Şimdi Ara

Leyla zana yemin ederken yine sıkıntı cikarmis (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Orijinalden alıntı: cok yakinda

quote:

Ahır değil orası koskoca Türk devletinin meclisi. Devlet yönetiliyor orada, devletin resmi dili bir tane o da Türkçe. Sen bu dilden başka bir şeyi kullanarak çıkıp da orada böğüremezsin.

Sikayet eeildin guzel kardescigim.

Hangi kuralı ihlal etmişim onu da söylersen pek bir sevinirim ?

Adamın 12 mesajı var hocam, ciddiye bile alınmaz, blokla geç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakkari'de doğup büyüyorsun , Kürt geleneğiyle , Kürt bilinciyle.Ben Kürdüm diyerek büyüyorsun.Ama mecliste kürdüm bile diyemiyorsun , zorla Türküm dedirtiyorlar.Sonra da Kürtlerin her şeyi var , neden isyan ediyorlar diye soruyorsun.Adamların seçme ve seçilme hakkını bile zorbalıkla alıyorsunuz.Sizde biliyorsunuz tutarsız olduğunuzu ama fanatiksiniz , kabullenemiyorsunuz.

Ben Türküm.Liberalim.İnsanım.Kendim için istediğim özgürlüğü , başkası içinde istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: good16

Hakkari'de doğup büyüyorsun , Kürt geleneğiyle , Kürt bilinciyle.Ben Kürdüm diyerek büyüyorsun.Ama mecliste kürdüm bile diyemiyorsun , zorla Türküm dedirtiyorlar.Sonra da Kürtlerin her şeyi var , neden isyan ediyorlar diye soruyorsun.Adamların seçme ve seçilme hakkını bile zorbalıkla alıyorsunuz.Sizde biliyorsunuz tutarsız olduğunuzu ama fanatiksiniz , kabullenemiyorsunuz.

Ben Türküm.Liberalim.İnsanım.Kendim için istediğim özgürlüğü , başkası içinde istiyorum.

Kürtlerle yolların ayrılması tek çözüm.Kürtler kültürlerini,dillerini yaşatmak istiyorsa,kendi devletlerini kurmak zorundalar.İki karpuz bir koltuğa sığmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amillian

quote:

Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

quote:

Hakkari'de doğup büyüyorsun , Kürt geleneğiyle , Kürt bilinciyle.Ben Kürdüm diyerek büyüyorsun.Ama mecliste kürdüm bile diyemiyorsun , zorla Türküm dedirtiyorlar.Sonra da Kürtlerin her şeyi var , neden isyan ediyorlar diye soruyorsun.Adamların seçme ve seçilme hakkını bile zorbalıkla alıyorsunuz.Sizde biliyorsunuz tutarsız olduğunuzu ama fanatiksiniz , kabullenemiyorsunuz.

Kürtlerle yolların ayrılması tek çözüm.Kürtler kültürlerini,dillerini yaşatmak istiyorsa,kendi devletlerini kurmak zorundalar.İki karpuz bir koltuğa sığmaz.

Tek çözüm bu değil. Federalizm diye bir şey var. Türkiye için uygun olan şey eyaletlere bölünmektir. Eyalet sistemi öcü değildir, Almanya, Meksika, ABD, Rusya, Çin, Hindistan, İspanya, Pakistan eyalet sistemi ile yönetilir.

Eyaletlere neden bölüyoruz,tam anlamıyla bölünmek,ayrılmak varken ?Tam anlamıyla bölününce kürtler kürdistana gitmek zorunda kalacak çünkü.

• quote:

quote:

Ahır değil orası koskoca Türk devletinin meclisi. Devlet yönetiliyor orada, devletin resmi dili bir tane o da Türkçe. Sen bu dilden başka bir şeyi kullanarak çıkıp da orada böğüremezsin.

Bende seni ettim, abuk sabuk, acınası dünyanın hayal ürünleri ile insanları kıştırtıyorsun, verilen cevab ağır gelince zoruna gidiyor. Zaten 13 mesajlı birisine cevab vererek, insanlık yapmış birisini şikayet etmek pek mantıklı değil.
  • quote:

quote:

ULAN CAHİL, yemininin geçersiz sayılmasının sebebi KÜRTÇE CÜMLE KURMUŞ OLMASI DEĞİL. Türk milleti yerine ‘Türkiye milleti’ dediği için geçersiz sayıldı.

"kürtçe kuran dağıtırken sıkıntı yok şimdi mi var" mesajına cevap verdim ben kürt. Ayrıca ha kürtçe konuşmuş ha Türk milleti yerine türkiye milleti diye uyduruk bir kavram kullanmış benim için farketmez, ikisi de aynı kapıya çıkıyor.

O eyalet sistemi diye saydığın ülkelerden mesela İspanya şuan Katalonya'yı bırakmamak için elinden geleni yapıyor, gündemi bölgeyi kaybetmemekle meşgul. Türkiye gibi ortadoğu bataklığının ortasında ve kürt gibi bölücü bir millete sahip ülkede eyalet sistemini getirmek intihardır. Doğu topraklarını kaybederiz.

Özerkliğe bu kadar düşkün olmayın, tam bağımsızlık niye iddia edemiyorsunuz bakayım siz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 17 Kasım 2015; 23:49:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tek çözüm bu değil. Federalizm diye bir şey var. Türkiye için uygun olan şey eyaletlere bölünmektir. Eyalet sistemi öcü değildir, Almanya, Meksika, ABD, Rusya, Çin, Hindistan, İspanya, Pakistan eyalet sistemi ile yönetilir.

Eyaletlere neden bölüyoruz,tam anlamıyla bölünmek,ayrılmak varken ?Tam anlamıyla bölününce kürtler kürdistana gitmek zorunda kalacak çünkü.

1) Tamamen bölünmek sadece emperyal amaçlar güden ABD'nin işine yarar.
    2) Kürtleri dışlamak/kovmak/zorla göç ettirmek gibi uygulamaları yanlış buluyorum. Kimse zorla iskan ettirilmemelidir bence.

Kürtler kürdistan kurulunca kendileri gitmek ister herhalde,özellikle hdpli kürtler.Yıllarca bizi asimile edip,kendinize benzetiyorsunuz diyip,sorun çıkartan kişiler sonuçta bunlar.Ana dilde eğitim ve kamu hizmeti vermek istiyoruz diyen yine bunlar.Gidip kendi devletlerinde dillerini yaşatıp,ana dilde eğitim ve kamu hizmeti verirler.Herhalde yüzsüzlük yapıp kürdistan kurulduktan sonra,kürdistana gitmemezlik yapmazlar.Yoksa yaparlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gök Gürültüsü -- 17 Kasım 2015; 23:56:27 >

• quote:

quote:

quote:

Hangi kuralı ihlal etmişim onu da söylersen pek bir sevinirim ?

arkadasin psikoljik rahatsizligi var sanirim rezil oldu yeterince ama hala buralarda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Leyla ZANA'ya helal olsun,idealleri için onyıllarca hapis yatan,sözünün arkasında duran yiğit bir kadın.Bunu kendini ve yandaşlarını mahkemelere düşmemek,polisçe gözaltına alınmamak için tüm ülkeyi allak bulak eden ,yasaları değiştirenler anlayamaz.

Sözünü dedi ve arkasında da duracak !!

Besmele çekip din istismarı yapan AKP li Bayan vekili de kimse görmez bu arada:))) Yemin metninin neresinde besmele var...

Leyla Zana'da olan cesaretin,dürüstlüğün zekatı 317 tane vatandaşa yeter de artar bile..
  • sıkıntı etmesin ya pkklılar,akpli dostları anayasayı komple değiştirecekler zaten...
  • Hey yavrum hey be. Bizim zaruri diş işlerimizin çoğunu sigortamız karşılamazken vekillerin implant ücretleri bile karşılanıyor. Biz buna haksızlık derken yeni birşey çıktı. Yeminini yanlış etse bike maaş almaya devam hem de oylamalara katılamadığı için çalışmadan.

Vay anasını be o zaman doktorlar da yemin etmesin ya da yanlış etsin, hasta muayene edemesin ama maaşını alsın. Öğretmenler de etmesin ders veremesinler ama ücretlerini alsınlar.

Bir meclis aldığı haksız maaşlardan tut, dokunulmazlığa, trafikte yediği cezaların bizim paramızla meclis tarafından ödenmesine kadar tüm ayrıcalıkları hak görüyorsa, hep kendisine çalışıyorsa neden inanayım ki siyasete?

Memur 9000 iş günü çalışsın (25 yıl) yaşı gelmediyse yine emekli olamasın, beyefendiler seçilsin 2 yıla emekli. Ohhh suyundan da koy.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vozer kullanıcısına yanıt
    adamlar boşuna vekil olmak için milyarlar harcamıyor işte, demokrasinin temel tanımı değişsin lisede verdikleri vatandaşlık ve insan hakları dersi (tabi kalkmadıysa) günümüzle alakası yok.
  • Bence tek başına iktidara gelen AKP, bu rezaleti temizleyecektir.
  • Türkçe yemin etse ne olur ki. Ayrıca bu yemin saçmalığı da enteresan bir durum. Adamlar sanki yemin edince sözünde duruyor. Hepsi terörist...
    Zaten ettikleri yemin geçersiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POWER64 -- 18 Kasım 2015; 8:43:39 >
  • quote:

quote:

ULAN CAHİL, yemininin geçersiz sayılmasının sebebi KÜRTÇE CÜMLE KURMUŞ OLMASI DEĞİL. Türk milleti yerine ‘Türkiye milleti’ dediği için geçersiz sayıldı.

Düşüncene katılıyor üslubunu kınıyorum. Birbirimize nazik davranmazsak bu iş yürümez.
  • quote:

Hakkari'de doğup büyümen, hangi dile yetişmen hiç önemli değil. Meclis Türkiye Büyük Millet Meclisi. O meclisin yasal dilinin Türkçe olduğu bilinir bir şey. Sen o meclise vekil adayı olurken seçilirsen o yemini okuyacağını çok iyi biliyorsun. İtalya'da doğup büyümüş bir insan olsan ve İtalyan meclisine vekil seçilsen ben vekillere Kürtçe hitap etmek istiyorum diyebilir misin?

Herkes istediği yerde istediği dili konuşmakta özgür ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi dili Türkçe'dir. Eğer sen mecliste diğer insanlar tarafından da anlaşılmak istiyorsan ortak resmi dil olarak belirlenen dili konuşmak zorundasın.

Anayasada bu yazıyor ve değiştirilene kadar o yemin orada o şekilde edilecek. Ne zaman aldığın oy %10 lardan %50 lere çıkar o zaman girersin meclise anayasayı değiştirirsin istediğin gibi. Halkın %90 ı seni istemiyorken mevcut kurallara uymak zorundasın.

Kimse kimsenin seçme hakkını zorbalıkla almıyor. Bu insanlar %10 oy ile gelip orada oturdular. Hatta MHP den daha az oy almalarına rağmen daha fazla vekil çıkardılar. Asıl adaletsizlik budur.

• Meclise girmek bile lütufken yerlerini beğenmiyor beyzadeler

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Üvey Chucky

Meclise girmek bile lütufken yerlerini beğenmiyor beyzadeler

Niye lütuf olsun? Oy aldılar, meclisi de hak ettiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi orası
    Fransa veya Almanya da vekil olunca hangi dili konuşuyorlar merak ettim
    Doğu halkı seçtiyse git Doğu halkımızla kürtçe konuş sorunlarıyla ilgilen mecliste bunu dile getir, görevi bu olduğu için seçildi

Mecliste kürtçe bıdı bıdısı yapmak hizmet değil bölücülüktür, Türkiye ye hizmettir orada olmak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

Kurtce kuran dagitirkem sikinti yoktu da simdi mi sikinti var

Her yorumda din düşmanlığı yapıyorsun insanları kin ve nefrete sürükleyici yorumlar yapıyorsun insanların fikri özgürlüğünü aşağılayıcı yorumlar yapıyorsun haberin olsun bu yaptıkların anayasal suçtur hemde sadece Türkiye'de değil tüm dünyada.

Anayasal suc mu
    Yahu bu dediklerim eger sucsa suclular belli.
    Sizinnyaptiginiz kiralcilik. Kurtce kurani sallayan ben miyim. Yok. Ee nedir benim anayasal sucum. Sadece olanlari soylemek mi.

Sabahta konya da adamin birisi inege tecavuz etmis onu kaynagiyla birlikte koydum birisi dedi ki kin ve nefret dolusun dedi. Adam bana olan dusmanligindan hayvana tecavuz eden adami bile gormez olmus. Daha ne diyeyim.

Hukuk bilgim gayet yeterli allaha sukur. Senin hukuk danismanlihina ihtiyacim yok. Sucum varsa git sikayet et.

Sen büyük ihtimal ateist ve kürtsün. Şimdi ben sana tecavüzlerin kralını gösterirdim ama gerek yok. Senin gibi ne din düşmanıyım ne de ırkçıyım.
    Ateist'e de saygım var pkk destekçisi olmayan kürde'de.

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

Kurtce kuran dagitirkem sikinti yoktu da simdi mi sikinti var

Her yorumda din düşmanlığı yapıyorsun insanları kin ve nefrete sürükleyici yorumlar yapıyorsun insanların fikri özgürlüğünü aşağılayıcı yorumlar yapıyorsun haberin olsun bu yaptıkların anayasal suçtur hemde sadece Türkiye'de değil tüm dünyada.

Anayasal suc mu
    Yahu bu dediklerim eger sucsa suclular belli.
    Sizinnyaptiginiz kiralcilik. Kurtce kurani sallayan ben miyim. Yok. Ee nedir benim anayasal sucum. Sadece olanlari soylemek mi.

Sabahta konya da adamin birisi inege tecavuz etmis onu kaynagiyla birlikte koydum birisi dedi ki kin ve nefret dolusun dedi. Adam bana olan dusmanligindan hayvana tecavuz eden adami bile gormez olmus. Daha ne diyeyim.

Hukuk bilgim gayet yeterli allaha sukur. Senin hukuk danismanlihina ihtiyacim yok. Sucum varsa git sikayet et.

Sen büyük ihtimal ateist ve kürtsün. Şimdi ben sana tecavüzlerin kralını gösterirdim ama gerek yok. Senin gibi ne din düşmanıyım ne de ırkçıyım.
    Ateist'e de saygım var pkk destekçisi olmayan kürde'de.

Şimdi ben sana tecavüzlerin kralını gösterirdim ama gerek yok

Tehdit mi ediyorsun

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.