Şimdi Ara

LG Optimus 4X hd P880 ANA KONU (226kişi) (717. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23.950
Cevap
96
Favori
1.114.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 715716717718719
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: postacik

quote:

Orijinalden alıntı: vuralkan

quote:

quote:

Yeni JB uygulamasını yükledikten sonra şarj konusunda bir sıkıntı başladı benim telefonda, bir kaç gündür. Yükleyeli iki haftayı geçti, başlangıçta hiç sorun yokken şimdi bekleme modunda % 20 falan azalmaya başladı. Gece 12 de şarjdan %100 iken çekiyorum, sabah % 80 e düşüyor ve bu 3-4 günden bu yana olmaya başladı. JB yükledikten sonra hiç bir yeni uygulama yüklemedim, yani telefon aynı içeriğe sahip. İşin garibi 10 gün sorunsuz olan şey neden son 3-4 günde böyle oldu anlayamadım.
    Pil kullanımı detayı şu şekilde görünüyordu bu sabah;

Bekleme modunda % 49
    Telefon boşta % 49
    Android Sistemi % 2

Bu arada yaptığım tek değişikliği (sayılırsa ) anımsadım ve kaldırdım o da Widgetlere yeni eklenen Ram optimizasyonu denen uygulamayı ana ekrana taşımıştım, belki ondandır diye kaldırdım. Bu şekilde deneyeyim bakalım.

İlginç olan; başka arkadaşlarda JB yükleyince başlayan şarj sorunu niye bende 10 gün sonra başladı? Hiç bir yeni uygulama yüklemediğim halde, bekleme modunda 8 saatte % 20 gidiyor. İlginç bir durum.

Gece yatarken bluetooth, wifi, veri, nfc ve gps'in kapalı olduğuna emin olun.

Ben tümü kapalıyken sabah şarjı en fazla 1 tık azalmış olarak buluyorum.

Örneğin wifi'ı açık unutursam 20 tık aşağı düşüyor.

Yazmayı unuttuğumu fark ettiğim anda yazmışsınız, ben de ekleyecektim. Bahsettiklerinizin tamamı kapalı durumda iken iniyor şarj. Garip olan telefona yeni hiç bir şey eklemedim, başlangıçta sorun yokken sonradan başlamasını anlayamadım

Genel olarak yazılımlar deterministik çalışırlar. Yani programa A değeri girerseniz, bir gün B, başka bir gün C cevabı almazsınız. A değerinin cevabı B ise, hep B'dir.

Ama yazılım bir işletim sistemi olunca girişler çok fazladır ve kimileri sizin tarafınızdan, kimileri donanım, kimileri de yüklediğiniz diğer yazılımlar tarafından üretilir.

Probleminizin 1. olası sebebi, siz hiçbir şey yüklemediğinizi iddaa etseniz bile ya yüklediğiniz bir yazılım veya yaptığınız bir ayardır.

Özellikle "Ayarlar/Geliştirici seçenekleri" ile oynadıysanız bu seçeneklerin ekranında menü tuşuna basıp "Varsayılana döndür" yapın.

2. olası sebep yüklü olan yazılımlardan birinin girdiği kararsız bir durum olabilir. Bunu bertaraf etmenin en kısa ve temiz yolu fabrika ayarlarına dönmek ve yüklü yazılımları yedekten dönme yerine baştan yüklemektir.

Bir diğer yöntem ise gece telefonu güvenli modda çalışır bırakmaktır. Nasıl yapabileceğinizi aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_66724328/mpage_99/f_/key_guvenli+mod//tm.htm#70959626

Bu işlemle telefonu bıraktıktan sonra sabah kalktığınızda şarjınızı aynı seviyelerde bulursanız, problemin sebebi sonradan yüklediğiniz bir yazılımdır.

Son bir not: Yüklü yazılımlarınızdan herhangi biri yakın zamanda güncelleme aldıysa, problemin sebebi bu da olabilir.

Teşekkürler POSTACIK kardeşim, ayarlar geliştirici seçeneğini varsayılana dönüştürdüm, sonucunda düzeldi. Yine eskisi gibi gece 12 de % 100 iken çıkardım, sabah kalktığımda % 99 kalmıştı. Bu işlemden önce 8 saatte % 20 yiyordu şarjdan. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilirler.

• O spigen kılıf çok kalitesiz, almaya değmez. Forumda ki kullancıların çoğunun kılıfı ilk haftalarda kırıldı, benimki dahil. Aynı tarz olan ve sert kauçuk ve silikonlu 2 tane kılıf aldım PDA teknoloji firmasından, kapıda ödeme seçeneğiyle alabilirsin. Ben çok memnunum bu aldıklarımdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Güncelleme genel itibariyle iyi.

Isınma sorunu tamamen tegra ve üreticisi nvidia'ya bağlı.

Farkındaysanız bazı arkadaşlar bende ısınma yok derken bazıları var diyor. Bu nasıl olabilir?

Şöyle ki : Intel bile bazı işlemcilerde yaptığı revizyon değişimleriyle ısınma sorunlarını çözüyor. Benim düşüncem Nvidia LG'ye optimus 4x için farklı üretim veya revizyonlu ürünler gönderdi. Bunların bir kısmı ısınma sorunlu (bendeki gibi) bir kısmı performans sorunlu.

Netice olarak zaten yazılım kısmında zayıf kalan lg bunu yazılımsal olarak çok da başarılı bir şekilde çözemiyor, çözemezde. Sadece iyileştirmeler yapıyor vs.

Nvidia zaten sıcak ekran kartlarıyla meşhur bir firmadır soğuk işlemci yapmasını beklememek lazım.

Ben telefondan memnunum arada sırada kasılma oluyor ama bugün son sistem pc'lerde bile kasılma durumu olabiliyorken el kadar cihazda bırakın kasılsın artık:)

Ama yeni bir telefon alırsam bundan sonra tegra çipsetli tercih etmiyeceğim bu da bir gerçek. Sorun lg'de değil nvidia'da.

Şu an tegra 4 ün tek rakibi s 800. nvidia bile biliyor tegra 3 tam bir hayal kırıklığıydı.

Usta tegra 3 aslında hayal kırıklığı değildi ne HTC nede LG bu işlemcinin güçünü çıkaramadı. Tegra 2'nin mimarisi ile tegra 3'ün temel mimarisi bile faklı ma tegra 4 tegra 3 mimarisini kullanıyor ve adamlar tegra 4 de battlefield 3 oynattıklarını iddia ediyor (videolarıda mevcut). Tegra 3 mimarisini mimarisini kullanan bir işlemci bukadar güçlü iken neden tegra 3 güçsüz olsun. Nvidia tegra'nın güçünü göstermek için project shield'ı çıkardı bir araştır istersen.

• Evet haklısınız ben de kullanıyorum o kılıftan köşeleri kırıldı. Fakat diğer kılıflar da bunun gibi güzel durmuyor. Herhalde sıfırını bulmak mümkün değil, spigen in sitesinde yok.

Orijinalden alıntı: engin_er_26

quote:

Orijinalden alıntı: YozgatLee0666

quote:

Orijinalden alıntı: turkolog55

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bluecns

Ayarlarlarda çağrı ayarlarında bir seçenek var güç düğmesine basıldığında çağrıyı sonlandır diye belki işinize yarar

Halletim kardeş saolasın mühendislik ayarlarına girdim düzeldi

Nasıl yaptığınızı paylaşabilir misiniz?

Gizli menü 3845 # # * 880 dan> Device Test -> All Auto Test Menu Full -> ALC / Proximity Test. gir ztn gerisini yaparsın ben çözdüm bunun yüzünden servise gönderecektim bi 10 gün daha mahrum bırakılacaktım

oraya kadar girdim kaç kere test dediğimde başlıyor saydırmaya, başka bir işlem yapılamıyor zaten. yada o ekranda ne yapmalıyız test ne kadar sürüyor bu konuya hiç değinen olmadı biraz daha detay istiyoruz

testim yaptım oldu bunuda 233. sayfada buldum arkadaş yardımcı olurmusun diyincede bende yazdım bende düzeldi

BUGRAHAN GÜLER GSM: 0553 984 8222 MERSİN

2012 Mercedes-Benz C180 1.6K AMG

Otogaz LPG Uzman.../

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bluecns

Ayarlarlarda çağrı ayarlarında bir seçenek var güç düğmesine basıldığında çağrıyı sonlandır diye belki işinize yarar

Halletim kardeş saolasın mühendislik ayarlarına girdim düzeldi

Nasıl yaptığınızı paylaşabilir misiniz?

Gizli menü 3845 # # * 880 dan> Device Test -> All Auto Test Menu Full -> ALC / Proximity Test. gir ztn gerisini yaparsın ben çözdüm bunun yüzünden servise gönderecektim bi 10 gün daha mahrum bırakılacaktım

Teşekkürler.
    iki kutucuk var ikisi de boş bunlardan birine mi tik koydunuz yoksa kalibrasyon mu yaptınız?

sadece kalibrasyon önceden 3.17 kırmızı şekilde gösterirken sonradan 10.0 oldu mavi yazıyla

BUGRAHAN GÜLER GSM: 0553 984 8222 MERSİN

2012 Mercedes-Benz C180 1.6K AMG

Otogaz LPG Uzman.../

• quote:

Teşekkürler POSTACIK kardeşim, ayarlar geliştirici seçeneğini varsayılana dönüştürdüm, sonucunda düzeldi. Yine eskisi gibi gece 12 de % 100 iken çıkardım, sabah kalktığımda % 99 kalmıştı. Bu işlemden önce 8 saatte % 20 yiyordu şarjdan. Aynı sorunu yaşayanlar deneyebilirler.

Rica ederim. Düzeldiğine sevindim.

Malesef bu Geliştirici Ayarları ile hangi seçenek ne işe yarar bilinmeden, oradan buradan okunanlara dayanılarak çok oynanıyor ve sonra telefon garip davranmaya başlıyor.

Lütfen uzman kullanıcılar tarafından test edilmiş seçenekler haricinde bu ayarlarla oynamayın.

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

Orijinalden alıntı: rainbow22

Bu yeni yazılım ne kadar yavaş iniyor. 15 dk oldu hala %10 indi. Sabaha kadar anca bitecek gibi. Sıkıldım valla.

Videoda da görüldüğü gibi, değil indirme, tüm işlemleri yapmam 16 dakika bile sürmedi. Eğer izlemediyseniz sadece 4.26'ya bakmanız yeterli.
    Sorunu her zaman karşı tarafa yüklemeyin.

Sadece işlemin bende uzun sürdüğünü söyledim :)
  • değişim yapmasaydın keşke. Sorunun ne bilmiyorum ama BENCE 4X HD daha iyi ve ekranı full kullanma şansın mevcut. Tabi ki Nexusun farklı tarafı var ama çok etken olacağını sanmam...

Orijinalden alıntı: ultraturk

değişim yapmasaydın keşke. Sorunun ne bilmiyorum ama BENCE 4X HD daha iyi ve ekranı full kullanma şansın mevcut. Tabi ki Nexusun farklı tarafı var ama çok etken olacağını sanmam...

2GB Rami, Snapdragon4 işlemci ve güncellemeden ötürü istiyorum hocam. Ha birde Google var işin içinde o yüzden LG'den tiksiniyorum artık en azından arkasında Google adı olsun da rahat hissedeyim kendimi :D
  • Evet ama 100TL'den fazla fark isterlerse de vermem yani tahminimce ya 100 yada 200 isterler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

quote:

değişim yapmasaydın keşke. Sorunun ne bilmiyorum ama BENCE 4X HD daha iyi ve ekranı full kullanma şansın mevcut. Tabi ki Nexusun farklı tarafı var ama çok etken olacağını sanmam...

2GB Rami, Snapdragon4 işlemci ve güncellemeden ötürü istiyorum hocam. Ha birde Google var işin içinde o yüzden LG'den tiksiniyorum artık en azından arkasında Google adı olsun da rahat hissedeyim kendimi :D

Nexus 4'ü de LG üretmiyor mu? Yani yazılım direkt Google'dan da gelse elinizde yine bir LG telefon olacak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 4X HD

quote:

Nexus 4'ü de LG üretmiyor mu? Yani yazılım direkt Google'dan da gelse elinizde yine bir LG telefon olacak.

Orası öyle tabii ki de insan LG'den soğuyunca bir ortak dahi olsa başka birinin adı geçince mutlu oluyor. :) E birde daha kuvvetli işlemci, ram, yazılım olunca çekiciliği, albeniliği çok oluyor. :)

• quote:

Olabilir. Türkiye'de herşeyi beklerim :) para için herşeyi yaparlar :)

Telefon Ankara'ya gidince beni arayacaklar. Pek umutlu değilim cüzzi bir rakam söyleyeceklerine ama dediğiniz gibi hayırlısı. :)

bu cihazın 4 çekirdeğinin istenirse 2'ye indirilebileceğini duymuştum. konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

(cihaz cok ısındıgı için gerektiğinde 2 cekirdekle kullanmak ıstıyorum)

Orijinalden alıntı: unbqlqnced

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: Nevfel

Güncelleme genel itibariyle iyi.

Isınma sorunu tamamen tegra ve üreticisi nvidia'ya bağlı.

Farkındaysanız bazı arkadaşlar bende ısınma yok derken bazıları var diyor. Bu nasıl olabilir?

Şöyle ki : Intel bile bazı işlemcilerde yaptığı revizyon değişimleriyle ısınma sorunlarını çözüyor. Benim düşüncem Nvidia LG'ye optimus 4x için farklı üretim veya revizyonlu ürünler gönderdi. Bunların bir kısmı ısınma sorunlu (bendeki gibi) bir kısmı performans sorunlu.

Netice olarak zaten yazılım kısmında zayıf kalan lg bunu yazılımsal olarak çok da başarılı bir şekilde çözemiyor, çözemezde. Sadece iyileştirmeler yapıyor vs.

Nvidia zaten sıcak ekran kartlarıyla meşhur bir firmadır soğuk işlemci yapmasını beklememek lazım.

Ben telefondan memnunum arada sırada kasılma oluyor ama bugün son sistem pc'lerde bile kasılma durumu olabiliyorken el kadar cihazda bırakın kasılsın artık:)

Ama yeni bir telefon alırsam bundan sonra tegra çipsetli tercih etmiyeceğim bu da bir gerçek. Sorun lg'de değil nvidia'da.

Şu an tegra 4 ün tek rakibi s 800. nvidia bile biliyor tegra 3 tam bir hayal kırıklığıydı.

Usta tegra 3 aslında hayal kırıklığı değildi ne HTC nede LG bu işlemcinin güçünü çıkaramadı. Tegra 2'nin mimarisi ile tegra 3'ün temel mimarisi bile faklı ma tegra 4 tegra 3 mimarisini kullanıyor ve adamlar tegra 4 de battlefield 3 oynattıklarını iddia ediyor (videolarıda mevcut). Tegra 3 mimarisini mimarisini kullanan bir işlemci bukadar güçlü iken neden tegra 3 güçsüz olsun. Nvidia tegra'nın güçünü göstermek için project shield'ı çıkardı bir araştır istersen.

Tegra 3 ile tegra 4 arasında bildiğin uçurum var. tegra 4 cortex a15 tabanlı ve bu şu anki en güçlü mimari. tegra 3 ise cortex a9 mimarili yani mimari bakımdan aynı değill, uçurum var. nn süreçleri farklı, tegra 4 te çift kanal bellek teknolojisi kullanılıyor. 72 çekirdekli geforce gpu mevcut.

Yani mimarisi felan aynı değil.

Bu arada araştırması gereken kişi sensin bence, baksana mimariler aynı diyorsun ama birşey bildiğin yok. mimariler aynı ha? iyi güldürdün gerçekten. tegra 4 haberlerinden birine de bu yorumu yapta hep beraber güleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 8 Mayıs 2013; 13:47:42 >

• arkadaşlar diyarbakirda 30 derece sicaklikta cihazi %100 ekran parlakligi ile kullaniyorum nette gezerken isinma yok mv oynarken ılık ama konuşurken yaniyor bende tam cözemedim

şarj 1 gün atıyor ( sabah 10 gece 10 ve yogun kullanim )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.