Şimdi Ara

LG L222WS ile oyunlarda 1680x1050 çözünürlük problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda 22" monitörlerde yazacağım sorun gibi bir kaç başlık buldum ancak ne yaptıysam çözemedim, bu yüzden sizden yardım rica ediyorum.
    Monitör LG L222WS. Windows 7 32-bit işletim sistemi kullanıyorum. Ekran kartım nvidia 8600gt (2 adet dvi çıkış), güncel sürücüsü (258.96) yüklü durumda. Monitör vga çıkışlı olduğu için ekran kartına bağlarken dvi-vga dönüştürücü kullanmaktayım.
    Sorun; Windows 7 monitörü tanımadı, bu nedenle monitörün ideal çözünürlüğü olan 1680x1050 ayarlarda görünmedi. Bunun üstüne nvidia control panel ile "create custom resolution" bölümünden çözünürlüğü seçtim ve windows ekranında sorun düzeldi, yani şu an 1680x1050 kullanabilmekteyim. Ancak sorunum oyunlarda. Tüm oyunların video ayarlarında kesinlikle 1680x1050 çözünürlük seçeneği görünmüyor, 1600x1200e kadar seçenek çıkıyor.
    Sorunu çözebilmek için PowerStrip programı ile manuel olarak monitör sürücüsü yarattım ve aygıt yöneticisinden bunu yükledim, aygıt yöneticisinde yaptığım sürücü ayarları göründü. Ancak nvidia control panelde ve denetim masasının ekran çözünürlüğü sayfasında görüntü birimi olarak monitör sürücüsünde verdiğim isim yerine "analog ekran" yada "genel pnp olmayan monitör"yazıyor. Örneğin aygıt yöneticisinde sürücüyü yüklemeden önce de monitör başlığı altında "genel pnp olmayan monitör" yazıyordu ancak sürücü yükledikten sonra aygıt yöneticisinde sürücüye verdiğim isim (L222WS) görünüyor. Önceki CRT ekranımda aygıt yöneticisinde yazan isim nvidia kontrol panelde de aynı şekildeydi. Tahminim şu an aygıt yöneticisindeki sürücü ayarını nvidia control panel görmüyor. Monitör sürücüsünü yükledikten sonra nvidia ekran kartı sürücüsünü tekrar yüklemeyi denedim ancak sorun yine de düzelmedi.

Windows 7 normal şartlarda vga girişlerde 1600 üstü çözünürlük vermiyor diye okumuştum ancak bir çok kişi bu sorunu çözmüş. Bazıları powerstrip ile, bazıları vga giriş kullanmak yerine dvi-vga dönüştürücü kullanıp ekran kartlarına dvi girişinden bağlayarak ( ki ben zaten öyle yapmaktayım), yada bazıları microsoft'un windows update'de şanslarına kendi monitör driverlarını yüklemesiyle.
    Eğer konu hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.