Şimdi Ara

LG HB1100 MK Ev Sinema Sistemi -> Genel Konu (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
23
Favori
110.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: levoank

quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

quote:

Levent bey, aktarmış olduğunuz modelde HDMI ARC girişi bulunmamaktadır. OPTİK kablo kullanarak ses dağıtım işlemi yapılabilmektedir.
    diyo samsung

Merhabalar.Ben de 40c650 televizyon var.Bağlantıyı nasıl yaptınız anlatırsanız çok sevinirim.

Optik kablo mu almak şart ?

Bende bir ps3 var
    hdmi çıkışı olmayan uydu alıcı var
    bir de tv var.

Asıl amacım tv den film izlerken iyi ses alabilmek. ps3 vs de var tabiiki de öncelikli amacım bu.

hem hdmı 1.4 versıon kablo aldım
    hemde optık kablo aldım
    ses sıstemı optık - tv optık yaptılar
    ses sistemi hdmı cıkıs - tv hdmı gırıs yaptılar

ben hdmı 1.4 ılerısı ıcın aldım bu tv desteklemıyomus arc ozellıgı yokmuş ılerde desgısırse hesabı yaptım tv ıcın

tv ye ses sıstemıne bağladım herseyden ses sıstemınden ses alabılıyorum (usb, uydu alıcısı)

Ben de bağlantıyı öğrenmeye çalışıyorum ama kafam karıştı. Neden 2 tane bağladınız ki ? Optik bağlayınca hdmi a gerek var mı ?

İkisi de aynı işi görüyor sanıyordum.

• Arc özelliği olmadigindan tvye bagladim hdm dan herseyin sesi sistemden gelsin die

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arc özelliği olmadigindan tvye bagladim hdm dan herseyin sesi sistemden gelsin die

Bugün tv yi karıştırdım. ANynet+cec diye bir menü var televizyonda. O zaman arc olmuş olmuyor mu bizde ? 40 c 650 modeli benimki
  • quote:

quote:

Arc özelliği olmadigindan tvye bagladim hdm dan herseyin sesi sistemden gelsin die

Bugün tv yi karıştırdım. ANynet+cec diye bir menü var televizyonda. O zaman arc olmuş olmuyor mu bizde ? 40 c 650 modeli benimki

bıldım kadar olmuyo tek kumandaya dusurmeye yarıyor anladım kadarıyla (onu aktıf hale getırınce tv kumandasınkı ses tusu ses sıstemıne müdahale edıyo sesı açıp kapatmak ıcın)
    arc hem ses hem goruntu aktarmak ıcın cozebıldıgım
  • quote:

quote:

quote:

bıldım kadar olmuyo tek kumandaya dusurmeye yarıyor anladım kadarıyla (onu aktıf hale getırınce tv kumandasınkı ses tusu ses sıstemıne müdahale edıyo sesı açıp kapatmak ıcın)

Tamamdır çok sağol.Ben de şimdi karıştırırken o yazıları okudum.Sadece kumanda olayına yarıyor anladığım kadarı ile.

PS3 ile ilgili bir sorunum var şimdi de .

PS3 ün arkasında 1 adet hdmi 1 adet optik ses çıkışı mevcut. Ben ps3 ü ve tv den aynı anda nasıl ses alabilirim ? Çünkü hdmi kısmı tv ye görüntü aktarıyor. Optik kısmını da ses sistemi-tv yapacağım. Acaba ps3 ün sesi hdmi dan tv ye gidip ordan ses sistemine gider mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamamdır çok sağol.Ben de şimdi karıştırırken o yazıları okudum.Sadece kumanda olayına yarıyor anladığım kadarı ile.

PS3 ün arkasında 1 adet hdmi 1 adet optik ses çıkışı mevcut. Ben ps3 ü ve tv den aynı anda nasıl ses alabilirim ? Çünkü hdmi kısmı tv ye görüntü aktarıyor. Optik kısmını da ses sistemi-tv yapacağım. Acaba ps3 ün sesi hdmi dan tv ye gidip ordan ses sistemine gider mi ?

kardeş benım ps3 yok o yüzden bılmıom ama bu bağlantı seklı ıle dedıgım gıbı herseyın sesını ses sıstemınden alıyorum
    mantık su herhalde optık ve hdmı bağlı olunca sisteme tvye ne bağlarsan bağla hdmı a usb gırıslerıne sistemden ses gelıo

• ben bu ara flac ve dts muzıklere takdım ama üstlerde yazdığım gıbı beceremedim calmıyo sııstem :(
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar tv üzerinden ses sistemini kontrol etmeye Simplink denir.Bu da tabiki HDMI ile oluyor.İligili link aşşagıdadır

http://forum.donanimhaber.com/m_45742889/tm.htm

• Arkadaşlar merhaba,
    bende bu ses sisteminden bir de lg lw4500 tv var. Benin masaüstü bilgisayarı 10 m HDMI kablo ile tv ye bağlayacağım. Ses sistemi tv ye bağlı. Bilgisayardan görüntüyüaktardıktan sonra
    sesi ses sisteminden alamk için nasıl bir bağlantı veya ayar yapmak gerekiyor?
  • s.a

arkadaşlar sistemi Screen share fonksiyonuyla kullanan deneyen oldumu aranızda. cep telefonundan görüntü aktarımı yapmak amacıyla. benim birkaç denemem sistem ve telefon arasında kablosuz bağlantı kurulamadığı için başarısızlıkla sonuçlandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: opuslandia

Arkadaşlar merhaba,
    bende bu ses sisteminden bir de lg lw4500 tv var. Benin masaüstü bilgisayarı 10 m HDMI kablo ile tv ye bağlayacağım. Ses sistemi tv ye bağlı. Bilgisayardan görüntüyüaktardıktan sonra

Ses sistemi (receiver) TV'ye HDMI (görüntü için) ve optik (ses için) ile mi bağlı yoksa sadece HDMI ile mi bağlı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oup59

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Ses sistemi (receiver) TV'ye HDMI (görüntü için) ve optik (ses için) ile mi bağlı yoksa sadece HDMI ile mi bağlı?

Ses sistemi ile TV arasında hem HDMI kablo hem de optik kablo bağlantısı var. Şimdi de 10 metrelik başka bir HDMI kablo ile diğer odadaki masaüstü pcyi
    TV ye bağlayacağım. PC den TV ye görüntü aktardığımda sesi, ses sisteminde almak için nasıl bir bağlantı veya ayar yapılması gerekiyor, işte bunu bilmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmir

s.a

arkadaşlar sistemi Screen share fonksiyonuyla kullanan deneyen oldumu aranızda. cep telefonundan görüntü aktarımı yapmak amacıyla. benim birkaç denemem sistem ve telefon arasında kablosuz bağlantı kurulamadığı için başarısızlıkla sonuçlandı

screen share özeliği yok ki bu sistemde ?
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Ses sistemi ile TV arasında hem HDMI kablo hem de optik kablo bağlantısı var. Şimdi de 10 metrelik başka bir HDMI kablo ile diğer odadaki masaüstü pcyi
    TV ye bağlayacağım. PC den TV ye görüntü aktardığımda sesi, ses sisteminde almak için nasıl bir bağlantı veya ayar yapılması gerekiyor, işte bunu bilmek istiyorum.

Bilgisayarı normalde HDMI ile bağladığınızda hem ses hem görüntü TV'den geliyor. Optik ile de TV ve ses sistemi arasında bağlantı olduğuna göre:

1. TV input olarak bilgisayar nereye bağlıysa onu seçin (Diyelim HDMI 2)
    2. Ses sisteminden input seçeneğini "Optical" olarak yapın. (Bilgisayar-->HDMI-->TV-->Optik-->Ses Sistemi şeklindeyiz)
    3. TV'nin sesini sıfırlayın. (Yoksa yankı yapar. Çünkü Bilgisayardan HDMI ile hem ses hem görüntü TV'ye geliyor.)

Bu şekilde sesin sadece ses sisteminden gelmesi gerekir. Modlar ile "NAT PLUS" 5+1 kanala yayabilirsiniz. (Eğer bu sırada ses kaynağı olan bilgisayarda gerçek 5.1 sese sahip bir içerik çalışmıyorsa; oyun,film vb.)

Aklıma gelen diğer seçenek ise:

1. Bilgisayardan ses sistemine 1om kablo ile HDMI in olan bir prota bağlanır. (Eğer iki HDMI portundan birisi boş ise)
    2. Ses sistemi zaten HDMI out ile TV'ye bağlı.
    3. Bu durumda bilgisayardan görüntü ses sistemi receiver ile aktarılmış oluyor.
    4. HDMI bilgisayardan görüntü ile de ses sistemine getirdi. Bu yüzden ses sistemi inpu seçeneği bilgisayarın bağlı olduğu HDMI portu olsun.
    5. TV'nin sesini kısın.Zira ses HDMI out ile TV'ye de gitti.

Sanırım bu da olacaktır.

Akşam deneyeyim. Ben de hiç denemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 28 Şubat 2013; 17:27:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar merhaba,

Bilgisayarı normalde HDMI ile bağladığınızda hem ses hem görüntü TV'den geliyor. Optik ile de TV ve ses sistemi arasında bağlantı olduğuna göre:

1. TV input olarak bilgisayar nereye bağlıysa onu seçin (Diyelim HDMI 2)
    2. Ses sisteminden input seçeneğini "Optical" olarak yapın. (Bilgisayar-->HDMI-->TV-->Optik-->Ses Sistemi şeklindeyiz)
    3. TV'nin sesini sıfırlayın. (Yoksa yankı yapar. Çünkü Bilgisayardan HDMI ile hem ses hem görüntü TV'ye geliyor.)

Bu şekilde sesin sadece ses sisteminden gelmesi gerekir. Modlar ile "NAT PLUS" 5+1 kanala yayabilirsiniz. (Eğer bu sırada ses kaynağı olan bilgisayarda gerçek 5.1 sese sahip bir içerik çalışmıyorsa; oyun,film vb.)

Aklıma gelen diğer seçenek ise:

1. Bilgisayardan ses sistemine 1om kablo ile HDMI in olan bir prota bağlanır. (Eğer iki HDMI portundan birisi boş ise)
    2. Ses sistemi zaten HDMI out ile TV'ye bağlı.
    3. Bu durumda bilgisayardan görüntü ses sistemi receiver ile aktarılmış oluyor.
    4. HDMI bilgisayardan görüntü ile de ses sistemine getirdi. Bu yüzden ses sistemi inpu seçeneği bilgisayarın bağlı olduğu HDMI portu olsun.
    5. TV'nin sesini kısın.Zira ses HDMI out ile TV'ye de gitti.

Sanırım bu da olacaktır.

Akşam deneyeyim. Ben de hiç denemedim.

Üstat teşekkürler, aslında sen de benim aklımdan geçenleri yazmışsın, HDMI kablo yarın gelecek ve o zaman deneme fırsatım olacak.
    Umarım randıman alabilirim. Tecrüblerimi paylaşırım buradan.

• Arkadaşlar HD ses denemesi yapmayanlar, LG HB1100 MK USB player'dan Dolby TrueHD çözüp çözmediğini aşağda verdiğim 1d.lık örnek mkv video dosyası ile deneyebilirsiniz. cihaz ekranında Dolby TrueHD ibaresi olup olmadığını bildirirsiniz. Diğer bağlantılar HDMI 1.4 ile denenmesi, optik bağlantı Dolby TrueHD ses vermez.

http://www.dosya.tc/server2/XJTvkj/DolbyTrueHD.rar.html
  • Arkadaslar bu sistemle bunun hb906 modeli arasında kaldım.

Şimdi bende digiturk ve ps3 var ben bu modelden aldıgım zaman digiyi ve ps3 ü bu cihaza bagladıgımda ve bu cihazın cıkısınıda tv ye bagladıgım zaman (TV LG LW 4500) sesleri bu sistemden alabilirmiyim tabi görüntü de tv den gelicek bu sekilde sıkıntı yasarmıyım bunun bilgisini ögrenmek istiyorum. Birde bu modelin oynatıcısı harici hdd taktıgımız zaman içindeki dts olsun dts hd olsun bu ses codeclerini direk usb den baglı hdd ile çözebiliyormu birde bunu ögrenmek istiyorum. Son olarakta oynatıcısı usb mkv lerde sorun cıkarırmı lg lw4500 tv nin oynatıcısından memnun degilimde elimdeki cogu dts filmi izlemedim dudruyor öyle bu cihazı alınca böyle bir sorun yasarmıyım merak ediyorum
  • PC den 10 m HDMI kablo ile TV'ye ses ve görüntü aktarmayı gerçekleştirdim.
    Bağlantıdan sonra win7 kurulu PC de "ekran çözünürlüğü" kısmından "bu ekranı genişlet" ya da "bu ekranı yenile"
    seçeneğini veya eğer TV görebileceğiniz bir yerde ise direkt TV'yi seçerek görüntü aktarımı yapılır.
    Ses sistemi açılarak "optical" seçeneği ile optik kablo üzerinden ses alınır.
    Eğer uzun mesafeli bir wireless optic mouse olsa çok işe yarayacak...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ömerçip1

Arkadaşlar HD ses denemesi yapmayanlar, LG HB1100 MK USB player'dan Dolby TrueHD çözüp çözmediğini aşağda verdiğim 1d.lık örnek mkv video dosyası ile deneyebilirsiniz. cihaz ekranında Dolby TrueHD ibaresi olup olmadığını bildirirsiniz. Diğer bağlantılar HDMI 1.4 ile denenmesi, optik bağlantı Dolby TrueHD ses vermez.

http://www.dosya.tc/server2/XJTvkj/DolbyTrueHD.rar.html

Audio Format desteklenmemektedir
    Diyo hic acmiyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar levoank' ın vermiş olduğu sonuçlar neticesi LG HB1100 MK USB'den MKV videolar içindeki HD sesleri desteklemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerçip1 -- 3 Mart 2013; 0:11:43 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.