Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Tamamdır dediklerini yaptım ve sorunsuz bir şekilde kurulum gerçekleşti, teşekkür ederim

edit: setcpu programını sildikten sonra yine aynı şekilde pil harcamaya devam etti (arka planda gereksiz açık program yok), eğer eski rom ile aynı şekilde pil harcamaya devam ederse benim pil yolcu gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmate088 -- 14 Temmuz 2011; 12:25:48 >

Dostum emeğin için çok teşekkürler, root ve rom'u sorunsuz yükledim tekrar sağol.
    Ancak bir sorunum var, marketten program yüklediğimde sd kart yerine telefon hafızasının kapasitesi küçülüyor. sd kartım 2 gb, ondan 768MB ayırdım. Ayrıca yüklediğim her programı allow seçeneğiyle işaretlememe rağmen superuser programında hiçbir program yok diyor. Bu normal mi?

"7) AMONRA İLE SD KARTI BİÇİMLENDİRME VE LINK2SD PROGRAMINI KULLANMA "

Bu yukarıdakilerinde hepsini yaptım aynı yazdığın gibi, adım adım.
    Metraj ve Keşif Hesapları
  • link2sd programı yeni rom kurulunca uygulamalarımı göstermedi bunu için bişey yapmak gerekiyor mu? ilk sayfada yeni rom yüklenince taşınmış uygulamalar gözükür deniyor
  • merhaba lgp503 konudan bayadır uzak kalmışım şimdi biraz baktım da heralde antiturkcell romu güncellemişsin ben senin ilk antiturkcellini yüklemiştim şimdi ilk olarak ne yapayım zahmet olmazsa kısaca yazarmısın (yeni market falanda gelmiş heralde) biraz okudum yazılanları ama fazla anlamadım

Vikings
    Talk to the Trees
  • v20g den sonra çıkan güncellemeyi başarı ile yükledim fakat zaman zaman edge üzerinden internet bağlantısında sorun yaşamaktayım.
    Soruna gelince internet bağlantısını açıyorum ama edge ikonu görünmüyor ve internetede giremiyorum. Kablosuz ağ ayarlarından Mobil Şebekelere giriyorum. Veri servisleri etkin diyorum bir kaç alavere dalavereden sonra ancak bağlanabiliyorum. Aşağıdaki resimde veri servisleri açık olmadığı halde etkin görünmekte.

Bahsettiğim sorun bazen wireless, bluetooth ve gps bağlantılarında da olmakta.

Acaba böyle bir sorun yaşayan oldumu aranızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi googlecomtr -- 17 Temmuz 2011; 11:12:28 >

• @googlecomtr: Edge ikonunun görünmemesi sorununu LG Launcher (LGHome) kaldırıp, ücretsiz LauncherPro uygulamasını yükleyerek çözdüm. Kurulduktan sonra ana ekranda Home tuşuna bas ve varsayılan olarak LauncherPro seç. Aslında sorun LG launcher'da. Neyse, 2.6.35.13 kernel bağlantısını sildim. Yükleyen arkadaşlar tekrar ginger-v20g romunu yükleyerek orijinal kernel'e dönebilirler.

@Spiritbreakerr: Rom kurarken işlemler her zaman aynı. Wipe cache + wipe dalvik cache + flash from zip.

@byern ve @baracuda50: Link2Sd ile ilgili yorumlarınızı yazarın kendisine iletin: "Bulent Akpinar" email: bul.akpinar at gmail.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 19 Temmuz 2011; 14:44:15 >
  • Arkadaşlar benim sorunum şunlar:

Resimler ve videolar telefonun kendi hafızasına kaydediliyor.Bunu nasıl düzeltebilirim?Ayrıca USB aracılığıyla bağlıyken sadece hafıza kartına ulaşabiliyorum.Çektiğim fotoğraflar telefonun kendi hafızasına kaydolduğu için ulaşamıyorum.
  • Yanlışın var. Ben android telefonların telefon hafızasına resim kaydettiğini görmedim. SD kart yoksa resmi veya video'yu kaydetmez ve sd kartı takın diye uyarı verir. SD kartın içinde DCIM klasörüne bakacaksın.

Amonra ile ilgili bir sorum olacak.

Amonra ile sistemi yedekleme/geri yükleme işlemi yapabiliriz demiştiniz. Örneğin; baseband değişikliği yapmadan mevcut froyo rom'u yedekleyip başka bir froyo rom (avrupa yada custom) yükleyedikten sonra beğenmezsem sorunsuz bir şekilde eski sistemime dönebilir miyim?

Yedekleme işlemini yaparken Amonra'dan hangi seçenek ile yedekleme yapmalıyım? ("Nand backup" mı? yoksa "Backup google proprietary sys" mi?)

İyi günler.
  • Telefon üzerindeki şimdiki romun tamamını yedeklemek için "Nand backup" seçeceksin. Geri dönmek içinse restore nand seçeceksin. "Backup google proprietary sys" sadece /data/cache (geçici dosyalar) bölümünü yedekler. Nand backup ile baseband yedeklenmez. Bu yüzden ginger-froyo arasında geçişlerde sorun yaşarsın. Yani; telefon üzerinde ginger baseband varsa ve froyo rom yükmeye çalışırsan sim kart fonksiyonları çalışmaz. Baseband (radio.img) değiştirmek dikkatli olmazsan tehlikeli bir işlemdir ve ne yaptığını bilmiyorsan hiç bu işe bulaşma.

Ginger-froyo arasında geçiş yapmayacaksan baseband değişikliği yapmana gerek yok. Eğer baseband değişikliği yapmadıysan istediğin zaman telefon üzerindeki kendi romuna nand restore ile sorunsuz şekilde geri dönebilirsin. Tabi /sdcard/nandroid klasörünü silmemişsen. Çünkü yedek buraya alınıyor.

Özetle; tecrübesiz bir kullanıcıysan antiturkcell romu kur, tecrübeliysen ginger romu kur. Daha sonra LG tarafından ginger için güncelleme çıktığında zaten baseband da değişmiş olacaktır. Bu durumda yapman gereken tek şey ginger rom'u amonra içinden kurmak olacak.

• @ lgp503

Açıklamalarınız için teşekkür ederim. İyi günler.

Orijinalden alıntı: lgp503

@Spiritbreakerr: Rom kurarken işlemler her zaman aynı. Wipe cache + wipe dalvik cache + flash from zip.

tamam dediklerini yapmaya çalışırım aklımda kalanları bi yazayım hatam olursaa söylermisin

telefonun Ses aşağı tuşu, Home tuşu ve Power tuşuna 10 saniye basılı tutup dediğin wipelerden telefona bi nevi reset atıyorum(içindekileri siliyorum)

sonra flash zipten verdiğin antitrkcll-v10h_signed.zip i sd karta atıp güncelleme yapıyoruz bu kadar mı ? eğer bu kadarsa ginger-tr_v20g_signed.zip (04 Temmuz 2011) işime yararmı ?

Vikings
    Talk to the Trees
  • Merhaba

2.3.3 ü indirdigimden beridir bazı oyunlarda sıkıntı cekiyorum..daha önce oynayabildigim nfs shift , unblock me free gibi oyunlarda..nfs de daha önce oynadıgım apk dosyasi ve cachelerini gerekli yerlere yüklüyorum fakat sadece EA logosu geliyor ondan sonra atiyor oyundan(yaklasık 15 kere değişik apk ve cache dosyaları ile denedim hep aynı yerde atiyor)..unblock me free de ise play dedigim anda ekran bembeyaz kalıyor hicbirşey gelmiyor..bunun rom ile bir alakası oldugunu düsündügüm icin buraya yazdim..çözümü varmıdır yoksa 2.2 ye geri dönüş yapicam cünkü kendi adima gözle görülür bir değişim göremedim iki versiyon arasında 2.3 geldigi zaman şarjın daha çok dayandigi söyleniyor ancak bu bizim telefon icin cıkanı ile alakalı olarak pek mümkün değil gibi sanırım..

Not : Varsa sizde çalışan özellikle nfs shift cache dosyasi ve apk si onlarıda önerebilirseniz sevinirim..

• NFS konusunda birşey diyemem fakat telefonda gözle görülür bir hızlanma - rahatlama var. Pil ise 2.3 te eskisinden daha çok gidiyor. Android Assistant isimli bir program var, eğer bunu indirirsen "Battery Use" kısmından açık olan programları ve programların ne kadar pil tükettiğini yüzde olarak görebilirsin. Birde auto boost ayarlarsan 1-2 saatte bir gereksiz programları kapatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmate088 -- 23 Temmuz 2011; 10:53:32 >
  • Neyse artık gerek kalmadı 2.2.2 froyoya döndüm..oyunlar orada calisti pil konusuna gelecek olursam bir parca daha iyi 2.3 te(ikisindede hergün şarj ediyordum 1-2 saat fazla dayanıyordu) ancak o fark icin 2.3 ü yüklemeyecegim dedigin programları indirip bakıcam arkadaşım çok saol ilgilendigin icin kolay gelsin..
    şimdi güncelleme için hangisini yüklemeliyim baseband yapmak gerekirmi mevcut rom froyomu gingermi nasıl anlarız ?

hakkında kısmında yazanlar
    android sürümü:2.2.2
    çekirdek sürümü:2.6.32.9
    lg-electronicsv10r#1
    tue jun 14 14:14:45 EEST 2011
    derleme numarası:FRG83
    yazılım sürümü:LGP503-V10g-MAR-25_2011
    şimdiden teşekkürler
  • "android sürümü:2.2.2 " sürüm 2.2 yani froyo kullanıyorsunuz eğer 2.3 e yani ginger sürüme geçecekseniz baseband değişikliği yapmanız gerekli zaten ilk sayfada her şey ayrıntısıyla var onları harfiyen okumadan yapmayın !

http://source.android.com/source/build-numbers.html
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.