Şimdi Ara

LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.645
Cevap
258
Favori
358.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Detailed applicable model list : Please check with reference Tab exactly

* SW information

1. Improvement

1) Fixing minor bugs in software

2. Applicable model list

OLED48C11LB

OLED48C12LA

OLED48C14LB

OLED48C15LA

OLED48C16LA

OLED48C17LB

OLED48C18LA

OLED48C19LA

OLED48C1RLA

OLED55C11LB

OLED55C12LA

OLED55C14LB

OLED55C15LA

OLED55C16LA

OLED55C17LB

OLED55C18LA

OLED55C19LA

OLED55C1RLA

OLED55G13LA

OLED55G16LA

OLED55G19LA

OLED55G1RLA

OLED65C11LB

OLED65C12LA

OLED65C14LB

OLED65C15LA

OLED65C16LA

OLED65C17LB

OLED65C18LA

OLED65C19LA

OLED65C1RLA

OLED65G13LA

OLED65G16LA

OLED65G19LA

OLED65G1RLA

OLED65R19LA

OLED77C11LB

OLED77C12LA

OLED77C14LB

OLED77C15LA

OLED77C16LA

OLED77C17LB

OLED77C18LA

OLED77C19LA

OLED77C1RLA

OLED77G13LA

OLED77G16LA

OLED77G19LA

OLED77G1RLA

OLED83C11LA

OLED83C14LA

OLED83C17LA

OLED83C1RLA

3. Release History

[03.10.29]

1. Voice recognition service feature will be updated.

2. Software update contains minor bug fix

[03.11.15]

1. Software update contains minor bug fixes

[03.11.21]

1. Improved sound noise

[03.11.23]

1. Software update contains minor bug fix

[03.15.27]

The following services will be added to the newly updated version.

1. Game Dashboard is provided for game users through setting button

2. A button that links to other art app in Art gallery app service.

3. No need to change the input for using Facebook Portal

*The availability of services may vary depending on the region or TV models

[03.15.36]

1. Fixing minor bugs in software

[03.15.95]

[03.20.12]

1. Music recognition feature improvement.

[03.20.16]

[03.20.45]

[03.20.65]

https://gscs-b2c.lge.com/downloadFile?fileId=C1NqhHDMR3cQ1wKp3jKjEA

• LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma KonusuThe Tech Giantyoutube
    Today i talk about the ADJUST LOGO BRIGHTNESS setting ,or as it is known on older LG OLED's,LOGO LUMINANCE ADJUSTMENT. I explain what this setting does and what setting is best to use. Like what i do on the channel or have helped you out? then you can show your appreciation with buy me a coffee https://www.buymeacoffee.com/Thetechgiant Check out my Amazon affiliate shop🙂 Make your next Amazon purchase via my affiliate link,Amazon then pay me a small percentage of that sale,but at NO EXTRA COST TO YOU WHATSOEVER 😀 UK link - (link also contains tech that I use and have purchased) https://www.amazon.co.uk/shop/thetechgiant?ref=ac_inf_hm_vp US link - https://amzn.to/2Pr5qr4 Follow me on Facebook - https://m.facebook.com/The-Tech-Giant-109638417154803/?ref=bookmarks Follow me on Twitter - https://mobile.twitter.com/TheTechGiant1 Follow me on Instagram - https://www.instagram.com/thetechgiant1/ If you are a company and have a product that you would like me to unbox and test out on my channel then you can contact me directly at - thetechgiant@yahoo.com
    https://www.youtube.com/watch?v=tVtJPZ4UtFs&feature=youtu.be
  • arkadaşlar merhaba ben de aranızda 65c1 modeliyle katıldım. iyi ve kaliteli dizileri filmleri eskiden t or r ent üzerinden indirip usb ye atıp izliyorduk. Şimdi malumunuz dosyaların büyüklükleri hayli fazla. sizler filmleri, dizileri hangi kaynaklardan indirip nasıl izliyorsunuz? laptop üzerinden hdmi bağlantısı indirdiğimiz filmin görüntüsünü düzgün ve kaliteli aktarmamızı sağlar mı?

• notropil kullanıcısına yanıt
  • Plex kullananlara küçük bir ip ucu vereyim.

plexmediaserver üzerinden DLNA özelliğini aktif ettiğinizde, plex ile paylaştığınız tüm medialar LG üzerinden, LG oynatıcısı ile kullana biliyorsunuz.

• cowcow kullanıcısına yanıt
    Serviio programıyla kablosuz izliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Sağlıklı bir yorum için kurulumunuzu (setup) bilmemiz gerekir. Yani harici ses sistemi, harici medya oynatıcınız var mı, desteklediği formatlar neler? İndirme kaynağınız ne olacak (Bilgisayar, telefon, TV box, konsol...) gibi... Bu iş için özelleştirilmemiş; HDMI 2.1 arayüzüne sahip olmayan, HDR/Dolby Vision-Atmos oynatamayan oynatıcılar kullandığınızda TV performansını gösteremez; buna çok güncel olmayan bilgisayarlar da dahil...

Sadece TV'nin olduğunu düşünerek yazıyorum: 15-30GB arası dosya boyutu, 15-20mbs arası bitrate'e sahip 4K HEVC 10bit HDR/Dolby Vision-Atmos (Dolby Dijital Plus with Atmos) mkv ve mp4 dosyaları kaliteli izleme için yeterlidir. Dahili oynatıcısı yeterli performansa sahip. 2019'dan sonraki LG'lerde DTS desteği olmadığını hatırlatayım. Bundan dolayı indireceğiniz içeriklerde Dolby tercih etmenizi tavsiye ederim. Dahili oynatıcı ses çözmede sıkıştırılmamış TrueHD Atmos'u oynatmayacak onun yerine sıkıştırılmış Atmos'lu Dolby Dijital Plus'ı tercih edin. Ayrıca Dolby Vision dosyaları için mp4 olanları tercih edin, mkv dosyalarında DV verisini okuyamıyor. İçeriğin Dolby Vision versiyonu yoksa 10bit HDR olanı tercih edebilirsiniz.

Özelliklerinin dosya adında yazdığı örnek bir dosya adı:
    No.Time.To.Die.2021.2160p.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.MP4.x265-NOTIMETOCRY
    (Dosya 25mbs bitrate sahiptir, oynatırken ağ aktarımı iyi değilse donacak ve tanınmayan dosya olarak oynatıcıdan atacaktır, bu sebebten TV'de kablolu bağlantı tercih ediniz)

İndirme ortamı size kalmış ama dosyalar büyük olduğundan kopyalamak, taşımak zaman alacaktır; onun yerine ağdan paylaşın. NAS, Plex server veya DLNA gibi araçlar kullanı ... Telefonunuz Android ise hem indirme hem de DLNA'dan paylaşım için yeterlidir ki ben öyle yapıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 13 Kasım 2021; 13:0:14 >

• Bilgisayar, ps4, appletv4k ve iphone var. @tayaydin ilginiz ve yanitiniz icin tesekkur ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Bilgisayarı indirme, ağdan paylaşma (veya USB'ye koplayalama) aracı olarak kullanabilir TV'nin de dahili oynatıcısı ile oynatabilirsiniz. Ses sisteminiz var mı bilmiyorum ama iyi bir ses deneyimi için en azından atmos destekli 5.1.2 soundbar tavsiye ederim. Yazdığım dosya ismini indirip test edebilirsiniz...

Diğer başlıkta da cevap yazmıştım, sonra burada Apple TV 4K cihazınız olduğunu gördüm, bir madde daha ekliyorum:

1.Bilgisayarınıza Plex Media Server kurup, LG'ye de Plex uygulamasını indirip, bilgisayarınızdaki filmleri ağ üzerinden televizyonunuzda izleyebilirsiniz.

2.Modeminizde USB port varsa, modeme bir harddisk (ya da flash bellek) bağlayıp, ağda paylaşırsınız. Ev ağında paylaştığınız medyayı LG'den izleyebilirsiniz.

3.Apple TV 4K cihazınızda Infuse uygulaması ile ağda paylaştığınız filmleri oynatabilirsiniz.

• lazzaro L kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim.

• tayaydin kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. Cok faydali oldunuz.

• smartshare'ı önereyim ben de. bildiğim kadarıyla LG tv'ler için programlanmış. benim işimi fazlasıyla görüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Siz DTS konusunu açmışken ben de şunu sorayım:

2019'dan sonraki LG'lerde DTS desteği yok, yani dahili oynatıcısı DTS sesi çözemiyor. Peki mesela harici medya oynatıcıdan gelen DTS sesi hiç bozmadan optik çıkıştan AVR'ye iletebilir mi? Yani digital passthrough yapar mı?

Normalde yapması gerekiyor; yapmasa bile harici medya playerı AVR üzerinden TV'ye aktararak çözüm bulunur.
    Şöyle bir tecrübemi aktarayım. TV'im B9, soundbarımın Dolby Atmos ve DTS:X desteği var. Elimde harici player yok ama Xbox One X ile TrueHD sesi pass through yapabilirken konsoldaki DTS:X demosunu yapmadı. Konsolun bağlantısını direkt TV üzerinden değil de soundbardan üzerinden TV'ye verdiğimde DTS:X sesi alabildim. Buna sebep olan nedir tam çözemedim. Çünkü B9'da HDMI 2.1'in tam 48Gbps desteği olmadığı, 40Gbps sınırı olduğunu duymuştum (ama One X HDMI 2.0b arayüzüne sahip, ayarlarından ses düz geçişe ayarlı). Diğer yandan B9'un kullanma kılavuzunda DTS'in alt sürümlerinden bahsedilirken DTS:X desteğinden bahsedilmiyor:
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

• LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu
    LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu

LG G1 55 ile aranıza katıldım. Söylenilen testlerde özellikle %5’de sağ alt köşe biraz sıkıntılı gözüküyor. @StreamRolleR Siz ne dersiniz hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eren Utku Dinçer -- 13 Kasım 2021; 19:51:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Harici medya playerı AVR üzerinden TV'ye aktaramıyorum. 20 yıllık emektar Sony AVR'de HDMI girişi yok. Optik digital ses girişi var. AVR DTS destekliyor bu arada.

TV tarafında, optik ve hdmi bağlantı ile otomatik, pcm ve düz geçiş bağlantısı ile denendi. optik bağlantı ve düz geçiş ile ses aktara bildim.

Oynatıcı tarafında, DTS düz geçiş yada PCM farketmeksizin 5.1 ses vermiyor. CoreElec (kodi türevi) ile ses çıkışını 2 kanal sese ayarlar düz geçişi kapatırsam stereo ses alıyorum. ses kanllarını 7.1 veya 5.1 e ayarlarsam düz geçişi kapadığımda sadece çevresel ses gelir center ve diğer kanallardan ses gelmez.

yani avr üzerinden çok kanal ses isteniyorsa dts çalışmıyor olarak düşünün stereo ile çalışır.

not:

benim avr eski 7.1 destekli, arc desteği var ama çalışmıyor, daha yeni e-arc desteği olan bir avr de durum daha farklı olabilir.

Harici medya playerda optik ses çıkışı varsa en kötü ihtimal DTS'li medyalarda sesi optik ile AVR'ye iletirsiniz. DTS HD-MA'ya kadar optikten alınabiliyor, DTS:X için HDMI bağlantısı gerekiyor, DTS:X de zaten yaygın değil, 20 yıllık AVR'de de büyük ihtimal DTS:X yoktur.

Harici medya oynatıcıda optik çıkış yoksa şöyle bir adaptör çözüm olabilir:
    amazon
    Ugreen HDMI To HDMI Optik ve 3.5mm Ses Dönüştürücü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B01LKOTRNA

optik bağlantı ile ses alabilirsin,

kullandığın media player marka modeli nedir, hangi player kullanıyor?

• 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.