Şimdi Ara

LG 42LS5600 incelemem. Input lag test videoları çektim. (Input lag yönünden tam bir oyuncu TV'si) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
237
Cevap
5
Favori
27.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu tv 100hz degil sanırım
    _____________________________
  • MCI 100HZ bu gerçek 100HZ mi değilmi bilmiyorum ama oyunlarda ve HD filmlerde bana fazlasıyla yetiyor. Futbol müsabakalarında hızlı sahnelerde belki sıkıntı çıkarır ona bir şey diyemem emin değilim. Henüz bir futbol maçı izlemedim. Zaten normal yayın hiç izlemiyorum. HD den başkasına pek bakmam bu tv de ama şu var dizi sezonu başlıyor belki bir iki tane favori dizim olur izlerim. Onun dışında SD pek bir şey izlemem.

    PS3 de zaten 60HZ de çalışıyor. Ondan yana bir sıkıntı yok.

    Şunu da eklemek istiyorum. ~30GB lık BBC belgeselinde gökyüzünden çekilmiş sahnelerde bile takılma yaşamadım. Görüntü takılarak atlaya atlaya ilerlemiyor. Yağ gibi akıyor..

    Tabi bu tv den daha iyi tv lerde var. Ama bir oyuncu için response time önemli ve ben bu tv ye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:25:05 >
    _____________________________




  • Mağazada inceleme yapmadan önce HD kalitesinde F1 yarışı bulup indirmek,futbol maçı bulup indirmek yararlı olacaktır sanırm ? En azından daha net bir fikir verir diye düşünüyorum
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sellims

    arkadaslar selam. İki gün önce bende bu tv den aldım. Digitürk kullanıyorum ve hd kutu ile değişim yaptırdım. Hd yayınlar 10 numara standart yayınlarda diğer led veya lcd tvler ile aynı. Ben beğendim ve memnunum ama merak ettiğim bir nokta var. İnfo tuşuna bastığında hz değerini söylüyor. Ps3 oynarken 1080İ 60 hz yazıor. İyide bu tv 100 hz değilmiydi. Acaba yazılımsal veya donanımsal olayımı var. Hd yayında ise 1080i 50 hz yazıyor. Bilmediğim bir ayarımı var. Bilen biri aydınlatyırsa sevinirim. Saygılar.



    Diğer başlıkta bir arkadaş yukarıdaki soruyu sormuş hemen cevaplıyorum.

    Benim şuan ps3 bağlı ve kumandadan info tuşuna basınca 1080p 60HZ yazıyor. Bilgisayarım VGA dan bağlı ve onun için info tuşuna bastığımda 1920x1080 60HZ yazıyor. TV kesinlikle 50HZ in üstünde çalışıyor. Muhtemelen gerçekten 100HZ i destekliyor. Birde şu var PS3 ü isterseniz 200HZ isterseniz 800HZ tv ye başlayın kumandadan info tuşuna bastığınız anda 60HZ gözükür çünkü PS3 kendini ortam ne olursa olsun 60HZ de çalışmak üzere ayarlıyor. Ama 1080i yerine kesinlikle 1080p gözükmesi lazım. Eğer 1080i gözüküyorsa PS3 ün Display Settings menüsünden Video Output Divice ayarını HDMI ı Auto seçip tekrar yapın. Sorun düzelecek. Bu arada PS3 de oyun açıkken değil ana menüde iken kumandadan info tuşuna basın. Çünkü PS3 menüsü 1080p 60HZ i destekler. Aksi taktirde oyunlarda denerseniz 1080i falan görebilirsiniz. Oyundan oyuna değişir bu durum.
    _____________________________




  • tşk.
    _____________________________
    Türk şoförü en asil duygunun insanıdır
  • dostum bendede aynı tv var. açıkçası alırken bu kadar iyi olacağını düşünmüyordum tv den çok memnunum fiyatı desen türkiye standartı için mükemmel. battlefield 3 ün ps3 versiyonu low'da göstersede televizyon sayesinde high oluyor diyebilirim. konuya katkım olmasını isterim. bayramdan dönünce tv nin fotoğraflarını profosyonel makine ile çekerim oyun televizyonu almak isteyenler için sonuna kadar tavsiye ediyorum.
    _____________________________
  • Arkadaşlar birinci mesaja 5 tane input lag test videosu ekledim. Çekmesi de youtube a upload etmeside biraz uzun sürdü ama değdi. En azından kafanızdaki soru işaretleri kalkar. Bütün dünya izlesin diye Youtube da açıklama bilgilerini İngilizce olarak hazırladım. Umarım hem Türkiye hemde dünya genelindeki tv ve monitör arayışı içinde olan oyunculara bir faydası olur.

    Videolar çekilirken tv nin ayarlarında ilgili HDMI ın

    Giriş etiketi: Oyun
    Resim modu: Oyun seçili

    Oyun modunun altında ki Gelişmiş Kontrol de ise

    Dinamik Kontrast: Kapalı
    Dinamik Renk: Kapalı
    Clear White: Kapalı
    Gürültü Filtresi: Kapalı
    Dijital Gürültü Azaltma: Kapalı
    Gama: Yüksek (bazen Orta)
    Siyah Seviye: Yüksek
    Göz Koruması: Kapalı
    Gerçek Sinema: Kapalı
    Renk Gamı: Geniş
    -
    Arka ışık, kontrast, renk, parlaklık, vs. de göz zevkime göre ayarlı ve ayriyeten oyunların içindeki görüntü ayarlarından da özellikle parlaklık ve gama ayarlarından göz zevkime göre ince ayar yapmayı seviyorum.

    Benim ayarlarım bu şekilde özellikle yukarıdaki özellikleri benim gibi kapalı yaparsanız tv gereksiz işlemleri kapatacak. Zaten giriş etiketi PC seçildiği zaman hepsini kapatıyor ve işlemci gereksiz işlerden sıyrılıp tam güç çalışıyor. Aynı şekilde giriş etiketini oyun modu seçince bir çok özelliği kapatıyor ama ben yetinmeyip gelişmiş kontrolden açık bıraktıklarını kapatıyorum. Size şunu söyleyim bu özelliklerin hepsi açıkken bile zerre kadar input lag yok. Ben vivid renkleri sevmediğim için dinamik modları kapatıyorum. Bazen film ve spor müsabakaları izlerken açıyorum ama renkleri aşırı vivid yapmıyorum. Tüm özelliklerin açık olduğu canlı resim modunda bile lag falan yok. Hepsinde denedim.

    Konsol kadar bilgisayar performansı da gayet iyi, ekranları klon çalıştırdığım zaman fare imleci her iki ekranda da sekronize hareket ediyor. Bir şeye tıkladığımda sekronize tepki veriyor. Bilgisayarın giriş etiketini bazen PC bazen Oyun yapıyorum. Aynı şekilde ps3 ün giriş etiketini de bazen Oyun bazen PC yapıyorum. Giriş etiketi Oyun seçili iken input lag yaşarım diye şüpheye düşenler PC seçebilirler. TV o zaman ekstra özelliklerinin alayını devre dışı bırakıyor. Ben %90 Oyun seçili oynuyorum. Oyun modunada yukarıdaki yazdığım ayarları yaptım.

    Yakın zamanda HD film performansını gösteren videolar eklemeyi düşünüyorum.


    NOT: Sayfanın kasılmaması için lütfen birinci ve ikinci mesajı alıntı yapmayınız.
    _____________________________




  • beyler 37lm611s tv ye vga kablosu ile pc yi bağlayamadım nerde yanlış yapıyorum ?


    pc de projeksiyonda göster diyorum sinyal yok diyor :/

    ekran çözünürlüğü penceresinde
    "2. genel PnP olmayan monitör" olarak
    ikinci ekranı görüyor, yazılım mı yuklenmesi gerekiyor ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordem -- 21 Ağustos 2012; 21:52:30 >
    _____________________________
    FENERBAHÇE / EGEA 1.4 URBAN PLUS / XIAOMI MI 9T
  • TV de hafıza pili yok. Birinci mesajda belirttiğim saat sıfırlanma olayı bu pil olmadığı için alt yazı dili ayarlarını da etkiliyor. Alt yazı ayarlarını Türkçe seçtiniz ve tv yi kumandadan kapattığınız zaman sıfırlanıyor açtığınızda film oynatacağınız zaman alt yazı ayarını tekrar Türkçe yapmanız gerekiyor. Tv yi kapatana kadar bu ayar bozulmuyor. Bu ayarı filmi oynatmaya başladığınızda kumandadan ilgili menüye girerek yapıyorsunuz. Çok hızlı bir şekilde basitçe yapılan bir işlem ama gıcık mı gıcık

    İlginçtir hafıza pilinin olmaması saat ile alt yazı dil ayarını etkiliyor ama yaptığınız görüntü ve ses ayarlarını etkilemiyor. Tüm modalara yaptığınız ince renk, ses, vs. ayarları tv nin elektriğini kesseniz dahi hafızasında kalıyor. Sanırım bu ayarlar hafızalı entegreler de saklanıyor ama saat ve alt yazı dil ayarı pile ihtiyaç duyuyor. Belki tv nin içinde pil takma yeri vardır. Garantisi bitince servise sormak lazım. Eğer varsa tv açar gerekli pili takarım.

    Not: Saat ayarı sadece tv nin elektriğini kesince sıfırlanıyor. Yani stand by da sıfırlanmıyor. Fakat alt yazı dil ayarı stand by a alsanız bile sıfırlanıyor. Halbuki opsiyon ayarlarında alt yazı dili her zaman Türkçe olarak kayıtlı duruyor. Çok ilginç gerçekten belki bir sonraki güncelleme ile düzelir. Çünkü opsiyon menüsünden yapılan alt yazı dili ayarını hafızasında tutuyor ama film başlayınca ne hikmetse video ayarı menüsünden tekrar Türkçe kodu seçmek gerekiyor. Yani opsiyon ayarında kalıcı olarak yapılan dil ayarını film oynadığında kod ayarı yapılan yere aktaramıyor. Tamamen yazılımsal bir şey gibi anlamadım gitti. Hafıza pilinden kaynaklı diyorum ama o zaman opsiyon ayarından seçili Tükçe alt yazıyı da sıfırlar. Onu hiç sıfırlamıyor.
    _____________________________




  • bir süredir PC ve PS3 bağlamak, arada da HD dizi/film izlemek için televizyon arıyordum en sonunda ben de LG 42LS5600 kervanına dahil oldum ilker_xxx'in de incelemesinde bahsettiği gibi hissedilebilir input lag yok. Servis kurulumu sırasında ölü piksel, bulutlanma ve ışık sızması testi yaptım. Televizyonda sıfır ölü piksel, sıfır ışık sızması ve her lcd/led lcd de olabilecek kadar bulutlanma (köşelerde) var. Kesinlikle gamer televizyonu, böyle bir televizyon arayan arkadaşlara kesinlikle öneririm f/p olarak başarılı.

    Ayrıca ilker_xxx arkadaşıma da teşekkür ederim, çok ayrıntılı başarılı bir inceleme olmuş. Eline sağlık
  • Bilgi için çok teşekkürler. Acaba SD yayından bir kaç resim çekebilirmisiniz? Ürünü alacağım çünkü :) Onu da görmek isterdim.
    _____________________________
    Acer S7-391 Ultrabook
    Intel® Core™ i5 3337U 1.8 Ghz@2.60 Ghz | 4 GB DDR3 1600 Mhz Ram | 13.3" Full HD IPS Dokunmatik LED | 64 GB x 2 / 128 GB RAID0 SSD | 1.3 KG

  • bugun aldım hadi hayırlısı
    _____________________________
    İ5 10400f, 16 GB DDR4 (3200MHZ), MSI GeForce RTX 2070 Ventus 8GB GDDR6, ASUS Prime Z490-A Intel LGA1200 DDR4, 240 GB SSD + 120GB SSD SAMSUNG HARDDİSK 1TB 7200 RPM HDD, AOC 23.8" AGON AG241QG 165Hz 1ms GSYNC 2K XIGMATEK HERA FULL RANGE 80PLUS GOLD 850W
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

    Bilgi için çok teşekkürler. Acaba SD yayından bir kaç resim çekebilirmisiniz? Ürünü alacağım çünkü :) Onu da görmek isterdim.


    SD uydu alıcısıyla kötü gösteriyor.. Klasik LG işte ama HD uydu alıcısıyla yada HD teledünya ile biraz daha iyi olur. Bu kesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 1 Eylül 2016; 17:25:59 >
    _____________________________
  • Bu hafta electroworld`e gidip televizyonu alacağım. TV`yi aldıktan kaç gün sonra TV kullanıma hazır hale geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Ertesi gün kurdular.Direk kullanıma hazır herhangi bir sıkıntı yok.

    Hem OLED TV lerin her eve girecek fiyata düşmesi hemde 3D standartının oturması için yaklaşık üç sene var. Bu zaman zarfında aptal sorunlarla boğuşan günümüz LCD tv lerine çok fazla para vermeyip idare edecek aynı zamanda da pc ve oyun konsolu kullanımında hiç input lag yaşatmayacak tv arayışında olanlar için birebir

    Günümüz LCD, LED LCD tv lerin ömrü ortalama altı sene ve bu geçiş döneminde yüksek fiyatlı bir tv aldığınız da senelik tv zevkiniz bir hayli yüksek olacak. Üstelik üç sene sonra oled tv ler yaygınlaşınca onların görüntüsünün yanında sönük kalacak ve izlediğiniz tv içinize sinmeyecek. Malum 3D de en güzel halini almış olacak oda eskimiş olan tv nizde içinize sinmeyecek.

    Sadece düşük input lag değil bu kriterleri de düşünün derim. Her halükarda karlı bir tv LG LS5600
    _____________________________




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Ertesi gün kurdular.Direk kullanıma hazır herhangi bir sıkıntı yok.

    Hem OLED TV lerin her eve girecek fiyata düşmesi hemde 3D standartının oturması için yaklaşık üç sene var. Bu zaman zarfında aptal sorunlarla boğuşan günümüz LCD tv lerine çok fazla para vermeyip idare edecek aynı zamanda da pc ve oyun konsolu kullanımında hiç input lag yaşatmayacak tv arayışında olanlar için birebir

    Günümüz LCD, LED LCD tv lerin ömrü ortalama altı sene ve bu geçiş döneminde yüksek fiyatlı bir tv aldığınız da senelik tv zevkiniz bir hayli yüksek olacak. Üstelik üç sene sonra oled tv ler yaygınlaşınca onların görüntüsünün yanında sönük kalacak ve izlediğiniz tv içinize sinmeyecek. Malum 3D de en güzel halini almış olacak oda eskimiş olan tv nizde içinize sinmeyecek.

    Sadece düşük input lag değil bu kriterleri de düşünün derim. Her halükarda karlı bir tv LG LS5600

    hocam senden ricam birede fifa12 videosu ekleyebilirmisin?

    özellikle kaleci degaj çekerken ekranda ghosting fululaşma oluyor mu?
    _____________________________
    İ7 3770k(1,315V-4800MHZ)+win10 64bit ultimate* MSI Z68A-GD80(B3) * İNTEL SIVI SOĞUTMA* COOLERMASTER RC-690 * CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 * ZOTAC 1070Tİ MİNİ EDİTİON *SAMSUNG 860EVO 1TB SSD* SEAGATE 8TB HDD *SAMSUNG 850EVO 250GB * * ViewSonic XG2401 24" 144hz *SKYSTAR2 DVB-S*KAWAİ 5+1* Aerocool Strike X 800W 80+ Plus Silver PSU




  • quote:

    Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

    quote:

    Orijinalden alıntı: ilker_xxx

    Ertesi gün kurdular.Direk kullanıma hazır herhangi bir sıkıntı yok.

    Hem OLED TV lerin her eve girecek fiyata düşmesi hemde 3D standartının oturması için yaklaşık üç sene var. Bu zaman zarfında aptal sorunlarla boğuşan günümüz LCD tv lerine çok fazla para vermeyip idare edecek aynı zamanda da pc ve oyun konsolu kullanımında hiç input lag yaşatmayacak tv arayışında olanlar için birebir

    Günümüz LCD, LED LCD tv lerin ömrü ortalama altı sene ve bu geçiş döneminde yüksek fiyatlı bir tv aldığınız da senelik tv zevkiniz bir hayli yüksek olacak. Üstelik üç sene sonra oled tv ler yaygınlaşınca onların görüntüsünün yanında sönük kalacak ve izlediğiniz tv içinize sinmeyecek. Malum 3D de en güzel halini almış olacak oda eskimiş olan tv nizde içinize sinmeyecek.

    Sadece düşük input lag değil bu kriterleri de düşünün derim. Her halükarda karlı bir tv LG LS5600

    hocam senden ricam birede fifa12 videosu ekleyebilirmisin?

    özellikle kaleci degaj çekerken ekranda ghosting fululaşma oluyor mu?

    Futbol oyunu yok bende, Fifa 13 demo Eylül ayında gelecek. O zaman video çeker yayınlarım.
    _____________________________




  • İlker öncelikle ellerine ve emeğine sağlık. Forumdaki ve iş hayatımdaki yoğunluk dolayısıyla daha yeni pür vakit ayırarak okuyabildim incelemeni.

    Oyun odaklı TV incelemeleri konsolların dışında, PC bağlantısının da tercih edilmeye başlandığı şu dönemlerde gerçekten bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın büyük kısmını da gidermiş durumdasın.

    Forum adına teşekkürler.
    _____________________________
    ### HARİCİ BİLEŞENLER BÖLÜM KURALLARI ### ###EV ELEKTRONİĞİ BÖLÜM KURALLARI###
    ÖNEMLİ: ARKADAŞLAR PM İLE SORDUĞUNUZ SORULARA YETİŞEMEDİĞİM İÇİN CEVAPLAYAMIYORUM. FORUM ÜZERİNDEN ALINTIYLA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2 GHz 8 MB Cache 4, Gigabyte 880GA- UD3H AM3 AMD 880G / SB850 DDR3 1866 MHz (O/C) DV, Kingston 4 GB (2x2 GB) KIT Hyperx DDR3 1333 MHz CL7 XMP Ram, Cooler Master HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W Midt ATX, Sapphire HD 6950 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11, Samsung 1 TB 32 MB SATA 2 7200 RPM, LG 3D Cinema TV 42LW4500, Sony PS3, Sony PSP 3000, iPOD Touch 4G 32GB White


  • Ben de bugün bu TV'den aldım, yarın kuruluma gelecekler. Xbox'ta denemek için sabırsızlanıyorum.
    _____________________________
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusty

    İlker öncelikle ellerine ve emeğine sağlık. Forumdaki ve iş hayatımdaki yoğunluk dolayısıyla daha yeni pür vakit ayırarak okuyabildim incelemeni.

    Oyun odaklı TV incelemeleri konsolların dışında, PC bağlantısının da tercih edilmeye başlandığı şu dönemlerde gerçekten bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın büyük kısmını da gidermiş durumdasın.

    Forum adına teşekkürler.

    Rica ederim.
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.