Şimdi Ara

[[[---LG E500 KULÜBÜ---]]] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.651
Cevap
9
Favori
169.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: irfanzeki

Arkadaşlar, SATA (AHCI) sürücüleri ile ilgili olarak kimsenin mesaj yazmadığını görünce, ben yazayım dedim. Çünkü, ben yaşadığım kilitlenme sorunu ile ilgili çözüm olarak denediğim bir çareydi, sata sürücüsü ile hard diski kullanmak. Bu tarz problem yaşayan bir arkadaşın mesajları da dikkatimi çekti, ona tavsiyem benim attığım tüm mesajlarımı okuması, çünkü bende de durup dururken kilitlenme oluyordu, hatta açılırken bile kilitlenip kalıyordu. Sadece düğmeden yeniden başlatılabiliyordu. Artık olmuyor, sanırım çözüm olan şey hem sata sürücülerini kullanmak hemde bütün ilgili işletim sistemi yamalarını kurmak.

Vereceğim linkten hem vista hemde xp sürücülerini indirebilirsiniz, ben her iki işletim sistemini de kullanıyorum ve her ikisini sata sürücüleri ile kullandığımı ayrıca belirteyim. Nasıl kuracağınız konusunda ise daha önce denememiş arkadaşlar için basit bir açıklama olarak şunları belirteyim, önce aygıt yöneticisinden: IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler --> (Hard diskin bağlı olduğu) Denetleyiciyi bulup sürücü güncelleştir'den indirdiğiniz sürücüyü göstermeniz, sonra sistemi yeniden başlatmanız ve BIOS'dan AHCI modu seçmenizden ibarettir. Sistem başladığında sürücüyü tekrar güncelleştirmek için isteyenler Intel Matrix Storage Manager'ı kurabilir.

Hepinize kolay gelsin, umarım sorun yaşamazsınız...

Linkteki noktalı yerlere ne geleceğini biliyorsunuz sanırım...
    Sürücü Link:http://r........e.com/files/111314881/SATA__AHCI__HDD_Drivers.zip.html

irfan zeki ark.ım dedini yaptım IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler de 3 tane blüm var 1.si birincil IDE kanalı 2.si İkincil IDE kanalı 3.süde Intel ICH8M 3 portal serial ATA Storage Controller -2828 ben hepsinide güncelleştir dedim ve senin rapide attığın rarlı dosyaı indirdim ve xp olanı içinden aldım ve sürücü olarak ta bunu gösterdim ama " Donanım güncelleştirme sihirbazı devam edemiyor.Sihirbazınız donanım için şu an yüklü olandan daha iyi bir yazılım bulamadı" die kalıyor ve güncellemiyor acaba sürüyü kaldırsam hardisk çökermi?ona göre kaldırıp senin gösterdiğinn yazılımı yüklücem ona.bide biostan ahci modunu nereden seçiyoruz.çok teşekkürler ark.ım

• birde LG intelligent updatteki tüm windows packlari full update etmiştim ama hala takılıyor oyunlarda.inş. düzeltirim off ki ne off
  • Birde ark.lar bu uyku ışığı herkesde hep yanıyor durumdamı yada kapatmak için bi çözüm bulan varmı ? Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJSahmet -- 30 Nisan 2008; 16:06:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: DJSahmet

quote:

Arkadaşlar, SATA (AHCI) sürücüleri ile ilgili olarak kimsenin mesaj yazmadığını görünce, ben yazayım dedim. Çünkü, ben yaşadığım kilitlenme sorunu ile ilgili çözüm olarak denediğim bir çareydi, sata sürücüsü ile hard diski kullanmak. Bu tarz problem yaşayan bir arkadaşın mesajları da dikkatimi çekti, ona tavsiyem benim attığım tüm mesajlarımı okuması, çünkü bende de durup dururken kilitlenme oluyordu, hatta açılırken bile kilitlenip kalıyordu. Sadece düğmeden yeniden başlatılabiliyordu. Artık olmuyor, sanırım çözüm olan şey hem sata sürücülerini kullanmak hemde bütün ilgili işletim sistemi yamalarını kurmak.

Vereceğim linkten hem vista hemde xp sürücülerini indirebilirsiniz, ben her iki işletim sistemini de kullanıyorum ve her ikisini sata sürücüleri ile kullandığımı ayrıca belirteyim. Nasıl kuracağınız konusunda ise daha önce denememiş arkadaşlar için basit bir açıklama olarak şunları belirteyim, önce aygıt yöneticisinden: IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler --> (Hard diskin bağlı olduğu) Denetleyiciyi bulup sürücü güncelleştir'den indirdiğiniz sürücüyü göstermeniz, sonra sistemi yeniden başlatmanız ve BIOS'dan AHCI modu seçmenizden ibarettir. Sistem başladığında sürücüyü tekrar güncelleştirmek için isteyenler Intel Matrix Storage Manager'ı kurabilir.

Sürücü Link:http://r........e.com/files/111314881/SATA__AHCI__HDD_Drivers.zip.html

irfan zeki ark.ım dedini yaptım IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler de 3 tane blüm var 1.si birincil IDE kanalı 2.si İkincil IDE kanalı 3.süde Intel ICH8M 3 portal serial ATA Storage Controller -2828 ben hepsinide güncelleştir dedim ve senin rapide attığın rarlı dosyaı indirdim ve xp olanı içinden aldım ve sürücü olarak ta bunu gösterdim ama " Donanım güncelleştirme sihirbazı devam edemiyor.Sihirbazınız donanım için şu an yüklü olandan daha iyi bir yazılım bulamadı" die kalıyor ve güncellemiyor acaba sürüyü kaldırsam hardisk çökermi?ona göre kaldırıp senin gösterdiğinn yazılımı yüklücem ona.bide biostan ahci modunu nereden seçiyoruz.çok teşekkürler ark.ım

irfanzeki ark.ım dedini yaptım buldum nsl yüklenceni ve yükledim ama orada 2 tane dosya gösteriodu klasöründe ben 1.sini yani iaahci'yi yükledim. yükeldiğim yazılım ise Intel ICH8M 3 portal serial ATA Storage Controller -2828'i güncelleştirdim sonra bilgisyarınız tekrar başlatılacaktır dedi bende evet dedim sonra açıldı bios ayarlaına girdim aschi yi enable yaptım sonra çıkarken save ettim ve tekrardan başlattım sonra xp yazısı görünüdü ve tam açılcakken mavi ekran hatası verdi ve tekrardan başlattı kendini yine denedim aynısını yaptı 3-4 defa denedim yine aynısını yaptı en sonunda windowsu en son çalışır haliyle yapılandır dieyerk kurtardım işi ;).ama maalesef verdiğin güncellemeyi yükelyemedim bi yerde yanlışlıkmı yaptım acaba diyip sana bütün yaptıklarımmı yazıdm irfazeki ark.ım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DJSahmet -- 30 Nisan 2008; 16:25:20 >

• irfanzeki kardeş Vista kullanıyorum aygıt yöneticisinden güncelle deyip verdiğin driver ı gösterdim geçerli sürücünüz güncel hatası verdi. Bende yüklü olan Intel ICH8M 3 portal serial ATA Storage Controller -2828. acaba aygıt yöneticisinden sürücüyü kaldırıp mı seninkini göstersem ya da başka bi yolu var mı?
  • vista yüklüyken xp kullanılamıyor kullanan varsa çaresini sölesin sistem görünüyor ama açılışta işletim sistemi seçeneklerinde vista yok sebebini bilen varsa lütfen söylesin...
  • mrb arkadaslar ben lg e500 l277t aldım.yani 1.6 core duo 2 gb ram 120 gb harddısk ekran kartı da gmax3100 grafik kartı,ekran kartında şüphem vaar oyunlar için.sizce haklımıyım?
    birde nakit fiyatı 1520 ye geldi bana.nasıl fiyat?
  • ekran kartını bilemiyorum ama fiyatı çok yüksek geldi bana ben u.ap22t yi aldım ona yakın fiyata çok olmuş o.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hknslh

mrb arkadaslar ben lg e500 l277t aldım.yani 1.6 core duo 2 gb ram 120 gb harddısk ekran kartı da gmax3100 grafik kartı,ekran kartında şüphem vaar oyunlar için.sizce haklımıyım?
    birde nakit fiyatı 1520 ye geldi bana.nasıl fiyat?

şaka gibi bir fiyat...çok pahalıya almışsın. Alalı epey oldu sanırım. çünkü 23 nisandaki vatan bilgisayarın kampanyasından 5 taksitle, 822YTL ye aldım aynı bilgisayarı.
  • arkadalar alalı 1 hafta oldu.cokmu pahalı? suankinakit fiyatı kac? bilen varmı? bencede cok pahalı geldi ama geri veririm.
  • arkadaşım verebiliosan geri ver bana da çok pahalı geldi ekran kartı çok kötüü
  • o paraya uap22t alırsın taksitle hemde
  • quote:

Orjinalden alıntı: hknslh

arkadalar alalı 1 hafta oldu.cokmu pahalı? suankinakit fiyatı kac? bilen varmı? bencede cok pahalı geldi ama geri veririm.

hiç mi internetten fiyat araştırması yapmadın?

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=30887

http://www.sadecenotebook.com/default.asp?pid=2&uid=621

• Arkadaşlar sanırım bu SATA olayı tam anlaşılamadı...Onun için adım adım tekrar yazıyorum..

1. Sürücüleri indirin (daha önceki mesajımda verdiğim linkten)
    2. Çalıştır'a devmgmt.msc yazıp IDE ATA/ATAPI seçeneğini genişletin ve oradan Birincil IDE Kanalının altındaki ilk Ultra ATA Storage'a sağ tıklayın
    3. Sürücüyü güncelleştir seçin. (Bu aşamadan sonrasını XP için yazıyorum, Vista için birkaç menü farkıyla benzerlerini uygulabilirsiniz)
    4. Listeden ya da belirli bir konumdan yükleyi seçin ondan sonra da arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim sekmesiyle devam edin.
    5. Karşınıza gelen menüden, Disketi Var'ı seçin ve sürücüyü gösterin (iaahci.inf)
    6. Karşınıza gelen menüden Intel(R) 82801 HEM/HBM SATA AHCI Controller'ı seçin ve ileri deyip devam edin ve bitirin.
    7. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecektir, başlatın ve başlarken bios'a girin ve AHCI modu Enable yapın. (AHCI modu enable yapmazsanız bilgisayarınız açılmayacaktır, mavi ekranla karşılaşacaksınız)
    8. Bilgisayarınız açılınca isterseniz Intel Matrix Storage Manager'ı yükleyin (Bu sayede sürücünüz bir kez daha güncellenmiş olacaktır)

Bu basamakları uyguladıktan sonra, problemle karşılaşacağınızı sanmıyorum...

DJSahmet arkadaşım, 6. Basamağa dikkat !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanzeki -- 2 Mayıs 2008; 1:00:25 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DJSahmet

quote:

.bide biostan ahci modunu nereden seçiyoruz.çok teşekkürler ark.ım

Advanced --> AHCI Mode --> Enabled Bu kadar basit
    Birde sürücüyü kaldırınca hard disk göçermi demiştiniz ona da cevabım hayır göçmez ama sizin sürücüyü kaldırmanız gerekmiyor...

• Arkadaşım aynı sorun bende de var dı servıse sordum bısey demedıler cıft taraflı bant gıbı bısey varmıs onu cekerız olur bıter dedıler sen naptın cozdun mu sorunu???
  • quote:

Arkadaşlar sanırım bu SATA olayı tam anlaşılamadı...Onun için adım adım tekrar yazıyorum..

1. Sürücüleri indirin (daha önceki mesajımda verdiğim linkten)
    2. Çalıştır'a devmgmt.msc yazıp IDE ATA/ATAPI seçeneğini genişletin ve oradan Birincil IDE Kanalının altındaki ilk Ultra ATA Storage'a sağ tıklayın
    3. Sürücüyü güncelleştir seçin. (Bu aşamadan sonrasını XP için yazıyorum, Vista için birkaç menü farkıyla benzerlerini uygulabilirsiniz)
    4. Listeden ya da belirli bir konumdan yükleyi seçin ondan sonra da arama yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim sekmesiyle devam edin.
    5. Karşınıza gelen menüden, Disketi Var'ı seçin ve sürücüyü gösterin (iaahci.inf)
    6. Karşınıza gelen menüden Intel(R) 82801 HEM/HBM SATA AHCI Controller'ı seçin ve ileri deyip devam edin ve bitirin.
    7. Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecektir, başlatın ve başlarken bios'a girin ve AHCI modu Enable yapın. (AHCI modu enable yapmazsanız bilgisayarınız açılmayacaktır, mavi ekranla karşılaşacaksınız)
    8. Bilgisayarınız açılınca isterseniz Intel Matrix Storage Manager'ı yükleyin (Bu sayede sürücünüz bir kez daha güncellenmiş olacaktır)

Bu basamakları uyguladıktan sonra, problemle karşılaşacağınızı sanmıyorum...

DJSahmet arkadaşım, 6. Basamağa dikkat !!!

irfanzeki ark.ım çok saol senide yordum bu saatte bu kadar geç cevap yazmamın nedenide az önce yazdıklarını uyguluo olmamdı.ama maalesef bi işe yaramadı bende birincil driver'ın altında İkincil driver var ve onu güncelleştirdim senin verdiğim güncelleştirme ile ve biostanda ahcı yı enable yaptım tamam açıldı bi deniim dedim bioshock oyununu açtım biraz oynadım bi 20dk kadr sonra yine takıldı.

• quote:

Orjinalden alıntı: muallim_06

Arkadaşım aynı sorun bende de var dı servıse sordum bısey demedıler cıft taraflı bant gıbı bısey varmıs onu cekerız olur bıter dedıler sen naptın cozdun mu sorunu???

çift taraflı bant mı? ne alaka çözemedim valla bi açıklama yaptılarmı ark.ım hala bu sorun dewam ediomu sende?
  • Arkadaşlar ben LG nin Support una güvenerek makınama direk format atip XP kurdum ancak sitenin arama motorunda sanırım bir problem var dolayısı ile driverlara ulaşamadım forumdan okudugum kadarı ile bazıları LG intelligent Update kurarak çözmüş ancak aynı şeyi denediğimde bende "Bu setup yanlızca Vista ile uyumludur" gibi bir hata verdi.dolayısı ile XP de çalışmadı aranızdan bir yardımsever arkadaş driverlari harhangibir bir share sitesine yada bana MSN den yollayabilirmi makına hiçbir işime yaramıyor driverlarinida bulamadım saygılarımla.

Not : Modelim LG - E500 U.AP22T
  • ülke seçeneğinden united kingdom seç driverlar çıkar
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.