj adaptörünü kullanıyorum, 2 saat 15 dakika civarı şarj ediyor.
  • Ben cihazın yanında verilen adaptör ile şarj edilmesi taraftarıyım. Sonuç olarak oradan gelen elektrik akımı önce chipset e uğruyor ve bataryaya yönlendiriliyor.Chipseti farklı voltaja yada ampere maruz bırakmak bana sağlıklı gelmiyor.

    illa yavaş şarj istersem önceki lg den kalma adaptör var. İçinden çıkan fast charge adaptörün düşük güç veren moduyla aynı değerlerde.

    Ama yine de kendisinden çıkanı kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sup3rNatural -- 9 Aralık 2018; 11:59:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklama için. Önce "imkansız" sonra ise "teknik olarak sağlanabilir" demişsiniz ama önemli noktalara güzel açıklama getirdiniz.Dediğim gibi iphone 7 ve 8'de 28 mm geniş açı lens ile donanımsal portre modu var. Gerçi V30'daki lens 12mm (14 değil ) oldukça fark var ama sonuçta 50mm üstü değil. Ben konuyu biraz detaylı araştırmak istiyorum belli bir sonuca ulaşırsam burada yazarım.
  • Sup3rNatural kullanıcısına yanıt
    Qualcomm Quick Charge 3.0 uyumlu şarj cihazları telefonun işlemcisi ile tam uyumludur. Telefonla beraber gelmesi gerekmiyor, Mi Note 3 le birlikte gelmişti ancak çoğu üretici hızlı şarj cihazı maliyetinden kaçmak için telefonla beraber vermiyor,
    Kaynakwww.qualcomm.com
    ★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARroWCoLT

    Qualcomm Quick Charge 3.0 uyumlu şarj cihazları telefonun işlemcisi ile tam uyumludur. Telefonla beraber gelmesi gerekmiyor, Mi Note 3 le birlikte gelmişti ancak çoğu üretici hızlı şarj cihazı maliyetinden kaçmak için telefonla beraber vermiyor,
    Kaynakwww.qualcomm.com
    biliyorum ama snapdragon 835 küçük bir chip, bağlantılarını tasarlayan, içine koyacağı pilin tercihini yapan, kerneli yazan lg.

    mesela v30 aynı 835 kullanan cihazlara göre bir miktar geride kalıyor sentetik testlerde. bunu da saat hızındaki sınırlama ile sağlamış diye okudum. batarya içinde veya diğer durumlar içinde bunları yapmış olabilir. muhtemelen kalite kontrol ve testleri de bu adaptörle yapmıştır. Sadece benim kullanım tarzım ve tercihim bu şekilde onu belirtmek istedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • vertas V kullanıcısına yanıt
    İmkansız dediğim şey, sizin "derinlik algısı yaratma konusunda destek olan ikinci bir kameranın yardımı ile sağlanıyor" demenize karşıydı. Yani geniş açılı kamera derinlik sağlayamaz.

    Teknik olarak sağlanabilir dediğim ise ana kameranın derinlik algısı yaratması konusu. Portre çekilen kameranın değiştirilmesi yani. Sizin dediğiniz durumda ana kamerayla çekiliyor, benim" "mümkün" dediğim ise geniş açılıyla çekilmesi durumu.

    Dediklerimde bir çelişki yok yani.

    //////////

    V30'un geniş açılı lensi 14mm. Siz Gsmarena'dan baktınız herhalde. Orası yanlış. G6'nınki 12mm.

    //////////

    Iphone'ların plus modellerinin 2. kameraları 57mm. Tek lensi modelleri diyorsanız onlarda tamamen yazılımsal olarak yapılıyor. Tek lensle donanımsal olarak portre çekeceksiniz dslr almanız lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 9 Aralık 2018; 15:02:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • AOD ekranını custom ayarlama şansı bulamazmiyiz pil simgesi ve tarih gitain istiyorum bir tek analog saat kalsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşa katılıyorum dslr makineler ve diğer profesyonel gövdeler tek objektifle portrenin kralını çekiyor.mesela iki kameralı iphone x nikon veya canon 50mm gibi portre çekebilir mi?makro çekimlerde onların verdiği bokeh efektini verebilir mi?bence imkansız.mesela benim nokia lumia 1020 telefonum şuan piyasadaki bütün telefonlardan daha iyi bokeh efekti veriyor bunu hem de tek kamerayla yapıyor.yani olay iki kamera üç kamera olayı değil bence.
  • yahyademirci kullanıcısına yanıt
    Hocam, çiftli tekli farketmez, ara parçayı dunu ile BİRLİKTE tele takacaksınız, eğer herhangi bir temassızlık yoksa 50 Ohm simgesi çıkar, bunu gördükten sonra dunuyu çıkarın ve kulaklığı takın, olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sup3rNatural kullanıcısına yanıt
    Evet, Snapdragon 835'in hakkını verememiş LG bana kalırsa. Rehbere basıp çağrı geçmişine geçerken kasma oluyor, PUBG'yi genel itibarıyla akıcı oynatıyor ama nadir de olsa takılma oluyor.

    Bu arada güç tasarruf istisnalarından PUBG'yi seçip güç tasarrufunu açtığım zaman daha akıcı oynadım, arkaplan verileri kısıtlandığı için daha iyi oynattı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prosaho -- 9 Aralık 2018; 17:21:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanında gelen lg kulaklık bazen mükemmel ses veriyor bazen de düşük seviyeli ses veriyor. Bu durum takıp çıkarınca değişebiliyor ama 20 kez tak çıkar yapıyorsam birinde ancak mükemmel sesi yakalayabiliyorum. Bu durum neden kaynaklanıyor anlamıyorum, yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    Spigen candır gerisi boş benim için görüntüde önemli
    hocam sizin kılıfın link ini atarmisiniz gümüş renge uygunmu taşımasi nasıl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    100% Orijinal SPIGEN LG V30 Kılıfı Sağlam Zırh Durumda Siyah A25CS21979

    https://s.click.aliexpress.com/e/hxynh9A

    21 tl kuponla 60 a geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    güzel kilif ekran koruyucu yu buralarda bulamadım onuda ali den mi almak gerek



    kaç günde gelir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    Kılıf çok güzel arkadaşımada aldık görenler çok beğeniyor telefonun güzelliğini örtmeyi geç daha güzel yaptı. ekran koruyucu ali expresten fullcover aldım köşe ve üstten yapışıyor sadece ortalar yapışmıyor kenarları siyah ilk taktığımda çok iyiydi 1 hafta sonra içine toz aldı ve görüntü kaliteside kötüydü. Telefoncudan nanoglas aldım kenarlar 3 mm açık ama çok kötü durmadı kılıf zaten kanarları kapatıyor görüntü çok hoş oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kimbehicayy

    100% Orijinal SPIGEN LG V30 Kılıfı Sağlam Zırh Durumda Siyah A25CS21979

    https://s.click.aliexpress.com/e/hxynh9A

    21 tl kuponla 60 a geliyor

    Hangi kuponla.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.