Şimdi Ara

LG 492-H Detaylı Test İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar öncelikle bize test imkanı sağlayan teknosa görevli yetkili kişilere teşekkür ederiz.

Arkadaşlar ürünü elimize almadan önceden hazırlamış olduğum test cd sini, dts destekli orjinal dvd cdmi ve kingston markalı flash diskimin içine attığım test dosyalarıyla teknosa doğru yola çıkıyoruz.

Bakalım bu ürün bize istediğimiz şeyleri karşılıyacakmı ?

Önce Test Cd sinin içerisinde neler var ?

1) Xvid codekli avi dosyası ( Packed bitstream , h263 ve bmop=yes dosyaları ) ( qpel dosya bulamadığım için teste dahil etmedim )

2) Dvix codekli dosyalar ( .dvix, dx50, dxgm,dvix 4 ve later dvix 6 dosyaları )

3) .wav uzantılı dosya

4) .ogg uzantılı dosya

5) .aac uzantılı dosya

6) . mp4 uzantılı dosya ( h263 ve h264 codekli dosyalarımız )

7) .m p 3 uzantılı dosya

8) .ac3 uzantılı dosya

9). .dts uzantılı dosya ( dts waw kodekli .wav uzantılı dosyada var test de )

10) .mov uzantılı dosya

11) .m4a uzantılı dosya

12) .wmv uzantılı dosya

13) .wma uzantılı dosya

14 ) .dat uzantılı dosya ( vcd lerde oluyorya mepegav klasörünün içindeki avseq1 isminde )

15) .mpg uzantılı dosya ( vcd kalitesinde )

16) .vob uzantılı dosya ( dvd disklerin içindeki dosya )

17) .mpg uzantılı dosya ( dvd kaliteside=mpeg 2 )

18) .jpg uzantılı dosya

Cihaz Tanıtımı:

Cihaz Donanımı Hakkında

Cihazdan dts ses alamıyorsunuz sadece optikal ve coaxial çışlardan dts çözücü sistemlerden alabilirsiniz.

-Upscaling Özelliği

Alt yazılarda türkçe karakter sorunu yok fakat alt yazı rengi siyah çerçeveli beyazdır. Alt yazı küçüklüğün sözü kişiden kişiye göreceli olduğu için kararı cihazı aldıktan sonra sizler veriniz.

Çıkışlar

hdmı, optical ( kırmızı lazer ) ,coaxial,scart, stero ses çıkışı

Cihaz Codec Hakkında

1) Xvid codekli avi dosyası ( Packed bitstream , h263 ve bmop=yes dosyaları ) ( qpel dosya bulamadığım için teste dahil etmedim ) [ HEPSİNİ DESTEKLİYOR , ANCAK QPEL DENENMEMİŞTİR )

2) Dvix codekli dosyalar ( .dvix, dx50, dxgm,dvix 4 ve later dvix 6 dosyaları ) [DESTEKLİYOR ANCAK .DVİX UZANTILI DOSYA GÖRMÜYOR ]

3) .wav uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

4) .ogg uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

5) .aac uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

6) . mp4 uzantılı dosya ( h263 ve h264 codekli dosyalarımız ) [ GÖRMÜYOR ]

7) .m p 3 uzantılı dosya [ GÖRÜYOR ]

8) .ac3 uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

9). .dts uzantılı dosya ( dts waw kodekli .wav uzantılı dosyada var test de ) [ GÖRMÜYOR ]

10) .mov uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

11) .m4a uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

12) .wmv uzantılı dosya [ GÖRMÜYOR ]

13) .wma uzantılı dosya [ GÖRÜYOR ]

14 ) .dat uzantılı dosya ( vcd lerde oluyorya mepegav klasörünün içindeki avseq1 isminde ) [ GÖRÜYOR ]

15) .mpg uzantılı dosya ( vcd kalitesinde ) [ GÖRÜYOR ]

16) .vob uzantılı dosya ( dvd disklerin içindeki dosya ) [ GÖRÜYOR ]

17) .mpg uzantılı dosya ( dvd kaliteside=mpeg 2 ) [ GÖRÜYOR ]

18) .jpg uzantılı dosya [ GÖRÜYOR ] [ BMP..VS GÖRMÜYOR ]

Aynı şekilde 8 gb lik flash [ fat 32 biçimlendirilecek ] aynı şekilde rahatca video resim çalıştırabilir harici 1 tblik usb takabilirsiniz [ FAT 32 ile biçimlendirilecek ]

Not: Cihaz maksimum 720x576 çözünürlüklü dosyaları oynatır bu çözünürlük üzeri dosyaları açmaz.

Kutu İçeriği

Kumanda , Hdmı kablo.

ÜRÜN FİYATI : TEKNOSA= KDV DAHİL 159 YTL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miralay25 -- 24 Ocak 2010; 14:55:19 >

• @Teşekkürler. Miralay25 Doyurucu bir anlatım olmuş.
  • arkadaşlar

ürünüm satılık
    http://forum.donanimhaber.com/m_37227993/mpage_1/f_/key_//tm.htm#37227993

fiyat konusunda konuşuruz.

pm atınız
  • Not: Cihaz maksimum 720x576 çözünürlüklü dosyaları oynatır bu çözünürlük üzeri dosyaları açmaz. PEKİ ARKADAŞLAR BU ÜRÜNÜN 1080 P FULL HD OLARAK SATILMASI DOĞRUMU OZAMAN ÇÖZÜNÜRLÜK DESTEĞİ BUNU DOĞRULAMIYOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

Not: Cihaz maksimum 720x576 çözünürlüklü dosyaları oynatır bu çözünürlük üzeri dosyaları açmaz. PEKİ ARKADAŞLAR BU ÜRÜNÜN 1080 P FULL HD OLARAK SATILMASI DOĞRUMU OZAMAN ÇÖZÜNÜRLÜK DESTEĞİ BUNU DOĞRULAMIYOR

hayır 1080p full hd ibaresinin konması sizin anladığınız mantıkta değil 1080p full hd ibaresi olan bir dünya dvd player var bunlarda bu ibarenin konma amacı max 720*576i olan dvd filmlerinin panel tv de daha net izlenebilmesi adına görüntünün sanal olarak 1920*1080p olarak yükseltilebilinir olmasıdır elbette okuduğu formatların max çözünürlüğü 720*576i yi geçemez öyle olmasa zaten blu-ray / 1080p çıkışlı dvd player gibi ayrı cihazlar olmazdı blu-ray playerler gerçek full hd iken lg 492 gibi dvd playerler ise sanal full hd dir ancak;
    lg 492 yi lg 5000 serisi olan 40" tv de dvd film deneyerek ve görüntüyü hdmı kablodan 1080p ye getirerek izleme şansım oldu tv yede ince ayar çekilerek üstelik evet gerçektende çok işe yaradı dvd den hiç beklemediğim kadar üstün görüntü kalitesi aldım diyebilirim 1080p Upscaling işi gerçektende çok işe yarıyor dvd ler gerçektende bambaşka bir görüntüye kavuştu ama tabiki süper görüntü elde ettik dediğimiz görüntü bile en kötü blu-ray film kadar bile olamaz orasıda tartışılmaz tabiki ancak dvd playerlerde 1080p Upscaling teknolojisi genel anlamda çok işe yarıyor diyebilirim

• SAOL BENİ ÇOK AYDINLATTIN AMA WD MEDYA OYNATICI ALMADIMA PİŞMAN OLDUM ŞİMDİ ONUN 1080P DESTEĞİ VARMIŞ
  • evet wd vs cihazların gerçek 1080p desteği var zaten onlar için yapılmış cihazlar geneldede mkv tarzı yüksek çözünürlüklü video formatlarını izlemek için ancak onlarında (-) yokmu? elbette var örn wd muadil cihazlarda bildiğim kadarı ile hd ses codecleri yok haa sadece hd görüntü alınmak isteniyorsa sorun yok ancak seste isteniyorsa bildiğim kadarı ile hd ses codeclerini çözen wd vb cihazlarda daha yok

bence hem ses hemde görüntü anlamında tam olsun isteniyorsa blu-ray player alınmalı 300-400 tl ye kadar var ancak filmleri çok pahalı ayrıca wd gibi mkv izlenmiyor philipsin bir blu-ray playeri vardı sanırım onda izlenebiliniyordu yanılmıyorsam tabi wd kadarda performansı olcağını pek sanmıyorum açıkcası... kısaca;

bu işlerde ne istediğinizi eldeki doneleri ii belirlemek lazım yoksa sıkıntı kaçınmaz oluyor
    elinde dvd film çoksa cd ye basılı 1080p çıkışlı dvd player almak mantıklısı
    bütçe var ozaman blu-ray player almak en iyisi elbette
    mkv tarzı 1080p/720p çokmu filmin var ozaman wd vb cihazlara bakmak lazım

tabi bunlara ek olarakta ses sistemi değişiklik gösterir tv de ise full hd penel olması hepsi için en iyisi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LOGİTECH Z 313 HAKKINDA 1 SORU
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ŞİMDİ AKLIMA BİR SORU TAKILDI DTS FORMATINI GÖRMÜYORSA DTS ÇÖZEN BİR DECODERLA SESİ NASIL ÇÖZECEĞİZ BU KONUYU TAM OLARAK ANLAMADIM ANLAYAN VEYA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA YARDIMCI OLURLARSA SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • vestel 7500 dvd playerin 40gb a kadar desteklediğini okudum. yani 500gblık harddiski görüyor ama harddiskin içi 40gb tan fazla doluysa filmler izlenemiyormuş. Bu cihazda da böyle bir sınırlama varmı?
  • Tam Olarak Kaç GB ta Kadar Destsklediğini Bilmiyorum Ama benim 320 GB taşınabilir diskimi görüyor 100 GB civarı Film Var Hepsini Açıyor Yalnızca Dosya Sisteminin FAT 32 Olması gerekiyor
  • Benim 320 GB'yi de gordu. KUllanma kılavuzunda yazmasina bakmayin. Altyazilarinda tamamini goruyor. Vestel bu konuda basarili. Altyazi fontu ve rengide digerlerinden iyi. Sonucta hem ucuz hemde sorunsuz.

quote:

Orijinalden alıntı: mursel80

vestel 7500 dvd playerin 40gb a kadar desteklediğini okudum. yani 500gblık harddiski görüyor ama harddiskin içi 40gb tan fazla doluysa filmler izlenemiyormuş. Bu cihazda da böyle bir sınırlama varmı?
  • Ben bu Dvd player'ı aldığıma bin pişmanım. Geri vermek istediğimde avi çalıştırıp çalıştırmadıgını sormadıgım ve ürünü o şekilde aldığım için geri de veremedim. Avi formatını çalıştırmıyor. Avi dosyalarını dönüştürücü ile VOB yaptım onu görüyor die, onu da çalıştırmadı. Atıyorum taşınabılır belleğe takıyorum usb'sine 'not avaliable file' diyor başka bişey demiyor. Ne yapabilirim ben bu cihazı aileme guzel filmler indirip izleteyim diye aldım ama bu fonksiyonunu kullanamıyorum
  • usta ben şimdiye kadar mp4 v mkv hariç bütün filmleri izledim sende bir sorun var bence yukarıda resim müzik video var ordan doğru yeri seçiyormusun video da olması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

usta ben şimdiye kadar mp4 v mkv hariç bütün filmleri izledim sende bir sorun var bence yukarıda resim müzik video var ordan doğru yeri seçiyormusun video da olması lazım

Dostum eğer sende çalışıyorsa hakkaten bende bir sorun var. Yaptığımı soyliyim ben sana: Normal dvd açıkken LG ekranında usb yi takıyorum sag ustte usb yazısı çıkıyor sonra return tuşuna basıyorum kumandadan (katologdan anladıgım kadarıyla) bir süre bekliyor 'uygun dosya bulunamadı' diyor sonra cd tarıyor cd de yok diyor kalıyor..Yani usb ye attıgım filmler divx formatı aslında indvx de denedim o da olmadı hakkaten ben bişeyi yapamıyorum ama neyi bilemedim. Yardımcı olursan çok sevinirim.
  • Bende bir senedir kullanıyorum bu DVD Playeri, MKV hariç bütün formatları izledim..Benim tek sorunum altyazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyönetmen

Bende bir senedir kullanıyorum bu DVD Playeri, MKV hariç bütün formatları izledim..Benim tek sorunum altyazı

nasıl kullanıyorsunuz peki usb ile nedir yaptıgım hata?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem_ozdmr

quote:

Bende bir senedir kullanıyorum bu DVD Playeri, MKV hariç bütün formatları izledim..Benim tek sorunum altyazı

Bildiğim kadarıyla usb belleğin formatı FAT olması lazım. Eğer NTFS ise bu tip bir soruna sebep olabilir. İstersen onu bir kontrol et...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

quote:

Bildiğim kadarıyla usb belleğin formatı FAT olması lazım. Eğer NTFS ise bu tip bir soruna sebep olabilir. İstersen onu bir kontrol et...

Kontrol ettim gerçekten ntfs formatı bellegın toshiba 640 gb bellek kullandıgım sence fata mı çevirmeliyim? Gerçi nasıl yapıcam onu da bilmiyorum...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kontrol ettim gerçekten ntfs formatı bellegın toshiba 640 gb bellek kullandıgım sence fata mı çevirmeliyim? Gerçi nasıl yapıcam onu da bilmiyorum...

Bellek mi bu hdd mi. Çünkü 640 gb ancak hdd olur. Neysehttp://www.softpedia.com/progDownload/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool-Download-123786.html bu program ile fat formatına çevirebiliyorsun sanıyorum.

Not: Format attığında içindeki tüm verilerek kaybolacaktır. Haberin olsun...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bellek mi bu hdd mi. Çünkü 640 gb ancak hdd olur. Neysehttp://www.softpedia.com/progDownload/HP-USB-Disk-Storage-Format-Tool-Download-123786.html bu program ile fat formatına çevirebiliyorsun sanıyorum.

Not: Format attığında içindeki tüm verilerek kaybolacaktır. Haberin olsun...

Dediğin gibi fatla çalışıyor sadece 4gb lık usb ile denedim o fat yazılımındaydı.Çalıştı Dvd. Fakat bu dediğin programla fata çevirdim hdd'mi. 640 olan kapasite 590 a düştü ve şimdi ne yapsam tekrar 640 olmuyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.