LG 42LW570S de en iyi SD ve HD görüntüyü almak için ne yapmalıyım. Şu an çanak antenle izliyorum. Digitürk ve D-smart HD kutularıyla alsam kalite artar mı yoksa bu çanak antene harici hd destekli daha iyi bir receiver mı almalıyım? Önerilerinizi bekliyorum. Şu anda tv nin kendini receivernı kullanıyorum
güncel
hocam marifet led plazma ya da lcd almak ta değil.şu an ki kullandığımız normal yayın çözünürlüğü bildiği kadarıyla 720*576.full hd yayın ise 1920*1080i yani yaklaşık 5 katı .dolayısıyla eskiden tüplü tv den izlediğim yayın ile şimdi hem daha büyük hem de full hd tv ile izlersek doğal olarak görüntü kaybı oluyor,hatta maçlarda bence çamur gibi görüntü alıyoruz.biz tv deli gibi para veriyoruz. ama asıl olması gerekeni (hd yayını) almıyoruz.bu ferrari lg taktırmaktan bence daha da kötü. lcd veya led tv alıyorsanız ve tüplüdeki netliği arıyorsanız hd yayın satın almanız gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: usa2006
hocam marifet led plazma ya da lcd almak ta değil.şu an ki kullandığımız normal yayın çözünürlüğü bildiği kadarıyla 720*576.full hd yayın ise 1920*1080i yani yaklaşık 5 katı .dolayısıyla eskiden tüplü tv den izlediğim yayın ile şimdi hem daha büyük hem de full hd tv ile izlersek doğal olarak görüntü kaybı oluyor,hatta maçlarda bence çamur gibi görüntü alıyoruz.biz tv deli gibi para veriyoruz. ama asıl olması gerekeni (hd yayını) almıyoruz.bu ferrari lg taktırmaktan bence daha da kötü. lcd veya led tv alıyorsanız ve tüplüdeki netliği arıyorsanız hd yayın satın almanız gerekir.
tamam hd izleyelim iyi hoş diyosunda kaç kanalın hd yayını var ki? şu anda çanakta atv ahaber trt hd var yani 3 kanal. digitürk alsam bu kanal sayısı 8e çıkıcak yine az ve kanald hd yok mesela . sormak istediğim digitürk veya dsmart alsam sd yayınlardada iyilleşme olur mu?
hocam madem lw570s aldınız modül girişine dsmart modül takarak dsmart hd yi izleyebilirsin .eğlence paketinde 16 tane hd kanal var.modül fiyatı 199 tl 1 yıllık eğlence paketi hediye.dün teknosa turuncu indiriminde 159 tl idi.yani aylık13.25 tl idi.daha sonra aylık 15-20 gibi fiyata ya da full paket alabilirsin(full pakette 24-25 tane hd kanal var bugün).yani hd uydu alıcısı alarak görüntüde belirgin kalite artışı olacağını düşünmüyorum.zaten televizyonuzdaki uydu alıcısı da hd.
Tüm olay HD izlemek değil. SD yayınlar 576p gelir, 1080p TV ye bu yayın gelince yayın upscale edilir. Elindeki reciever ın upscale özelliği iyiyse normal SD yayınları daha HD gibi izleyebilirsin. HD leri zaten tüm reciever lar güzel gösterir.
Sendeki cihazda DVB-S var yalnız, neden Dsmart modül alıp kullanmıyorsun ki? TV nin içindeki dahili uydu alıcısı güzel gösteriyor gayet.
quote:
Orijinalden alıntı: techraven
Tüm olay HD izlemek değil. SD yayınlar 576p gelir, 1080p TV ye bu yayın gelince yayın upscale edilir. Elindeki reciever ın upscale özelliği iyiyse normal SD yayınları daha HD gibi izleyebilirsin. HD leri zaten tüm reciever lar güzel gösterir.
Sendeki cihazda DVB-S var yalnız, neden Dsmart modül alıp kullanmıyorsun ki? TV nin içindeki dahili uydu alıcısı güzel gösteriyor gayet.
kaç gündür bu d-smart modül olayını araştırıyorum. 399 tl ye full paket alacaktım. dün teknosaya gittim ellerinde aile paketi varmış. bana oradaki görevli dediki bunu istiyosan 75 tl ye full paketete yükseltebiliyosun. ben nasıl olur dedim o zaman 275 tl ye full paket sahibi oluyosun normalde full paketin fiyatı 400 tl? arayıp sordum d smartı dsmart bana o modülün içindeki seri noyu sölemeden bana fiyat veremiyceğini söyledi bende emin olamadım almadım o yüzden. bugün tekrar gittim teknosaya alayım diye ama bu sefer adam lw570s e modül olmuyo dedi. her kanalı açmıyo dedi. hd ler kalitesiz oluyo dedi kafamı karıştırdı. siz ne düşünüyosunuz bu konuda?
güncel
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme