Şimdi Ara

LG 2024 4K TV Mİ PC MONİTÖRÜ GİBİ KULLABİLİR MİYİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lg 55qned816re Tv modelimi rekabetçi olmayan offline oyunlar için pc kasasını veya laptopunu bağlayıp monitör olarak kullanabilir miyim. Eğer sorun yaşarsam ne gibi sorun yaşarım. Tecrübe eden arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi konuyla ilgili

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sorunsuz kullanılır. Özel bir şey yapmanız gerekmez.

O TV'de G-Sync & FreeSync desteği var. Input lag'i de monitörlere eşit.

Yani modern bir 120 Hz monitör gibi olur.

HDR desteği ise, çoğu monitörden iyidir. (TV'lerin görüntü işlemcisi sayesinde, dinamik ton haritalama yapar.)

TV'de gerçek monitör deneyimi de alınabilir:

- TV ayarlarından PC modu veya 4:4:4 passthrough açarak, TV'nin gerçek RGB vermesi sağlanabilir. Bu sayede küçük yazıların netliği monitör gibi olur. Tabi PC / 4:4:4 modunun bazı yan etkileri olabilir; ama web browser falan kullanırken o mod iyidir.

- 55 inç'in veya 4K çözünürlüğün fazla geldiği durumlarda, ekran kartı sürücüsünden 1440p'ye ölçekleme yapılabilir. Ölçekleme sayesinde görüntüyü 1440p boyutunda verip netliği korur. Görüntü boyutu büyük bir monitör gibi olur.

- Ayrıca, TV'nin oyun menüsünde Ultrawide 21:9 ve 32:9 seçenekleri vardır. Bu sayede, TV kendini ekran kartına UW olarak tanıtır. Sürücü ayarı gerekmeden, direkt UW moduna geçilir.

@Azequel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Eylül 2025; 19:43:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• False King kullanıcısına yanıt
    Ben kendime konsol almayı düşünüyordum fakat konsollarda oyun fiyatları malum. Acaba pc kasası alsam daha mı uygun ve uzun ömürlü olur diye düşünüyordum. Ama şimdi kararımı verdim görüşünüz doğrultusunda. Teşekkürler yardımınız için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Azequel A kullanıcısına yanıt

Rica ederim, hayırlı olsun. Konsollar, konsept olarak TV kullanımına daha iyi gitse de; oyun fiyatları, çok oyun satın alan veya ilk günden oynamak isteyenler için problem. Aradaki fiyat farkı donanıma yatırılır.

Bir de PC'de Türkçe yama olayı güzel oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS4 de ip tv izlenebilir mi?
    9 yıl önce açıldı
    Monitör mü tv mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.