Şimdi Ara

LG 49UB830V 49''(123 CM) 3D UHD SMART LED TV-CMR 900 HZ (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
639
Cevap
9
Favori
82.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yns.emre

Arkadaşlar merhaba , bilindiği gibi avrupa kupası trt 4k ile verilecek. LG 49UB830V bu cihazın içerisindeki uydu alıcısı 4k yı destekliyor mu bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

Yok hocam desteklemiyor. Harici 4k uydualıcısı lazım. O dediğin özellik bi üst versiyonda mevcut yani 850v de.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malikestergk

SELAM MİLLET. BENDE BU TV Yİ DÜN MEDİA MARKT'TAN 2399 TL'YE ALDIM. 6 AYDIR ANAM AĞLADI TV ARAŞTIRMASI YAPMAKTAN. SONY SAMSUNG LG VESTEL V.S... ARTIK BUNALMIŞTIM. PS4 İÇİN ÖZELLİKLE BİR CİHAZ BAKIYORDUM. UZUN ARAŞTIRMALAR SONUCU BU CİHAZA KARAR KILDIM. ÇOK DETAYLI İNCELE ŞANSIM OLMAMAKLA BİRLİKTE TV KURULDUKTAN SONRA BİRAZ İNCELEDİM. PS4'TE OYUNLARDA FARKI HEMEN GÖRDÜM. RENKLER AKIŞKANLIK FALAN ÇOK İYİYDİ. DAHİLİ HOPÖRLERİ GERÇEKTEN ÇOK BAŞARILI. İYİ BİR AYARLAMA YAPTIĞINIZ ÇOK KALİTELİ SES VERİYOR. KANAL GEÇİŞLERİ DİĞER İNCELEDİĞİM TV'LERE GÖRE DAHA HIZLI. 1080 P TV VARDI 5 YILDIR 2 VEYA 3 KERE FULL HD FİLM İZLEMİŞİMDİR. O YÜZDEN 4K VİDEOLARI AÇMASI AÇMAMASI ÇOK ALAKADAR ETMEDİ BENİ. 4K YAYINLARIN OTURMASI 6-7 YIL. O YÜZDEN SORUN DEĞİL DESTEKLEYİP DESTEKLEMEMESİ. HE NEDEN ALDIN 4 K DİYE SORACAK OLURSANIZ FULL HD VİDEOLARDA YÜZDE 30 İYİLEŞME VAR. GÖRÜNTÜLER DAHA KALİTELİ. KUMANDALARI İŞLEVSEL GÜZEL. AYRICA USB 2'DEN 20 DK. KADAR OLAN 4K VİDEOLARI SORUNSUZ AÇIYOR. SÜRE UZADIKÇA HIZLI SAHNELERDE BİRAZ AĞIRLAŞMA VE TAKILMA OLUYOR. BİR ÖNCEKİ TV'İMDE LG LW4500'DÜ. HİÇ BİR SIKINTI YAŞAMADIM. MEMNUNDUM DA. BU KONUDA LG BANA GÜVEN VERDİ. ALMAK İSTEDİĞİM VE BAYA KOVALADIĞIM TV SAMSUNG EU-55HU7200'DÜ AMA 3800'E KADAR BULABİLDİM. ONCA PARAYI TV'YE DE YATIRMAK İSTEMEDİM. BU YÜZDEN TERCİHİMİ V830'A YAPTIM. 4K MESELESİNE ZAMANLA ÇÖZÜM BULUNUR HARİCİ KAYNAKLARLA. BAKALIM ALDIK KULLANIYORUZ. DAHA DETAYLI BİR İNCELEME YAPIP PAYLAŞACAĞIM İNŞALLAH. ŞU ANLIK MEMNUNUM.
    Merhaba

49UB830V'yi 1 aydır kullanıyorum. Kullanım deneyimlerimi paylaşmak ve daha önceden teşhir olduğunu tespit edip 1 ay içinde iade ettiğim 55LB670V ile karşılaştırmak gerekirse:

1. %50 TV %50 film/dizi (harddisk) izleme oranım bulunmakta. Yayın olarak KabloTV kullanıyorum, HD kanal yok, ancak LB670V'ye göre aynı SD yayınlarda çok çok daha başarılı bir TV. Renk yönetimi LB670V ile aynı denebilir. 4K test videolarında görüntü muazzam, 1080P çok iyi, 720P neredeyse 1080P kalitesinde, 480P-360P eski filmler idare eder. LB670V'den 720P ve daha düşük çözünürlüklü videolar daha iyi diyebilirim.

2. Genel olarak belirgin olmayan, tespit etmek için dikkatli bakmazsanız farketmeyeceğiniz bir dikey bantlanma mevcut (benim açımdan rahatsız edici seviyede değil). LB670V de çok daha belirgin ve rahatsız ediciydi.

3. Uniformity açısından duvara monte kullanmıyorum, yanlızca sağ üst tarafta siyh bantlı film izlerken dikkatli bakarsanız belli olan ışık sızması (backlight bleed) var, eğer yerel LED karartma kullanırsanız iyileştirilmiş ve neredeyse eşit dağılımlı bir siyah elde etmiş oluyorsunuz ki forumda yayınlanan Samsung fotoları ile kıyaslanırsa yok bile denebilir. LB670V'de köşelerde kararma ve 3-4 taraftan ışık sızması çok barizdi.

4. WebOS olmaması benim açımdan çok büyük avantaj, çünkü görsellik katmak için hantallaştırılmış menü yerine sade ve akıcı bir menü kişisel tercihim. 830V bu nedenle açılış-kapanış süreleri, menü geçişleri vb eylemlerde gayet akıcı. LB670V de ilk sürüm WebOS olduğundan yavaş ve uğraştırıcıydı.

5. Ses kalitesi/seviyesi sadece TV izleyen birisiyseniz yeterli olabilir, ancak film izleyecekseniz yetersiz kalmakta ve soundbar ya da 5+1 ses sistemi şart diyebilirim. LB670V ile aynı diyebilirim.

6. Hareketli görüntüler açısından yerine göre yeterli değil diyebilirim. Uzman ayarında izlediğim 1080P 720P filmlerin bazılarında hareketli görüntülerde bulanıklaşma olmakta (rip den kaynaklı bir fark değil) ve netlik kaybolmakta. True Motion kapalıyken de temizle pürüzsüz ya da kullanıcı ayarındayken de hep aynı performansı verdiğinden bu konuda yeterli değil demekteyim. Bahsekonu olan şey yazılımsal 900hz olayı değildir ki artık bu değerlerin broşür değeri olmaktan çok da öte gitmediğini herkes bilmekte. Keza LB670V de de aynı durum sözkonusuydu.

7. 3TB harici disk ile sorunsuz kullanıyorum. Açamadığı ve altyazısı gösterilemeyen bir video olmadı. 4K ve 1080P dahil gerek harddisk gerek USB belleklerden izlediğim hiçbir videoda takılma donma kapanma yaşamadım. USB 2.0 şuan için gayet yeterli. Ancak birkaç seneye 4K ripler çıkarsa harici media player kullanmak gerekebilir (zaman gösterecek).

8. Dahili uydu alıcısının 4K/30P lik yayınları çözmekte olduğu ancak TRT 4k/60P de yayın yaptığından dahili uydu alıcı ile izlenemediği zaten bilinen birşey. Konu ile ilgili LG Türkiye'den gelen cevap yazılım iyileştirmesi ile konunun çözülmeye çalışıldığı. Ancak harici bir uydu alıcı ile 4K/60P bağlantı için 4K/60P HDMI girişler mevcut, yani bir tek TRT izlemek (ve usb 3.0 için) için bir üst model olan 850V için 500-700 TL fazla vermeye değer mi bilemiyorum (ben vermeme taraftarıyım o paray harici bir ünite almak daha mantıklı)

9. İnternet sitelerinden dizi/film izlemediğimden tam ekran olmama ya da ama sorunları konusunda deneyimim yok, ancak Youtube uygulaması çok başarılı ve kullandığım hiçbir videoda sıkıntı çıkarmadı. 4GB bellek var. Tarayıcısı idare eder, Mapsle haritaya bakabiliyorsunuz. FB Twitter vs kullanmadım ki TV den bunları kullanmak biraz garip geliyor bana. TV dahilinde pc olmadığından PC performansı beklemek anlamsız. Bu konuda LB670V ile webOS hantallığı hariç aynı diyebilirim.

10. 3D performansı güzel, gözlükler pasif ve rahatsız etmiyor. açıkçası izlediğim filmlerde 3D yüzde olarak %5 lik bir dilimde yer alıyor. Yani 3D olsun diye şartım yoktu ama 820V nin 49" modeli ile aynı fiyat olması sebebiyle 830V aldım. 3D çok elzemse pasif (LG) ve aktif (samsunglar) gözlük farklarını iyi araştırmak lazım. 3D konusu LB670V ile aynı özelliklerde diyebilirim.

Genel olarak Türkiyede satılan her marka TV'de (aslında her elektronik ürün diyebiliriz) soru işaretleri her zaman olacaktır. Markalar için Türk müşterilerin memnuniyetinin ve onlara karşı yasal haklarımızın ne kadar boş olduğunu söylemeye gerek yok aslında. Kaldı ki satıcıların kurnazlıkları TV alışverişlerindeki mide bulandırıcı başka bir husus. Bu nedenle şahsi fikrim Türkiye'de TV alırken 2.000-2.500 TL bandı maksimum bedel aralığı. 1.000 TL de olsa 10.000 TL de olsa bir TV aldığınızda şikayetinizin değerlendirilmesi kar amacı hat safhada olan servisler/distribütörler tarafından yapıldığından eliniz kolunuz bağlı. Hukuki yollara gidecekseniz 3.000TL nin altı (üst limit buydu galiba) hakem heyeti ile çözülüyor, üstündeki meblalarda iş mahkemeye gidiyor ki masraf ve süreç ayrı bir stres konusu. O yüzden çok da giriş seviyesi olmayan beklentileri karşılayabilecek 2.000-2.500TL civarlarında bir TV almak mantıklı geliyor.

Herkese iyi seyirler.

• arkadaşlar 49ub830 almak isteyen olursa 2499 tl karşılığında değişim ve hediye çekim bulunmakta...bu çek ile vatan bilg.dan aynı ürünü alabilir veya 2499 a başka ürün alabilirsiniz..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ürün İçin satıcı benzer fiyatlarda alınabilecek en iyi televizyon dedi,
    Forumda bahsedilen kanal geçiş yavaşlık aklımı kurcalıyor,
    Sık şekilde zam yapan bir olarak kanallar arası 3 saniye beklemek ciddi anlamda keyif kaçırır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • tedorintu kullanıcısına yanıt
    Lg türkiye ile birebir iletişime mi geçtin hocam 4k yayın konusunda?

• quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Bu ürün İçin satıcı benzer fiyatlarda alınabilecek en iyi televizyon dedi,
    Forumda bahsedilen kanal geçiş yavaşlık aklımı kurcalıyor,
    Sık şekilde zam yapan bir olarak kanallar arası 3 saniye beklemek ciddi anlamda keyif kaçırır.

UB830 için o fiyata alınabilecek en iyi TV dediyse yanlış yönlendirmiş;

50HU6900 modelinde USB 3.0, HDMI 2.0, Tarayıcıda full flash desteği var. 4K 60FPS tüm içerikleri destekliyor, trt 4k açıyor. UB950'nin açamadğı 4k formatlarını açıyor, açamadığı 4k bir format yok. Hemde UB830'dan daha ucuz.
  • ahmetgox A kullanıcısına yanıt
    4446543 ü arayıp 4k yayınları alamıyorum kandırıldım yasal yollara başvuracağım deyince yazılım güncellemesi üzerinde çalışılıyor güncelleme gelecek şeklinde cevap alıyorsunuz.

Ancak dikkat ettiyseniz LG web sitesinde ub830lar için 4k yerine artık 4k/30p diye bir ibare koydu. Daha önceden yoktu (eski halinin bir örneğini lg ingiltere sitesinden kontrol edebilirsiniz)

Yani çok güzel bir tezgahla insanlar 4k diye kandırıldı ve şimdi de üstü kapatılıyor. Kişisel olarak dahili 4k uydu alıcısını çok önemli bulmasam da sonuç itibariyle bir ticari tuzak bu.

Ayrıca 4446543 ü arayıp bir arıza değerlendirmesi ya da banding/clouding/ölü piksel vs hakkında değerlendirme prosedürünüz nedir öğrenebilir miyim deyince bilgi verilmiyor yani değerlendirme kriterleri konusunda şeffaflık yok, oradaki ...nın insiyatifine kalıyorsun. Demek istediğim TV nin o özelliği bu özelliği olsa da olmasa da iş servis noktasına gelince tüketici olarak dımdızlak ortadasın.

Ayrıca iş gelen TV nin teşhir/kullanılmış olduğunun anlaşılmasında servisin rapor tutmayarak topu mağazaya müşteriye atmasına kadar varmakta (bizzat yaşadığım durum). Ağzınız laf yapıp dik durabiliyorsanız ve hukuki kozlarla üstlerine giderseniz çözüme ulaşabiliyorsunuz ancak.

Vaktim olsa yasal yollara başvurup burunlarından getiririm ama LG değil Samsung vs alsam ne değişecek ki. Türkiyede tüketiciyseniz KAZIKLANACAKSINIZ. Bunun serbest piyasa ile vs alakası yok ahlakla şerefle ilgisi var.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi TV alacaksanız 2000-2500 bandı hatta daha altında bir ürünle bunu halletmek zarardan kar etmek gibi birşey olduğundan mantıklı geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: zbahadir

quote:

Orijinalden alıntı: kim-o

Merhaba, bende bu tv (lg49ub830) yi almayı düşünüyordum ama kafam karıştı şimdi söylediklerinizden sonra.
    Sizin tavsiye edeceğiniz marka/model var mı?

Banan sorarsanız 4k olayını şimdi unutun nasılsa akşama kadar oturup trt izleyeceğinizi sanmıyorum. Film vs izlemek için 4k desteği yeterlidir. 830 modeli fiyat olarak çok uygun. 850 modeline 600-700 TL daha vermenize gerek yok ama nim param var biraz daha iyi olsun derseniz 850 'nin fiyatı 3000'in altına indiğinde hemen alın.

830 ve 850 arasında sadece USB 3.0 desteği var onunda size bir faydası olacağını sanmıyorum. Görüntü kalitesi olarak bir mağazada kontrol edin genelde yan yana duruyorlardır son güncellemeden sonra hiç bir fark yok.

Fiyat ve performans olarak şu anda en iyi tercih 830V modelidir bana göre ama asıl kararı siz vereceksiniz.

Sadece USB 3.0 farkı yok. Ayrıca Hevc265 formatını destekliyor 850V. Yani 4k yayın alabiliyor cihaz. Birde İşletim sistemleri farklı.

• flypegasus® F kullanıcısına yanıt
    Popcorn olabilir.Google'dan bi popcorn film diye arat.

Bu TV'yi bugün birkaç beyaz eşya ile satın almıştım ama yorumları okuyunca 4K'nın gereksiz olduğu kanısına vardım ve yarın iadesini yapıcam.

Düşüncem; 2600 küsür bi para veriyorum 4k ve 3d alıyorum,2side TV kullanım amacımda en fazla %10luk bir yer kaplayabilir.Ben PC adamıyım Eşim TV izleyecektir,o da açar 2-3 tane dizi izler arada birde HD film izleriz bunun için bu kadar para verip 4k tv almama hiç gerek yok diyorum.

Zaten daha hala türkiyede birçok kanal HD bile değil.En az 6 senesi var UHD yayının.internette torrentlerden film izlerim orda bile sürekli 1080p gerçek çözünürlükte film bulmak kolay değil.3D desen zar zor bulunuyor.Böyle günlük hayatımızda hiç yer kaplamayacak özellikler için en az 1000 TL vermemin hiç mantığı yok.Eğer bu para verilecekse gerçekten ülkede birçok büyük kanal UHD olmalı yada dünyada 3D filmler oldukça yaygınlaşmalı ki o zaman bırak 2600'ü, 3500-4000 verilerek sürekli kullandığın teknolojiye para verilmeli.(Şahsi fikrim)

• Merhabalar,

Bende 49 UB830V kullanıcısıyım bir kaç gün oldu kurulalı. Vatan bilgisayarın net sayfasından aldım soundbar hediyesi vardı (2.800 TL).

Sorun: İnternetten açılan videoları izleyemiyorum. Şuana kadar sadece youtube den açabildim. Çözüm nedir, bilgilendiren olursa çok makbul geçer.
  • Ürünü yeni aldım ,lakin lg smart word dan , herhangi birşey indiremiyorum. Bağlantı hatası diyo internet bağlı bi sorun yok, youtube falan giriyorum

• Almayın..4ksı 4k değil..3dsi 3D değil..Kanal geçiş hızları inanılmaz yavaş..Şuan bu tvyi kullanıyorum malesef..Tüketici heyetine başvuruyu yaptım...Değişim verirlerse başka marka alacam...

Ayrıca Teknik servis ve Müşteri hizmetlerinde hizmet 0 ..Gerçekten benim ağzım yandı..Paramla rezil oldum..Gidin daha ucuza az beklentili tv alın..İlerde 4K 3D yaygınlaşırsa o modellere geçersiniz.
  • bu televizyonu bizimkiler kendi evlerine almışlar, gidince bir kurcaladım, sorunlar,
    1- YOUTUBE uygulaması kendi videolarını açamıyor, web tarayıcısından açabiliyorum
    2- web tarayıcısından online film izlerken tam full olmuyor ve ilk önce ses sonra görüntü geçikmeli geliyor..ilk 2 sorunda modemle televizyon arası 1 metre
    3-bizimkiler kablolu tv nin kutusundan hdmi ile bağlanıyor,,,bu yayın bile 50 hz..panel kaç hz işte düşünün
    4- lg v400 tabletimden görüntüleri aktarmakta zorladı,,,miracasttan bagladım..
    5- acele bir yazılım update şart....donanımı herhalde cortex a7 işlemçili ...herşeyi geç açıyor mübarek
    ---tek bana göre artısı...hoparlör kalitesi ve panele yandan bakış açıları iyi...teknosadan ocak 2015 de 2799tl almışlar ama soundbar hediyesi verilmemiş....bence 49''830v ..fiyatı yuksek 2000tl çivarında satılmalıydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: koreli41

bu televizyonu bizimkiler kendi evlerine almışlar, gidince bir kurcaladım, sorunlar,
    1- YOUTUBE uygulaması kendi videolarını açamıyor, web tarayıcısından açabiliyorum
    2- web tarayıcısından online film izlerken tam full olmuyor ve ilk önce ses sonra görüntü geçikmeli geliyor..ilk 2 sorunda modemle televizyon arası 1 metre
    3-bizimkiler kablolu tv nin kutusundan hdmi ile bağlanıyor,,,bu yayın bile 50 hz..panel kaç hz işte düşünün
    4- lg v400 tabletimden görüntüleri aktarmakta zorladı,,,miracasttan bagladım..
    5- acele bir yazılım update şart....donanımı herhalde cortex a7 işlemçili ...herşeyi geç açıyor mübarek
    ---tek bana göre artısı...hoparlör kalitesi ve panele yandan bakış açıları iyi...teknosadan ocak 2015 de 2799tl almışlar ama soundbar hediyesi verilmemiş....bence 49''830v ..fiyatı yuksek 2000tl çivarında satılmalıydı

hocam dediğin sorunların hiç biri bende yok. ilginç bir durum. youtube uygulamasına ne zaman tıkladıysam açılmıştır. browserından açtığım online dizi izleme sitelerinde görüntü tam ekran oluyor.

benim için tek eksisi ayaklığının sabit olması. bundan önce 46 inç samsung tv vardı ve televizyon sehpasının üstünde dilediğim gibi sağa sola çevirmem çok kullanışlı oluyordu. bu çok daha yeni bir model ama zihniyete bak işte. tabi bir de dahili uydu alıcısının trt 4 k ayı açmama fiyaskosu var.

• son yorumlari okuyunca tvmden suphe ettim...

• Tv'de yeni bir sorun daha doğdu..Kanal Listesi açtığımda ileri geri yapınca, listedeki kanal takip tiki, kendi kendine ilk açtığınız zamanki kanalın üstüne geliyor....
    Tv başlı başına sorun oldu...4K 3D sindeki proplemleri geçtim kanal hızı için bile alınmaz..Gidin 1000 liraya regal tvler var onlardan alın..Daha zevkli izlersiniz

Artık nadiren açıyorum Tv'yi .Baktıkça canım sıkılıyor..Haksızlık yapanların burnundan gelsin..Ama sonuna kadar hakkımı arayacam
  • Ya arkadaş bende 4k bir tv alıyım dedim 7 sayfayı da baştan aşağı okudum ?

Enteresan ...

Bilgisayar dan film seyredicem

Arada oyun oynarım crysis vs

4k resim kalitesi siyah lar vs önemli benim için ...

Ondan gerisi teferruat zaten.

Fiyat ta 2.100 şuanda :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: taso2

Ya arkadaş bende 4k bir tv alıyım dedim 7 sayfayı da baştan aşağı okudum ?

Enteresan ...

Bilgisayar dan film seyredicem

Arada oyun oynarım crysis vs

4k resim kalitesi siyah lar vs önemli benim için ...

Ondan gerisi teferruat zaten.

Fiyat ta 2.100 şuanda :)

o halde almalısın.
  • Yaklaşık 1 hafta önce biz de aldık bu televizyonu 2200 tl ye televizyonun gerçekten 3d si görüntüsü mükemmel bu televizyonun neyini beğenmemişler anlamadım. Hani tüplü tv den felan da geçmedik. önceki tv de full hd lg 106 ekran lcd tv idi. Şahsen parasını çok çok hak eden hatta 2600 tl lere bile alınabilecek bir tv. Hd yayında full hd eski tv ye göre bariz kaliteli ve kanal geçişleride kanser edecek düzeyde değil sadece biraz yavaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet7991 -- 4 Haziran 2015; 19:03:19 >
  • memet7991 kullanıcısına yanıt
    Nerden aldınız o fiyata ?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.