Şimdi Ara

★★★ LG V30+ ANA KONU ★★★ (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
12.251
Cevap
97
Favori
838.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Guest2345 G kullanıcısına yanıt
    Sebep göstermek gerekmiyor bildiğim.

    Kanunen almak zorundalar ki sorun var.

    Anlatın durumu, alırlar geri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Suistimal mi? Farkındaysanız kutuyu açmıyoruz.

    Ayrıca niye yapıyoruz bunu? O fırsatçı satıcılar telefonun popülaritesini suistimal edip, 2500 liraya satılan telefonu 1 hafta içinde 3000 liraya çıkardıkları için.

    Bu durumda tabii ki kendimi koruyacağım. Ve bunun için kimseye zarar vermeyecek şekilde (kutuyu açmayıp) bu tarz bir yol izlemeyi hiçbir şekilde ahlaka ters olarak düşünmem. Hatta asıl ahlaki olan bu.

    Yasaları değiştirmek için bahane arıyorlar zaten ve siz de onlara hak mı veriyorsunuz? Yasayı değiştirip iadelerin tamamen önüne geçsinler de zaten az olan haklarımız iyice düşsün.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican456

    quote:

    Kredi kartında limit olan kişiler 2650'den alıp kutuyu açmadan kara cumayı bekleyebilirler. Daha ucuza bulursanız bir tane daha alıp 2650 olanı iade edersiniz. İndirim olmazsa veya daha pahalı olursa kutuyu açarsınız.


    yasal olarak yapılabilir ancak ahlaki değil, bu tarz suistimaller yüzünden en sonunda yasayı değiştirecekler o olacak.
    Satıcıların yaptıklarına ne demeli?

    Mesela böyle durumda kargo müşteriye yansıtılmalı bence.

    Kanunu "iade edemezssin" gibi değiştiremezler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest2345 G kullanıcısına yanıt
    Sorun varsa memnun kalmadığınızı belirterek iade edin. Ekran testini nasıl yaptınız bu arada? Ben de yapmak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartalado kullanıcısına yanıt
    AOD 00.00 ile 08.00 arası kapalı, onun dışında gün boyu açık. Kendi şarj aletini kullanıyorum ve genelde gece bırakıyorum şarja, sabah çekiyorum uyandığımda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Reklam engellemesi için Kiwi Browser kullanın, Chrome arayüzünde ve oldukça stabil hocam öneririm.

    Edit: Youtube için önerim internetten Youtube Vanced şeklinde aratıp MicroG ve Youtube Vanced apksını kurup kullanmanız. Yaklaşık 1 senedir kullanıyorum 0 reklam ve sorunsuz. Ek olarak Youtube Red özellikleride var. Root gibi bir şeye ihtiyaç yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 19 Kasım 2018; 20:39:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazı bu hafta içerisinde satın almayı düşünüyorum ancak kurumsal fatura ile alacağım ve maalesefki amazon kurumsal fatura düzenleyemiyormuş. Black Friday bekleyeceğim gibi duruyor, nereden almamı önerirsiniz. Amazon dışında alıp sorun yaşayan var mı acaba, hangi satıcılara dikkatli olmalıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    ugarb kullanıcısına yanıt
    Bir ürünü istediğiniz fiyata bulamayınca satıcıyı fırsatçılıkla suçlamak ne garip... 2650 iyi fiyatsa alın geçin yok diyorsanız ki "bu fiyat yüksek, satıcı cihazın revaçta olmasından faydalanıyor" o halde almayın.

    Yaptığınız şey malı alıp 1 hafta rehin tutmaktan başka bir şey değil ve bunu yapmanın hiçbir açıklaması olamaz, ürünü görerek fiyatını uygun bularak aldıktan sonra 1 hafta bekletip herhangi bir sebep olmaksızın geri göndermek yasal olsa da ahlaki değildir.

    Telefonun popüler olması iddianıza gelince, bu telefon popüler falan değildi, tam tersine LG ürünlerinin geçmişteki kötü şöhreti ve yüksek fiyatı (4400) sebebiyle tercih edilmeyen bir telefondu, 11.11 kampanyasına kadar buradaki konu da 2 sayfa idi. 11.11 kampanyasından önce en ucuz amazon.com'da satıldı ve fiyatı 2564TL idi ve o zaman bile doğru düzgün alan yoktu, konudaki kullanıcıların %90'ı n11.com üzerinden satın aldılar diye düşünüyorum.

    Mağaza mağaza fiyat geçmişini buradan kontrol edebilirsiniz;
    Fiyatseyir geçmiş

    Siz de bu telefonun gerçek değerinin 3000 lira üzerinde olduğunu biliyorsunuz, bilmiyorsanız herhangi bir karşılaştırma sitesine girip kriterleri şöyle ayarladığınızda;

    distribütör garantili
    depolama en az 128gb
    ram en az 4gb
    suya dayanıklı
    toza dayanıklı
    ekranı en az 500ppi
    ekran gövde oranı en az %80
    2017 veya 2018 model

    Telefonun samsung s9+ ve mate 20pro ile aynı listede kaldığını ve o listede fiyatı 4000 liranın altında olan tek telefon olduğunu göreceksiniz, buyrun epey.com üzerinden bakın;

    epey.com karşılaştırma

    Durum böyleyken 3000 liranın altında satış yapan hiçbir satıcıyı fırsatçılıkla suçlayamazsınız ve bu tarz bahanelerle bir malı sebepsiz yere 1 hafta rehin tutmak kesinlikle ahlaki değildir.

    @ugarb
    quote:

    Satıcıların yaptıklarına ne demeli?

    Mesela böyle durumda kargo müşteriye yansıtılmalı bence.


    Satıcıların yaptıklarından kasıt "fırsatçılık" konusuysa yukarıda detaylı yazdım, kargo parasına gelince, olay sadece kargo parası da değil satıcı o ürünü sattıktan sonra parasıyla belki kirasını ödüyor belki yeni bir ürün alıp dükkanına koyuyor ve siz 14 gün sonra "al bunu geri" dediğinizde de geri almak zorunda kalıyor, tahmin edersiniz ki bu durum ayıplı mal satmayan satıcıya zarar verir.

    Dediğim gibi, satıcının fırsatçı olduğunu düşünüyorsanız o malı almayın ama yok "2650 iyi fiyat" diyorsanız da aldıktan sonra 50-100 lira ucuza bulduğunuzda "satıcı fırsatçıymış" diyerek iade etmeyin veya bu yolu seçiyorsanız da bunu sanki doğruymuş gibi buraya yazmayın çünkü asıl fırsatçılık budur.

    Son olarak, ben yasa değişsin yazmadın, çocuk gibi lafı başka yere çekerek konuyu dağıtmayın söylediğim şey çok basit, mevut yasada tüketici lehine olan durumu suistimal ederseniz "zaten az olan" hakkınızı kendiniz yakmış olursunuz, firmalar bu tarz yükümlülüklerden kurtulmak için bahaneler arıyorlar, onlara bu fırsatı vermiş olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 19 Kasım 2018; 20:57:57 >




  • Bu telefonu cok begendim ama gel gor ikiz uygulama destegi olmadigi icin tercih edemiyorum. Ha markette 3.parti uygulamalar var ama onlarda ram cok harciyor ve stabil degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    vpn değil hocam. vpn gibi hareket edip uygulamaların internet üzerine kendisi üzerinden ulaşmasını sağlayarak filtreleme yapıyor. yasaklı sitelere girilemiyor yani. youtube vanced kullandığım için youtube konusunda yorum yapamayacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest2345

    Arkadaşlar çok acil yardımlarınızı bekliyorum.

    Hepsiburada'dan 05.11.2018'de bir adet v30plus sipariş verdim. Faturam 06.11.2018'de düzenlendi bir gün sonra da cihazı teslim aldım. Gayeg güzel paketlenmiş bir şekilde geldi. Telefonun kurulumunu birkaç gün sonra yaptım. 1 haftadır da sorunsuz kullanıyorum. Genel itibariyle memnundum sarj süresi hariç. Ancak kullanımımla alakalıdır deyip umırsamadım. Yalnız bugün test menüsünden ekran testi yaparken ekranın üst kısmında beyaz renkte belli olan, ses açma tuşunun alt hizasından solan sağa doğru beyaz bir şerit farkettim. Dikkatli bakınca belli oluyor ve ekranın sadece o kısmıda var. Bana beyaz yanık gibi geldi. Eğer oled ekranlar ince şeritler halindeyse bu şerit diğerlerinden daha parlak. Fotoğrafını çektim ama z3 netlemedi o yüzden ekleyemiyorum.

    Şimdi ne yapmam gerekir?

    Telefonu şipariş vereli bugün 14 gün olmuş. Hepsiburada 14 gün koşulsuz iade diyor ancak bana ulaştığı tarih mi yoksa fatura düzenleme tarihi mi esas alınır?

    Bir de ben bu telefona kart taktım kullandım. Kurulumu yapıldı. Telefon çok yeni haliyle tamir edilmesini istemem. İade alabilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekküler.
    Hocam o dediğiniz benim telefonda herbyerde var. Sorun olacağını zannettem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    "Bir ürünü istediğiniz fiyata bulamayınca satıcıyı fırsatçılıkla suçlamak ne garip"

    İstediğimiz fiyatla ne alakası var? Bu telefonun 2500TL'lik bir fiyatı var zaten. Aylardır bu fiyattaydı. Bir anda fiyatı fırladı. Buradaki bahsedilen mesele bu. Siz olayı daha temelinde kaçırmışsınız.

    Bu ürün piyasaya yeni çıkmadı. Zamanla fiyatı 2500'lere geriledi ve son 1 aydaki popülariteden ötürü fiyatı son 1 haftada 3000'e çıkardılar. Hatta o zaman dolar kuru da daha yüksekti.

    "Popülarite" diyerek son 1 aydaki durumdan bahsettiğimi anlayacağınızı ummuştum. LG'nin artık popüler olmadığını herkes biliyor zaten.

    Bir ürün 4500 liradan piyasaya çıkmış ve tutmamış. Ardından 2500'e kadar inmiş ve peynir ekmek gibi satmaya başlamış. Sonra ise fiyat pat diye 3000 olmuş. Ben buna fırsatçılık derim. Siz hangi sıfatı koyarsınız bilemem.

    Bu arada "11.11'e kadar konu 2 sayfaydı" diye bir şey de yok. 11.11'den çok önce popülerlik kazandı bu telefon. Konunun 1 ayda 20 sayfadan 100 sayfaya çıkmasından da anlayabilirsiniz bu durumu. Sebebi de söylediğim gibi 2500'lük fiyatı. Fiyat şişirmesi 11.11'de yapılmaya başlandı zaten. 3000 yaptılar ve ondan beri 3 tane telefon sattılar mı acaba. 11.11'de satılanın belki de 100 katı kadarı ondan önceki 1 aylık süreçte satılmıştı. GG, Amazon ve N11'de sürekli stok bitip tekrar geliyordu.

    Araya S9'u falan da katmışsınız. Madem onlarla aynı değerdeydi de niye bunca zaman 2500'e satabildiler? Niye o telefonların fiyatları artmıyor da bu telefonun fiyatı sürekli artışta? Telefonun özelliklerini koyup da bu telefon 3000 eder demekteki mantık ne? Bence 5000 eder ama orası ayrı. 2500'e satarken 500 üstü ppi değeri, IP68'i falan yok muydu?

    Kısacası baştan sona dediklerinizin hiç bir mantığı yok.

    Ben fırsatçılık derim, başkası arz-talep der bilemem. Ama onlar durup dururken 500TL daha fazla kazanmak için bir girişimde bulunuyorlarsa ben de maddi olarak kendimi koruma yönünde adımlar atabilirim. Onların yaptığını ahlaki görüp de bizimkini ahlak dışı görmeniz absürd.

    Sonuç olarak benim görüşüm belli, sizinki belli. Başka bir cevap yazmayacağım bu konuda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 19 Kasım 2018; 22:3:56 >




  • G4 den dilim çok yandı sarjı 2.5 saatde bitiyor %50 parlalıkta, v30 da durum nasıl yine lg alacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • G4 den dilim çok yandı sarjı 2.5 saatde bitiyor %50 parlalıkta, v30 da durum nasıl yine lg alacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Ben kutusınu açmadım, amacım "fiyat düşerse iade ederim" değil, 2800'e aldım, 2500'e düşse de üzülmem.

    Başıma satıcılarla ilgili çok kötü şeyler geldiği için, gidip vatanda açmayı düşünüyorum, ölü piksel, kırık-çıkık vs için...

    Bunu yapmaya belki gerek yok ama uğraşmadan iade ederim diye düşünüyorum.

    Kendi adıma konuşuyorum, fırsatçılık değil mesele.

    Küçük çaplı satıcılarıda korumak lazım, özellikle...

    Belki satıcılar masum ama markaların türkiye temsilcileri ise çok kötü! Bana sıfır diye anakartı değişmiş laptop verdi ürünün türkiye ofisi! Bide ispat et dediler utanmadan, ettim yüzleri kızarmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Tek taraflı düşünüyorlar genelde. Bir ürün satıcının elinde kaldığında ölü fiyattan alırken birşey demezler ama talep doğrultusunda fiyat artınca satıcıya fırsatçı denir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirius144p

    Fiio k1 ve q1 mark 1 bakıyorum.
    Şunu da düşünebilirsiniz daha uygun bir seçenek olarak. 6 ay önce 40 liraya almıştım ama yine talepten ötürü fiyatlar 3 katını geçmiş. Yine de oldukça uygun fiyatlı denebilir. 700 liraya satılıyordu ilk çıktığında. V serisindeki gibi yine Sabre Dac kullanıyor.

    https://cepincep.com/urun/lg-hi-fi-plus-with-bo-play/
  • Kimsenin avukatlığını yapmıyorum yiğidi öldür hakkını yeme. VYC Majoris hocam haklı. Firmalar dolar 6.15 lerken 2600 vivarları satıyorlardı ve kar ediyorlardı. En basiti yukko 2700 e satarken indirime gidecekmisiniz diye sorunca ısrarla ürün stoktan çıkardıla. Baktılar 2500 lü rakamlarda alternatifi olmayoınca inanın bu form o kadar etkili satışlar artınca fiyatı yükselttiler. Amozon da zaten sütten çıkmış ak kaşık değil telefon alanların yorumlarını okuyun genrlde iade ürünleri de satılşa koyuyorlar. Ayrıca imei faturada yok. Sonuçta babamızın oğlu değil hiçbir satıcı. N11 den 2719 a aldım telefonu yarım saat uğraştım. E baktım bir saat sonra satıcı 2639 a çekmiş .benim suçum ne 80 tl fazla ödedim. Sonuçta herkes kendi cebini düşünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bugun fark ettim en sagdaki menü tşunun altında ölü pixel beyaz var servis versem değişim yaparlar mı 1 ay olmadı daha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warnux52 -- 20 Kasım 2018; 0:32:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparlar, sıkıntı olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.