Şimdi Ara

LG E2240S-PN Monitör / Kablo Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • LG E2240S-PN Monitör bu ürünü 1.5 senedir kullanıyorum, binbir çile ile.

Ürün geldiği ilk günden beri (ilk başlarda çok çok nadir ve milisaniye sürecek şekilde ama sonra arttı), kırmızı rengi iletmiyor ve bu nedenle ekrandaki görüntünün tamamı mavi tonlarda gözüküyor. Ve bu genelde bir titreme şekilde oluyor. İlk başlarda farkedemedim nedenini ancak birkaç aydan sonra servis çağırdım, kablodaydı sorun. Onlar da baktılar, kablo kırılmıştır içerden dediler. Değiştirin dedim, garantiye girmez bunlar sarf malzeme dediler, yenisini alın düzelir deyip gittiler.
    Piyasadan 2 tane kablo aldım, tabi VGA. Çünkü ürün 1920x1080 desteklemesine rağmen tek VGA çıkışı var ancak bu kablolardan hiçbirisi FULL HD görüntüyü aktarmadı. Servis değişim yapmıyoruz dedi, ama garanti belgelerinde ürünle beraber gelen, kutudan çıkan herşeyin garantiye dahil olduğu benzerinden bir ibare yazmışlar. Servis gelince bu sarf malzeme, değiştirilmez garantiden diyor.
    Monitörü şu anda ya garip renk tonlarıyla bozulunca, kabloyla devamlı oynayarak ve sinir bozucu bir şekilde kullanabiliyorum. Veya standart bir VGA kabloyla düşük çözünürlüklerde. Çok kaliteli VGA kablolar bulman lazım dedi bir satıcı, 40-50 TL oluyormuş onlar da. Çok uyuz oldum aylardır bu duruma, ne yapmam lazım?

***Not: En son ekran kartımı 5770'ten 6870'e değiştirdim. 5770'te VGA çıkışı vardı ancak 6870'te DVI-VGA dönüştürücü aparatını kullanıyorum. Sanırım bu yüzden olacak renk sorunu yetmezmiş gibi bir de kumlanma benzeri şeyler oluyor monitörde. Kumdan ziyada -- gibi silik çizgiler oluşuyor görüntüde
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belanir -- 24 Eylül 2011; 4:05:03 >

• Ekleme yapmak istedim. Forumda bazı konularda VGA kablo ile 1920x1080 çözünürlük alamazsın yazmış pek çok kişi. Bu konuda bilgili birisi değilim sadece kullandığım monitörden tecrübelerimde söyledim. Monitör 1920x1080 çözünürlükte, FULL HD içerikli görüntüleri VGA kablo ile oynatıyor. Görüntüde herhangi bir sorun olmuyor şayet kablo iyi havasındaysa, sadece ileri-geri sarmalarda takılıyor biraz ki o da normal sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.