Şimdi Ara

LG, dünyanın ilk doğal 1000Hz Full HD oyuncu monitörünü tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • LG, dünyanın ilk doğal 1000Hz Full HD oyuncu monitörünü tanıttı
    LG, rekabetçi e-spor oyuncularını hedefleyen yeni UltraGear 25G590B gaming monitörünü duyurdu. Şirket, bu modelin dünyada 1080p çözünürlükte 1000Hz doğal yenileme hızına ulaşabilen ilk monitör olduğunu belirtiyor. 

LG UltraGear 25G590B özellikleri

LG UltraGear 25G590B, 24.5 inç boyutunda IPS LCD bir panelle geliyor ve Full HD (1920×1080) çözünürlük sunuyor. LG, bu tercih ile hem yüksek kare hızlarını desteklemeyi hem de profesyonel oyuncular için minimum gecikme ve maksimum netlik sağlamayı hedefliyor. 

Şirket, bu modelin doğal 1000 Hz desteğiyle öne çıktığını vurgularken, geçmişte bazı monitörlerin bu seviyeye yalnızca düşürülmüş çözünürlüklerde veya çift modlu yapılarla ulaşabildiğini hatırlatıyor. Örneğin bazı rakip modeller 1440p çözünürlükte daha düşük yenileme hızları sunarken, 720p gibi daha düşük çözünürlüklerde 1000 Hz seviyelerine çıkabiliyordu. LG ise bu yeni modelde 1080p çözünürlükte doğrudan bu performansı sağlayabiliyor.

Monitörde ayrıca hareket bulanıklığını azaltmaya yönelik Motion Blur Reduction Pro teknolojisi yer alıyor. Bu sistem, hızlı sahnelerde oluşan gölgelenme ve smearing etkisini azaltarak özellikle hızlı nişan alma ve takip gerektiren FPS oyunlarında daha net görüntü sunmayı amaçlıyor. IPS panelde kullanılan özel düşük yansımalı kaplama ise renk doğruluğunu korurken parlama sorununu azaltıyor.

Ayrıca Bkz.Sony'den PlayStation Plus abonelerine yeni zam

Monitör, yapay zeka destekli bazı yazılımsal özellikleriyle de dikkat çekiyor. AI Scene Optimization, oynanan oyunun türüne göre görüntü ayarlarını otomatik optimize ederek "daha gerçekçi ve derin" bir görsel deneyim sunmayı hedefliyor. AI Sound özelliği ise uyumlu kulaklıklarla birlikte daha net iletişim ve daha iyi mekansal ses algısı sağlamayı amaçlıyor.

Tasarım tarafında ince çerçeveler ve küçük ayak iziyle masaüstünde daha fazla alan bırakılması hedeflenmiş Ayrıca hassas yükseklik, eğim ve döndürme ayarları için kalibrasyon göstergeleri de bulunuyor. Arka bölümde ise isteğe bağlı RGB aydınlatma yer alıyor.

LG UltraGear 25G590B modelinin 2026’nın ikinci yarısında piyasaya çıkması bekleniyor. LG, fiyatlandırma ve bölgesel satış detaylarını ise lansmana yakın bir tarihte açıklayacağını belirtiyor.

Kaynak:https://www.lg.com/global/newsroom/news/media-entertainment-solution/lg-electronics-introduces-worlds-first-native-1000hz-full-hd-gaming-monitor/

• 32 cm olsaydı iyi olurdu ekran

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Kalp temiz olursa dilden güzel sözler çıkar. İMAM ALİ

Ne zaman bir bardak soguk su içerseniz beni hatırlayın İMAM HÜSEYİN
  • solayak27 kullanıcısına yanıt
    32 metre olsa tadından yenmez..

• bunu alip hala maçlarda sondan birinci olup 60hz li oyuna az bişi emek vermiş ortalama bi oyuncudan hs yiyecekler var 35 45 yaş arasının aimi yetmeyince her türlü avantajı sağlaması için çıkmış bi ürün gibi ben hala 144hz deyim oyun lobileri
    60,144,165,180hz ile 240,360,400hz oyuncular ayrı lobide olmali yok yüksek hz, snaptap,rapidtrigger mouse klavye, manyetij switch nvida reflex en boy orani ile karakterleri büyütme bazı monitörlerde oyunda flash yiyince efekti kısıyordu hani rekabet nerde valo da gold 60hz bi adamın karşisina 1000hz li adam denk geldiğini düşünün bi

Ayrıca ses iletimi daha önemli hale geliyor çünkü windows driver'laından kaynaklı bir durum nedeniyle ses her zaman gecikmeli geliyormuş. linux'da ses gecikmesi 3-15 ms iken , win'de 60-120ms oluyormuş.

CS2 Kitchenyoutube
    Linux vs Windows Audio Latency Test in CS2
    https://www.youtube.com/watch?v=Fsy-y0UBX8Y

RecordingStudio9youtube
    Audio Latency Test on Linux KDE Neon Plasma 6.3 | How Low Can You Go?
    https://www.youtube.com/watch?v=FgGtcNbS8Yc

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • -Apeiron- kullanıcısına yanıt
    hocam parlaklık önemli konu ama siz görmediyseniz gerçek siyah yani doğal karanlık veren monitör gördüyseniz yandınız demektir çünkü o monitörse diğerleri çöp resmen , o yüzden ben gördüm başkaları görmesin yoksa şuan kullandığınız o dandik monitörlerden tiksiniyorsunuz , örnek vermek gerekirse; 720P görüntüye alışan biri 4K görünce şoka uğrar ya , aynısı oluyor :) bende konunun başka yerine değinmek istedim , isterse 1.000 değil 10.000hz olsun , bana gerçek doğal görüntüyü sunamadıktan sonra beni cezbetmiyor

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    OLED siyahlar konusunda daha iyi haliyle. Onun da tahtını MiniLED ele geçiriyordu en son. Şimdi de MicroLED konuşulmaya başlanmış. TV alanında daha çok gelişme oluyor.

Avrupa Birliği Enerji Verimliliği Endeksi diye güya çevreçi bir kanun çıkarmış. Bu kanuna göre televizyon ve monitörlerin duvardan çekebildiği belirli bir güç sınırı var. O yüzden 8k ekranlar ve yüksek parlak ekranlar mümkün değil.

"Avrupa Birliği, 1 Mart 2023 itibarıyla Enerji Verimliliği Endeksi (EEI) kurallarını güncelleyerek televizyonların tüketebileceği maksimum güç limitlerini ciddi oranda aşağı çekti.

Bu tarihten önce 4K televizyonlar sıkı sınırlara tabiyken, 8K ve OLED gibi görece yeni teknolojilere "istisna" tanınıyordu. Ancak Mart 2023'te bu istisnalar tamamen kaldırıldı. Yeni kurallarla birlikte, ekran boyutu ne olursa olsun bir 8K televizyonun tüketebileceği maksimum elektrik sınırı, neredeyse standart bir 4K televizyonunkiyle aynı seviyeye getirildi."

Kaynak:

LG, dünyanın ilk doğal 1000Hz Full HD oyuncu monitörünü tanıttıflatpanelshd
    New EU energy regulation could effectively ban 8K TVs in 2023
    https://www.flatpanelshd.com/focus.php?subaction=showfull&id=1665647227

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Hmm.. Önemli bir kısıtlama. Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

monitörlerde oled ve mini led kapışması oluyor , ikisininde artıları var

mini led olede kıyasla bozulma felan olmuyor heralde , mini ledleri çok araştırmadım o yüzden bilmiyorum

ama oled panellerde şuan 3. versiyonlar çıktı ve ilk versiyona göre baya baya bi gelişti

oled alırken 3. versiyon yani en son çıkan paneli almak lazım

----------bu profildeki kişi veya kişiler hayal ürünüdür ----------
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

valla bende şuan öğrendim

insan sağlığı açısından olması gereken bişidir mutlaka

--

ab olmasa dünya sıkıntılı olurdu , yakın zamanda cep telefonlarında elle çıkarılabilir telefonlar üretilmesini zorunlu kılacak yasa yaptılar ...

2027'de telefonlar mecbur eski usulde olduğu gibi üretilecek yoksa ab ülkelerinde satılamıcak

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt

Biraz pahalı ama LG'nin C serisi OLED TV'leri en iyisi. Monitörleri bilmiyorum. Bence artık medya izleme ve bilgisayar işleri ayrılmalı. TV'ler HDR-DV medya konusunda artık rakipsiz gibi bir şey. Yakın zamanda DV2 de duyuruldu.

bilgi için eyw , favoriye atayım ilerde lazım olcak çünkü , yakın zamanda sadece 4K FİLM izlemek için tv alacağım

bu arada;

tv izlemeyi yıllar yıllar önce bıraktım

heee monitör dersen sıralı şekilde neler çıktığını yazarım LG, dünyanın ilk doğal 1000Hz Full HD oyuncu monitörünü tanıttı 

son olarak ; favorilere daha önce 2 tv atmıştım , bi bak istersen , senin attığınıda ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 22 Mayıs 2026; 23:16:6 >

• bunu çıkaracağına 32" 8K 120HZ monitör çıkartsalardı daha iyi olurdu

FullHDden 4K ya geçince bir daha FullHD nin yüzüne bakmazsınız

FullHD isterse 2000000000000000Hz olsun ÇÖP

Hz artması demek renk kalitesinin düşmesi demektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 23 Mayıs 2026; 9:30:4 >

knk 8k da hangi oyunu 120 fps oynıcan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Dell S2725QS 4K/120Hz monitör aldım aynı monitör aşağıdaki hzleri destekliyor oyun için almadım göz için aldım

FullHD 360Hz

2K 2560x1440 280Hz görüntü fazla bozulmuyor

4K 3840x2160 120Hz (doğal çözünürlük)

Yazı ve görüntü netliğinde 4K çözünürlüğe geçiyorum 8K 120Hz monitör sana zaten FullHD de 1000Hz verir kafa basmayınca anlamıyorsunuz

Ayrıca aşırı fazla Hz oyunlarda hiç bir önemi yoktur aksine renk kalitesini düşürür bunu da 20 yıl sonra anlarsın

Bir de bit olayı vardı sinyalle renk kalitesindeki biti karıştıranlar vardı bunu anlatana kadar 10 yıl geçti

Monitörlerde kesinlikle 16K 60Hz ve 8K 120Hz panellere geçilmesi lazım (Tablet ve telefon görüntüsü) artık yazılımla istediğiniz çözünürlüğe geçiyorsunuz

HDMI 2.2 16K 60Hz 8K 120Hz desteği var

DP 2.1 16K 60Hz 8K 120Hz desteği var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 24 Mayıs 2026; 20:10:12 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.