Şimdi Ara

LEVEL OKUMAYI NEDEN BIRAKTIK! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben hem level alıyorum hem egm ama bence egm daha iyi hem zamanında çıkıyor hemde içerik olarak kaliteli levelın nezaman çıkacağı belli değil daha bir 1inde çıkıo bir 8inde çıkıo bir ayın ortasında çıkıyor.Levelda yazar olarak Göktuğ Yükseli seviyorum cdoyundayken çok komik ve güzel yazıyordu levelda yazıları kısa ayrıca level koskoca gears of warı 2 sayfada incelemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sos05 -- 21 Aralık 2006; 22:22:39 >
  • çok özür dilerim sinan adındaki şahıstan...gerçektende haksızlık ettim...bahsettiğim kişi fırat denen zavallı idi...ama ne hakaretler etmişti okurlara....gerçektende bu adamı şutlamalarını beklerken adamı birden hepsi savunur olunca benim için ps2 dergisi bitti....zaten adamlar 6 aydır yakında aylık çıktık çıkıyoz diye sallıyorlar...incelemeleri herhalde diğer dergilerden alıyorlardı ki her oyun çıktıktan 3 ay sonra incelenir olmuştu....birde eleştirirsen eğer yandın ilk fırsatta forumdan şutlanıyordun....

3fruz dostum sana katılamıyorum üzgünüm...asaleti olmayan mevkisinden taşarmış....o şahıs o makama artık yakışmıyor....ben adamın forumlarda yazdıklarını bu sayfalara taşımıştım ve okuyanlar inanamamıştı...bunlardan biride sendin....hatırlarsın....

neticede ben her ay 13,5 ytl vereceğim dergiyi överimde eleştiririmde...kendine güvenen yazar her ikisinide olgunlukla karşılar ve yanlışı doğruyu bize anlatır öğretir....beni forumlarından atmalarının sebebi şu sualdi "arkadaşlar yarın temmuzun 1 dergi acaba bayilerde olacakmı" ve tam yarım sayfa hakaret etmişti fırat denen kılçık.....ben şimdi bu dergiyi nasıl överim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibr-g -- 21 Aralık 2006; 23:37:20 >

• EGM çıktıktan sonra 1 kere bile almadım Leveli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibr-g

....beni forumlarından atmalarının sebebi şu sualdi "arkadaşlar yarın temmuzun 1 dergi acaba bayilerde olacakmı" ve tam yarım sayfa hakaret etmişti fırat denen kılçık.....ben şimdi bu dergiyi nasıl överim

Eleştiri kabul edebilecek olgunluğa erişememiş adamlar, dergi çıkarma gibi bir işe hiç bulaşmamalıdırlar bence!
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

quote:

Önce başlarındaki sinan denen adamı şutlamaları lazım...

Fırat demek istedin sanırım. O topicde biraz tatsız konuşan Fırat Akyıldız'dı. Ama haksız da değildi hani tam olarak, insanlar durmadan konşuyor ve eleştiriyor. Sonuçta ortada bir emek var, insanlar bazen gereğinden fazla duyarlı yada hassas olabiliyorlar işte. Yine de o tarz konuşmasını ben de kınamıştım. Ne olursa olsun o denli kötü bir şekilde hitap etmemeliydi, tabi işin içinden çıkamayınca topic'i başlı başına silmekte buldular çareyi. Topic silinir ama ya o topici okuyan, takip eden yada yazan üyelerin hafızası ?

herkes senin ki gibi dusunse tartismalar cok azalir kutluyorum arkadasim +11

• quote:

3fruz dostum sana katılamıyorum üzgünüm...asaleti olmayan mevkisinden taşarmış....o şahıs o makama artık yakışmıyor....ben adamın forumlarda yazdıklarını bu sayfalara taşımıştım ve okuyanlar inanamamıştı...bunlardan biride sendin....hatırlarsın....

İnanmamıştın ifadesi biraz yanlış olur, inanamamıştım, çünkü Fırat Akyıldız'dan öyle bir hareket beklemezdim. Kendisine bu hareketi yakıştıramadığımı zaten uygun bir üslupta senin verdiğin linkten Level foruma yazarak belirtmiştim. PS2 dergisi benim için çoktan bitti zaten, çünkü içerik olarak doyuruculuktan uzaklığından tutum karpostal gibi devasa resimler arasına sıkıştırılmış cümleciklere ve asla zamanında çıkmamasına ayrıca bazen hiç bulunamamasına her türlü olumsuzluk RPS2D 'nin üzerindeydi. Ben takip etmiyorum artık o dergiyi, uzun zamandır da almadım. Zaten RPS2D 'nin yazı işleri müdürü de Fırat Akyıldız. Almıyorum o dergiyi ben, zaten battılar gibi birşey. Yenilenmiş halde döneceklermiş falan... İnanmıyorum artık bu tür vaadlere. Level'da kırılma noktasında benim için, hele ki EGM çıktıktan sonra - yabancı kaynaklı olduğunu da göze aldığımızda- yabancı oyun dergileri ve Türk oyun dergileri arasındaki uçurumu gördüğümde, EGM ile Level'ı yan yana koyup değerlendirdğimde Level hakkında yapabilecek fazla olumlu yorumum kalmıyor.

• Yaklaşık 1,5 - 2 yıl aradan sonra yeniden Levl aldım ama pişmanlık hissini limitlerde yaşattı yine bana sağolsun. Size dergiden birkaç yazı kopyalayayım

- Wii inceleme:
    Deney 01: Yerçekimi
    İlk testimizde wii yi havaa attık ve yere düştüğünde sağlam kalıp kalmadığına baktık... vıt vıt vıt

Karar ve düşünceler: Wii'yi yüksekten düşürmek konsolunuzun geleceği için sağlıklı değil. Sabit bir yerde tutmaya özen gösterin.

Deney 05: Kanal operasyonu
    Wii'nin tam 48 kanala sahip olduğunu duyunca tüm Level halkı olarak cok sevindik. Fırat: Ben futbol kanallarını izlerim,akşamları konsol benim. Ben Seda Sayan'la baş başa, Ozan Orhon neden ağlıyor? gibi sabah programlarını izlerim... (yine fazlasıyla geyik)

Ps3 Ve Wii (Alamama) Çılgınlığı:
    Burada merakla konsollar çıkmadan önce neler olduğunu okumak istedim ama arkadaş "ben alamadım ps3 üüüü, 1 gün daha beklesem kar yapcaktım 1900 dolar üüü, wii de alamadım üüüü, gitti paralar üüüü" diyerek karaborsacılık yapamadığını ve bu konuda nasıl bir çöküntü yaşadığını anlatmış...

Gears Of War incelemesinde de son paragrafta "Yerim yoktu yoksa daha fazla yazacaktım vıt vıt vıt" gibi cümleler kurmuş. Bir oyun dergisi Gears Of War gibi oyuna yeterli yer ayıramıyorsa, ne dergisi olduğunu iyice bir düşünmeli.

Arkadaşlar size tavsiyem bedava verseler bile, böyle bir dergiye zamanınızı harcamamanız. Özellikle okurken bir süre sonra " Ya bir yavşama" diyesiniz geliyor

• quote:

Orjinalden alıntı: giannakopoulos

Türkiyede oyun dergiciliği işindeki insanların oyunlarla haşır neşirliği ortalama bir oyuncunun bence epey altında.
    Ve oyun tanıtımlarındaki argoya varan lakayt ve laubali tutumları, yetersiz incelemeleri, yetersiz yazarlıkları gibi başlıca nedenler bu piyasayı ( ki varsa) ciddi biçimde zedeliyor. Ben kendi adıma uzun yıllar dergi aldım. CDOYUN, GAMESHOW, GAMEPRO, PLAYSTATION RESMİ, PS2 RESMİ, dergilerinin yanında bundan 6 7 sene önce ingiltereden getirilen oyun dergilerini aldım. Ve yabancı dergilerle yerli dergiler arasındaki farkı görünce yerli dergilerden iyice tiskindim.

Bu nasıl bir vizyonsuzluk, amatörlük, terbiyesizlik, aymazlık, cahillik, .....vs vs dir.

Level dergisini ise sadece bir kere aldım bu güne kadar. Ama onlar ile ilgili düşüncem yukarıda yazdıklarımdan daha olumlu değil.

Ve enson geçen sene aldığım PS2 dergisindeki okuyucu soruları sayfasında Cenk ve Erdem isimli şahısların okuyucu mektuplarıyla dalga geçmesi son damla oldu. Yahu bu bir oyun dergisi. Oyun dergisinde ne işi var Cenk ile Erdemin. Ha 10 yıl önce aldığımız CDOYUN da ki Göktuğ "Niwaly"" So what" Yüksel ile Semih "Scorpion" Şener de zamanında oyun tanıtımında geyiğe kaçıyorlardı ama onlar gene iyiydi.Özledim o günleri

Türkiyede oyun dergiciliği magazin programları seviyesinde demek daha doğru olur..Aptal aptal geyikler, laf cambazlıkları, yılışıklık almış başını gidiyor..Hayır bunlar zannediyor ki oyunların temelinde geyik yapmak var.. Bu dergiler ergenliğe yeni erişmiş yada zeka seviyesiyle insanları kendine hayran bırakan kişilere hitap ediyor ki gönderilen okuyucu mektuplarıda yılışıklığın bir başka boyutu (abi posterini gönder, ehueehu gibi aptalca sözcük öbekleri,abi ps2 mi xbox mu, abi kırmız don mu tanga mı) hayır yayıncı sen değilmisin ki bunları olduğu gibi neden yayınlarsın ki kes efendice yayınla ama olur mu kendileri de illa okuyucu kitlelerine katılacak onlarla yılışmazsa, onlara laf sokmazsa olmaz..Bir de yetmezmiş gibi bir dergimizde cenk erdemi okuyucu mektuplarına cevap vermek için çıkardı ya Allah sizi kahretmesin bu komedi dergisi değil ki ama olur mu birşey popüler olursa her kalıba uyar değil mi (zihniyete bak yazıklar olsun)

Dergide askerlik resimleri, USA da çekilmiş resimleri (görgüsüzlük örneği) olmazsa da olmaz çünkü o onların kutsal mekanı biz onların resimlerini görmek için para veriyoruz ya..

Kapaklarda dev puntolarla yazarlar işte size hedehödüyü tanıttık alırsın okursun içi bomboş yazılar..PS2 Resmi O.D. de PES5 tanıtımı vardı aldım baktım içi bomboş bir yazı...Ben bilmiyorum ancak hangi dergi acaba PES de yer alan tüm hareketleri açıklayacı bir dvd, cd verdi makale yazdı

Hakkını yemeyelim bir bayan yazarın SOC hakkında makalesi vardı tek kelimeyle müthiş..Geyik yapmadan edebi bir dille yazılmış harkulade bir yazı.

Bu AYMAZLIK DEVAM ETTİĞİ MÜDDETÇE NE DERGİ ALIN NE DE YAKINLARINIZA DERGİ ALDIRIN....ONLAR İLK ÖNCE OYUN DERGİSİ NASIL YAPILIR ONU ÖĞRENMELERİ LAZIM

• Level ne oldu sana?.. levele bir mail attım ..cvp gelmedi.Ayrıca istediğim yamayı CD lerine koymadılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: billiejean

Ayrıca yazar kadrosu olayına bende biraz katılıyorum,Burak Akmenek'in incelemelerini son zamanlarda göremiyorum,beğendiğim bir yazardır kendisi...İncelemelerin çoğunu eski yazarlardan okumak daha zevkli olur bence.Ama içerik olarak hala eskisinden daha iyi level...

Burak'la en son konuştuğumda editör olmayı bırakıp serbest yazar olarak devam ettiğini söylemişti.Ancak son sayılarda bayağı bir yazısına rastladım genede.Bi ara kendisi nintendo türkiye distribütörlüğünde çalışıyordu ancak ayrıldı oradanda.Fakat şu aralar bende electronig gaming monthly okuyorum.Çünkü kapak tasarımı beni çok etkiler dergiyi alırken..Evet belki incelemeler çeviri gibi duruyor ancak,tasarım ve dizayn olsun,konsol oyunlarına ayrılan kısım beni çeken özellikler..Level'ı 98 den beri takip ederdim,ancak 2-3 yıldır soğudum..Umarım bir an önce revizyona gider de eski günlerine geri döner..

• eskiden mecburduk alıyorduk...dergide hicbir gelişme yok ..aynı tas aynı hamam ve kalite sıffır ... zava zingo haber dolu ..geyik dolu vs..... internet sayfaları bile tarih oldu artık insan arayuzu degiştirir 10 yıllık sayfa yapısı neredeyse... 6.5 lira hemde... geyik dolu sozlerini okuyup bir seyler cıkaracagıma gider fırt zırt alır okurum daha eglenceli olur.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Jem-Jem

Yaklaşık 1,5 - 2 yıl aradan sonra yeniden Levl aldım ama pişmanlık hissini limitlerde yaşattı yine bana sağolsun. Size dergiden birkaç yazı kopyalayayım

- Wii inceleme:
    Deney 01: Yerçekimi
    İlk testimizde wii yi havaa attık ve yere düştüğünde sağlam kalıp kalmadığına baktık... vıt vıt vıt

Karar ve düşünceler: Wii'yi yüksekten düşürmek konsolunuzun geleceği için sağlıklı değil. Sabit bir yerde tutmaya özen gösterin.

Deney 05: Kanal operasyonu
    Wii'nin tam 48 kanala sahip olduğunu duyunca tüm Level halkı olarak cok sevindik. Fırat: Ben futbol kanallarını izlerim,akşamları konsol benim. Ben Seda Sayan'la baş başa, Ozan Orhon neden ağlıyor? gibi sabah programlarını izlerim... (yine fazlasıyla geyik)

Ps3 Ve Wii (Alamama) Çılgınlığı:
    Burada merakla konsollar çıkmadan önce neler olduğunu okumak istedim ama arkadaş "ben alamadım ps3 üüüü, 1 gün daha beklesem kar yapcaktım 1900 dolar üüü, wii de alamadım üüüü, gitti paralar üüüü" diyerek karaborsacılık yapamadığını ve bu konuda nasıl bir çöküntü yaşadığını anlatmış...

Gears Of War incelemesinde de son paragrafta "Yerim yoktu yoksa daha fazla yazacaktım vıt vıt vıt" gibi cümleler kurmuş. Bir oyun dergisi Gears Of War gibi oyuna yeterli yer ayıramıyorsa, ne dergisi olduğunu iyice bir düşünmeli.

Arkadaşlar size tavsiyem bedava verseler bile, böyle bir dergiye zamanınızı harcamamanız. Özellikle okurken bir süre sonra " Ya bir yavşama" diyesiniz geliyor

Bildiğim kadarıyla levelin 2 tane 360'ı yanmış.O nedenle 360a çok uzaklar.Dergide 360 incelemesi yapan kişi ise Göktuğ Yüksel.Tam bir Xbox hayranı,incelemeleri zevkle okunan eski cd oyun yazarı.
    Vel Level ahali Göktuğ'a sadece 2 sayfa yer veriyor ve Göktuğ'da elinden geldikçe yazmaya çalışıyor dergide.Yoksa sayfalarca incelerdi güzel esprileri eşliğinde Gears of warı

• Ben Göktuğnun eheueheueheu diye gülüşünü özledim.
  • Fırat akyıldız bu ismi duymam tüylerimi diken diken ediyor! cahil adam...(hem bilgi bakımında, hemde eğitim düzeyinden)
  • Ya Fırat farklı olmaya,renk katmaya çalışıyor ancak penguen,kemik,yiğit özgür sevgisinden doğan abartı mizahı aşırı şekilde belli ediyor yazılarında..Biraz daha özgün olsa daha iyi olacak.Absürd mizah yapmaya çalışıyor ama bu oyun incelerken pek iyi olmuyor..
  • Level dergisinde İşgal diye kel alaka bi bölümleri vardı, bunu kaldırmalarını ve yerine daha fazla inceleme koymalarını tavisye ettim forumlarından, benim forumdan attılar yaw...!!

Bi halt olmaz olmaz bu kafadaki adamlardan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tommy_Hilfiger

Fırat akyıldız bu ismi duymam tüylerimi diken diken ediyor! cahil adam...(hem bilgi bakımında, hemde eğitim düzeyinden)
    Adam tam bir konsol ustası ne cahili be?
  • Tekrar yazıyorum;

1.si Level konsol bölümüne kesinlikle ağırlık vermiyor Tuna Şentuna tek iş yapar adam durumunda Fırat mı konsol ustası? Güldürme beni=)

2.si İşgal son derece gereksiz ben metal müzikten nefret ediyorum bu bir oyun dergisi ve metal müzik görmek istemiyorum

3.sü yeni gelen yazarlarda düzey yerlerde sağda solda küfürlü konuşmalarını, bloglarını görüyoruz

Kısacası fanatizme gerek yok şu an vasatın altında bir dergi bence yılda 2 kez alıyorum oda geçmişten gelen bir alışkanlık ayrıca Sinan Akkol gibi son derece değerli, eşi bulunmaz insanlarda çalışıyor orada ama 1-2 kişinin çabasıyla olmuyor
  • İşgal sayfası sadece 2 sayfa neden rahatsız oluyorsunuz ki.
  • valla şunu açıkça söylemem gerekirse oyun dergisinde mizah olmazsa almam ben o dergiyi..kardeşim sırf oyun incelemesi istesem açıorum herhangi bir siteden yorumlara bakıorum zaten...benim dergiyi almamın amacı samimi olmasıydı...mesela eski cd oyun okuyanlar bilir...o dergiyi götüren tek kişi göktuğduydu...adamın mektup köşesi,nem köşesi okuyana zevk veriodu..bu adam köküne kadar geyikte yapsa en iyi oyun incelemeliride ondan çıkıodu...bazen derginin bir sayısında 9-10 tane oyun incelediği olmuştu adamın...

ama görüorumki levelda ona bir duvar örmüşler...geyiğini yapma kardeşim burası yeri değil denmiş belliki...adam gülme efekti bile koyamıo yazılarına...eminim kendide zevk almıodur o nedenle...bir kişi yaptığı işten zevk almıosa ortaya çıkan ürün verimli olmaz..

levella ilgili düşüncem leveldaki yazarların ilk günkü heyecanı kaybettikleri görüşündeyim...evet bir dürü yazar değişti ama sinan hep aynı..ve bence en üstteki kişinin değişmesi gerekli..ama fırat gibilerde gelmesin..o gitsin kısa kısa yazsın..onu kaldırınca böyle oldu bence o..kafayı yedi...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.