Şimdi Ara

LG 49UB830V Kullanılamayan Özellikler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
14.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • birde web den girin you yube problem yok.iki taraftan da you tube 4k seyredilebiliyor.
  • Bu ürünü 6 aydır kullanıyorum. Benim içinde en büyük pişmanlık oldu. 4K videoyu youtube tan izleye bildim ancak 1080p ile bir fark göremedim. Evde merkezi uydu sistemi var ve bu televizyonun dahili uydu alıcısı kadar dandik birşey görmedim. Uydu bazan görüntü alıyor bazan değil. Tv açıyorum signal yok diyor bir saat sonra geliyor. Servisi aradım eger signal bulunursa ürün hatalı olmayıp servis ücreti alırız dediler. Bana bu televizyon iyi bir ders oldu. Artık Kore malı görünce 10 metre mesafeden kaçıyorum. Kalite yok, servis yok ama albeni ve ucuz fiyat olunca aldanıyoruz o da bizim sucumuz galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencer33

quote:

Orijinalden alıntı: sorkan

Ben ilk paragrafta da belirttim aslında iade ettim ürünü. Ancak iade ederek yerine başka ürün araştırırken çıkarttığım sonucu paylaştım. 4K diye ürün alıp 4K yayın alamayacaksın, UHD diye ürüne muadillerinden 2 kat fazla para ödeyeceksin ekranı bantlarla izleyeceksin. Doğru veya yanlış çok fazla para vermeden böylece beklentiyi çok fazla abartmadan uygun fiyatlı bir led alıp işi bitireceğim. araştırmalarım sonucu 1500-1800 aralığı bir Vestel FHD 3D alıp konuyu kapatacağım...

Hocam iade sürecini anlatırsanız bende iade etmeyi düşünüyorum

ATV HD de yayımlanan bir maç yayımını kaydettim servis geldiğinde izlettim servis elemanı bu normal dedi bendebaşka bir yetkili servis istediğimi belirterek müşteri hizmetlerinden yeni bir inceleme sağladım gelen elemanı iyi yönlendirme yaparak iade değişim formunu doldurtmayıbaşardım. Ancak şimdi bunlarınhiçbirisine gerek kalmamış LGnin bu modeli TRT nin 4 K yayımlarını alamıyor veya görüntü alsa bile ses olmadığından müşteri hizmetleri ile ciddi konuşarak veya tüketici hakem heyetine başvurarak iade gerçekleştiriliyormuş diye paylaşımlar okudum. Yeni TV olarak Samsung modellerini tavsiye ederim en alt fhd tvleri bile 4 K yayımlarını alabiliyor.

• sorkan kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam .Teknik Servis , LG Merkezinin katiyen sözünden çıkmıyor.Tüketici hakem heyetine başvurmak için bir kağıt parçası istedim.TRT 4K yayını çalıştırmıyor diye.2 saat bunun için mücadele ettim.Sonunda farklı birşeyin yazıdğı kağıt parçası alabildim.Tabiri caizse tam diktatör bir yönetim uyguluyor LG.Oyüzden kimse ile muhatap olmadan direk Tüketici Heyetine verdim.Zaten adamlar artık ürünü tanıyoruz diyor.Sen düşün.Zaten iade veya değişim olursa Samsung almayı düşünüyorum.Çoğu kullanıcı memnun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selim2531

hocam bizde bekonun dandik bi tvsi var pesdeki sorununa örnek olması için söylüyorum bazen pcyi bağlıyorum herne denediysem ekranı monitörümdeki gibi sığdıramıyorum ekran kartı ati 4730 olması lazım hdmı ile bağlı.ekran kartı her ne kadar 2560 x 1600 60hzde çözünürlük desteklesede tvye bi türlü sığdıramadım bi kaç ayar var taşıyo ama ortalanmıyo
    herneyse konumuza dönersek bende bu çok şikayet alan ürünü almayı düşünüyor(dum)um ne dersiniz müşteri hizmetlerindeki arkadaş binevi mantıklı konuşmuş 4k şuan trt var onu açması lazım en azından ileriye yönelik teknoloji olsada en azından 4k oynatabilmesi lazım ki varolan hatalarda geçici olarak görmezden gelinebilsin. ilerde güncellemelerle halledilebilir olduğunu biliriz. bu tv 2.4-2.7 bin civarında bunun emsali samsung öneriniz var mı? nedense philips iyi bir firma olmasına rağmen tvde pek ısınamadım.

Arkadaşlar daha önce bendede LG 47LM5500 ve LG 47LA640S TV vardı ve her iki tv dede PC den veya Laptoptan takınca görüntü oturmuyordu.TV nin ayarlarını kurcalarken şu ayarla görüntünün ekrana tam oturduğunu ve başka ayara gerek kalmadığını gördüm. PC veya Laptopu HDMI ile bağlayın ve ınput/source tuşuna bastığınızda bağlı olan HDMI üzerine gelin ve kırmızı tuşa (Cihazı Yeniden adlandır) veya mavi İnput Label tuşuna basın ve karşınıza farklı bir menü gelecek ve o menüden PC veya Loptop simgesini seçin onayladığınızda HDMI simgesi değişecek simgenin üzerine tıklayın işlem tamamdır.Ekranın tam oturduğunu göreceksiniz.Eğer olmazsa TV yi kapatıp açın. Aşağıya örnek olarak resim attım.Benim tahminime göre bu LG TV ler için seçtiğiniz cihaza göre Öntanımlı otomatik ayarlıyor.

LG 49UB830V Kullanılamayan Özellikler

LG 49UB830V Kullanılamayan Özellikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfturk -- 13 Temmuz 2015; 13:53:55 >

• merhaba yaklaşık 6 aydır bu televizyonu kullanıyorum . 4k hakkında herkesin sıkıntısı var lakin ben trt4k nın yanını 4k olarak izleyebiliyorum görüntü var gayet güzel ama benim deyimimle fps si düşük hafif takılmalar oluyor. yani fps 25 e iniyor diyebilirim. trt fenerbahçe ajax maçını 4k vericekmiş acaba maç zamanıda olur mu bu donmalar.
    bu arada bilgisayarımı bağladıgımda benimde ekranımın bir bölümü görünmüyordu .2 tane laptop um var birinde nvidia denetim masasından yaptım . diğerinde inntel in yazılımından düzelttim . çerçeve oranını ayarlayabilirsiniz. yani ben televizyondan memnunum ama 2 sorunum var 4k da donma ve kanal geçiş hızı.
  • LG UB830 tv de trt 4k kanalını çok rahat izliyorum. Bu arada tv yi ilk aldığımda trt 4k kanalını açamıyordum. Geçenlerde tv de sistem güncellemesi yaptım. Şimdi trt 4k kanalı açılıyor. Ama bunun sistem güncellemesi ile mi yoksa trt nin sistemde yaptığı bir değişiklikle mi alakası var bilemiyorum. Görüntü kaliteside bence gayet iyi.
     LG 49UB830V Kullanılamayan Özellikler LG 49UB830V Kullanılamayan Özellikler

• 4K yayını kablolu yayında da var mı?
  • turoktr kullanıcısına yanıt
    Ben uydudan seyrediyorum.
  • Merhabalar LG Kendi sitesindeki 49ub830v modelinin yazılımını 2 seferindirdim fakat kılasöre cıkart dedigimde dosya hata veriyor elinde yazılım olan arkadaş varmı varsa buraya yükleyebilirmi ..

Şu an icin televizyonun bulundugu yerde internet olmadıgı icin manual yüklememiz gerekiyor yazılımı.

http://www.lg.com/tr/destek/software-manuals
  • 4k için dava açan varmı lütfen yardımcı olun
  • Software File (Version 04.12.25)

arkadaşlar bu yazılımı yükleyip trt 4k deniyen varmı.
  • Arkadaşlar Lg830v tv kullanıpta 4k yayın izleyemeyenler için önerilerim olacak. Eğer evinizde superonline fiber internetiniz var ise, süperonline ın kampanyasından evinize turkcell ip tv yi ücretsiz olarak bağlatıp turkcell tv nin 4k kutusu ile 2 adet 4k kanal izleme imkanınız oluyor. Bu kanallar TRT4K ve Funbox UHD TV, Özellikle funbox kanalının görüntü kalitesi mükemmel. Ayrıca LG tv nin içinde bulunan Netflix programı yardımı ile Netflix e abone olup, Netflix kütüphanesindeki 4K film ve dizileri internet üzerinden izleme şansınız var. Tabi bunun için çok hızlı bir internet bağlantınız olması gerekiyor. Ben 25mbit internet hızı ile 4K dizi ve filmleri mükemmel kalitede ve hiç takılmadan izleyebiliyorum. Bu arada Netflix aylık aboneliği 40tl olup ilk ay deneme süresince ücret almıyorlar süre bittiğinde ücret ödemeden aboneliği iptal ettirebilirsiniz. Bu kaynaklardan elde ettiğiniz görüntüleri izleyince tv panelinin gerçek kalitesi gözüküyor ve ondan sonra izlediğiniz HD görüntüler gerçekten yetersiz kalıyor. Ayrıca Turkcell tv aboneliği ile Turkcell 4K receiver içinde yer alan youtube uygulaması ile youtube videoları 4K olarak izlemeniz mümkün, zira tv nin kendi içinde bulunan youtube uygulaması ile videolar 720p çözünürlükte oynatılıyor.

• gbiroly G kullanıcısına yanıt
    Hiç uğraşma abonelikle falan.Zira oralardan gelecek görüntüler downscale edilmiş yani 1080p ye uyarlanmış görüntüler.Zaten görüntü kalitesinden anlarsınız.
    Benim önerim bu TV yi "gerçek" 4K özelliği ile kullanmak istiyorsanız 4K özelliğini "donanımsal" olarak destekleyen 4K uydu alıcı almanız.Yani android 4K değil, donanımsal 4K çalışan uydu alıcı.
    Donanımsal 4K uydu alıcı ne demek?
    1)Görüntüyü 60P verecek.
    2)HDMI 2.0 çıkışı olacak
    3)H265 HEVC kodek desteği olacak.

Gelelim sizin panele: 60P desteği yoksa uydu alıcının görüntü çıkış ayarını 50P ; 30P vs. düşürebilirsiniz.HDMI 2.0 girişi yoksa 2.0 kablo alsanız bile veri akışı en fazla 1.4 desteğine göre olur.1.4 ile 60P yayın zaten izlenemeyeceğinden 30P alırsınız ki görüntüyü uydu alıcı çıkışından 30P 2160 buna düşüreceksiniz.HEVC desteği zaten yoktur.Bu durumda USB üzerinde flashbellekle HEVC kodek indirilmiş film, video vs. izleyemezsiniz.

Kısaca bu tür TV niz varsa 4K görüntü için en az 1300 TL ek 4K uydu alıcı maliyetine katlanacaksınız ve yine de tam 4K değil, 4K ya en yakın görüntüyü alacaksınız maalesef.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.