Şimdi Ara

LG 55UH770v Kullanıcı incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu tv'yi almak isteyen ama şüpheleri olan insanlara yardımcı olmak istedim ama şunu unutmayın elektronik şans işidir bende olmayan sizde olabilir yada tam tersi. Ama genel olarak bi seri genelde ayni hatalari verir yada vermez kısaca %90 benim anlattiklarim tv'yi alan çoğu kişi için geçerli olacak.
    Öncelikle evde guzel dursun gelene gidene hava atayim diyosaniz hic duşunmeyin ozellikle ayak tasarimi metal çerçevesi ve genel komple tasarimiyla bana gore piyasadaki kendi ligindeki en guzel televizyon tabiki xd85 serisiyle birlikte.samsungun ku serisi plastik bildigin, philips duvara asilinca guzel ama tv unitesinde ayaklar cirkin vs. Vs. Yani tasarim olarak mukemmel malzeme kalitesi ust duzey.
    Gelelim asıl olaya. Amaç şıklık degil ekran kalitesiyse orda rakipleriyle ustunlukleride var dezavantajlarıda. Oncelikle renkler kesinlikle inanilmaz siyahlar oldukca iyi ekran hizli. Benim tv'de ghosting bulutlanma isik sizmasi gibi olaylar cikmadi. Yanliz su siyah ekranda altyazi cikinca ekranin hafif beyazlamasi ayri olay. Bu var evet ama bu ışık sızması degil arkadaslar bu edge led tvlerin genel olayidir. Ordaki alttaki veya yandaki led yaninca ekranin diger ucuna dogru ışık hüzmesi oluşuyo mecburen. Bundan rahatsiz olanlar kalınlığı göze alacak ve direkt ledleri dusünmeli. Gelelim en cok kıl oldugum olaya. Evet hafif bi banding var. Evet her tvde nerdeyse var. Ama orneğin en buyuk rakibi xd85 serisinde bu daha az. Bandingin asıl sebebi ekran uniformity cok iyi degil tvnin. Dolayisiylada acik renkli ve tum ekran ayni renkteyken biraz banding olusumu var. Maclar , gokyuzu vs gibi durumlarda belli oluyo ama bu bandlar ince ve cok fazla degil. Forumda bazı üst düzey tvlerin fotoları falan dönüyo böyle 10ar cm lik borular seklinde. Öyle abartili degil banding. Ama var ve sıkıcı bir durum cünkü göz bi gördümü hep onu görüyo. Fakat şunu bilin bu ledlerin genel bi sorunu ve alacağınız 10binlik ledde de %70-80 çıkabilir.
    Gelelim asıl gıcık oldugum konuya. Tv de hdr game modu yok. Oyun modunda fena sayilmayan tv ki cok iyide sayilmaz cunku oyun dedinmi va panel aslinda en iyisi samsung bu konuda daha iyi yani. Ama yinede oyun modunda tv kotu degil renkler zaten inanilmaz input lagda 50lerde falan fena sayilmaz. Ama ps4te hdr oyun açtığında işte orda biraz keyif kaçiyo. Çunku sığır lg bi update ile kolayca koyabileceği hdr game modunu hala yapmadi tv ye. Mesela xd85 serisindede tv ilk çıktığında hdr game yoktu sonradan update ile ekledi. Lg hala bişey yapmadı ve yapacak gibide görünmüyo. Hdr game modu olmayınca hareketsiz durunca oyun tablo gibi tabii hdr super. Ama hareket ettigin an oyun modundaki o akıcılık yağ gibi hissi yok. Sanki takılıyomuş gibi. Hatta resimde dalgalanma gibi seyler bile dikkat ederseniz oluyo.
    Gelelim smart ve kullanim tarafina. İşte burda rakipsiz. Webos3 falan değil asıl olay kumanda. Abimde uf85 serisi lg var ve ordan aşinayım kumandaya ama bu seneki kumanda ozellikle tekerlek işlevininde gelmesiyle inanilmaz olmuş.zaten iyiydi bu wii tarzi imleçli kumanda olayi artik mukemmelleşmiş. Webos zaten hızlı ve bence en iyi arayuz.
    Sonuc olarak size 3 onerim var 4bin-5bin fiyat aralığında;

1-Mukemmel malzeme kalitesi, estetik salonu guzel gosteren bi alet, tablo gibi renkler ve motionu iyi hizli bi tv istiyosan genel kullanim icin(sd tv ve hd 4k falan film icin gibi) super bir tv.
    2-Oyun odakliysan ne bu nede xd85 gibi ips paneller yerine samsung gibi VA panel kullanan firmalara bak. Daha ucuz olsa bile ku7000ler bile iyi iş çikarir.
    3-Ne lg kadar guzel renkler versin ne de samsunglar kadar oyun odaklı olsun ama ikisindende biraz olsun diyosan en iyisi sony xd serileri mümkünse xd8505, olmadi xd7005 falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exseri -- 25 Kasım 2016; 1:22:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam çok güzel inceleme ellerine sağlık bahsettiğin modellerin neredeyse hepsine aşinayım Hale'n karar veremedim. TV yi açıkçası pek oyun için kullanmıyorum şıklık ve akıllı Kumanda olayı önemli ama şu bellek yetersiz durumları beni yıprattı o yüzden bir türlü karar veremedim lg Sony Samsung???? geçen teknosada bir eleman Sony i övdü durdu ama akıllı Kumanda eksiğini göz ardı edemiyorum, lg de kullandım biraz nefret var Web os 1 e karşı. Eee geriye bir tek Samsung kaldı gibi Samsung la ilgili bilgilerini paylaşa bilir misin

• ihsanberk kullanıcısına yanıt
    Dostum samsung tv'ler gerçekten güzel. Lg ve samsung zaten birbirine çok benziyor özellikle renklerin parlaklığı doygunluğu konusunda. Hani hep denen bi laf var açıyo samsung ve lg parlaklığı patlatıyo renkleri millet kanıyo buna diye. Bu kısmen doğru çünkü samsung ve lg tvlerden Sony ye geçince sanki renkler soluk geliyo. aslında bu göz yanılgısı belkide sony hepsinden daha doğru renkler veriyo. Ama insan o parlak tablo gibi renkleri istiyo ki gerçekten özellikle İPS paneller tablo gibi renkler oluşturuyo ve salonda nerde oturursan otur görüntü bozulmuyo. Neyse samsung %90 VA panel yapar bu paneller İPS kadar güzel renk yapar İPS den daha iyi input lag sonuçları vardır. Yani PS4 için falan süper. Biraz açılardan renk kaybı olur ama oda iyice yandan bakman lazım. Samsungun bence sorunu paneli kalitesi falan değil ki bence mükemmel bu konuda.
    Olay destekte. Samsung okadar büyüdüki ve heryıl okadar farklı dalda okadar çeşitli ürün sürüyo ki pazara çıldırmış durumda. SSD'den bataryaya çamaşır makinesinden televizyona fırından bilmem neyin içindeki çipsete ordan telefona ve binbirçeşit ürün. Ve sonra bu ürünlere 2 yıl sonra hiçbir destek vermiyo yazılımsal olarak.
    Örneğin abimde efsane panel 40C750 idi sanırım tam modeli yazamamış olabilirim bu tv var. Bu tv 2010'un efsanesi süper siyah ve harika renkler veriyo gel görki 2 yıl sonra yazılımı kesti 3yıl sonra yani 2013te içindeki youtube appication yayını kesti. Youtube az iş değil insan tv de bi klip bişey izleyecekse herkes gibi youtube arıyo. yani akıllı tv oldu düz tv.
    Aynı olayı telefonlardada yapıyo kıçı kırık çinli xiaomi 700tl lik telefona android 7 sürümüne güncelliyo. Samsungun 2sene önce 2500tl ye alınan teline halen android 6.0 gelmemiş.
    Bak mesela bende LG 32LS570 küçük 32inç tv var daha 1 ay önce 2017de yazılım güncellemesi geldi şok oldum 2015ten beri gelmiyodu. Bu tv 2012 yada 11 yılının yani 5-6 yıllık.
    Demem o ki samsung taş gibi tvler yapıyo ama yazılımsal desteği beni birçok kez yarıda bıraktı ha dersenki bunlar önemli değil bana dizayn malzeme kalitesi ve panel kalitesi lazım. Ona sözüm yok güzel tvleri var. Özelliklede geçen senenin JU ve bu senenin KU serisi yerine bir üst model olan JS ve KS serilerine yönelmeni tavsiye ederim. Sony de ise XD8505. Lg de ise UH770 ile 850 arasında fark yok gibi panel olarak. fiyatlarıda yakın zaten 55UH770 4600civarı 55UH850 5300tl civarı. Bunların hepsi iyi tvler zor karar allah yardımcın olsun para kolay kazanılmıyo ne alırsan al okadar para verip yok şurda az ışık var yok bilmem ne diye kendini üzme çünkü banding, bulutlanma falan ölü piksel falan led ve lcd lerin kronik durumları ve görüntü kalitesini renklerin güzelliğin falan değiştirmiyo ve emin ol bunların hepsi süper tv ler detaylara boğulma keyfini çıkar tv nin. Tabii bu aldıktan sonra geçerli almadan bayağı düşünücen bu kesin..
    Ha dersenki kusursuz tv istiyorum OLED deli gibi geliyo. ilk modellerde logo yanması gibi saçmalıklar oluyodu onlarda aşıldı 1-2 yıla kusursuz OLED ler çıkar ama ne bizim paramız yeter nede beklemenin bir mantığı var sen tv ni al keyfine bak. Bi sonraki tv lerimiz zaten OLED olacak. Lafı uzattım umarım yardımcı omuşumdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exseri -- 5 Mart 2017; 0:52:33 >

• exseri kullanıcısına yanıt
    Merhaba ;

Bende yaklasık 1 hafta önce seçimimi bu modelden yana kullandım.

Yalnız o kadar kurcalamama ragmen bulamadım kanal listesine bastıgımda tüm kanallar çıkıyor ben kendi izlediğim kanalllardan oluşan bir favori listesi oluşturdum ama onu göremiyorum tüm kanallar yerine her açtıgımızda direkt favori kanallarımın listesi ile karşılaşma şansım yokmudur ?

Canlı ve Spor bana çok ışıklı geldi gözlerim rahatsız oldu o yüzden şu an için standartta kullanıyorum standart içinde ayarları özellikle şy şekilde yaparsan kaliteli bir yayın izlersin dediğiniz sıralama varmı acaba ?

Şimdiden Tesekkürler ..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SAMSUNG KS8500 kullanıcıları
    9 yıl önce açıldı
    LG UH850v Kullanıcı Klübü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.