Şimdi Ara

LG 49UB830V Kullanılamayan Özellikler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
14.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben de arastirip duruyorum. 6.000 TL verip alinabilecek olan OLED de bile sorunlar var. Hal boyle olunca da sorunlu urun alacaksam 1.500-2.000 TL ye bir sey alirim, banding ve bulutlanma (cok fazla olmazsa tabi) cikarsa bile ucuz etin yahnisi der katlanirim.

Ben adam gibi (ve kampanyali falan) bir tv bulana kadar idare etsin diye nexon aldim a101'den. Ustelik elde kalan urunler oldugu icin normalde sattiklarindan daha ucuza satiyorlardi. 899TL'ye aldim, PVR ozelligini actim, cifte ekran muhabbetini actim vs...
    Vestel'lerden farki yok.

Diyecegim odur ki Vestel almaya karar verirsen, nexon, finlux, seg vb... Yan markalarina bak (tabi kasa falan da farkli oluyor bu modellerde, o da ayri konu). Eger istedigin olculerde (42" ustu 3D'li yok ama 48-50" falan duz modeller var sanirim) varsa al ucuza kapat.

Ben de 60-65" bir tv arastiriyorum. Teshir falan demeden boyle bir tv'yi 2.000 TL civarina kapatirsam gozumu yumup alicam, daha da arkama bakmayacagim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mehmet K. kullanıcısına yanıt
    yanlış bilgilendirmeden seve seve iade almak zorundalar.yoksa tüketici haklarına şikayet edin.memlekette kanun var.
  • sorkan kullanıcısına yanıt
    4k yayını 830v de göstermiyor bilginize.gidin iade edin.samsung alın.
  • mcht2361 M kullanıcısına yanıt
    gidin iade edin.tv niz 4k yı desteklemiyor.yanlış bilgilendirmeden geri almak zorundalar.yoksa tüketici haklarına gidin.
  • PSecurity kullanıcısına yanıt
    4k tv dde trt 4k nın yayınını izliyemiyorsanız.gidin iade edin.yanlış bilgilendirmeden geri almak zorundalar.yoksa tüketici haklarına giddin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cambaz2006

gidin iade edin.tv niz 4k yı desteklemiyor.yanlış bilgilendirmeden geri almak zorundalar.yoksa tüketici haklarına gidin.

ben ürünü iade ettim zaten bi ust modeli olan ub 850 aldım
  • quote:

4k tv dde trt 4k nın yayınını izliyemiyorsanız.gidin iade edin.yanlış bilgilendirmeden geri almak zorundalar.yoksa tüketici haklarına giddin.

Hocam TRT 4K yalnızca ses var görüntü yok. Ekranda "Yalnızca Ses" yazısı ekran koruyucusu mevcut görüntü alamıyorum.

LG Müşteri hizmetlerini aradım ne zaman arasam aynı şey beyefendi teknik servisten arkadaşlar yok falanca saatte arayın diye. Onlarla da bir türlü mesai saatlerimiz denk gelmiyor. Arayın dedikleri saat ben işte oluyorum ben gelince onlar olmuyor.

Geçtiğimiz günlerde müşteri hizmetlerinden bir bey aradı beni kayıt bırakmıştım. "Ben cihazın 4K destekli olduğuna inanmıyorum artık ne oyunlarda ne HDD ile video görüntülerde başarılı olamıyorum deyip pes 2015 de yukarıda yazdığım sorunu anlattım.

Cevap: Beyefendi inancınız olsun ki cihazınız arızalı değildir bana güvenebilirsiniz yani, emin olabilirsiniz. Şuan bunları yapamamanız normal siz ileriye yönelik bir yatırım yaptınız bu cihazı alarak fakat teknoloji yaygın olmadığı için şuan bu tür problemler normal. Ekranana sığmamasının nedeni bilgisayarınızdaki ekran kartının 4K desteği olmaması. Eğer bilgisayarınız laptop ise (-ki öyle laptop kullanıcısıyım) ne yaparsanız yapın 4K oyun aktaramazsınız.

Televizyonun arızalı olup olmadığını test etmek istiyorsanız eğer oyun üzerinde. En az 1.000 Tl ye bir ekrarn kartı almalısınız Nvidianın GTX 9... serisi olanlardan size toplam maliyeti 6.000 - 7.000 arasında olan bir bilgisayar sistemi dizmeniz gerek o zaman oyunlarda 4K görüntüsü alabilirsiniz. Problem bizim televizyonumuzda değil sizin bilgisayarınızda bundan emin olabilirsiniz, bana güvenin" ve sürekli buna benzer tekrar konuşmalar yaptık bir saat boyunca :)

Sistem Özelliklerim:
    İşlemci : Intel® Core™ i7-3610QM
    RAM : 8 GB - DDR3 - 1.600 MHz
    Ekran Kartı : AMD Radeon HD 7670M - 2GB
    İşletim Sistemi : Windows 8.1 Pro - 64 Bit

• Hocam ekran karti gercekten o cozunurlugu cikisa veremiyor olabilir. Gercekten de hakli olabilir o konuda.
    Ama ya trt'deki goruntu olmamasi? Ona ne diyor?

• Trt 4k yayınında göruntu olmaması 830 serisinin h265 desteklememesi 4k 60 fps yayın herhalde o bızım tv 30 fps yayın alır harici uydu alıcılar cıkmaya başladı onlarla ızlersın ıleride yanı ızlerız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vaveyla17 -- 18 Şubat 2015; 14:01:24 >
  • bende lg830 kullanıyorum wifi şifresini kabul etmiyor çok uzun şifre diyor....modemim eski ondanmı bilemedim?
    trt 4 k yayın yapıyor izleyemiyorum tv yi 4k görüntüsü için aldım trt yi 4k izlemek için uydu alıcısı 4k olanındanmı almalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: diabolical

Hocam ekran karti gercekten o cozunurlugu cikisa veremiyor olabilir. Gercekten de hakli olabilir o konuda.
    Ama ya trt'deki goruntu olmamasi? Ona ne diyor?

Hocam 830 serisinin 4K desteği 30p TRT 4K'nın görüntü kalitesi ise 60p bu yüzden benim gibi 4K için bu seriyi alıp da kanalı izleyemeyen arkadaşlar büyük hayal kırıklığı yaşayacaklardır.

ve şahsım adına TV araştırması yapıp da bu seride yoğunlaşan arkadaşlara şiddetle TAVSİYE ETMİYORUM. bu benim şahsi görüşümdür...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PSecurity -- 27 Şubat 2015; 19:27:30 >
  • 4K yayinlari izleymiyor malesef.Harici bi HEVC destegi sunan uydu alicisi alinmasi lazim.Ama geri iade alinacagini sanmiyorum.Sonucta 4K USB Hard disk vs. vs. takarak 4K goruntu aliyosun.Eger

• quote:

Orijinalden alıntı: lg zede

üstat geçmiş olsun aynı sorun 55 ub 830 modelinde bendede çıktı ayrıca hard disk'ten çift dil seçenekli bir film izledim de dil seçenekleri arasında geçiş yapıldığında ses kilitleniyordu. Bence sen de bir kontrol et derim. Piyasadaki çoğu 830 modelinde bu sorun mevcut. bu şikayet üzerine 25 gün süren uzun çabalarımdan sonra biraz edeple biraz edepsiz şekilde konuştum sonuçta edepsiz şekilde konuş ma sonucunda ürünü iade aldılar. biraz haklarımı aradım araştırma yaptım 6 ay iade etme ve değişim hakkım olduğunu öğrendim yani bu demek oluyor ki sen de elindeki televizyonu iade edebilirsin peşini bırakma derim.

Hocam değişim işlemini nasıl yaptınız....Nasıl konuştunuzda değişimi kabul ettirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorkan

Ben ilk paragrafta da belirttim aslında iade ettim ürünü. Ancak iade ederek yerine başka ürün araştırırken çıkarttığım sonucu paylaştım. 4K diye ürün alıp 4K yayın alamayacaksın, UHD diye ürüne muadillerinden 2 kat fazla para ödeyeceksin ekranı bantlarla izleyeceksin. Doğru veya yanlış çok fazla para vermeden böylece beklentiyi çok fazla abartmadan uygun fiyatlı bir led alıp işi bitireceğim. araştırmalarım sonucu 1500-1800 aralığı bir Vestel FHD 3D alıp konuyu kapatacağım...

Hocam iade sürecini anlatırsanız bende iade etmeyi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcht2361

quote:

ben ürünü iade ettim zaten bi ust modeli olan ub 850 aldım

Nasıl iade ettiniz..Ben ne dediysem kabul etmiyorlar..Bi kavga yapmadığım kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencer33 -- 13 Mayıs 2015; 19:05:17 >
  • PSecurity kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarının ekran kartı 4k çıkışlı olsa bile 830da izleyemessin.. HDMI girişi 4k/60p olması gerekiyor... Bazılarında sorun olmuyor fakat 830 da 4k randıman alamıyorsun.. Zati 4k receiver yok urunde... 50 hz panel var bilgisayar oyununu oynarken çogu oyunda frame gorursun hareketlı sahnelerde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgenmohan -- 14 Mayıs 2015; 1:01:47 >
  • gencer33 kullanıcısına yanıt
    mağaza müdürünün iyi niyetiyle alakalı galıba.. Ben durumu anlatınca 2 gun sonra arastırıp durumu bana dönüş yaptı ıade ettim 850 aldım.. o zaman budurumdan kımsenın haberı yoktu kendısı de bılmıyordu zaten sonra trt 4k yayına gırınce herkes farkına vardı değişim istediler... bilmiyorum galıba ondan sızınkını kabul etmıyor olabılırler..
  • hocam bizde bekonun dandik bi tvsi var pesdeki sorununa örnek olması için söylüyorum bazen pcyi bağlıyorum herne denediysem ekranı monitörümdeki gibi sığdıramıyorum ekran kartı ati 4730 olması lazım hdmı ile bağlı.ekran kartı her ne kadar 2560 x 1600 60hzde çözünürlük desteklesede tvye bi türlü sığdıramadım bi kaç ayar var taşıyo ama ortalanmıyo
    herneyse konumuza dönersek bende bu çok şikayet alan ürünü almayı düşünüyor(dum)um ne dersiniz müşteri hizmetlerindeki arkadaş binevi mantıklı konuşmuş 4k şuan trt var onu açması lazım en azından ileriye yönelik teknoloji olsada en azından 4k oynatabilmesi lazım ki varolan hatalarda geçici olarak görmezden gelinebilsin. ilerde güncellemelerle halledilebilir olduğunu biliriz. bu tv 2.4-2.7 bin civarında bunun emsali samsung öneriniz var mı? nedense philips iyi bir firma olmasına rağmen tvde pek ısınamadım.

• Allah belasini versin lg firmasinin. Milleti 4k diye kandiriyolar sonra yok 30fp ve 60 diyolar. 5 ay once 4000 tl ye ub830 aldik. Trt 4k yayini acmiyor. Normal youtube 4k videolarini hdmi ile aciyor.

• TnTTuRK T kullanıcısına yanıt
    aynen arkadaşım sana katılıyorum,zaten 1080p görüntüyü upscalling sayesinde 4k ya yakın görüntü veriyor bende teledünya+uydu var çokk güzel,memnunum yazıları okuyorumda sanki tv uçuracakmış uçuramıyormuş gibi.verin farkını alın weboslu üst modelini.ondanda memnun olamayanlar var gerçi.iyi bir ayar çok farkettiriyor görüntüyü tv yi.korkmayın çok güzel tv birde soundbarın varsa tadından yenmiyor iyi günler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.