Şimdi Ara

LG OPTİMUS ONE(p503) ROOT+RECOVERY+FİRMWARE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
16.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: LaT1F

güzel bir konu olmuş

eyw saolasın
    çok uğraştım yabancı forumların altını üstüne getirdim Türkçe adam akıllı anlatımda yoktu dedim başkaları bari çekmesin :D
  • dediklerini yaptım sonunda recovery menusune geldim fakat oraya girce bad root diyor hata veriyor reboot diyor yeniden acıyor teli yani menu kullanamadan cıkıyor acaba kodları yanlıs yazdım ondan mı oldu bi daha yazacagım 2 kere kontrol etmiştim oysaki
  • tamam normalmiş bunu yazması yabancı bi forumda oyle diyor:D vol + - tusları ile kullanıyormusuz cahillik cok kotu bişey:D
  • sonunda yükledim LOL ewt normalden hizli çaşışıyor sadece bi şey kaafama takıldı ben kartı biraz zor biçimlendirdim ilk basta 512 mb ayırmadan ext 2 3 yaptım olmadı sonra 512 mb ayırdım oyle ext2 3 yaptım oldu simdi sd card 930mb falan internal hafıda 199mb 512 ayırdıgım kısım nerde onu anlamadım:D
  • up
  • kartı biçimlendirdiğinden 512 yi kurulumda ihtiyac olarak kullanıyor göremezsin kullanamazsın malesef
    hafıza kartını biçimlendir sonra telefona tak aç sistem dosyalarını atar otomatik sonra kullanırsın istediğin gibi
  • şimdi hafıza kartını çıkarım kart okuyucuya takıp win7 de biçimledirim geri taktıgımda geri geleecek anladıgım kadarıyla peki hafıza kartındaki bilgiler gtmeden geri getirme gibi bi şansım var mı?
  • arkadaşlar sizde telefondan çıkan kart kaç gb bende kart üzerinde 2gb yazıyor ama biçimlendirdiğim halde 940 mb görünüyor acaba 2 gb diye 1 gb kakaladılar bize
  • partion a böldüğün zaman defult ayarda 512 mb sini kullanıyor yani 1.3 gb gibi bi alan kalıyor sen o 512 yi arttırdıysan 940 kalmış olabilir
  • ben bir şey yapmadım pc de biçimlendirdim telefonda biçimlendirdim yine aynı
  • bende tam bilmiyorum ama sanirim linux lazim yeniden fat yada ntfs cevirbilmek icin
  • Arkadaşlar ayrı bir konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum, ROOT olabilmek için artık çok daha basit bir yöntem var. Ben denemedim ama denemek isteyen, merak eden arkadaşlar olabilir. Öncelikle konu zaten xda-developers forumunda mevcut ingilizce olarak :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044765

xda-developers forumunda bu yöntemle Optimus One'da root olmuş cihazlardan bahsediliyor. Froyo 2.2.2 ve 2.2.1 sürümlerinide root / unroot etmek mümkün.

GingerBreak .apk adında bir uygulama yazılmış, bu uygulama esasında cihazda bir exploit çalıştırıyor. Android Gingerbread için yazılmış fakat bazı Froyo ve Honeycomb sürümlerinde de çalışmakta.

Şöyle çalışıyor;
    - APK exploit kodun çalışabilmesi için doğru dosyaları doğru yerlere yerleştiriyor,
    - APK exploit'i çalıştırıyor
    - Exploit root yetkisini alıyor
    - Eğer başarılı olursa /system bölümünü yazılır-okunur olarak tekrar bağlıyor ve kurulum script'ini çalıştırıyor,
    - Kurulum script'i cihaza su binary ve superuser.apk yüklüyor ve sistemi tekrar başlatıyor.

Bilinmesi gereken önemli hususlar:
    - İşlemden önce cihazın ayarlar menüsünden uygulama -> USB hata ayıklama seçeneğini aktifleştirin
    - Cihazda formatlı ve takılı bir SD Kart olsun
    - Uygulama telefona yüklenmeli, SD karta yüklemeyin.
    - Expolit kodu çalışırken biraz zaman alabilir, ama bu süre 10 dk dan fazla olmaz genellikle. Eğer daha uzun sürdüyse telefonu kapatıp açın. Nadiren, telefon kendiliğinden reset atmasa bile root olmuş olabilirsiniz. Bu yüzden 15 dk kadar bekledikten sonra bataryayı çıkarıp takarak root olup olmadığınızı kontrol edin.
    - Her denemenizde mutlaka cihazı tekrar başlatın!
    - Kilitli bootloader, efuse, S-ON veya başka sebeplerden dolayı (telefonun özelliklerinden kaynaklanan) bu işlem cihazınızda çalışmayabilir. (S-ON / OFF konusunda detaylı bilgi için http://bit.ly/fbJ08y)
    - GingerBreak expolit'i geçici root yetkisi atayıp cihazı kullanmaya devam etmek için kullanılmaz. Cihaz zaten işlemden dolayı o esnada yavaşlayacaktır bu yüzden cihazı işlemden sonra mutlaka yeniden başlatın.

Kurulum:
    - USB Hata Ayıklama aktif olduğundan emin olun.
    - SD Kartınızın formatlı ve takılı olduğundan emin olun.
    - APK'yı telefona atın ve kurun.
    - Birkaç dakika bekleyin. Eğer bir problem olmazsa telefon kendine reset atacaktır. ( cache bellek silinmesinden dolayı telefonun kendini yeniden başlatması 10 dk ya kadar uzayabilir.)
    - İşlemden sonra Superuser programının kurulu ve çalışıyor olduğundan emin olun.
    - Bu işlemlerden sonra isterseniz GingerBreak uygulamasını telefondan kaldırabilirsiniz.

UYARI: Bazı cihazlarda root exploit'in SD Kartı formatladığı söyleniyor. Ayrıca, cihaz takılıyor ve SD Kart Takıldı/Çıkarıldı mesajları görüyorsanız kartı kendiniz formatlayın (veya başka SD Kart kullanın). Bu şekilde sorun genellikle çözülüyor.

Yöntem henüz Samsung Galaxy Ace'de çalışmıyor.

Not:
    GingerBreak özellikle bir model ve/veya marka için yazılmamıştır. Exploit kodu geneli kapsar fakat bu tek kod tüm cihazlarda geçerli anlamına gelmiyor. Uyumsuz olan marka ve firmware'ler olabilir. Telefonunuzda çalıştırabilmek için kodları tekrar derlemek gerekebilir. GingerBreak APK uygulaması, süreci kolaylaştırmak için hazırlanmıştır fakat bazı sebeplerden cihazınızda çalışmayabilir.

İNDİR 26.04.2011 tarihli güncel versiyon (v1.2)

• teşekkürler bilgilendirdiğiniz için
    katkınız büyük
  • quote:

Orijinalden alıntı: wortexxx

Arkadaşlar ayrı bir konu açmak istemedim o yüzden buraya yazıyorum, ROOT olabilmek için artık çok daha basit bir yöntem var. Ben denemedim ama denemek isteyen, merak eden arkadaşlar olabilir. Öncelikle konu zaten xda-developers forumunda mevcut ingilizce olarak :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044765

xda-developers forumunda bu yöntemle Optimus One'da root olmuş cihazlardan bahsediliyor. Froyo 2.2.2 ve 2.2.1 sürümlerinide root / unroot etmek mümkün.

GingerBreak .apk adında bir uygulama yazılmış, bu uygulama esasında cihazda bir exploit çalıştırıyor. Android Gingerbread için yazılmış fakat bazı Froyo ve Honeycomb sürümlerinde de çalışmakta.

Şöyle çalışıyor;
    - APK exploit kodun çalışabilmesi için doğru dosyaları doğru yerlere yerleştiriyor,
    - APK exploit'i çalıştırıyor
    - Exploit root yetkisini alıyor
    - Eğer başarılı olursa /system bölümünü yazılır-okunur olarak tekrar bağlıyor ve kurulum script'ini çalıştırıyor,
    - Kurulum script'i cihaza su binary ve superuser.apk yüklüyor ve sistemi tekrar başlatıyor.

Bilinmesi gereken önemli hususlar:
    - İşlemden önce cihazın ayarlar menüsünden uygulama -> USB hata ayıklama seçeneğini aktifleştirin
    - Cihazda formatlı ve takılı bir SD Kart olsun
    - Uygulama telefona yüklenmeli, SD karta yüklemeyin.
    - Expolit kodu çalışırken biraz zaman alabilir, ama bu süre 10 dk dan fazla olmaz genellikle. Eğer daha uzun sürdüyse telefonu kapatıp açın. Nadiren, telefon kendiliğinden reset atmasa bile root olmuş olabilirsiniz. Bu yüzden 15 dk kadar bekledikten sonra bataryayı çıkarıp takarak root olup olmadığınızı kontrol edin.
    - Her denemenizde mutlaka cihazı tekrar başlatın!
    - Kilitli bootloader, efuse, S-ON veya başka sebeplerden dolayı (telefonun özelliklerinden kaynaklanan) bu işlem cihazınızda çalışmayabilir. (S-ON / OFF konusunda detaylı bilgi için http://bit.ly/fbJ08y)
    - GingerBreak expolit'i geçici root yetkisi atayıp cihazı kullanmaya devam etmek için kullanılmaz. Cihaz zaten işlemden dolayı o esnada yavaşlayacaktır bu yüzden cihazı işlemden sonra mutlaka yeniden başlatın.

Kurulum:
    - USB Hata Ayıklama aktif olduğundan emin olun.
    - SD Kartınızın formatlı ve takılı olduğundan emin olun.
    - APK'yı telefona atın ve kurun.
    - Birkaç dakika bekleyin. Eğer bir problem olmazsa telefon kendine reset atacaktır. ( cache bellek silinmesinden dolayı telefonun kendini yeniden başlatması 10 dk ya kadar uzayabilir.)
    - İşlemden sonra Superuser programının kurulu ve çalışıyor olduğundan emin olun.
    - Bu işlemlerden sonra isterseniz GingerBreak uygulamasını telefondan kaldırabilirsiniz.

UYARI: Bazı cihazlarda root exploit'in SD Kartı formatladığı söyleniyor. Ayrıca, cihaz takılıyor ve SD Kart Takıldı/Çıkarıldı mesajları görüyorsanız kartı kendiniz formatlayın (veya başka SD Kart kullanın). Bu şekilde sorun genellikle çözülüyor.

Yöntem henüz Samsung Galaxy Ace'de çalışmıyor.

Not:
    GingerBreak özellikle bir model ve/veya marka için yazılmamıştır. Exploit kodu geneli kapsar fakat bu tek kod tüm cihazlarda geçerli anlamına gelmiyor. Uyumsuz olan marka ve firmware'ler olabilir. Telefonunuzda çalıştırabilmek için kodları tekrar derlemek gerekebilir. GingerBreak APK uygulaması, süreci kolaylaştırmak için hazırlanmıştır fakat bazı sebeplerden cihazınızda çalışmayabilir.

İNDİR 26.04.2011 tarihli güncel versiyon (v1.2)

Arkadaşlar hakikaten harika birşey....denetebilirsiniz..ben yaptım oldu....

• tüm komutları yazmadan sadece reboot recovery yazınca da recovery moda geçiyor. bu yeterli midir yoksa her seferinde baştan yazmak mı gerekir?
  • bütün komutları yazdım telefonu daha önceden root etmiştim ama recovery mod a geçemiyorum bir türlü telefon sürekli format atıyo kendine ne yapmam lazım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sate

quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1981

öncelikle hazırlamış olduğunuz bu çalışma için teşekkür ederim

2. Download recovery-RA-GNM-thunderg-1.1.0.img.zip linki tekrar yüklermisin açılmıyorda

birde bir kaç şey sormak istiyorum

1- bu işlemleri yaparaken tel susarsa garanti iptal olurmu

2- sd kartı bölümlemek istiyorum malum telefonun hafızası hemen doluyor nasıl yapmamız gerekiyor

3-overclok yapmak için yukardaki anlatılanları yapmak şartmı

4-root un rom dan farkı nedir (saçma bir soru olduysa kusura bakma)

link düzeltildi

1- tel susarsa orjinal firmware yüklersin olur biter ayrıca cıkmaz garantiden

2- recovery yaptığında zaten bölüyorsun zaten sürüm yükledikten sonra(yüklediğin sürüme bağlı olarak) yüklediğin uygulamaları sd karta taşı seçeneği açılıyor tel. hafızası dolmuyor

3- overclock yapmak için bu işlemleri yapmak şart

4- bi çeşit işlem olarak düşün root olmadan recovery yapamazsın sürüm yükleyemezsin
    Emeğinize sağlık...
    Aşağıdakiler daha güncel sayılır...
    http://forum.donanimhaber.com/m_55014912/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pardus Linux -- 3 Aralık 2011; 3:45:45 >

• v10a romu yükledim z4root'a parnement root diyorum ama hiç birşey demeden kapaniyor bir daha girmeyi deneyince kapanmaya zorla diyor açmıyor
    programı
  • takip
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.