Merhabalar 2 gün önce taşınma sürecinde 2021 Kasım 'da aldığım LG 55C1 televizyonumu kutuya koyup taşındım. Taşınma işlemi bittikten sonra televizyonu çıkartıp fişe taktım, dikey bir şekilde yeşil çizgi belirdi ve televizyon kendini kapatıyordu (3-5sn sonra) Bana yol gösterebilir misiniz ne yapayım? Yetkili serviste panel değiştirmek gerekiyormuş sanırım, bu işlem için de 35.000TL + KDV (42.000TL) istediler. Son model LG OLED 55 inç'ler 51.000TL 'den başlıyor zaten. Başka bir alternatifi yok mu, bu televizyon çöp mü olacak? Aşağıda videosu mevcut |
LG OLED dikey yeşil çizgi, elektrik kesiyor. Tamiri mümkün mü?
-
-
Offff tam tamir edilmelik sadece bir hatta sorun var kötü niyetli bir tamirci olsam senden yok parasına satın alır tamir eder evimde kullanırdım
iyi bir elektronikçi tv tamircisi bul işten anlayan biri zaten üzerine atlayacaktır hocam çok basit bir sorunu var ama tamirci güvenilir olsun taşırken de dikkat et.
Tamir masrafı çok değil tabiki bilgisini satın alıyorsun ama tamir fiyatı ürünün fiyatı x 5/100 şeklinde hesaplayabilirsin sakın serviste 42k istediklerini söyleme kötü niyetli bir tamirci bile bu tamirden 2k almalı ve bedavadan 2k olacak sadece bilgi tecrübe ve aletleri kullanacak.
-
Hocam ben hattı biraz genişletmiş olabilirim 5-6 yer ile görüştüm videoyu vs. gösterdim bunun tamiri olmaz panel komple değişecek dediler ben de sinirli sinirli çizginin üzerine birazcık baskı uyguladım alttan iyice çatladı.
-
Hocam oled ekranlar çok hassas yapacak sinirlenecek bir şey yok olan olmuş.İlk videoda gözle görülür bir panel kırığı çatlak olmadığı için tamiri mümkün dedim ama panelde fiziksel çatlak kırık varsa onarmak çok zor imkansız tamir diye bir şey yok öyle paneli değiştim düzeldi yi normal tamirci yapar ama panel tamiri başka bir konu ilk videoda panelin arızasını gözlemleyebiliyordum sadece tek çizgi olduğunda bu çizgiyi hassas bir işlemle iptal ederek sorunu çözebiliyoruz veya sorunu bulursak tamir ediyoruz
ama bu ikinci görselde fiziksel hasar görüyorum alt taraftaki enine concave çizgi hayra alamet değil bir yumruk olabilir mi çizgilerin sayısı çoğalsa genişlese yine sorun değil ama boydan boya düz bir şekilde olmasını isteriz bu şekilde boydan boya gelmiyorsa ve ekran yüzeyinde fiziksel hasar varsa bu panelin tamiri hala imkansız değil ama eskisi gibi olmaz + bir çok tamirci bunu yapmak istemez.
-
Hocam yumruk değil aslında, "yumuşak bir bezle çizginin etrafına daire çizerek baskı uygulayın" diye bir tavsiye okudum, onu denerken çıtladı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X