Şimdi Ara

lg 1480 RD S5 çamaşır makinesi tavsiye edermisiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
5.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mars51

quote:

Orijinalden alıntı: holyland

arkadaslar almayi dusunuyorum. yalniz anlamadigim bir sey var; yikama kapasitesi 9 kg ama kurutma kapasitesi 6kg. sumdi yikama bitikten sonra otomatik olarak kurutma baslar mi? yoksa yeniden calistirmak lazim? oyleyse yukten azaltmak gerekli midir?
    tesekkurler

Makina da 9 kg pamuklu yıkayıp ,6 kg kurutabiliyorsunuz. Ama yıkama ağırlığınız 6 kg a kadarsa makinanın hem yıkama hem kurutma programıyla kesintisiz 6 kg yıkayıp 6 kg kurutabiliyorsunuz.

Yalnız şuna dikkat etmekte fayda var bu makinalar için verilen ağırlıklar pamuklu kumaş için.yün veya akrilik veya başka cins çamaşırlar için hem yıkama hem kurutma ağırlık değerleri farklılık gösteriyor. Bence makinanın kullanma kılavuzunu inceleyin.Sorduğunuz birçok soruya orada yanıt bulabilirsiniz.

http://www.lg.com/tr/common/product/support.jsp?localeCd=tr&productId=F1480RDS5&uri=/tr/beyaz-esya/camasir-makinesi/LG-drying-machines-F1480RDS5.jsp#

yanit icin cok tesekkurederim. verdiginiz link col faydasi oldu. almak icin sabitsizlaniyorum. acaba suan en uygun fiyati nerde ve ne kadardir!?

• arkadaslar bu camasir makinesi ile 2. kez yikamami yaptim.ilk yikamada carsaf vs yikadigimdan bisey olmamisti sadece asiri derece de kiristirmisti.bende fazla onemsememistim.
    bugun 2. yikamami normal giysilerle yaptim.
    6 kg yikama / kurutma yi sectim ve camasir yikama/kurutma bittiginde gordum ki birkac parca kot esofman cekmis.bildiginiz 2 beden kuculmus.
    40 derecede yikamistim.
    bu camasir makinesini kullananlar hangi ayarlarda yikama yapiyor acaba.sizde boyle bir sorun oldu mu ?
    genel olarak dikkat etmem gereken birsey var mi camasir yikarken ve kuruturken.ilk defa kurutmali makine kullaniyorum.tahminimce kurutmadayken camasirlarim cekti.
    ne yapmami onerirsiniz iyi ki kaliteli giysileri yikamamistim bu yikamada..
    Quake 3 arena master

When I was your age, i rocket jumped all the way to school, both ways....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

arkadaslar bu camasir makinesi ile 2. kez yikamami yaptim.ilk yikamada carsaf vs yikadigimdan bisey olmamisti sadece asiri derece de kiristirmisti.bende fazla onemsememistim.
    6 kg yikama / kurutma yi sectim ve camasir yikama/kurutma bittiginde gordum ki birkac parca kot esofman cekmis.bildiginiz 2 beden kuculmus.
    40 derecede yikamistim.
    bu camasir makinesini kullananlar hangi ayarlarda yikama yapiyor acaba.sizde boyle bir sorun oldu mu ?
    genel olarak dikkat etmem gereken birsey var mi camasir yikarken ve kuruturken.ilk defa kurutmali makine kullaniyorum.tahminimce kurutmadayken camasirlarim cekti.

Shafter izninle özelden yazdığım mesajı bazı ilaveler ile buraya da kopyalıyorum ;

Yıkama + kurutma çevrimi yüklediğimiz çamaşıra göre bizde de en az 4-5 saat civarında sürüyor.
    Penye ve pamukluları 1400 de sıkıyor ve hafif nemli ayarında kurutuyoruz. (ütü yapılacaksa)
    Eğer ütü yapılmayacak ise düşük sıcaklıkta kurutma seçiyoruz.Önceki mesajımda belirttiğim gibi birkaç çamaşır bizde de çekti ,
    Şöyle bir durum da oldu ; aynı anda yıkanan biri ikea biri linens marka çift kişilik nevresin takımının (çarşaf nevresim kılıfı ve yastık kılıfı ) ikea olanı artık tek kişilik kullanılıyor,hatta yastık kılıfları artık kullanılamıyor.Linens olanda bir çekme yada bozulma yok ..Yani bu çekme olayında kumaş kalitesi de önemli maalesef.Bu durumu gördükten sonra çekmesinden korktuğum şeyleri hiç kurutmuyorum ya da düşük sıcaklıkta kurutuyorum ben.
    Fakat senin belirttiğin gibi kot veya penyelerde düşük sıcaklıkta kuruttuğum için olsa gerek çekme problemi olmadı.

Hemen hemen tüm çamaşırları 30 veya 40 derece sıcaklıkta yıkıyoruz.beyazlar için genelde buharlı yıkamayı ekliyoruz.
    Çekme problemi sadece kurutmada olmuyor ; 60 Derece + buhar seçiminde de (yani antialerjik yıkama) bazı bebek çamaşırlarımız kurutma yapmadan çekti...

Keşke makinanın kurutma sıcaklık ayarını yapabiliyor olsaydık,veya hassas çamaşırlar için hassas seçimi yapılabiliyor olsaydı...
    Umarım faydalı olabilmişimdir.
    Saygılar.

• quote:

quote:

arkadaslar bu camasir makinesi ile 2. kez yikamami yaptim.ilk yikamada carsaf vs yikadigimdan bisey olmamisti sadece asiri derece de kiristirmisti.bende fazla onemsememistim.
    40 derecede yikamistim.

Shafter izninle özelden yazdığım mesajı bazı ilaveler ile buraya da kopyalıyorum ;

Yıkama + kurutma çevrimi yüklediğimiz çamaşıra göre bizde de en az 4-5 saat civarında sürüyor.
    Penye ve pamukluları 1400 de sıkıyor ve hafif nemli ayarında kurutuyoruz. (ütü yapılacaksa)
    Eğer ütü yapılmayacak ise düşük sıcaklıkta kurutma seçiyoruz.Önceki mesajımda belirttiğim gibi birkaç çamaşır bizde de çekti ,
    Şöyle bir durum da oldu ; aynı anda yıkanan biri ikea biri linens marka çift kişilik nevresin takımının (çarşaf nevresim kılıfı ve yastık kılıfı ) ikea olanı artık tek kişilik kullanılıyor,hatta yastık kılıfları artık kullanılamıyor.Linens olanda bir çekme yada bozulma yok ..Yani bu çekme olayında kumaş kalitesi de önemli maalesef.Bu durumu gördükten sonra çekmesinden korktuğum şeyleri hiç kurutmuyorum ya da düşük sıcaklıkta kurutuyorum ben.
    Fakat senin belirttiğin gibi kot veya penyelerde düşük sıcaklıkta kuruttuğum için olsa gerek çekme problemi olmadı.

Hemen hemen tüm çamaşırları 30 veya 40 derece sıcaklıkta yıkıyoruz.beyazlar için genelde buharlı yıkamayı ekliyoruz.
    Çekme problemi sadece kurutmada olmuyor ; 60 Derece + buhar seçiminde de (yani antialerjik yıkama) bazı bebek çamaşırlarımız kurutma yapmadan çekti...

Keşke makinanın kurutma sıcaklık ayarını yapabiliyor olsaydık,veya hassas çamaşırlar için hassas seçimi yapılabiliyor olsaydı...
    Saygılar.

Mars51
    acaba siz genel olarak hangi programlari yikiyorsunuz karisik yikama icin.
    karisik secenegi var onu + kurutma bolumundende hafif nemli iyi bir secenek olabilir mi sizce ?
    kiz arkadasimal yasadigimdan ki kendisi 10 gundur yok.pek camasir cikmiyor.makine kurulali 20 gun oldu daha 3. camasiri zar zor yikayabildim : )
    bu yikamada 30 dk hizli yikama ve 60 dk kurutma yi sectim.sonuc olarak gordum ki camasirin ustunde lekeler duruyor tek tuk.ve ayrica ozellikle birkac yastik kilifinda deterjan kalintisina rastladim.
    sizce hangi mod u kullanmam lazim genel olarak ?kurutmayi bundan sonra devamli hafif nemli kurutma da tutacagim.fakat yikama konusunda sanirim hata yapiyorum.
    ayrica battaniye yikadiginizi belirtmissiniz.yeni bir battaniye aldim kuru temzlemeye vermeme ragmen halen feci sekilde yun birakiyo elbiselerde gece yatinca.
    acaba ben bunu yikasam nasil kuruturum ? 6kg kurutmasi olan bu makinede hafif nemli de kurutmaya calissam sorun cikar mi sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 28 Ocak 2012; 16:37:06 >
    Quake 3 arena master

• quote:

quote:

quote:

40 derecede yikamistim.

Saygılar.

Mars51
    karisik secenegi var onu + kurutma bolumundende hafif nemli iyi bir secenek olabilir mi sizce ?
    kiz arkadasimal yasadigimdan ki kendisi 10 gundur yok.pek camasir cikmiyor.makine kurulali 20 gun oldu daha 3. camasiri zar zor yikayabildim : )
    bu yikamada 30 dk hizli yikama ve 60 dk kurutma yi sectim.sonuc olarak gordum ki camasirin ustunde lekeler duruyor tek tuk.ve ayrica ozellikle birkac yastik kilifinda deterjan kalintisina rastladim.
    sizce hangi mod u kullanmam lazim genel olarak ?kurutmayi bundan sonra devamli hafif nemli kurutma da tutacagim.fakat yikama konusunda sanirim hata yapiyorum.
    ayrica battaniye yikadiginizi belirtmissiniz.yeni bir battaniye aldim kuru temzlemeye vermeme ragmen halen feci sekilde yun birakiyo elbiselerde gece yatinca.
    acaba ben bunu yikasam nasil kuruturum ? 6kg kurutmasi olan bu makinede hafif nemli de kurutmaya calissam sorun cikar mi sizce ?

Shafter merhaba
    İşler dolayısıyla internete bir iki gündür giremiyordum.Mesajlarını bu gün gördüm.Özel yerine buradan cevap vereyim.

eşim de karışık çamaşırlar için mix programı yerine senin kullandığın 30 dk lık yıkama programın kullanıyor.Ama bu programda kılavuz maksimum 3kg yüklenmesini söylüyor.O da en fazla 4 kg civarında yüklüyor herhalde..(göz kararı )
    Ben kılavuzun bu sayfalarının bir çıktısını alıp makinanın yanına koydum.Oraya bakarak seçiyor.
    Birde şu husus var.Biz çok uzun bir süredir ,yani eski makina zamanından bu yana toz deterjan yerine perwool un sıvı deterjanlarını kullanıyoruz.Hiç deterjan lekesi kalma problemi olmuyor. (renkliler, beyazlar ve siyahlar için ayrı deterjanları var.) Çamaşırlarımızda aşırı kirlenme olmadığı için biz bu deterjanların performansından memnunuz. Beyazlarda ayrıca kosla gibi toz beyazlatıcı ilave ediyor.
    Bebek çamaşırları için de Dalin in granül sabununu kullanıyor.
    Sende leke kalmışsa aklıma ilave durulama ve yoğun yıkama tuşunu seçmen seçeneği geliyor.Birde öyle dene istersen :)

Battaniye konusunda şöyle birşey söyleyebilirim.Bizim yıkadığımız battaniye aşırı tüylübirşey değildi.(%50 Pamuk ,%43 akrilik %7 polyester miş.Etiketten okudum şimdi) Bir problem olmadı yıkama ve kurutma aşamasında.Ama seninki çok tüy bırakıyorsa sanırım içeriği biraz farklı ya da dokuması...Ben senin yerinde olsam Narin yıkama (yünlüler olabilir) yapar ve düşük sıcaklıkta kurutma seçerdim.Diğer kurutma seçeneklerinde kurutma sıcaklığı bir hayli fazla oluyor gibi geliyor bana...
    Saygılar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

40 derecede yikamistim.

Saygılar.

Mars51

Shafter merhaba
    İşler dolayısıyla internete bir iki gündür giremiyordum.Mesajlarını bu gün gördüm.Özel yerine buradan cevap vereyim.

eşim de karışık çamaşırlar için mix programı yerine senin kullandığın 30 dk lık yıkama programın kullanıyor.Ama bu programda kılavuz maksimum 3kg yüklenmesini söylüyor.O da en fazla 4 kg civarında yüklüyor herhalde..(göz kararı )
    Ben kılavuzun bu sayfalarının bir çıktısını alıp makinanın yanına koydum.Oraya bakarak seçiyor.
    Birde şu husus var.Biz çok uzun bir süredir ,yani eski makina zamanından bu yana toz deterjan yerine perwool un sıvı deterjanlarını kullanıyoruz.Hiç deterjan lekesi kalma problemi olmuyor. (renkliler, beyazlar ve siyahlar için ayrı deterjanları var.) Çamaşırlarımızda aşırı kirlenme olmadığı için biz bu deterjanların performansından memnunuz. Beyazlarda ayrıca kosla gibi toz beyazlatıcı ilave ediyor.
    Bebek çamaşırları için de Dalin in granül sabununu kullanıyor.
    Sende leke kalmışsa aklıma ilave durulama ve yoğun yıkama tuşunu seçmen seçeneği geliyor.Birde öyle dene istersen :)

Battaniye konusunda şöyle birşey söyleyebilirim.Bizim yıkadığımız battaniye aşırı tüylübirşey değildi.(%50 Pamuk ,%43 akrilik %7 polyester miş.Etiketten okudum şimdi) Bir problem olmadı yıkama ve kurutma aşamasında.Ama seninki çok tüy bırakıyorsa sanırım içeriği biraz farklı ya da dokuması...Ben senin yerinde olsam Narin yıkama (yünlüler olabilir) yapar ve düşük sıcaklıkta kurutma seçerdim.Diğer kurutma seçeneklerinde kurutma sıcaklığı bir hayli fazla oluyor gibi geliyor bana...
    Saygılar.

cevabin icin cok tesekkurler.bugun kiz arkadasimi aradigim son yikadigim camasirda deterjan izi kaldigini vs soyledigimde o da aynisini belirtti aslinda.
    sivi deterjan kullaniriz kendileri oyle yapiyorlarmis annesinin evinde.
    benimde aslinda camasirlarim cok kirlenmez 30 dk lik program yeterli gibi duruyor.belki de deterjan kalintisinin kalma nedeni acaba diyorum cok mu deterjan koyduk.cunku eski makinelerde tasarruf modlari vs lmadigindan cok su harcayip sorunsuz camasir yikanirken artik yeni makinelerde hersey tasarrufta bitiyor ve az su kullanimi dolayisi ile cok deterjan kullanirsak boyle kalintilarin kalmasi normal oluyor.
    Quake 3 arena master

• haklısın kullanılan deterjan miktarı da kalınıtı için önemlidir.Senin battaniye ile ilgi gelişmeleri merak ettim.Yıkadın mı? Var mı bir problem ?

Genel gözlemler ;

*Cihaz tamamen kapalı oluklu mukavva kutuda geliyor.(shrink naylonu kullanılmamış)
    *Mutfak tezgahı altına kurulacağı için derinlik ölçüsü 640 mm de endişelerim vardı ,fakat cihazın üst kısım derinlik ölçüsü 600 mm olduğu için problem olmadı.40 mm lik kısım kapak ve eğimli panodan kaynaklanıyor.
    *Makineyi ilk önce boş olarak 60 derece pamuklu programında çalıştırdım.
    *Daha sonra ,yukarıda da bahsettiğim gibi beyazlar yıkama + kurutma olarak ilk yıkamasını yaptık.
    *sıkma 1400 devirde kesinlikle rahatsız edici bir ses yapmadı.(şu an itibariyle emekli olan 13 senelik 1000 devirli vestel ses konusunda 10 puan ise bu makinaya rahatlıkla 2 puan veririm.Ses uğultu şeklinde değil bir vızıltı şeklinde)
    *yıkama sonucunda ben genel temizlikten memnun kaldım (yıpratma konusunu konuşmak için sanırım biraz erken)
    *Kurutmada tam kurutma seçildi.sonuç bence çok iyi.Kurutma esnasında tambur her iki yöne de dönebiliyor.Bu nedenle kırışma problemi gözlemlemedim.
    * bu yıkamada buharlı yıkama özelliğini kullanmadım.

* 2.yıkamayı çift kişilik battaniye ile yaptık. (200 x 220 ) .Tambur içinde çok rahat bir şekilde sığdı.
    * yıkama + Kurutma 1400 devir seçildi.
    * tam kuru şekilde kırışıksız olarak çıktı.
    * sıkma ve ses seviyesi de gayet güzeldi (dengeleme yine 2. denemede oldu)

ilk iki kullanım için gözlemlerim ve yorumlarım bu şekilde.Umarım diğer LG cihazlarım gibi kullanışlı ve problemsiz bir ömrü olur.Servis konusunda,ilk yorumum temiz ve özenliler ( ayak ayarları kısmı hariç :)

Cihaz hakkında sorusu olan arkadaşlara gözlemlediğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.Becerebilirsem istenilen aşamaların videolarını da ekleyebilirim.Bebek telaşımız olduğu için şu sıralar bir hayli sık kullanılacak gibi gözüküyor.

Geçen zamanda memnuniyetiniz nasıl bu cihazdan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sarper 77

quote:

Genel gözlemler ;

*Cihaz tamamen kapalı oluklu mukavva kutuda geliyor.(shrink naylonu kullanılmamış)
    *Mutfak tezgahı altına kurulacağı için derinlik ölçüsü 640 mm de endişelerim vardı ,fakat cihazın üst kısım derinlik ölçüsü 600 mm olduğu için problem olmadı.40 mm lik kısım kapak ve eğimli panodan kaynaklanıyor.
    *Makineyi ilk önce boş olarak 60 derece pamuklu programında çalıştırdım.
    *Daha sonra ,yukarıda da bahsettiğim gibi beyazlar yıkama + kurutma olarak ilk yıkamasını yaptık.
    *sıkma 1400 devirde kesinlikle rahatsız edici bir ses yapmadı.(şu an itibariyle emekli olan 13 senelik 1000 devirli vestel ses konusunda 10 puan ise bu makinaya rahatlıkla 2 puan veririm.Ses uğultu şeklinde değil bir vızıltı şeklinde)
    *yıkama sonucunda ben genel temizlikten memnun kaldım (yıpratma konusunu konuşmak için sanırım biraz erken)
    *Kurutmada tam kurutma seçildi.sonuç bence çok iyi.Kurutma esnasında tambur her iki yöne de dönebiliyor.Bu nedenle kırışma problemi gözlemlemedim.
    * bu yıkamada buharlı yıkama özelliğini kullanmadım.

* 2.yıkamayı çift kişilik battaniye ile yaptık. (200 x 220 ) .Tambur içinde çok rahat bir şekilde sığdı.
    * yıkama + Kurutma 1400 devir seçildi.
    * tam kuru şekilde kırışıksız olarak çıktı.
    * sıkma ve ses seviyesi de gayet güzeldi (dengeleme yine 2. denemede oldu)

ilk iki kullanım için gözlemlerim ve yorumlarım bu şekilde.Umarım diğer LG cihazlarım gibi kullanışlı ve problemsiz bir ömrü olur.Servis konusunda,ilk yorumum temiz ve özenliler ( ayak ayarları kısmı hariç :)

Cihaz hakkında sorusu olan arkadaşlara gözlemlediğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.Becerebilirsem istenilen aşamaların videolarını da ekleyebilirim.Bebek telaşımız olduğu için şu sıralar bir hayli sık kullanılacak gibi gözüküyor.

Geçen zamanda memnuniyetiniz nasıl bu cihazdan.

Yakın bir süre önce özelden aynı soruyu soran bir arkadaşa verdiğim cevabı veriyorum.

Biz halen kullanıyoruz ve memnunuz.Program çeşitliliği ,kazan hacmi ve temizlik konusunda gayet yeterli.Anti bakteriel programından açıkçası memnun kalmadım.Çünkü çamaşırlarda bozulma yaptı. (çekme ve lastiklerin çürümesi gibi) Ama diğer prpgramlar gayet başarılı .
    Kurutma konusunda da biz çoğunlukla düşük sıcaklıkta kurutma veya hafif nemli programlarını kullanıyoruz.Tam kurutma programlarında bazı çamaşırlarda çekme yaptı.O yüzden riske girmiyoruz.
    İnce kumaşları kuruturken hafif nemli seçilmesi hem ütü için hem de kırışıklık için iyi bir çözüm oluyor.
    Bunun dışında ki yorumlarım ilgili başlıkta ve halen geçerli.
    Son söz; Yer sıkıntısı nedeniyle seçtiğim bu cihazdan halen çok memnunuz.Ama yer sıkıntımız olmasaydı ,ayrı ayrı alır mıydın diye sorarsan, sadece daha ekonomik kurutma maliyeti olsun diye belki ayrı alırdım.Isı pompalı cihazlarla kurutma maliyeti arasında çok fark var. (hoş tam kapasiteli yıkamalı bir kurutma bu cihazda yanılmıyorsam 4 TL gibi bir elektrik tüketiyordu.ayda 5-6 defa kurutma yaptığımız için toplam fiyat bize çok gelmiyor.)

bu güne kadar servis ile ilgili bir durumumuz olmadı.
    Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
    Seçiminde kolay gelsin.
    Saygılar

• Cİhazdan hala memnun musunuz diye merak ediyorum.
    Kurutmalı ve yüksek kapasiteli makinalara bakıyorum ve gittikçe kafam karışıyor.
  • Merhabalar, LG 1480 YD modelini hafta sonu satın aldım. yıkama + kurutma yaklaşık 4 saat 30 dakika sürüyor. kurutma sonrası çamaşırlar oldukça kuru ve düzgün olarak makineden çıktı. ses seviyesi de oldukça makul seviyede.

Ancak gelen servis ekibi, yıkama ve kurutma için manuel ayarlar yapabileceğimizi söylemesine rağmen, makine yıkama+kurutma modu seçildiğinde otomatik olarak 1400 RPM devrine geçiyor. Bunun normal olup olmadığını anlamak için LG çağrı merkezini aradık, şimdilik "kurutma modu seçildiğinden öyle oluyor olabilir" şeklinde "bilimsel" bir yanıt verdiler, konunun araştırılıp bize dönüleceği söylenmesine karşın henüz bir geri dönüş olmadı.

Kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim. Makineniz yıkama+kurutma modu seçildiğinde sadece 1400 RPM'de mi çalışıyor?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.