Şimdi Ara

^^ LG OPT 3D l 1 GHz ÇİFT ÇEKİRDEK l 512MB DDR2 l 4.3''480x800 l 1080p l HDMI l ^^ (212. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.919
Cevap
27
Favori
173.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yükleme işlemini gerçekleştirdim, baseband yüklemede hata veriyordu yazmışsınız, ben bundan bir şey anlamadım. Çok kısa sürdü dediğiniz fls dosyası ise benim verdiğim dosya değil, onu neden yüklediniz ?

ICS yüklemek için 3 dosya var. Bir dll dosyası, bir BIN bir de FLS dosyası var. Her üçünü de tek işlemde yükleyeceksiniz. Bunun dışında baseband falan yüklenmeyecek.

İnanın bazı saptamalar yapmak için 4-5 defa sistemi bozdum tekrar yükledim. Saat tutmadım ama en fazla 10 dakikada herşey tamamlanıyor. Siz bir yerde bir hata yapıyor, bir noktayı atlıyorsunuz ama nerede bilemiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb33

quote:

Orijinalden alıntı: by_fidato

Daha önce takip ettiğim LG P920 Kullanıcılar Klubü topiğine 3-4 gün önce yazdım ICS sürümü çıktığını ve yükleme detaylarını. Bir Allahın kulu yazmadı. Meğerse topik değişmiş, eski arkadaşlar buradaymış. Ve demek ki ben de epeydir uğramıyormuşum. ahenk21 orada bilgi vermese yine haberim olmayacaktı.

Öncelikle, herkesin geçmiş bayramı kutlu olsun.

İlk denememde yükleme tamamlandı. Daha sonra 4-5 defa kaldırıp tekrar yükledim. Ne baseband ne IMEI hiç bir sorun yaşamadım.

Kamera'nın ters görüntü sorunu var ve bir de mesaj 80 karakterle sınırlı.Kamera ile ilgili cam360 programının linkini vermiştim ahenk21 buraya alıntı yapmış. (Gerçi alıntı olduğunu yazmamış ama olsun :) paylaşım paylaşımdır)

4-5 gündür çatır çatır kullanıyorum, ICS başka bir olay ikinci telefonumdan biliyorum.

Bu henüz ilk sürüm ve P920'nin Kore segmenti için uyarlanmış. Çakma falan şeklinde değerlendirmenin anlamı yok. Ayrıca, uzun sürmez kısa bir süre içinde alternatif romlar çıkacağı kesin.

Gerek yükleme gerekse kullanım aşamasında sıkıntı veya sorun yaşayan arkadaşlar yazarlarsa yardımcı olmaya çalışırım.

Herkese kolay gelsin.

(Daha önce detayları yazdığım topik linki :http://forum.donanimhaber.com/m_53328831/mpage_99/key_/tm.htm)

Daha sonra kontrol ettim bu topik linki hata veriyor. Topik başlığı LG P920 Kullanıcılar Klübü

dün gece biraz uğraştım ve sizinde anlattıklarınız gibi yükleme işlemini gerçekleştirdim.
    baseband yükleme işleminde flashtool hep hata veriyordu %28 lerde filan. bende smartflash aracıyla yükleme yaptım(LGP920AT-00-V18a-AMA-XXX-OCT-28-2011+0_CP.fls). yükleme işlemi çok kısa sürdü. telefonu açınca ime numaramın değiştiğini gördüm, belki bu yüzden olmalı şebekeye bağlanmıyordu, manuel aratıp bağlan dediğimde de hata veriyor.
    şimdi orjinal ime nosunu telefona nasıl geri yükleye bilirim. biraz açıklar mısınız.

Xp kullanıyorsan:
    Telefon üzerinden 3845#*760# (ics yüklü iken) veya 3845#*920# (GB yüklü iken) tuşla
    Çıkan menüde port setting i seç
    Çıkan menüde CP USB yi seç
    Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağla yeni donanımın kurulmasını bekle
    Device menagerdan LGE mobile USB Serial Port un com adresini not et
    Hyperterminali çalıştır rastgele bir bağlantı ismi ver
    Connect to ekranında en alttaki Connecr Using kısmında not ettiğin com portu seç
    Hyperterminalin penceresinde AT yazıp entere bas OK yazısı çıkarsa bağlantı tamam
    AT%imei yazıp entere bas
    Mevcut imei numaranı görmen lazım

AT%imei=x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x,x , yazıp entere bas (x ler senin orjinal imeinin rakamları)
    telefonu resetle

XP kullanmıyorsan kullandığın işletim sistemine uygun Hyperterminale benzer bir programla aynı işlemleri yap.
    Hiç biri olmadıysa
    XDA Developers
    [GUIDE] [P920/5] [SU760] Resurrection Guide (Lets get those brick's fixed...)
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1942836
    web sayfasında anlatıldığı şekilde GB ye dön ve kdz uzantılı orjinal rom kur.
    Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: eleham
    Xp kullanıyorsan:

quote:

fb33,
    Yükleme işlemini gerçekleştirdim, baseband yüklemede hata veriyordu yazmışsınız, ben bundan bir şey anlamadım. Çok kısa sürdü dediğiniz fls dosyası ise benim verdiğim dosya değil, onu neden yüklediniz ?

ICS yüklemek için 3 dosya var. Bir dll dosyası, bir BIN bir de FLS dosyası var. Her üçünü de tek işlemde yükleyeceksiniz. Bunun dışında baseband falan yüklenmeyecek.

İnanın bazı saptamalar yapmak için 4-5 defa sistemi bozdum tekrar yükledim. Saat tutmadım ama en fazla 10 dakikada herşey tamamlanıyor. Siz bir yerde bir hata yapıyor, bir noktayı atlıyorsunuz ama nerede bilemiyorum...

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
    eleham, şimdi işteyim ve elimin altında xp makine yok, akşam eve gidince deneyebilirim.

by_fidato, ben rar' dan çıkan bin ve fls dosyalarını ayrı ayrı kurmaya çalıştım. bin dosyası kurulunda hata vermedi fakat fls dosyasında hata verdi, bende xda'dan biraz araştırdım bazı kullanıcılar LGP920AT-00-V18a-AMA-XXX-OCT-28-2011+0_CP.fls basebandında çalıştığını yazınca bende enson olarak bunu atmayı denedim. fakat flashtool yine aynı yerde hata verdi(%28 lerde). biraz daha araştırınca SmartFlash programıyla atanları okudum bende bu programla attım hata vermedi fakat imei numarsını değiştirdi. anladığım kadarıyla sizin yaptığınızdan farklı olarak ben dosyaları ayrı ayrı yüklemeye çalışmışım.
    eve geçince birde sizin dediğiniz gibi yaparım. sonucu akşam bur da yazarım. herkese iyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: fb33

quote:

Xp kullanıyorsan:

quote:

fb33,

öncelikle cevaplar için teşekkür ederim.
    eleham, şimdi işteyim ve elimin altında xp makine yok, akşam eve gidince deneyebilirim.

by_fidato, ben rar' dan çıkan bin ve fls dosyalarını ayrı ayrı kurmaya çalıştım. bin dosyası kurulunda hata vermedi fakat fls dosyasında hata verdi, bende xda'dan biraz araştırdım bazı kullanıcılar LGP920AT-00-V18a-AMA-XXX-OCT-28-2011+0_CP.fls basebandında çalıştığını yazınca bende enson olarak bunu atmayı denedim. fakat flashtool yine aynı yerde hata verdi(%28 lerde). biraz daha araştırınca SmartFlash programıyla atanları okudum bende bu programla attım hata vermedi fakat imei numarsını değiştirdi. anladığım kadarıyla sizin yaptığınızdan farklı olarak ben dosyaları ayrı ayrı yüklemeye çalışmışım.
    eve geçince birde sizin dediğiniz gibi yaparım. sonucu akşam bur da yazarım. herkese iyi günler...

Fls dosyasını yüklerken hata veriyor. Hatanın sebebi bin dosyasını bulamamasında, sorun olmuyor. Bende fls dosyası yüklerken hata verdi AP dosyası bulunamadı şeklindeydi yanlış hatırlamıyorsam. Hata verdikten sonra bir süre daha bekleyip bağlantıyı kestim pili çıkartıp taktım ve telefonu açtım hiç bir sorun olmadı.

• Gözünü sevdiğim gençlik. Enter, Ok, Start... Gençken ben de böyleydim, takmayın kafanızı :))

Eski topikte yazdığım kurulum aşamalarını aynen kopyalıyorum. Herkese kolay gelsin.

Şimdi gelelim nasıl yükleneceğine :

1- Yükleme ve kurulum işleri XP yüklü pc'de yapılacak,
    2- Yükleme, dll , BIN ve FLS uzantılı 3 ayrı dosya ile yapılacak,
    3- Her şey silindiği için yedeklerinizi alın,
    4- Sonradan rootlanabiliyor,
    5- Rootlandıktan sonra Kore dili pro'ları system app'den kaldırabiliyoruz,

Dosya Linkleri :
    1-http://csmg.lgmobile.com:9002/data/Setup_LGFlashTool_1.1.zip
    2-http://www.lgtool.net/pub/e-gate_306_xp2k.zip
    3-
    4-http://199.91.152.205/e2w97axbdirg/pry23hi79tbdp40/P920_110622.rar
    Ayrıca, LG Usb driver ve OMAP4430 driver. (Bu ikisi tüm LG kullanıcılarında yüklüdür zaten, sorun olursa int'ten indirip yükleyin)

Yükleme :
    1'nci dosyayı kurun,
    2'nci dosyayı kurun,
    3'ncü dosyayı PC'de bir klasöre açın, içinde BIN ve FLS dosyaları var
    4'ncü dosyayı PC'de bir yere açın içinde dll dosya var

1- 1'nci dosyayı çalıştırın (FlasTool) (Registery falan isteyecek geçin, olmadı crack exe'si var int'ten bulun C:\LG\içindeki klasöre kopyalayın,
    2- Pili ve kartları çıkarın, üst ses tuşuna basarak telefonu USB kabloyla pc'ye bağlayın,
    3- Üstte Manuel'i işaretleyin, dll alanına 4'te indirip açtığınız dll dosyayı gösterin,
    4- s/w alanına önce 3'te indirip açtığınız BIN dosyasını, sağ tarafta add tıklayıp altına FLS dosyasını gösterin,
    5- USB seçin, Ok tıklayın
    6- Üstte port ayarlarında PORT No 1 yapın
    7- Sol üstte Start'a basın,birkaç saniye bekleyin, cihazı usb'den ayırın,
    8- 5-10 saniye içinde Pili takın, üst ses tuşuna basarak tekrar pc'ye bağlayın,
    9- Daha önce driverler yüklenmiş ise başlayacak, yüklü değilse driver yükleyecek. (Burada takılma yaşayan olursa PC Aygıt yöneticisinden LG Serial Port bağlantı noktasını 41 olarak değiştirip tekrar denesin)(EDİT: Portu 41 yaptığınızda yükleme otomatik hemen başlıyor zaten)
    10-Yükleme başlayacak, dolgu bandından takip edin %100 olduğunda otomatik resetleyecek.

Kartları takın, teli açın, karşınızda ICS ... :) Güle güle kullanın.

NOT : Bazı arkadaşlar, bu açıklamayı başka bir yerde de görebilir. Yukarıdaki resimlerden anlaşılacağı gibi, o açıklamalar da bana ait.
    Herkesin Bayramı Mübarek Olsun...

• XDA'da inceledim tekrar GB'ye dönmek için farklı prosedürler var ve biraz karmaşık gibi. Şu anda işteyim anca akşama evden bakabilirim.
    ICS'den tereddütü olan veya yükledikten sonra tekrar GB'e dönmek isteyecek arkadaşlar için zor bir süreç olabilir.
    Ben hatırlatmış olayım.
  • hayalet çağrılardan nerelere geldik :)
  • twrp programından recovery kısmını cwm gibi kullanabiliyoruz.

XDA Developers
    [RECOVERY][P940] ClockworkMod Recovery + TeamWin Recovery for LG Prada 3.0
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1859662
    xdsa custom rom çıkardı onu yükleyebiliriz yani

• Hiçbir şeyle uğraşmayın xda-developers ın sayfasında herşey mevcut oradaki adımları takip ederek rahatlıkla kuruluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

XDA'da inceledim tekrar GB'ye dönmek için farklı prosedürler var ve biraz karmaşık gibi. Şu anda işteyim anca akşama evden bakabilirim.
    ICS'den tereddütü olan veya yükledikten sonra tekrar GB'e dönmek isteyecek arkadaşlar için zor bir süreç olabilir.
    Ben hatırlatmış olayım.

Aksine çok kolay sadece 2 tane dosya indirip kuruyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eleham kardeş !

Alttaki postu sen yazmışsın hemen 2 post üstte,
    Hiçbir şeyle uğraşmayın xda-developers ın sayfasında herşey mevcut oradaki adımları takip ederek rahatlıkla kuruluyor.

Hemen altındaki postada, benim yazdığım hatırlatma notuma karşılık şunu yazmışsın,

1- Herşey XDA'dan takip edilerek yapılıyor madem sen neden buradasın ? Ben dahil diğer onlarca P920 kullanıcısı, yazıyor,okuyor,soruyor ? Salak mıyız biz ?
    2- Yazdığımı bir daha oku bakalım, prosedürler biraz karmaşık gibi demişim.

Bunu neden yazdığıma gelince :Senin gibi XDA'da okuyup sonra telefonu haşat eden kaç kişi geldi geçti buralardan biliyor musun ?

P920'nin ıcığını cıcığını çıkarmış ve Türkiye'de ICS 4.0.4'ü ilk kullanan ve bunu ilk paylaşan kişi olarak arkadaşlarımla bir bilgi paylaşımı yaptım, o kadar.

Senin FLS'yi yükleyemeyip, v30b yerine v18 yüklemen gibi, başka arkadaşlar da sıkıntı çekmesin diye...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fidato -- 30 Ekim 2012; 19:08:31 >

• sorularıma cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim. sorunlarım halloldu. şuan cihazı rootlayıp fazlalıklardan kurtuluyorum. bu haliyle bile cihaz beni tekrar cezbetti, tahmin ettiğimiz gibi biraz ram sorunu olacak ama idare ederim bu şekilde biraz daha...
    herkese iyi akşamlar...
  • quote:

eleham kardeş !

Alttaki postu sen yazmışsın hemen 2 post üstte,
    Hiçbir şeyle uğraşmayın xda-developers ın sayfasında herşey mevcut oradaki adımları takip ederek rahatlıkla kuruluyor.

Hemen altındaki postada, benim yazdığım hatırlatma notuma karşılık şunu yazmışsın,

1- Herşey XDA'dan takip edilerek yapılıyor madem sen neden buradasın ? Ben dahil diğer onlarca P920 kullanıcısı, yazıyor,okuyor,soruyor ? Salak mıyız biz ?
    2- Yazdığımı bir daha oku bakalım, prosedürler biraz karmaşık gibi demişim.

Bunu neden yazdığıma gelince :Senin gibi XDA'da okuyup sonra telefonu haşat eden kaç kişi geldi geçti buralardan biliyor musun ?

P920'nin ıcığını cıcığını çıkarmış ve Türkiye'de ICS 4.0.4'ü ilk kullanan ve bunu ilk paylaşan kişi olarak arkadaşlarımla bir bilgi paylaşımı yaptım, o kadar.

Senin FLS'yi yükleyemeyip, v30b yerine v18 yüklemen gibi, başka arkadaşlar da sıkıntı çekmesin diye...

1-Benim görmediğim birşeyleri fark edip fikir veren var mı diye buradayım.
    2- Hiç bir karmaşıklığı yok bin dosyası olarak BOOTV21E_AP.bin dosyasını yüklüyorsun iş bitiyor.
    Yaptığın bilgi paylaşımına bir şey söyleyen yok, kaldıki ICS i Türkiye'de ilk senin kullandığına nasıl karar verdin anlamış değilim.Dosyalarıma baktımda bende ayın 26sında 17:45 te yüklemişim. Sonuçta sende xbsa404.rar dosyasını aynı yerden indirdin
    Yazdıklarımı okusaydın FLS'yi (XBSA404_CP.fls) yüklediğimi fakat stabil olmadığı için yerine "http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=868100&d=1327269698" adresindeki LGP920AT-00-V18a-AMA-XXX-OCT-28-2011+0_CP.fls yüklediğimi ve hiçbir sıkıntı çekmediğimi anlardın.
    10 senedir akıllı telefon kullanıyorum çok şükür daha haşat etmedim. Prosedürlerin biraz karmaşık olabileceğini belirtmişsin ben de çok kolay olduğunu söylemişim. Neden alınıyorsun anlamış değilim. Sana karmaşık gibi gelmiş bana kolay.

• Forum bilgi alışverişi için gelinen bulunulan bir ortamdır, sidik yarışı pisti değil. Bu yüzden uzatmaya gerek yok.
    1- Senin göremediğin şeyleri fark edip fikir verecek olanlar XDA'da takılıyor. En başta ben olmak üzere buradakiler geri zekalı,
    2- Truvazotti kardeşim alıntı yapmış ya yukarıda, bir zahmet sen ondan alıntı yaptığı adresi öğren bir bak. Senin dosyaları yeni yüklediğin saatlerde ben cihazı rootlamış dosyaların linkini vermiş kurulumunu da anlatmışım, üstelik senin yükleyemediğin FLS dosyasıyla beraber,
    3- Sadece telefonun akıllı olması yetmez.
  • Gereksiz mesajlarla forum kirliliğine sebep olduğumdan dolayı, tüm arkadaşlardan özür dilerim.
    Ama sanırım bundan sonra herhangi bir mesaj yazmamın anlamı yok. Yeteri kadar uzman arkadaşlarımızla forum ve topik çok verimli bir şekilde devam edecektir.

Hoşçakalın.
  • quote:

Gereksiz mesajlarla forum kirliliğine sebep olduğumdan dolayı, tüm arkadaşlardan özür dilerim.
    Ama sanırım bundan sonra herhangi bir mesaj yazmamın anlamı yok. Yeteri kadar uzman arkadaşlarımızla forum ve topik çok verimli bir şekilde devam edecektir.

Hoşçakalın.

bu iş böyle olmaz ama @by_fidato . az biraz işi düzgün yapan kişiler ona buna küsüp giderse bu işlere yeni giren kişiler kimden yardım alacak. siz yine yardımlarınıza devam edin. forum neredeyse ölmüştü şimdi tam tekrar canlanıyorken bırakıp gitmeye gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi truvazotti -- 31 Ekim 2012; 0:11:19 >
  • quote:

herkes oradaki anlatımları anlayamayabilir. siz neden kendinize göre yazıyorsunuz anlamadım. size buradaki paylaşımlar gereksiz geliyorsa ya burada takılmayın yada bu konudaki fikirlerinizi kendinize saklayın. @by_fidato gerçekten güzelce toparlayarak herkesin yapabileceği şekilde paylaşmış bundan neden rahatsız oldunuz anlamadım.
    cihazı ilk aldığım zamanları hatırlıyorum da root nedir. kdz nedir onu bilmiyordum bırak xda developper ın sitesini. şiimdi cihazda yapılabilecek herşeyi yapıyorum. bunuda burada bilgilerini paylaşan bir çok kişiye borçluyum. kendilerine çok teşekkür ediyorum.

@eleham siz bilgilerinizi bizimle paylaşmayı tercih etmiyorsanız sizin bileceğiniz iş ama paylaşanlara da saldırmaya hakkınız yok.

• kamera sorunu harici çok iyi ics. p920 için çıksa da tamamen sorunlar düzelse
  • şu omap driveri bir türlü yükleyemedim. lg usb diriverleri kaldırıp bir daha kurdum olmadı. omap installer buldum netten yükledim o da olmadı sıkıntı ne olabilir.

pili çıkarıp cihazı bağladığımda sürekli yeni donanım buluyor. omap diriverı yüklemeye çalışıyor olmayınca yine deniyor. anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: truvazotti

şu omap driveri bir türlü yükleyemedim. lg usb diriverleri kaldırıp bir daha kurdum olmadı. omap installer buldum netten yükledim o da olmadı sıkıntı ne olabilir.

pili çıkarıp cihazı bağladığımda sürekli yeni donanım buluyor. omap diriverı yüklemeye çalışıyor olmayınca yine deniyor. anlamadım gitti.

truvazotti,

Katkın ve desteğin için teşekkür ederim. Benimki küsüp gitmek değil, daha yararlı olabilecek arkadaşların önünü açmak.
    Sana katılıyorum, eskiden bana birisi root dese KDZ dese küfür ediyor sanıp ağzını burnunu kırardım.
    Günler geçti çok şükür şimdi birazcık daha deneyimli ve bilgiliyiz, ama Aristo'nun dediği gibi "Bildiklerim, bilmediklerimin yanında okyanusta bir damla"

Gelelim senin OMAP sıkıntına. Aslında ben bunu yazdım yukarıda ama sanırım gözünden kaçtı. Hani pili takıp tekrar bağladığında driver yüklemeye başlıyor ya, işte o driverlerin yüklemesi tamamlandı uyarsını aldığında, flashtoolu kapatma, ekranda açık kalsın, sen hemen PC Aygıt yöneticisine git, Com ve Lpt bağlantılarında Lg Usb Serial Port var onun port numarasını 41 yap, ok dediğinde flashtool hemen yüklemeye başlayacak, ekranda göreceksin zaten. 5 dk falan sürüyor bazen %80 lerde teli resetleyip başlatıyor, bazen %100 den sonra resetliyor.

Nerden biliyorsun dersen, valla bir haftadır 10 mu desem 20 mi desem ICS yükleyip duruyorum telefonuma.

Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fidato -- 31 Ekim 2012; 8:43:12 >

• 
Sayfa: önceki 210211212213214
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.