LG 2022 MODEL OLED TV'ler [A2/B2/CS/C2/G2/Z2] [ANA KONU] (82. sayfa)

-
-
Amazon prime izlerken altyazı parlak beyaz.
Diğer kanallarda fark etmedim bunu.
Ama bunun parlaklığı beni rahatsız etti. Bunu benim gibi hisseden oldu mu?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
c2 için kumandada Disney plus sağında. vip yazan bir Arapça site kısayolu var.
onun yerine blu tv atayabilir miyim?
-
HDR ve Dolby Vision içeriklerde altyazılar parlak oluyor, Apple TV'de de durum böyle mesela. Altyazı ayarlarından sorunu çözmeye çalışabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler.
Kumandada YouTube filan izlerken Play pause tuşları yok mu gerçekten ? Yoksa ben mi bulamıyorum.
Ortadaki yuvarlak tuşa iki defa basarak mı duruyoruz
Kumandada tuş azaltmak moda olduğundan o tuşları artık koymuyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morfevzi -- 11 Ağustos 2022; 13:44:42 >
Samsung'un kumandası LG'den çok çok daha iyi.
Özellikle oynat-durdur tuşu olmaması büyük eksiklik. Kumandayı sallayarak imleci hareket ettirmesek de olurdu.
primevideo.com/cc adresinden altyazı ayarları yap. Altyazı rengi beyaz, opaklık %75 ya da %50 yap tercihine göre. Sonra TV den uygulamayı açtığın zaman altyazılar ona göre otomatik olarak ayarlanmış oluyor. Disney'de ise uygulama ayarından altyazı rengini gri olarak ayarlayabilirsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Anlaşılan yeni serilerde de bazı sıkıntılar devam ediyor. Almamakla hayırlı bir karar vermiş gibi hissediyorum kendimi. Biraz daha bekleyip para biriktirip Sony almak en mantıklısı gibi.
-
lg c2 için hdmi 2.1 kablo almamın bana bir faydası olur mu?
full hd yani eski model Apple TV ve şu özellikler sahip 2013 model bir soundbar kullanıyorum. arc özelliği var.
yoksa sadece ps5,apple tv 4k yada yeni nesil bir soundbar için mi işe yarıyor bu hdmi 2.1 kablo?
philips
Satın al: Fidelio Fidelio Kablosuz surround sinema hoparlörleri HTL9100/12 Kablosuz surround sinema hoparlörlerihttps://www.philips.com.tr/c-p/HTL9100_12/fidelio-soundbar-kablosuz-surround-sinema-hoparloerleri -
LG servisi aradı merkezi uydu ile test ettik bizde bir sorun yok dedi . Servis merkezine davet ettiler gidip orada TV yi kullandım sinyal sorunu yapmıyor evde yine aynı sorunu yapar yeni tip işlemcili TV ler kaliteli sinyal istiyor falan diyorlar ya tek canak takın yada merkezi uydu santralini değiştirin diyor. 12 daire olan binada LG Samsung Vestel gurundig Sony her marka TV var sorun yok . Bendede LG oled b7 vardı yine sorun yoktu ama C2 de sorun oluyor ilginç durum . TV ye uydumu beğendirecegim anlamadım
Aynen dediğiniz gibi yeni donanımlarda HDMI 2.1 kabloların bir önemi var. Yine de alacaksanız Paugge marka kabloları tavsiye ederim:
https://www.entepeteknoloji.com/Sertifikali-hdmi-21-kablolar?sort=p.price&order=ASC&limit=100
-
-
12 bit sinyal kabul edebiliyorlar. Panel 10 bit olsa bile gradation noktasında 12 bit daha iyi oluyor.
merak ettiğim bişey var.
mesela marslı filmini. türkçe seslendirmeli izlemekle , türkçe altyazılı izlemek arasında ses kalitesi farkı oluyor mu?
yani arka plandaki efektler , müzikler vs kalite kaybına uğruyor mu?
altyazıyı okuyup görüntüde bireyleri kaçırarak izlemeye değer mi sizce orijinal altyazılı izlemek?
teşekkürler
-
Ben filmleri dublajlı izlemeyi o filme o oyunculuğa hakaret olarak görüyorum... Stüdyoda o oyuncuyu seslendiren kişi asla o duyguyu veremiyor ve inanılmaz yapay kalıyor. Yeni teknolojiler ile bahsettiğiniz durum olmaz bu arada ama yapmayın gözünüzü seveyim mundar etmeyin filmleri
-
Marslı'nın İngilizcesi Atmos, Türkçesi Dolby Digital 5.1; bu bağlamda ses kalitesinde bir kayıp olduğundan söz edebiliriz. Atmos olmayan filmlerde ise teoride herhangi bir kayıp olmaması lazım (Blu-rayler hariç) ancak filmin Türkçesi mikslenirken bazı efektlerin silinme ihtimali var (her ne kadar buna yeni filmlerden verebileceğim bir örnek olmasa da). Bundan ötürü en iyisi ses kalitesi için orijinal ses seçilmelidir.
-
evet dediğiniz gibi asıl güzel olan altyazılı izlemek.
beinconnect uygulaması ile bein iz belgesel kanalını açtım.
mesela Netflix, Disney açtığımda titreme olmuyor ama. bu kanalı izlerken nedensen kenarlar duvarlar titrek olarak oynuyor. sebebi nedir?
aynı kaliteyi sunmuyor mu bein? yoksa ayar mı yapmam gerekiyor . acaba kanalı sadece uydu yayınlarında net gösterecek şekilde mi yaptılar?
-
Talihsiz bir durum olmuş. Başka C2 kullanıcıları da bu sorunu yaşadı mı acaba. Yıllar önce Samsung’un resmi distribütör olmayan satıcısından TR de ilk olan uydu alıcılı 40C7000 aldığımda (Resmi distribütörün sattıklarında dahili uydu alıcı yoktu- bu aldığım Almanya için üretilen modeldi) aynı sorunu yaşamış saç baş yolmuştum Merkezi sistem bulunan bütün binalarda sinyal sorunu yaşamıştım
Konuda iki kişinin daha sinyal sorunu yaşadığını okumuştum ne yaptılar bilmiyorum. Benimde TV duvara monteli TV unitesinin komple sökülmesi gerek duvardan duvara ve tavana kadar MDF . Yoksa direk kabloyu değiştirtip deniyegim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X