Şimdi Ara

LG LCD lerde Service USB den MKV,AVİ,MPG4 İzlemek (Resimli ) (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.221
Cevap
18
Favori
529.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yedikeresekiz

arkadaşlar bişi soracam. usb den mkv ,zlerken bazı ses dosyalarını oynatmadığı şeklinde şeyler duymuştum. bunla ilgili bir net bilgi var mı. 720p lerde sesin hangi formatta olması gerekiyor. ac3 mp3 dts. sanki dts lerde tv den ses çımıyor gibi bişi duydum. hayır boşa indirtmeyelim 4 gb lık blueray ripleri o açıdan soruyorum

DTS'lerde ses çıkmayabiliyor. LG'lerde 42LH7000'de çıktığını gördüm ama seste senkron sorunu vardı...

Ac3 ve Mp3 lerde ise sorun olmaması lazım.
  • arkadaşlar bu ırda yoluyla menüyü açabilen oldumu ben n73le denedim olmadıhttp://img51.imageshack.us/img51/8633/lolavforums.png burada yazılanları denedim olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbay_ozturk

quote:

arkadaşlar bişi soracam. usb den mkv ,zlerken bazı ses dosyalarını oynatmadığı şeklinde şeyler duymuştum. bunla ilgili bir net bilgi var mı. 720p lerde sesin hangi formatta olması gerekiyor. ac3 mp3 dts. sanki dts lerde tv den ses çımıyor gibi bişi duydum. hayır boşa indirtmeyelim 4 gb lık blueray ripleri o açıdan soruyorum

DTS'lerde ses çıkmayabiliyor. LG'lerde 42LH7000'de çıktığını gördüm ama seste senkron sorunu vardı...

o zaman 720p leri indirken dts değil ac3 yada mp3 sesli olmalarına dikkat etmek lazım. ama bakıyorum da genelde çoğu da dts li 720p lerin

• İyi günler arkadaşlar;
    Ben de geçen haftasonu bir lg 42lf2500 alarak aranıza katıldım. Genel olarak tv'den memnunum. Forumu araştırınca usb portunu kullanmakla ilgili bilgileri buldum ve uyguladım. TV'i önce 3.15 firmware'e indirip sonra da 3.55 firmware'e çıkardım. Şu anda usb girişim çalışıyor ve görüntü de alabiliyorum. Benim şu andaki sorunum altyazı ile ilgili. Flashdiskin içinde "yeni klasör" diye bir klasör oluşturup içinde .avi dosyasını .srt dosyası ile beraber aynı isimle koydum ama sorun çözülmedi . İki farklı video ile denediğimde ikisinde de aynı sorun devam etti. Altyazıları bir türlü göremedim
    Yardımcı olursanız çok sevinirim...
  • 3.55 yenilikleri nelerdir?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: serbay_ozturk

quote:

o zaman 720p leri indirken dts değil ac3 yada mp3 sesli olmalarına dikkat etmek lazım. ama bakıyorum da genelde çoğu da dts li 720p lerin

Bendeki birçok rip ac3 ses codecli...

• quote:

Orijinalden alıntı: alport78

İyi günler arkadaşlar;
    Ben de geçen haftasonu bir lg 42lf2500 alarak aranıza katıldım. Genel olarak tv'den memnunum. Forumu araştırınca usb portunu kullanmakla ilgili bilgileri buldum ve uyguladım. TV'i önce 3.15 firmware'e indirip sonra da 3.55 firmware'e çıkardım. Şu anda usb girişim çalışıyor ve görüntü de alabiliyorum. Benim şu andaki sorunum altyazı ile ilgili. Flashdiskin içinde "yeni klasör" diye bir klasör oluşturup içinde .avi dosyasını .srt dosyası ile beraber aynı isimle koydum ama sorun çözülmedi . İki farklı video ile denediğimde ikisinde de aynı sorun devam etti. Altyazıları bir türlü göremedim

ben 3,15 de bıraktım bi sürun yok gösteriyor altyazıları

• piratebay da baktığım 720p lerin yanında hep dts yazıyor. nerden bulcaz ac3 leri acaba
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alport78

İyi günler arkadaşlar;

ben 3,15 de bıraktım bi sürun yok gösteriyor altyazıları

Ben bir tekrar 3.15'e düşürüp bir de öyle deneyeyim o zaman. Olmazsa yine başınızı ağrıtacağım:)

• bi de elinizde dts li 720p film varsa deneyebilirmisiniz ses geliyor mu
  • elimde yok ama indirebileceğim biryer varsa söyleyin oradan halledeyim. Kısa bir video falan olsa daha iyi olur.
    edit: tamam buldum. yarın denerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alport78 -- 30 Ocak 2010; 0:57:12 >
  • DTS codec'li sesleri LG'lerin hiçbir modeli çalmaz. AudioConverter.exe programı ile 4-8gb arası filmleri 8-13 dakika arasında görüntü ve ses kalitesinde hiçbir bozukluk olmadan çevirebilirsiniz ben 8gb'lık 3 tane film'de denedim. Çok iyi. forum içinde anlatanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asus535

Deneme riski size ait bir yazı:
    http://www.avforums.com/forums/lg-owners-forum/1146239-please-read-before-using-lg-firmware-you-will-brick-tv.html#post11030066

LH serisinde işe yaradığını okumuştum, ama sizdeki LG serisi var. Yukarıda link verdiğim yazıda sadece Avrupadaki LH serisinde deneyiniz yazıyor.
    Mantık şu: Televizyonda iki adet ROM çipi var. Birisini yazdığınızda eskisi duruyor.
    Biz ROM yüklemek için, menü tuşuna basıyor, opsiyon üzerindeyken 7 kez 7 tuşuna basıyorduk ya.
    7 kez 9 tuşuna basınca, bir önceki ROM'a dönüyormuş LH serisi.

Bu konuyu kurcalayın isterseniz. Ama sorumluluk almıyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: limp65

arkadaşlar dün 42lg6000 model tv min firmware ini 3.24 ten 3.44 e yükselttim fakat tv nin sesinde acayip bir bozulma oldu baslar midler karışıyo.

internette 3.24 yazılımını aradım fakat bulamadım, tv farbika yazılımını da dönemedi, elinde lg6000 için 3.24 firmware olan var ise lütfen bana yardımcı olsun şimdiden teşekkürler...

Şurada hala okunacak şeyler var:
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1206458

Versiyon'a geri dönmüyor sadece versiyon yazısını değiştiriyor

• eger tv de 100hz. özelligi varsa evet oynatiyor ama 100hz avantajdan cok problem yaratiyor, hizli resimlerde cok hata ve bozulmalar oluyor görüntüde. Ayrica birde soap effekt denilen olay bariz belli oluyor.

ben hep kapali tutuyorum film izlerken. her ne kadar film izlerken menuye grilmese de oyun modunda 100hz kapali.

quote:

Orijinalden alıntı: deepbass

USB üzerinden film izlenirken 100hz fonksyonu kullanılabiliyor mu?

yanlis cevap, 3000 modelinde tv nin altligi yuvarlakken 3010da köseli, tek farki bu!!!

quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

quote:

Orijinalden alıntı: lalezarca

LG 32LH3010 modelinde usb den video oynatabiliyor muyuz

arkdaşlar yazılmlar esasen LH serisi için....

yani o tabloda gördüğünüz her model için yazılım yüklenebilir... ancak LH3000 serisi ile LH3010 serisi aynıdır, son 2 rakam ülke kodunu belirtir...

bunları dikkate almayınız....

• quote:

piratebay da baktığım 720p lerin yanında hep dts yazıyor. nerden bulcaz ac3 leri acaba

Özel mesaj ile bilgilendiririm hocam seni
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender

3.55 yenilikleri nelerdir?

Bunu ben de merak ediyorum.

Düzeltme: Az önce fark ettim. Quik Menü'deki enerji tasarruf seçeneği 3.15 indirip ardından 3.40'a yükseltince kayboldu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalok -- 30 Ocak 2010; 10:50:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulgacan

SORU : LG PLAZMA/LCD TV'ME NASIL VİDEO ÇALAR ÖZELLİĞİ KAZANDIRIRIM?

CEVAP : AŞŞAĞIDAKİ YAZILANLARI VE RESİMLERİ SIRASIYLA TAKİP EDEREK

RESİMLER CASIO EXILIM İLE ÇEKİLMİŞ, TV DENEMESİ LG 47LH4010'DA YAPILMIŞTIR

1) Öncelikle LCD TV'nizi açın, ardından MENÜ tuşuna basın AYAR MENÜSÜne girin. orda HATA AYIKLAMA bölümüne girin, açılan pencerede LCD TV'nizin versiyonu 3.15 ten başka birşey ise, örneğin v3.24 ise; LCD TV'niz için gerekli olan v3.15 firmwareyi BURADAN indiriniz.(TV v3.15 ise birşey indirmenize gerek yok)

2) Elinize 2-4-8-16-32GB... olan bir usb bellek alın, bilgisayarınıza takın ve bilgisayarıma sağ tıklayın, yönete basın, açılan pencerede depolamaya çift tıklayın, daha sonra disk yönetimi(yerel)'e sağ tıklayın, orda kaç gb ise görmüş olduğunu usb belleğinize sağ tıklayın, biçimlendir diyin, açılan mini pencerede FAT32 yi seçin TAMAM butonuna basın, biçimlensin, biçimlenince yönetten tamam diyip X'dan çıkın.

3) Daha sonra indirmiş olduğunuz winrar/zip dosyasını bulun, sağ tıklayıp klasöre çıkartın, yeni oluşan (LH4000_V3.15.00_EU_ALL_0.1.50.97_flash) türünden olan sarı klasörü açın, içindeki LG_DTV olan sarı klasörü bulun, klasörün içine girmeyin, klasöre sağ tıklayıp göndere gelin ve usb belleğinizin içine gönderin.

4) Kopyalama bitince usb belleği çıkarıp LCD TV'nizin yanına gidin, TV açıksa kapatın, usb belleği arkasına takın, TV'yi tekrar açın, 10 saniye bekleyin, (usb'yi okuyupta otomatik güncelleme penceresi çıkmaz ise kumandadan MENÜ tuşuna basın, OPSİYON MENÜSÜ'nün üstüne gelip 7 kere üzerinde FAV yazan tuşa basın), karşınıza güncelleme penceresi gelecek, OK tuşu ile güncelleyi seçin, %100 olunca TV kapanıp tekrar açılır, açılınca güncellemenin doğru olarak tamamlandığını anlamak için yine MENÜ tuşuna basın AYAR MENÜSÜne girin, orda HATA AYIKLAMA bölümüne girin, açılan pencerede LCD TV'nizin versiyonu 3.15 olmuş ise (ki olmaması imkansız) işlem tamamlanmıştır.

5) Şimdi LCD TV'nizi kapatmadan Menüden çıkın sadece sinyal yok yazısı kalsın, LCD TV'nizin sağ tarafına geçin yandaki butonlardan OK tuşuna basın ve arada saniye zaman bırakmadan kumandadaki OK tuşunada basın, 3-7 saniye arasında bir zamanda ekranda PAROLA seçenei belirecek, oraya PAROLA olarak 4 tane sıfır (0000) yazın, servis seçenekleri çıkacak karşınıza, çıkan menüde bir sürü şey var! AMAN HA! hiçbirini kurcalamayın.

6) Şimdi sadece şunları yapın, kumandadan aşağıya doğru "ToolOption3"ün üstüne gelin, açılan menüde JPEG/MP3 seçeneği "1" olarak seçili ise dokunmayın, DIVX Menüsüne gelin "OFF" konumunu "HD" olarak değiştirin ve RETURN tuşu ile geri çıkın, dediğim gibi başka hiçbirşeye dokunmayın. Burda şeytan sizi kandırmasın, bluuetooth vs bilmemne bisürü şey yazıyor onlarla hiçbir işimiz yok kesinlikle dokunmayın ve diğer menülere girmeyin bile.

7) Şimdi MENÜ'ye girin, USB'ye girin, orda seçeneklerde olan;

Fotoğraf Listesi (vardı)
    Müzik Listesi (vardı)
    Film Listesi (yeni gelen)
    Divx Kayıt Kodu (yeni gelen)
    Etkinliği Kaldırma (yeni gelen)

Menüleri çıkacak, yani bu menüler çıkmış ise işleminiz sorunsuz olarak tamamlanmış demektir. Hadi hayırlı olsun...

EKLEMEK İSTEDİĞİM : Arkadaşlar USB belleğinizden fotoğraf, müzik, divx mpeg avi mkv bluray nerdeyse desteklemediği format kalmıyor diyebilirim, flv oynatmıyor, zaten bizim işimiz MKV ile... MKV oynatması zatne bize yeter, ama onun haricinde DIVX dahil birsürü formatı sorunsuzca ve mükemmel oynattığını deneyerek göreceksiniz.

PEKİ YA USB HDD?

EVET USB HDD DE TAKILIR, YALNIZ 2.5 DİSKİNİZ VAR VE ÇALIŞMADI DİYE ÜZÜLMEYİN, EĞER 2.5 DİSK TAKIYORSANIZ VE SADECE TEK KABLODAN BAĞLIYORSANIZ BİRİ İNCE KABLOLU OLAN 2 UÇLU USB KABLO KULLANMANIZ VEYA ADAPTÖR GİRİŞLİ USB KUTU KULLANMANIZ VEYA ZATEN ADAPTÖRLÜ OLAN 3.5 DİSK KULLANMAZNI GEREKMEKTEDİR. 2.5 USB BELLEK KULLANMAK İSTİYORSANIZ KALIN KABLOLU USB UCU İLE BİRLİKTE İNCE KABLOLU USB UCADA 5VOLT ELEKTRİK BAĞLAMANIZ GEREKLİ, BUNUDA YANINDA LAPTOPUNUZ VARSA ORDAN SAĞLAYABİLİR, MASAÜSTÜ PC VARSA ORDAN SAĞLAYABİLİR YADA PRİZE TAKILAN USB ÇIKIŞLI MP3 ŞARJ ADAPTÖRLERİ VAR ONADA BAĞLAYARAK BU ELEKTİRĞİ SAĞLAYABİLİRSİNİZ, BU 2 UÇLU USB KABLONUN İNCE KABLOLU UCU KISA OLDUĞU İÇİN UZATMAK İÇİN DİŞİ/ERKEK USB KABLODA KULLANMALISINIZ. ANLAMAYAN ARKADAŞ OLURSA BU KONUDAKİ BİLGİMİ PAYLAŞABİLİRİM.

2.5 İNC 160GB, 250GB, 320GB USB DİSK SATMAKTAYIM, KABLOSUDA ÇİFT ÇIKIŞLIDIR VE İÇİNDE EN AZ 150GB BLURAY(.mkv) UZANTILI FİLM BULUNMAKTADIR, BİLGİNİZE, işte 320GB 2.5 DİSKİMDEN FİLMLER

• quote:

Orijinalden alıntı: jv96

quote:

Orijinalden alıntı: necil77

3,47 sürümünde ırda ile de olmuyor

birde universal kumanda ile deneyin,bende universal bir kumanda var, onu code numarasi olarak 0119 ile lg ye uyumlu hale getirtim. sonra önce setup ardindan AV tusuna basiyorsun ve o gizli menu hic firmware donwgrade yapmana gerek kalmadan cikiyor karsina. ben 2 farkli kumanda ile denedim oluyor.

üstad nasıl temin ederiz,kumandayı almakla iş bitiyormu?
  • LH3000 için 3.55 versiyonun bağlantısını verebilir misiniz?
    Önceki sayfalardaki bağlantılar çalışmıyor galiba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalok

LH3000 için 3.55 versiyonun bağlantısını verebilir misiniz?
    Önceki sayfalardaki bağlantılar çalışmıyor galiba...

http://devil-strike.host22.com/LG_DTV_v3.55.zip
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.