Şimdi Ara

⏩LG KAVİSLİ OLED TV ((ANA KONU))⏪ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
760
Cevap
18
Favori
63.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer lg bir tv WebOs-4k-Oled-3d yi birleştirir ve samsungdan avantajlı fiyata sürerse gömer sammy'i bu sefer.
  • albani kullanıcısına yanıt
    Cevabın için sağol Can hocam.
    25,000 tl'lik ürünün 2-3 ayda tam 11,000 tl inmesi nadir görülecek bir olay açıkçası.

Panellerin curved olmasının asıl sebebinin eğimli panel yapabildiklerini göstermek olduğunu düşünüyorum üreticilerin, bir nevi gösteriş.
    Birkaç kişinin izleyeceği ortamlarda kesinlikle dezavantaj bu, daha fazla insana ulaşmak istiyorlarsa mutlaka flat modelleride olması lazım,
    fakat panelin curved olması fazlasıyla cezbediyor beni açıkçası zira panel odamda olacak (ev halkı tv'nin resim kaltesini gördükten sonra zorla salona almazsa)sadece benim kullanacağım bir alanda ve panelin'in tam karşısına oturarak izlendiğinde 'immersive' hissini biraz olsun arttıracağını düşünüyorum.

Sed'in resim kalitesini çok merak ettim. Panel henüz geliştirme aşamasında mı yoksa düşük sayıda elit kesim için üretim başladı mı bile?
    Biraz araştırma yapınca internette sed teknolojisinin 2005'te bile bahsedildiğini gördüm. Üretim zorluğu, maliyet vs. çıkışını ertelemiş heralde. Oled için bile üretimindeki zorluklar hala tam aşılamadı deniyor ve fiyatının yüksek olmasının asıl sebebinin bu olduğu söyleniyor.

Dediğiniz gibi maliyeti düşürmek için farklı malzeme kullanılıyorsa asıl potansiyelini görmeye daha var o zman oled'in Pio'nun el atması lazım bu işe.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 24 Mart 2014; 22:37:05 >

• Tv fiyatı yine inmiş. 10,000 tl ve şuan yurtdışı fiyatından daha ucuz. Yurtdışında $6000.
    Kur desen, değişiklik yok, hala yüksek. Gerçekten hala inanmakta zorlanıyorum. Bir daha kolay kolay olmayacak bir duruma şahit oluyoruz şuan
    Hemen gidip aldım. 2 yıl'da extra garanti eklettim 4 yıl oldu. Zaten 3-4 yıl dayansa yeter. 4k-oled'ler çıkar o zamana kadar zaten, 4k içeriğide artar hem.
    Almayı düşünen ve bütçesi olan hemen alsın derim. Bir daha böyle bir fırsat olmaz kolay kolay.

Bu arada yabancı forumlarda bir nabız yoklayayım dedim konu açtım zt60 ile lg oled hakkında. Oled'in yeni teknoloji olmasından dolayı hala tedirgin gibi bazı kişiler, ikisinin fiyatı aynı diyorum hala zt60 al diyorlar yaw.
    http://www.avforums.com/threads/zt60-or-lg-oled.1868852/
    http://www.avsforum.com/t/1524501/zt60-or-lg-oled

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 28 Mart 2014; 19:53:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: destroyer333

Tv fiyatı yine inmiş. 10,000 tl ve şuan yurtdışı fiyatından daha ucuz. Yurtdışında $6000.
    Kur desen, değişiklik yok, hala yüksek. Gerçekten hala inanmakta zorlanıyorum. Bir daha kolay kolay olmayacak bir duruma şahit oluyoruz şuan
    Hemen gidip aldım. 2 yıl'da extra garanti eklettim 4 yıl oldu. Zaten 3-4 yıl dayansa yeter. 4k-oled'ler çıkar o zamana kadar zaten, 4k içeriğide artar hem.
    Almayı düşünen ve bütçesi olan hemen alsın derim. Bir daha böyle bir fırsat olmaz kolay kolay.

Bu arada yabancı forumlarda bir nabız yoklayayım dedim konu açtım zt60 ile lg oled hakkında. Oled'in yeni teknoloji olmasından dolayı hala tedirgin gibi bazı kişiler, ikisinin fiyatı aynı diyorum hala zt60 al diyorlar yaw.

Fiyatının düşmesi önümüzde ki yılın oled yılı olacağının kanıtıdır. Bence çok güzel bir gelişme , yalnız 10.000 tl birçok kişiye göre çok pahalı . Bütçesi olana birşey demem ama 3000-4000 seviyesine inerse peynir ekmek gibi satar : )))

Bu arada bu tv nin input lag süresi biraz fazla , oyun oynayacak adama tavsiye etmem. Oyun modunda 60-70 ms tepki süresi var.

3 ay önce 25.000 tl olan tv nin şimdi 10.000 e satılması şaka gibi duruyor. İlk alanlar şuan ağlıyordur diyeceğim ama 25.000 tl para veren adam parayı umursamıyordur : ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webdhx -- 29 Mart 2014; 0:52:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• webdhx W kullanıcısına yanıt
    Lag değeri 50 ms civarında ama avs forumda oyun performansı hakkında çok iyi eleştiriler var.Tv'nin speaker'ları devre dışı bırakıldığında lag düşüyormuş ve oynanabilir seviyeye geliyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 29 Mart 2014; 3:57:42 >
  • destroyer333 kullanıcısına yanıt
    nerden aldınız hocam..bimekste 9300 dusmus bu arada
  • Bimekste "mağazaya özel" diyor o fiyat için.
    Mağazaya özel denilen ürünler teşhir anlamına geliyor bildiğim kadarıyla bimekste.
  • Nicomedia1979 N kullanıcısına yanıt
    Ataşehir brandium teknosa'dan aldım.
    Çok ilgililerdi ordaki arkadaşlar sağolsunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 29 Mart 2014; 12:07:03 >
  • quote:

Ataşehir brandium teknosa'dan aldım.
    Çok ilgililerdi ordaki arkadaşlar sağolsunlar.

Hayırlı olsun. Çok özendim ama alsam beni afaroz ederler her sene tv'mi alınır diye :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    hayırlı olsun dostum.
    ben de uzun süre samsung 55s9c kavisli oled için beklemiştim gelir diye, hatta samsung tr ile de iletişime geçmiştim. ancak getirme planları olmadığını öğrenince mecburen vazgeçip başka ürünlere yöneldim.
    yerinde bir tercih olmuş sabredip bu fiyattan almanız, iyi günlerde kullanın.
  • korcin K kullanıcısına yanıt
    Korcin , cro
    Teşekkür ederim arkadaşlar daha iyisi sizlerin olur inşallah.
    Samsung'un oyun performansı lg'den bile kötü o yüzden oyun oynayacaksan tavsiye etmem samsung'u.
    Sağolun, ben almayı düşünmüyorum şimdilik. Kulvar değiştirip projeksiyon cihazı aldım geçen hafta.
    Oyunla da hiç alakam yoktur aslında, direkt filmciyim. Yine de teşekkürler tavsiyeniz için, bugün olmasa bile birkaç yıl sonraya 4k oledler için beklemedeyim
  • nasıl bir fiyat hareketidir bu, Vatanda da 9.299 TL olmuş.
    stokları eritip, yenilerime yer açıyorlar sanırım.
  • LG OLED TV’nin tepkime hızı LED TV’lere göre yüz kattan daha hızlıdır.Lg nin tv için yapmış olduğu bu tanıtımdan sonra bu tv oyun için alınmaz demek gerçekten çok karışık bir durum.
  • ugurmurat360x kullanıcısına yanıt
    -100 katmı. Nerden okuyorsunuz bu bilgileri.
    -Lg'nin oyun performansı yeterli ama çok iyi değil. Yanlış bilgilendirme olmasın.
    *Siz motion ile tv'nin lag değerini aynı düşündünüz heralde. İki aynı şeyler değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroyer333 -- 4 Nisan 2014; 16:24:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

"atış" serbestmi acaba beyler

Serbestte bana doğru atma ;))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG OLED TV’nin tepkime hızı LED TV’lere göre yüz kattan daha hızlıdır.Bu sözü Lg'nin tv tanıtım sayfasından kopyalayıp yapıştırdım.Az önce yazımı tekrar okuyunca farkettim ki bu sözü sanki ben söylemiş gibi olmuşum.Lg'nin sayfasında led TV'lere göre yüz kattan daha hızlı kelimesini görüp ardından burada 50-55 ms görünce doğrusu bende şaşırdım.En doğrusunu Albani üstad söyler fakat benim bildiğim tepkime hızı ile lag değeri benzer şeyler zira plazmalar içinde tepki süresi düşük denir.Buda yazıyı kopyaladığım link ABSOLUTE MOTION CLARITY yazan başlığı okursanız göreceksiniz.

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-55EA980V

LG OLED TV’nin tepkime hızı LED TV’lere göre yüz kattan daha hızlıdır ve en hızlı sahneleri bile kusursuz bir netlikle izlemenizi sağlar. Artık hareketli görüntüleri yavaş tepkime ve kare hızı olmaksızın en gerçekçi şekilde izleyebileceksiniz. Tüm ayrıntılar LG OLED TV’de yaşam kadar canlı ve de gerçektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 4 Nisan 2014; 21:04:07 >

• yaw biz on senenin ustune tupluden yeni ciktik siz nelerden bahsediyorsunuz bir de albani ustad sen harcaniyorsun burada (saka degil)he bizim icin sizin gibi birisinin olmasi iyi de sana yazik be hocam kendi sitenizde konusmustuk o site de baya kotuydu yazdiklarimi bile bulamadim daha sonra
    hocam senin bu yazdiklarini anlamak icin bir de dekoder lazim
    yine varliginiz yonlendirme icin sevindirici saygilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tv fiyatı yine inmiş. 10,000 tl ve şuan yurtdışı fiyatından daha ucuz. Yurtdışında $6000.

Hocam siz hangi tv yi aldınız?önce oled zannettim,inceleme isteyecektim,yazınızda 3-4 yıl dayansın deyince anladım

• gümüş_süvari kullanıcısına yanıt
    Doğru zannetmişiniz. Oled aldım. 3-4 yıl dayanssa yeter dedim çünkü o zamana kadar 4k-oled'ler çıkıcak ve fiyatlarıda alınabilir seviyeye inecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.