Şimdi Ara

LG 42LG5000 LCD TV Aldım!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
193
Cevap
1
Favori
47.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayırlı olsun arkadaşım...ben de aynı özelliklere sahip 94 ekran olanını aldım ve çok memnunum...ama o sıralarda mağazada 37LG6000 modeli yoktu ve 100 hertz oluşu güzel...

sıcak fırstlar bölümünde konu açtığım:
    http://forum.donanimhaber.com/m_26617056/tm.htm
  • Ya beyler benim uydu alıcısının arkadasında 5 giriş var. 2 tane sarı 1 beyaz 1 kırmızı bide siyah var
    bide 2 scart var??? NE YAPMALIYIM O KIRMIZI YEŞİL MAVİ KABLO OLUR MU??
  • YARDIMMMMMM
  • quote:

Orjinalden alıntı: cago01

YA BEYLER BEN 42LG5000 ALDIM FAKAT GÖRÜNTÜ UYDUDA İYİ DEGİL SERVİS TELEVİZYONU KURARKEN SÖLEMİŞ GÖRÜNTÜ KALİTESİNİ ARTTIRICI Bİ KABLO SATIYOMUŞ AMA BİZİMKİLER ALMAMIŞ VE BENDE ŞU AN GÖRÜNTÜYÜ BEGENMİYORUM

BEN ŞU AN DİREK RESİVERDAN TELEVİZYONA 3 RENK KABLO GELİYO SİZCE NE YAPMALIYIM YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

quote:

Ya beyler benim uydu alıcısının arkadasında 5 giriş var. 2 tane sarı 1 beyaz 1 kırmızı bide siyah var
    bide 2 scart var??? NE YAPMALIYIM O KIRMIZI YEŞİL MAVİ KABLO OLUR MU??

değişen bir şey olmaz...

renk, parlaklık, keskinlik ,...vs. ayarları kaliteyi fazlasıyla etkiliyor...
    benim en memnun kaldığım değerleri veriyorum...istersen dene ve denemen halinde sonucu yazarsan iyi olur...

Menü > Resim> Uzman modu 1 veya 2

arka ışık: 40
    kontrast: 92
    parlaklık: 40
    keskinlik: 40
    renk: 75

Menü > resim > uzman modu 1/2 > Uzman kontrolü

canlı kontrast: kapalı
    gürültü filtresi: kapalı
    gama: orta
    film modu: kapalı
    beyaz dengesi: orta
    kırmızı kontrast 5

bir de uydu alıcısının kumandasında, sat tuşu varsa, ona basıp sonucunu değerlendir...çünkü öyle bir özellik varsa, anten bölümündeki kanalların (ayalı olmayabilir de) görüntüsünü yansıtıyor ve görüntü kalitesi önemli ölçüde düşüyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: serbay_ozturk

5) Teknik servis anlayışı çok iyi. İlk ay şartsız değişim, sonraki 23 aylık dönemde aynı hatanın "3" defa tekrarlaması durumunda değişim.

,
    ilk ay şartsız değişimi, aynı model için mi yapıyorlar, yoksa bir üst modeli (37LG6000) alacak olmam halinde de yaparlar mı?
    (gerçi bu durum teknik servisle değil, satın alınan mağazayla ilgili....teknosa da değişim için %15'i kadar iade ücreti istiyor)
  • boldshark arkadaş denedim ama bişey farketmedi benim sorunum görüntü sanki sulu boya resmi gibi gösteriyo
  • HDli uydu alıcısı kullanıldığında yayın SD oldsa bile görüntü kalitesinde bir fark oluyor mu ?

PS3'de şöyle bir test yaptım oyun çözünürlüğünü SDye düşürdüm ama HDMI'dan oynadım
    daha sonrada aynı oyunu Scarttan oynadım
    arada inanılmaz bir fark vardı HDMI'da ki yayında SD olmasına rağmen görüntü scarta nazaran inanılmaz temiz ve pürüzsüzdü

aynı fark uyduda da olur mu ?
  • ya amcalar o senin dedigin kablodan aldılar görüntü degişti büyük ölçüde acaba bizim uyduyada olur mu ??
  • monster yada philipsin altın uçlu scart kabloları var, teknosa yada bimekse gidip temin edebilirsin.. daha kalite marka olsun fiyat fazla önemli değil dersen, profield markası var, 40ytlden başlar 80 ve 120 ytlye altın uçlu scartları mevcut fakat ne derecede işe yarar bilinmez, çünkü yayın kaynağı ve receiverın kalitesi en önemli etken.
    kablo için öğle fazla paralar bayılma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 3 Ekim 2008; 15:11:41 >
  • bence senin sorunun çok dandik bir kablo kullanmandan , 3 renk dediğin kablo o kadarda kötü bişey değil benim bildiğim
  • bu arada bende bir 42lg5000 kullanıcısıyım ve çok memnunum herkese öneririm
  • peki sen uydudan tv ye nasıl baglanıyorsun...
    Amcamlar servisten bi kablo aldılar hd tv içinmiş görüntü baya bi iyi oldu..
    Sizce ne yapmalıyım??????
  • uydum bu
    http://www.merihvideo.com.tr/yenisite/HiremcoX1.html
    Benim sorunum görüntüde insanların yüzü sanki sulu boya ile yapılmış
  • benim arkadaşada lg 5000 aldık pıp pap olayı varmı bu tv de kullanma kılavuzunda var diyo ama kumandanın üstünde öyle bi tuşa rastlamadım bu çift tuneri nasıll kullanabiliriz ekranı ikiye bölüp tv ve pc aynı anda kullanan arkadaşlar bi yardımcı olurlarsa
    quote:

Orjinalden alıntı: levent0119

Burdan merak edenlere duyurulur boyle bisi olamaz mükemmelin üstünde görüntü kalite çift tuner özelligi beni bitiriyor alıcaklar kesinlikle arkanıza bakmadan alın derim süper bir lcd
    LG 42LG5000 LCD TV
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

HDli uydu alıcısı kullanıldığında yayın SD oldsa bile görüntü kalitesinde bir fark oluyor mu ?

PS3'de şöyle bir test yaptım oyun çözünürlüğünü SDye düşürdüm ama HDMI'dan oynadım
    daha sonrada aynı oyunu Scarttan oynadım
    arada inanılmaz bir fark vardı HDMI'da ki yayında SD olmasına rağmen görüntü scarta nazaran inanılmaz temiz ve pürüzsüzdü

aynı fark uyduda da olur mu ?

Fark oluyor. Ama umduğun ölçüde olur mu birşey diyemiyeceğim. Bir aralar fotoğraflarla aradaki farkı göstermeye çalışmıştım. Dilersen bir bak...

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=20499799

• quote:

uydum bu
    http://www.merihvideo.com.tr/yenisite/HiremcoX1.html
    Benim sorunum görüntüde insanların yüzü sanki sulu boya ile yapılmış

Senin uydunun kullanma kılavuzuna baktım. Orada dediğine göre senin uydu scart üzerinden rgb bağlantıyı destekliyormuş. Kılavuzdan direk alıntı yapacağım.

Cihazınızda full rgb scart mevcut olduğundan, eğer televizyonunuzda rgb scart'ı destekliyorsa mutlaka ama mutlaka scart çıkışını kullanmalısınız.

Bu yüzden scart bağlantı kullanıp uydu ayarlarından çıkışı rgb seçmelisin. İiyide bir scart kablo alırsan sanıyorum sorunun düzelir.

• BEYLER BEN SORUNUMU HALLETTİM NASIL DİYE SORARSANIZ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜM VE GÖRÜNTÜ AYARLARINI DÜŞÜRDÜM BOLDSHARK ARKADAŞIMIN DEDİGİ GİBİ YAPTIM ŞİMDİ GÖRÜNTÜM SÜPER SİZE BİŞEY SORUCAM DİYOSUNUZ YA EKRANI İKİYE BÖLÜP SEYREDEBİLİYOSUN O NASIL OLUYO??????
    BİDE SİZCE SCART MI İYİ YOKSA 3 RENK KABLO(SARI-KIRMIZI-BEYAZ) MU????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: @dministrator

birincisi burada herkes sana cevap vermek zrunluluğunda değil boşuna şey yapma
    bu arada arkadaş cevabı zaten vermiş scart kullanılmalıdır kesinlikle diye , kullanma klavuzunda öyle yazıyormuş

Sadece ben değil diğer arkadaşlarda yardımcı olmaya çalışmış. İşine yaramadıysa bu bilgi, dersin "Teşekkür ederim ama öyle olmadı. Başka fikri olan var mı? Fakat böyle körler sağırlar dialoğu gibi oluyor. İnsanın içindeki yardımcı olma isteğinide yok ediyor.
  • arkadaşlar 32LG5000 i nasıl bilirsiniz
  • selamlar

bugün ben de 42LG5000 aldı
    aslında 42pg6000 olan plazmayı alacaktım ama full hd olması ve eşimin lcd ye daha sıcak bakması nedeniyle bu modeli aldık
    Maalesef pazartesi günü kurulacak, umarm memnun kalırım. Next YE 8000 plus receiver var, bakalım sd görüntü nasıl olacak....

hoperlorleri tamamen kablosuz olan ses sistemi bilen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.