Şimdi Ara

★★ LG Nexus 5 Ana Konu & Kullanıcılar Kulübü ★★ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.200
Cevap
109
Favori
320.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rutkuc

    beyler htc one mini faciasından sonra aranıza katılmış bulunmaktayım. yaklasik 4 aydir takipteydim ve sonunda ne kadar doğru tercih yaptığımı görüyorum. eger isterseniz ya bu başlık altında ya da bu konuya bağlı kardeş başlık seklinde ana ekran/kilit ekranı paylaşımı yapsak güzel olmaz mi? Hem güzel fikirler edinme hem de yeni bişeyler öğrenme vs... Ne dersiniz?

    Ana ekran kilit ekrani derken arka plan resimlerini diyorsaniz bunun sağlanabildiğini bir sürü program var, o yüzden gerek oldugunu sanmiyorum, sonuçta çok popular bir cihazda değil, kaç kişi yazi yazacak oraya, paylaşmak isteyen burdan paylaşsin bence
  • Telefonun kutu iceriginden kullanma kilavuzu cikmadigi icin ve daha once iOS kullanip Android kullanmadigim icin aklima takilan bazi seyler var. Mesela copy paste nasil yapiliyor? Delirdim sabahtan beri.
    Ayrica iPad'imdeki Gmail aplikasyonuna direkt mailler duserken google nexus 5 cihazima dusmuyor. Mesela bir sms, mail geldiginde neden ekranda gostermiyor? Sadece sol ustte bir sembol cikiyor. Bunlar bana bayagi garip geldi acikcasi. Zil sesini de ayarlayamadim istedigim bir sarkiyla.
    Bir de mesela foursquare falan arkada surekli calisiyor, bunu nasil engelleyebilirim?
    Eheh cok soru sordum galiba ama Android kullanmak zor imis. iOS cihazlar sanirim beginner seviyesi icin daha kolay bir arayuz sunuyor ya da ben ilk kez kullandigim icin sikinti cekiyorum. Cevaplariniz icin tesekkur ederim simdiden. :)
  • ash500 A kullanıcısına yanıt
    -copy paste için kopyalamak istediğiniz metne uzun basın seçimi daraltıp genişlettikten sonra kes kopyala simgelerine basın.
    -mesaj yada maillerin ekranda görünmesinden kastınız mesela bir mesaj gelince mesaj içeriği ekranda kutucuk içinde yazsın şeklinde mi yoksa mesaj simgesinde 1-2-3 gibi okunmamış sayısını mı yazsın istiyorsunuz? her iki durumdada bu iş için uygulama yüklemeniz gerekecek.
    -Arka planda çalışan uygulamaları uyutmak için greenify kullanıyorum çok başarılı. fakat bir hatırlatma uyuttuğunuz program siz programı elle açana kadar bildirim vermeyecektir.
    -zil sesi olarak kullanmak istediğiniz şarkıyı ringtone klasörüne atarsanız zil sesleri içinde görünecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertas -- 4 Mayıs 2014; 11:56:21 >
  • Yeni konumuz hayırlı olsun.diğer başlık ilgisizlikten çok dağılmıştı.root rom kernel ve xda de ki yenilikleri de eklersek çok daha güzel olacak başlığımız.
  • vertas V kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim cevabiniz icin.
    Ekranda gorunmesinden kastim mesela iPhone'daki gibi kimden geldigi gorunsun istiyorum. :)
    Arkadaki programlarin uyumasi icin dediginiz programi deneyecegim eve gidince. Ben arkadaki hicbir programin mobil veri kullanmasini istemiyorum. Mobil veriyi kapatinca hicbir sekilde kullanmiyor mu programlar mobil veri?
    Biliyorum cok soru soruyorum ama ses kaydedici icin hangi programi oneriyorsunuz?

    Edit: Greenify kullanmak icin root gerekiyor galiba ama ben rootsuz kullaniyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ash500 -- 4 Mayıs 2014; 12:12:24 >
  • ash500 A kullanıcısına yanıt
    Evet mobil veriyi kapatırsanız şebeke üzerinde data alışverişi tüm programlar için kesilir. sadece wifi açıksa wifi üzerinden data alışverişi olur.
    Diğer sorularınız için bu uygulamaları kullanan arkadaşlar bilgi verirse daha iyi olur. Ben ses kaydı için uygulama kullanmadığım için hangisi iyi bilemiyorum ama başka bir tavsiye gelmezse markette "voice recording" diye aratıp en çok indirilen ilk üçünden birini deneyebilirsiniz nihayetinde hepsi işinizi görecektir. Keza sms içinde "sms widget" diye arama yapıca pek çok uygulama çıkıyor çoğu işinizi görür fakat seçim konusunda kullananlar yardımcı olabilir. Ben hangouts yerine hem sms uygulaması olarak hem de dialer olarak contacts+ ve dialer+ kullanıyorum ve programda ekranda sms bildirme özelliği var.
  • Arkadaşlar herkese merhaba yeni konu hayırlı olsun :) Size sorum acaba bu videodaki ses sorununun çözümü herhangi bir rom yada bir işlem ile giderilebiliyormu? Telefonumdan çok mutluydum fakat bu durum biraz canımı sıktı..
  • serselner_ kullanıcısına yanıt
    teşekkürler ama beyaz düşünüyorum.
  • ash500 A kullanıcısına yanıt
    Greenify icin root a gerek yok ama tabi root la daha etkin calisir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq_


    quote:

    Orijinalden alıntı: cagcagg

    Öncelikle telefonu teknosa'dan aldım,her ne kadar g2 mi n5 mi diye kararsız kalsamda bütçemi aşmadan hızı yakalayayım dedim n5 i tercih ettim.İyiki de etmişim
    Kullanım ve çekiçiliğine gelirsek eğer; S5 kullanan arkadaşlarım ilk önce bir küçümsediler ama alıp rehberine girdiklerinde şaşkınlıklarını gizlemediler,telefon eğer arkasında loglar olmadan çalışsa,yada yeni güncellemelerle biraz daha stabil olsa hız bakımından kimse aşık atamaz,bir çok cihazı kullandım,g2 ile yan yanayken pişman olmadığım bir cihaz.
    Telefona kötü yorum yapan arkadaşlar sanırım kullanmayı bilmiyorlar yada şanssız bir cihaza denk gelmişler;
    Kamera yönünden değerlendirirsek eğer htc one (m8 deği) ile gece çekiminde manuel ayarlarla fark atıyor,iso değerlerini harika yakalıyor,auto özelliğininde az kalır tarafı yok gayet güzel.
    Beyaz modelini tercih etmek zorunda kaldım zira satıcı bey efendi bana yanları çizik bir siyah n5 kakalamaya çalıştı sonradan çevirdi ben söyleyecektim zaten diye,beyazın eksi tarafı arka kasanın biraz kire toza karşı hassas olması,eğer spigen şeffaf kılıf tercih ederseniz tadından yenmiyor,ayrıca telefon arkadan bakıldığında (beyaz için) çok farklı bir konsept gibi duruyor,kasası tam ele oturuyor,ön kamera ile biraz aramız kötü ama gündüz çekimlerinde şimdi konuş benimle dostum dedirtmiyor değil,oyun performansına gelirsek gayet iyi
    ,ilk işim room2 yi indirmek oldu playden,oyun açılış süresine hayran kaldım,kullandığım diğer cihazlarda(samsung,htc,z1,lg) açılış süresi uzuyordu ama bunda gayet selam verip geçti o süreleri ve bilen bilir oyun içi buhu her telefonda açmıyor,dead trigger2 de gayet takılmadan speedy gongalez modunda çatır çatır vurdu geçti adamları.
    Eğer derseniz ''daha hızlı olsun yua!'' cihazı rootlayıp grenify kuracaksınız ve anca o şekilde ''telefonum şekil,çok hızlıyım çekil'' diyeceksiniz.
    Neyse çok yazdım sanırım,okuyanıda az olur heralde,ama bilgi bilgidir.
    İyi geceler...

    hocam yazınızı keyifle okudum teşekkürler. anladığım kadarıyla cihazın hakkını veriyorsunuz ve birçok cihaz kullanmışsiniz. z1, g2 ile bataryayi karşılaştirirsak vasat bir durum söz konusu mu? yakın.zamanda discovery ve iphone 5-5s kulandim pil pek memnun etmiyordu beni. bu konuda sizin tecrubenizle yorumumuzu almak isterim.

    Fart etmişsinizdir kii pil konusuna yakından uzaktan girmedim pil beni 3g ile bir iş gününe yakın bir süre çıkartıyor,işim gereği maillerimi anlık almam gerektiği için sürekli açık,lakin oyun oynar ve sosyal hesaplarıma bakarsam malesef gün sonuna yakın warning uyarısını alıyorum,pek tatmin olmasamda pilden,az çok telefon kullanmayı bildiğimi düşündüğüm için idare ediyorum bu zaaftan.
    Z1 i kullanamadım desem yeridir,1 hafta denedim,elimden kaydı ilk başlarda,kılıf takayım dedim ozamanda hiç beceremedim,ama 3g kullan-A-madan STAMINA modunda kullanırsanız telefonu sarj aletini nereye koyduğunuzu unutursunuz(evde tablet kullanmak gibi oluyor sürekli stamına modu o ayrı)
    Lg G2 derseniz,şahsen 2 güne yakın bir süre kullanma fırsatım oldu ama pil konusunda başarılı,hatta über başarılı(sosyal medya kullanıcısıysanız o ayrı tabi,sizin için demiyorum),telefon sadece 3g modunda yarım saatlik bir konuşmayla 2 iş gününe yakın bir zaman idare etti beni,zaten sonra elimden kaydı gitti.
    ayfon5 kullanmadım,açıkçası iphone bana sürekli cüzdanımı gösterip 'kredi kartını çıkar' der gibi bakıyor sanki.pek aramız iyi değil onlarla(jb li ipod hariç)
    şuan odamın bir köşesinde discoveryde duruyor,bana ne zaman güncelleme gelip 4.4.* olacağım ağabey diyor.Discovery kadar çabucak pipetle içer gibi çekmiyor pili onu yazayım,discovery f-p olarak bence Tr'de ki en iyi demesekte,iyi telefonlardandır,telefonu kullanmaktan keyif almıştım,her türlü deneyi(yazılım olarak) uyguladım üzerinde yinede 2 sene yedek klübesinde oturup gol için bekler gibime geliyor destek atan(telpa değil,Burak Göncü gibi isimler) çıkarsa.
    Velhasıl kelam,power bank ile n5 gayet sıkı dost olurlar 6 aylık kullanım sonrası Ben paramı artık pahalı bir telefona yatırmak istemediğimden aldım,birde google'a güvendimde aldım.




  • sarj suresinde muhtesem yuzyili yasiyorum uc dort gundur 5saat ekran suresi aliyorum bataryanin tamamen oturmasi tam bir ay surdu demekki.
    Biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu
     ★★ LG Nexus 5 Ana Konu & Kullanıcılar Kulübü ★★ ★★ LG Nexus 5 Ana Konu & Kullanıcılar Kulübü ★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olimpiyas -- 4 Mayıs 2014; 19:37:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01


    quote:

    Orijinalden alıntı: rutkuc

    beyler htc one mini faciasından sonra aranıza katılmış bulunmaktayım. yaklasik 4 aydir takipteydim ve sonunda ne kadar doğru tercih yaptığımı görüyorum. eger isterseniz ya bu başlık altında ya da bu konuya bağlı kardeş başlık seklinde ana ekran/kilit ekranı paylaşımı yapsak güzel olmaz mi? Hem güzel fikirler edinme hem de yeni bişeyler öğrenme vs... Ne dersiniz?

    Ana ekran kilit ekrani derken arka plan resimlerini diyorsaniz bunun sağlanabildiğini bir sürü program var, o yüzden gerek oldugunu sanmiyorum, sonuçta çok popular bir cihazda değil, kaç kişi yazi yazacak oraya, paylaşmak isteyen burdan paylaşsin bence

    yani benim dedigim screenshot seklinde, amac herkes forumdaki arkadaslarin launcher indan ya da widgetlardan faydalanabilsin diye, Mesela, ben simdi paylasiyorum ana ekran screenshot u siz benim icon pack i begendiniz ve bana direk sorabilirsiniz. böylece hem fikir alis verisi olur hem de heyecan. xda da ki gibi ayni söyle.

    http://forum.xda-developers.com/google-nexus-5/themes-apps/post-nexus-5-home-screens-t2474488


    bu sekilde kastetmistim. begendiginiz bisey olursa her türlü yardimci olmaya calisirim. maksat konuyu canli tutalim paylasalim.
    Hep birlikte.. =)

     ★★ LG Nexus 5 Ana Konu & Kullanıcılar Kulübü ★★ ★★ LG Nexus 5 Ana Konu & Kullanıcılar Kulübü ★★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rutkuc -- 4 Mayıs 2014; 22:20:00 >




  • Yeni konu hayırlı olsun size bir sorum var:
    spigen neo hybrid kılıf takılıyken marshall major kulaklıgı takmaya calıstım ve sığmadı. Sonra arka kapagın sadece ust centiginden cıktıgını fark ettim ve hemen geri taktım. Sizce garanti dışında çıkmışmıdır ?
  • Fordakin kullanıcısına yanıt
    İçin rahat olsun. Hayir
  • cagcagg kullanıcısına yanıt
    hocam elinize kolunuza sağlık. şu yorumu 2 aydır forumda yapabilecek adam bulamadım zaman ayırdığınız ve atmasyon değilde birinci ağızdan tecrübeyle sabit bilgi için çok teşekkürler.
  • bykuss kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq_

    hocam elinize kolunuza sağlık. şu yorumu 2 aydır forumda yapabilecek adam bulamadım zaman ayırdığınız ve atmasyon değilde birinci ağızdan tecrübeyle sabit bilgi için çok teşekkürler.

    Ne demek,ben tesekkur ederim okudugunuz icin,ileride(bir kac hafta icinde) dayanamaz ve vaktim olursa xda"da biraz zaman gecirip root'tan once ve sonrasinda ne gibi artilar olur diye buraya dusuncelerimi yazmayi dusunuyorum.
    Gerci grenify 4.4 te bir guzellik yapip rootsuzda bir cok uygulamayi durduruyor yada uyutuyor,eger yuklerseniz pisman olmassiniz onuda belirteyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagcagg

    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq_

    hocam elinize kolunuza sağlık. şu yorumu 2 aydır forumda yapabilecek adam bulamadım zaman ayırdığınız ve atmasyon değilde birinci ağızdan tecrübeyle sabit bilgi için çok teşekkürler.

    Ne demek,ben tesekkur ederim okudugunuz icin,ileride(bir kac hafta icinde) dayanamaz ve vaktim olursa xda"da biraz zaman gecirip root'tan once ve sonrasinda ne gibi artilar olur diye buraya dusuncelerimi yazmayi dusunuyorum.
    Gerci grenify 4.4 te bir guzellik yapip rootsuzda bir cok uygulamayi durduruyor yada uyutuyor,eger yuklerseniz pisman olmassiniz onuda belirteyim.

    Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar,

    Sanırım güncel konu buraya taşınmış. Ben diğerinede mesaj atmıştım ama. Burada tekrarlasam sıkıntı olmaz sanıyorum. 2 gün önce aranıza nexus 5 alarak katıldım. Daha önce akıllı telefon kullanmadım ama inceledim arada babamın s3 ünü kullanıyordum vs. ilk izlenimlerim olumlu yonde şimdilik bir sıkıntım yok gibi sadece beni rahatsız eden bir konu var. ekranın sağ üstündeki sensörler sanki çalışmıyormuş gibi geliyor bana onları nasıl test edebilirim yardımınıza ihtiyacım var. Lanet olsun bu sensörün çalışmamasının sebebi neydiki :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: domper

    Merhaba Arkadaşlar,

    Sanırım güncel konu buraya taşınmış. Ben diğerinede mesaj atmıştım ama. Burada tekrarlasam sıkıntı olmaz sanıyorum. 2 gün önce aranıza nexus 5 alarak katıldım. Daha önce akıllı telefon kullanmadım ama inceledim arada babamın s3 ünü kullanıyordum vs. ilk izlenimlerim olumlu yonde şimdilik bir sıkıntım yok gibi sadece beni rahatsız eden bir konu var. ekranın sağ üstündeki sensörler sanki çalışmıyormuş gibi geliyor bana onları nasıl test edebilirim yardımınıza ihtiyacım var. Lanet olsun bu sensörün çalışmamasının sebebi neydiki :)

    Alıntıları Göster
    birini aradığında telefonu kulağına götürür götürmez telefon ekranı kapanıyorsa birinde sıkıntı yok demektir. ekran otomatikte iken ışıkta ve karanlıkta ekran parlaklığı değişiyorsa diğerindede sorun yok demektir. diğer bir sensör gibi duranda ön kamera zaten.




  • Merhabalar arkadaşlar;

    sanırım "Guhong01" arkadaş diğer konu başlığında bahsetmiş. o da benim gibi müziği kaliteli dinleyenler arasında sanırım o sebep ile nexusta ki kulaklık performansındaki zaafiyeti farkedebilmiş. Normal bir kullanıcıyı ses tatmin edecektir.

    ama bir önceki sony telefona göre son ses seviyesinde bozulma var. google nin kendi oynatıcınsda bozulma az ama ses ve bass düşük, tiz yüksek
    power amp ile ses çok yüksek ama son ses te bozulma var

    benim gibi elektronik seven biri için bas önemli olduğundan bas kalitesini beğenmedim. yazılımla düzelebilecek bir konumudur bu merak ettim?

    sony de gümbür gümbür idi bas ses tabi bahsettiğim kulaklık senheisee mx 365 (basta son derece verimlidir)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tilsim1984 -- 6 Mayıs 2014; 12:04:05 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.